Polariseerivad päikeseprillid
Rahvas kipub laias laastus "polaroidideks" nimetama ka fotokroom (tõenäoliselt eksin kirjapildiga) klaasidega prille - vähemalt sellist juttu kuulsin ühes prilliäris. Et siis kõik prillid, mis muudavad oma valguse läbilaskvust vastavalt valgustugevusele ei ole kohe polaroidid. Ja et osad prillid reageerivad ainult UV kiirguse olemasolul ja osadele piisab lihtsalt heledast valgusest - saab kasutada näiteks autos, kuhu UV kiirgus muidu ei ulatu aga ereda valguse eest tahaks silmi ikka kaitsta. Ja nende "ehtsate" polaroididega väitis prilliäri end harva tegelevat tol ajal tõesti... Mis on mis ja kuidas täpselt nimetatakse - mina teemat ei valda ja optiku vastava loengu olen tänaseks unustanud.
Polariseerivaid prille olen aga näinud näiteks jahi- ja kalameeste vidinakataloogis. Äkitsi on neid samateemalistes poodides letistki osta...
-
Polariseerivaid prille olen aga näinud näiteks jahi- ja kalameeste vidinakataloogis. Äkitsi on neid samateemalistes poodides letistki osta...

-
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.