Õnnetus täna 28.05 Tartu maanteel.

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

InterFace
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas InterFace »

ise sõidan igapäev tallinnas maha 50-100km. töö ja muud asjad.

olles siis kah "tabureti" kasutaja peaks mainima , et meie elu on ilmselt kõige raskem.

kui tsikleid veel vaadatakse ja kardetakse ja mõeldakse , et äkki tuleb kiiresti siis autojuhtide arust on roller asi millega ei sõideta kiiremini kui 30km/h. Eilne näide jälle pärnu mnt'lt järve selveri juurest kus kõrvalteelt tulev papi vaatab mulle otsa ja siis vaikselt veereb teele välja ja alustab oma sõitu - nagu mina ei tulekski tema suunas.

eile kadrioru keskuse juures suunaga pirita poole sõites otsustas kõrvalt reast mingi tropp et tema tahab sõita nüüd seal reas kus mina ja hakkaski julmalt tulema - ei ma ei sõitnud üldse täpselt tema ukse kõrval.

järvevana teel ei viitsinud iga kolmas auto möödasõitu teha teisest reast vaid vaid 20cm kaugusel minust. vabandust , et mu aparaat ei liigu kiiremini kui 75km/h ja ma neile jalgu jään.

ma ei ole endaarust nähtamatu ja ma ei liigu 30-40km/h.
<a href="http://www.rolleriklubi.org/foorum/view ... 0">Piaggio Free 50 '1998 - "Juust"</a>

Teema algataja
kertsman

Lugemata postitus Postitas kertsman »

Pihelgas kirjutas:
kertsman kirjutas:
Aga mina ütlen selle kohta. Täiesti Loll!! :idea: Ilma kiivrita kohas kus on mendid.
Kas kiiver on politsei jaoks?
Kiiver on endajaoks. ilma selleta sõites saab trahvi ju!
Ride Till You Die!!!
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

kertsman kirjutas:
Täiesti Loll!! :idea: Ilma kiivrita kohas kus on mendid.
Selles postis on kaks lolli. Üks kes tegi lolli teo ja teine kes teo halva küljena vaid valesse kohta sattumist näeb!!! Kiivrid pähe!
Kes mett teeb, see mett sööb!

Teema algataja
kertsman

Ma olen loll.:D Mitte sellesmõttes et ma sulle midagi pahasti ütlen aga vahest ma saan sellest ise ka aru.
Ride Till You Die!!!
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

kertsman kirjutas:

Selleta pole varsti kedagi kes trahve maksaks. Ega sa ilmselt praegugi neid ise maksa.

RKsilver

Lugemata postitus Postitas RKsilver »

Pikk kirjutas:
Kiivrid pähe!
Jätke kõik see omale MEELDE :!:

Kiiver on Hädavajalik Turvaliseks sõitmiseks nii maanteel kui krossi-rajal

ilma selleta saad trahvi ja ega õnnetus ei hüüa tulles :!: :arrow:

endalgi mitu korda krossi rajal isa tzikliga kukutud ning kiiver on pmst mind päästnud 2-3 korda :roll:
Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik :)
Kasutaja avatar

PsychoDad

Lugemata postitus Postitas PsychoDad »

kertsman kirjutas:
Pihelgas kirjutas:
kertsman kirjutas:
Aga mina ütlen selle kohta. Täiesti Loll!! :idea: Ilma kiivrita kohas kus on mendid.
Kas kiiver on politsei jaoks?
Minu siiras soovitus: Tao ilma kiivrita pead vastu seina. Kui valus hakkab, siis pane kiiver pähe ja tao edasi. Oled targemaks saanud.
Royal Einfield 350 Classic

Teema algataja
kertsman

Igati!. Tänan valgustamast! :)
Ride Till You Die!!!
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

vaade käigukangile, et õige käik sisse saada
Ei saanud siin päris hästi aru. Kas see oli iroonia või koolides nii õpetataksegi?

Ime, et ei õpetata, et ennem kui pidurit vajutada, vaadake alla, kas vajutate õiget pedaali. :?
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)

roadriders
Tsikkel: Gold Wing 1500 SE
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas roadriders »

Iroonia.Tegelik olukord noorte juhtide seas ongi selline. Autokoolid näevad palju vaeva, et sellist harjumust välja juurida.
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

sellest nädalavahetusest veel 1 pilt sellelt lehelt
Pilt
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Mida me õnnetuste statistikast näeme :

Maanteeameti andmetel 60% mootorratastega juhtunud õnnetustes oli süüdi mootorratur, seega 40% olid lihtsalt süütud kannatajad või ehk osaliselt ka sellised kogenematud inimesed, kes ei oska kaasliikleja käitumist "lugeda" ja kui viimane siis eeskirju rikub sattuvadki need kogenematud ohvriks.

