Politsei ja dokumentide kontrollimine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Politsei ja dokumentide kontrollimine
-
Teema algataja
Re: Politsei paberite kontrollimine.
oleksid võinud nad pikalt saata....Johhu kirjutas:Olin täna õhtu poole Pärnu Portaka parkimisplatsi peal ja Politsei kontrollis siis seal mul pabereid aga mul oli ainult juhiluba aga ta tahtis ka dokumente ja ma siis ütlesin, et mul pole neid ja siis saatis mu koju. Kas keegi oskab öelda mis ajast on hakatud 50 dok küsima ja kas on ka mõni selline seadus mis ütleb, et 50 peab dokumendid kaasas olema. Ma mõtlen selles mõttes, et ta ju registreeritud ju pole ja veel pole ka vaja.
Minuteada mopeedidel ei peagi doke olema ja väga vähestele üldse antakse poest mingid dokid kaasa.
Muidugi kui nad peale seda oleks siis pahaseks saanud ja oleks norima hakanud siis küll nad mingi vea ikka leidnud oleks.

-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Vea mis nad leidnud kohe esimesena oleks on riigiametniku solvamine.hellish kirjutas:oleksid võinud nad pikalt saata....Johhu kirjutas:Olin täna õhtu poole Pärnu Portaka parkimisplatsi peal ja Politsei kontrollis siis seal mul pabereid aga mul oli ainult juhiluba aga ta tahtis ka dokumente ja ma siis ütlesin, et mul pole neid ja siis saatis mu koju. Kas keegi oskab öelda mis ajast on hakatud 50 dok küsima ja kas on ka mõni selline seadus mis ütleb, et 50 peab dokumendid kaasas olema. Ma mõtlen selles mõttes, et ta ju registreeritud ju pole ja veel pole ka vaja.
Minuteada mopeedidel ei peagi doke olema ja väga vähestele üldse antakse poest mingid dokid kaasa.
Muidugi kui nad peale seda oleks siis pahaseks saanud ja oleks norima hakanud siis küll nad mingi vea ikka leidnud oleks.

-
Teema algataja
Solvamine solvamiseks.. ega otse ei pea ju ütlema.Cado kirjutas:Vea mis nad leidnud kohe esimesena oleks on riigiametniku solvamine.
Kuna rollereid Eestis kohustuslikus korras regatud ja kindlustatud ei pea olema siis mis dokumente see politsei ikka sinult nöuda vöib. Kui ei ole neid kaasas siis ei ole kaasas ja köik.. mingisuguseid ''mine koju'' vöi ''söida minema'' soovitusi vöid julgelt eirata, sest need on täiesti alusetud.
Minu kogemus näitab, et vähemalt paljud Tallinna politseinikud teavad, et rollerijuhtidelt mingeid söidukidokumente on suhteliselt möttetu küsida, sest peaaegu mitte keegi ei kanna neid kaasas..
Peaasi ,et korralik kiiver peas, load olemas(vajadusel) ja süütelukk terve oleks.
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=32359
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Masina saab asjaolude selgumiseni hoiule võtta vaid kahtlustatava keelatud ümberehituse või varguskahtluse korral ja ka seljuhul peavad nemad suutma seda tõestada, mitte sina ei pea hakkama neile selgeks tegema, et sa kaamel ei ole.
Mitu inimest teist suudab dokumentaalselt tõestada oma jalgratta, kingade ja jope omandamise legaalsust ja seda, et see nimelt just teile kuulub?
................................................................
10x kasutusjuhend, 5x (~30aastat vanad)ostudokumendid, 3x võõrriikide tehnilised passid (millest loomulikult pole ükski minu nimel) @50 mopeedi
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Inimesel on isikut tõendavaks dokumendiks ID kaart või pass.Johhu kirjutas:Minu arust oleks siiski kõige parem lahendus minna koju kui nad ütlevad, kui sul pole dok
Sõidukijuhtimisõigust tõendavaks dokumendiks on juhiluba.
Mootorsõidukil on dokumendiks registreerimistunnistus.
Mis on mopeedi dokument?
-
Teema algataja
Selles valguses, et mu roller on varastatud (keti läbilõikamise teel), minu poolt tervitatav nähtus.
Mõni aasta tagasi tuli inimene tänaval mu jeti (ei pidanud tookord olema registris) juurde ütles, et see on temalt varastatud ja kutsus politsei kohale. Kui mul poleks olnud lihtkirjalikku ostu/müügi lepingut oleks pidanud selle asjaolude selgitamiseni viima politseiparklase.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
- Tänatud: 1 kord
oldmoped kirjutas:Kipsi kirjutas:Sorry et kaevan teemat, aga mida te vingute? See on just hea, kui kontrollitakse.
Suudad sa tänaval ligiastuvale politseipatrullile tõestada, et sul jalas olevad kingad ja peas olev müts kuuluvad sulle?
Täpselt, ei suuda. Või kannad pidevalt tsekke kaasas, isegi sokkide oma?
-
Teema algataja
Kui mind üks kord pidi kinni, siis palusid politseinikud syita kaasa politseijaoskonda. Seal mind hakkati välja pressima, miks mul kaasas ei ole ei dokumente (mopeedile), ega isikut tyendava dokumenti. Mina vastasin, et ei vytta neid kaasa, sest olid juhtumid, mil kaotasin lihtsalt neid (bonaalselt vytmetest - igasuguste kaartideni). Siis politseinik ütles, et vyib olla tegemist pettumusega, ja mina lihtsalt ei oma neid (mopeedile dokumente). Lisas, et dokumendid peavad olema igale asjale, mis mul on kasutuses, vyj mis ma valdan. Need on ka (politseiniku synadest) isegi lusikad, millega ma söön, jne. Tobe ju! Ma söön nyukoguagadest lusikatega ja kahvlitega ja mis dokumendid nende peale vyiksid olla??
