tööriistad

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Siin põhiline kõik juba ära öeldud, aga lisaks veel kaks asja, mida vist pole veel piisavalt rõhutatud.

1) Vene padrunikomplektid on HÄMMASTAVALT kõvad asjad. Tõsiselt kohe. Võib-olla mingid viimase aja omad on kvaliteedilt alla käinud, aga nõukaaegsed on tõesti kõvad.

2) Ketaslõikuri ostul esimene liigutus peaks olema reduktorile määrdenipli lisamine ja siis töö ajal selle sihipärane kasutamine aeg-ajalt. Muidu pillub kõik määrde nurkadesse ära ja reduktor jääb ikka kuivale. Ainult siis peab jälgima, et liiga palju seda määret sinna sisse ei löö ja et välja pressiv liigne määre ei ummistaks jahutusavasid ära.

Noh ja siis veel eelmist juttu kokku võttes, et padrunikomplektidest Gedore, Teng Tools. Endal on Rahsol, mis Gedore mingi odavam kaubamärk. Ei kurda, aga väga kõvasti pole veel sellega keeranud ka midagi. Samas on mul Gedore üleminek 1/2" sabalt 3/4" sabale ja ikka uskumatult kõvasti olen seda keeranud, ning asi ei ole veel sõlme läinud või ära murdunud. Elektrilised käsitööriistad järjestaks Hilti, Milwaukee, Hitachi, järgmise klassi omad oleks Makita, DeWalt, veel edasi paneks ma Metabo, Bosch, siis tulevad veel igasugused Black&Decker, Skil jms ja lõpus on päris paarisajakroonised DWT ja nonamed. Ise ma hindan kvaliteetset tööriista ja seetõttu tuleb ette, et raiskan nende peale rohkem raha, kui tarvis oleks. Elektririistadest põhiliselt olen Makitat ostnud.

Mõned kogemused veel. Black&Decker ketassaag - käib küll, aga teeb ostmisest alates sihukest sea häält, et hirmus. Laagritesse vist määre unus panemata. Biltema elektritrell - ootan juba tükk aega, et millal ta raibe ära laguneb, et saaks osta puurvasara asemele, aga kestab teine koduses kasutuses juba jupp aega. Mingi paarisajakroonine taldlihvija lagunes päris kiiresti (mootor põles ära). Asemele ostsin Makita. Käib oluliselt vaiksemalt ja sujuvamalt, samas kestnud juba vähemalt 3-4 korda kauem hiinakast. Skil ketaslõikuril läks (metall)reduktor mingi aasta-paariga. Määrdenippel puudus. Endal on Makita (mingi 900W vist, 125 mm kettaga) ja kestab juba aastaid, valu on saanud üksjagu. Määrdenippel olemas. DWT paarisajakroonised 2 tk. Ühel läks suht kähku mootori reduktoripoolne laager, mõne aja pärast ka mootor. Teine käis päris kaua, siis läks sama laager. Peaks pärast laagri vahetust veel käima. Mõlemal määrdenippel peal ja väga kõva valu saanud iga päev autoremonditöökojas.

Pikka juttu kokku võttes ütleks, et kallimat ja kvaliteetsemat tööriista ostes reeglina võid kindel olla, et saad hea asja. Hiinakatega on nii, et kuidas juhtub. Võid saada asja, mis töötab aastaid, aga võib ka juba paari kasutamise järel ära laguneda.

Ja lõpuks - võrdlesin kunagi Hilti ja Makita akutrelle. Mõlemad sellised väiksema ja odavama otsa omad. Hilti oli pisut suurem ja raskem, peos istusid mõlemad päris hästi. Hilti kõige kergem sidur jäi ikka pisut kõvaks, Makital oli seal otsas märksa suurem valik. Teises otsas oli nii, et kõige raskema siduri asendis Makitat suutsin vabalt käega kinni hoida ja isegi puurimise asendis suutsin padruni seisma pidurdada käega. Hiltil ei jõudnud kõige viimast siduri astetki rakenduma saada. Tänu Hilti elektroonilisele kiirusekontrollile mootor isegi mitte ei aeglustunud. Samas paberite järgi pöördemoment oli neil mälu järgi üsna samas suurusjärgus.
Joel

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”