Kasutatud rolleri dokumendid
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kasutatud rolleri dokumendid
Tere,
Kuidas on selle asjaga kui osta kasutatud rollerit.
Kas endine omanik peab midagi kirjutama kui tal endal dokumendid puuduvad rolleri kohta.
Olen kuulnud, et ostu müügi leping olevatki nagu dokument, on mul õigus?
Mis saab kui seda ei ole?
Tänan
Kuidas on selle asjaga kui osta kasutatud rollerit.
Kas endine omanik peab midagi kirjutama kui tal endal dokumendid puuduvad rolleri kohta.
Olen kuulnud, et ostu müügi leping olevatki nagu dokument, on mul õigus?
Mis saab kui seda ei ole?
Tänan
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Mõte
Ma arvan, et kuna kui hetkel ei pea otseselt mingeid dok. olema (osadele rolleritele ei antagi lihtsalt dok. ostes kaasa ) , siis vast ARK teeb nii, et vormistab lihtsalt dokumendid rollerile. Mis neil muud üle jääb, kui on mingi kahtlane roller, et vbla varastatud vms, siis kontrollivad võibolla seerianumbrit(tehasetähist) ja kogulugu. Ei usu, et midagi keerulist selles registreerimises olema saab.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Noo
Noo...Tehasetähis on ju igal rolleril erinev ja kusagile rolleri külge kleebitud kuidagi. Vähemalt PEAKS olema minuteada. Aga ma pole 100% kindel. Loogiline oleks.
-
Teema algataja
Kevin^^ kirjutas:Aga kas suuremate kui 50-neliste rollerite seerianumbrid on ka kuidagi erinevad? Ehk siis kas neil võimalik seda kontrollida lihtsalt?
Aa....ma ei tea kuidas nad seda kontrollivad, igatahes kui keegi pole politseisse teatanud, et sellise ja sellise tehasetähisega-seerianumbriga roller on varastatud, siis nad ei saa ju midagi teha, järelikult roller vast ikkagi kuulub sulle ja mingid paberid, hooldusraamat vms on ikka rolleril olemas, võibolla nõutakse tolle olemasolu.
-
- Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 6 korda
Seeria numbri järgi saab apsaluuteslt kõike teada kui tahad,värv,mootor,ülekanded,tehases paigaltatud piirajad jmv.Kevin^^ kirjutas:Aga kas suuremate kui 50-neliste rollerite seerianumbrid on ka kuidagi erinevad? Ehk siis kas neil võimalik seda kontrollida lihtsalt, et nad suuremad on?
.....selge see ,et kui antakse teh pass su rollerile välja siis panakse mootori töömahuks näiteks 0,25 kui roller on 250-ne mitte 50 kuubikut.
Mingit kaupa, mis pärast vöib jama tuua (rollerit), käest ostes soovitan kindlasti teha ostu-müügi leping kuhu märgitakse müüja passiandmed ja rolleri vin kood. Selline paber lihtsustab arvelevõtmist ARKis (eriti siis kui see on kunagi varastatud).
Õige jah, registri dokumente ei pea olema, aga omandiõiguse tõendamise dokumendid peavad ikka olema.
Kui roller on varastatud ja sul ostu-müügi lepingut pole konfiskeerib politsei selle kui asitõendi. Oled rahast ja masinast ilma.
Kui tõendad ära, et oled heauskne ostja (ostu-müügi leping) siis saab teha politseiga vastutava hoiu lepingu (5aastat ei tohi müüa) ja saad edasi sõita.
Õige jah, registri dokumente ei pea olema, aga omandiõiguse tõendamise dokumendid peavad ikka olema.
Kui roller on varastatud ja sul ostu-müügi lepingut pole konfiskeerib politsei selle kui asitõendi. Oled rahast ja masinast ilma.
Kui tõendad ära, et oled heauskne ostja (ostu-müügi leping) siis saab teha politseiga vastutava hoiu lepingu (5aastat ei tohi müüa) ja saad edasi sõita.
-
Teema algataja
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... st&t=23224 , arvatavasti on seda silti ka rollerite registreerimisel siis vajaSandrew kirjutas:Mul ka üks küsimus. nt Aeroxil on seal taga põhjagondli juures mbk intustriesi märk, kus n vin kood. kas ma võin selle eemaldada?
sest põhimõtteliselt on vin kood ees raami klüjes ka...
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Aa....ma ei tea kuidas nad seda kontrollivad, igatahes kui keegi pole politseisse teatanud, et sellise ja sellise tehasetähisega-seerianumbriga roller on varastatud, siis nad ei saa ju midagi teha, järelikult roller vast ikkagi kuulub sulle ja mingid paberid, hooldusraamat vms on ikka rolleril olemas, võibolla nõutakse tolle olemasolu.
nad toksivad selle seerianumbri arvutisse ja ta viskab ette et kas ta on varastatud või mitte

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.