Pyhimyttelislt, mind püüdi trahvida millegi eest, aga lypuks nad ei saanud tyestada minu süüt.
Liiksluseeskirjas on kirjas, et kontrollija (loe: liikluspolitseinik) omab yiguse teilt kysida juhiload, tehniline pass, kindlustus ja see puutub autodejuhte. Midagi mopeedide kohta pole seal kirjas (erandiks aga juhid, kelle vanus on alla kasvyi 16).
Jah, hästi öeldud, et tänapäevased rollerid ja mopeedid välimuse poolt on motorattad. Oli üks kord saade, kus näidati, kuidas käitub sellistest juhtudes politsei - lihtsalt palub lahti keerata plaastiku jt detaili, et saada näha mis selle taga on! Ja kui nad näevad, et silindri peal on valatud 49 cc, siis langevad kyik küsimused ära ja juht vyib liikuda edasi....ikka koostades oma syiduki kokku.
Aga te räägite et nad ei vyi teilt midagi küsida! Vyivad küll.
pirog
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
pirog kirjutas:Aga te räägite et nad ei vyi teilt midagi küsida! Vyivad küll.
pirog
Ei, jutt ei käi sellest kas küsida võivad. Küsida võib ju kõike. Jutt käib sellest, et kas PEAVAD mopeediga liigeldes kaasas olema tehnilist või päritolu tõendavat dokumentatsiooni. Politseionult võid viisakalt küsida, et millises seaduses on kirjas nõuded dokumentidele, mis mopeediga liigeldes peavad kaasas olema. Ka sina võid küsida.
49cm3 kirje silindri peal ei ole mingi näitaja, sest seda ei kasuta kohe kindlasti kõik tootjad.
-
- Tänatud: 1 kord
Kunagi sai ühed rollerivargad kinni peetud. Täpsemalt poisid ise kadusid minema aga roller jääti maha. Kutsusime politsei kohale, kuid nad ei osanud midagi sellega peale hakata, kuna omaniku tuvastamine on põhimõtteliselt pime värk. Õnneks poole tunni pärast teatas üks vennike rolleri vargusest ning tuli oma riistapuule kohe ka järgi.Rollerite ja nende dokumentide register on hädasti vajalik ka rollumeestele endale.
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Idioodid ei jätagi oma ostutsekki alles, targemad teevad koopia ja kannavad kaasas. Otsusta ise, kumb sa oled.Ja teil on umbes 20 tonnised püksid jalad?Ja kui tihti teie pükse varastatakse?Kui tihti te võite kellegi surma viia oma pükse kandes ?
Siit ka see lapsik arvamus, et rollerimehed ei pea ühestki reeglist kinni pidama. Ainult muretsete oma kiiruse pärast ja kuidas saaks 100 ga linnas sõita.Ja kuidas saaks politseid kiruda.... See ei käi kõigi kohta.
-
Teema algataja
Kipsi kirjutas:Ainult muretsete oma kiiruse pärast ja kuidas saaks 100 ga linnas sõita.
Ei muretse keegi. Elades Tallinnas iga jumala päev näen, kuidas peaaegu kõik motorraturid ületavad lubatud kiirust. Muidugi, see on kahtlane, sest et rooli taga võib istuda purjus inimene, aga kui asi puutub rolleritesse või mopeedidesse, siis nende konstruktiivne kiirus on alla või 50 km/h piirides. Ise teete nii, et teid kontrollitaks, vaatamata et politseil on palju töid teiste liiklusosalejatega.
100 ga ei saanud aru? Töömaht?
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Kipsi kirjutas:Idioodid ei jätagi oma ostutsekki alles, targemad teevad koopia ja kannavad kaasas. Otsusta ise, kumb sa oled.
Ise selle järgi pole kumbagi Tsekk on olemas. Koopiat pole teinud ja kaasas seda ei kanna. Mida ütleb politseinikule tsekilipakas, kus kirjas nimetus roller(mopeed) ja hind? Enda tsekil näiteks Roller Freedo2. Pole ju seal haisugi raami ega mootorinumbrist. Rääkimata kubatuurist.
Müüja poolt korralik arve koos mopeedi andmetega? Sellise A4 paberi võib suvalisest printerist ju välja lasta. Kasutus-hooldusjuhendit ka imelik kaasas vedama hakata.
Kuidas peavad veel käituma iskud, kellel suht vanat nõukaaegset ja muud uunikumi mopeedide näol legaalselt soetatud? Lollid olid, et pole tsekki alles hoidnud? Kassaaparaatki ol isel ajal haruldus, mis veel tsekist rääkida.
Mul ei ole mittemidagi selle vastu, et mopeedide-rollerite üle hakatakse pidama registrit.
-
Teema algataja
Praegu on olemas selline teenus, nagu "Tõendi" tegemine, samal ajal kui konstaabel tegeleb sellise operatsiooniga ta paneb su sõiduki registri. Muiduki, see on võimalik kolmes juhus: 1) kui mopeedil on sarinumbrid (raamil ja mootori peal), 2) kui see moped pole varastatud, 3) kui teistel isikutel pole pretensioone valdamise küsimuses (kas endine omanik on nõus, või mõnel juhul ka vanemad, kui mopi tahab registreeruda alaealine laps).
Kui sellinne operatsion on tehtud, liikluspolitseiga kohtades, te võite öelda ainult oma nimi ja asjaga on peaaegu lõpp, sest et tänapäeval arvutit on kasutusel kõikjal - politsei kohe kontrollib..ja ei ole vaja mingeid A4 kaasa võtta.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.