Mis nüüd puudutab neid õnnetuid juhtumeid kus mootorrattur autole vasakusse külge sõitis, siis neid situatsioone on auto-autoga variandis ka ohtralt. Mina näiteks lihtsalt ei lähe möödasõidule, isegi veoautoga mitte kui on vähimgi kahtlus, et eesliikuja võib hakata ükskõik mis manöövrit sooritama. Eeesõitja ja olukorra "lugemisoskus" tuleb aastate ja kilomeetritega ja eksimisvõimalus on alati olemas. Padjaklubi, kroomilembus jms tuleb samuti aastate ja kilomeetritega. Kui ei tule, siis on põhjust muretsemiseks :)

Igatahes üks on selge : 40% tsiklitega avariste on ohvrid ja 60% ise süüdi. Seega on teoreetiline võimalus avariide hulka vähendada rohkem kui poole võrra kontrollides oma käitumist ning eelgi rohkem õppides vältima kolmandate isikute vigu. Lehest mingit liiklusteadet lugedes ei tohi mingil juhul auomaatselt ühte või teist osapoolt sõiduki alusel süüdistama hakata.

Padi
Suzuki GSX 750 Inazuma

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

......algab, et autodevahel sõelunud mootorrattur.
kurb.... meenub eestlaslik kadedus / õelus.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Rennes
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Tulgem nüüd maa peale tagasi, tegelikult on siiski sõelumine eeskirjade rikkumine. Kadedus on teine asi. Kui tahad rikkuda, siis tee seda oskuslikult.
Rennes aka Pröksuga Mülka

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Rennes kirjutas:
Tulgem nüüd maa peale tagasi, tegelikult on siiski sõelumine eeskirjade rikkumine. Kadedus on teine asi. Kui tahad rikkuda, siis tee seda oskuslikult.
kas mitte 60 km/h-ga viiekümne alas sõit pole TEGELIKULT eeskirjade rikkumine????
Või kas keegi on näinud Tallinna linnas mõnda autojuhti 50-ga sõitmas???
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

triplekix kirjutas:
kas mitte 60 km/h-ga viiekümne alas sõit pole TEGELIKULT eeskirjade rikkumine????
Mitte väga ammu aega tagasi pidas mind lugupeetud korravalvur peale seda kinni, kui olin pärnu mnt.-l temast natukene kiiremini mööda veerenud.
Küllaltki pahaselt ütles, et näidaku ma talle liikluseeskirjades see lehekülg ette, kus on kirjas, et linnas tohib 60-ga sõita.
Ega osanud näidata, jah on rikkumine.
triplekix kirjutas:
Või kas keegi on näinud Tallinna linnas mõnda autojuhti 50-ga sõitmas???
Hiljuti nägin õuealal, kus 10 km/h oli lubatud
Kasutaja avatar

ziim911

Lugemata postitus Postitas ziim911 »

Pikk kirjutas:
Ääremärkus:

teatavasti on õuealal lubatud 20km/h või jalakäijate olemasolul nende liikumiskiirus. 8)
Suzuki Kingquad 700 - >Suzuki gsx-r 600 K5 - > BMW G650GS -11
Kasutaja avatar

tempo

Lugemata postitus Postitas tempo »

Täna tv3 pidi pikem jutt olema viimastest õnnetustest..

Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

ziim911 kirjutas:
Pikk kirjutas:
Ääremärkus:

teatavasti on õuealal lubatud 20km/h või jalakäijate olemasolul nende liikumiskiirus. 8)
Ääremärkusele lisaks: teatavasti võib liikluskorraldusvahenditega liikumiskiirust ka suurendada või vähendada, on õuealasid kus on ka 30 märgid kasutusel. Kui LE-d lugeda, siis asulas on ka ju suurim kiirus 50 km/h aga miks siis Pirita teel 70-ga võib sõita? ;)
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Ärge ajage segamini kaks nähtust: liikluse häirimine ja ühtlane liiklusvoog. Viimane on kõige olulisem ja otstarbekam. Kui kõik liiklejad tõesti sõidavad 60 kmh linnatänavatel, siis on tegemist sujuva liiklulsvooluga, kus takistajaks ja häirijaks on jonnakalt 50kmh vuristav vanamees mossega. Trahvida tuleks antud olukorras ühte liikluseeskorjast kinnipidajat, mitte sadu liikluseeskirja eirajaid, sest oma jäärapäise seaduskuulekusega ta tekitab potensiaalseid ohuolukordi (ootamatud möödasõidud-pidurdused-kiirendused jms).

Ka ridade vahel sõelumisega on sama asi: seda on mõtet teha siis, kui sa sellega ei häiri üldist liiklusvoolu. Kui sa iga hinna eest tõmbled autode vahel ja sunnid järjest juhte pidurit muljuma või suunda muutma, siis oled sa värdjas. Kui aga su eesmärgiks on kedagi segamata ummikuridade vahelt ettepoole saada, siis on kõik bro.

Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

Ma ei tahaks küll norida aga seda tahaks tõesti näha kuidas on võimalik ummikuridade vahel ilma teisi segamata sõeluda? Ja ääremärkusena lisaks on teatavasti ka ridade sagedase vahetamisega eesliiklejatest möödumine LE järgi karistatav tegevus. Paratamatult me kõik rikume vahel liikluseeskirju aga viisakas oleks seda teha nii. et see ei häriks väga teisi liiklejaid..st ära tee teisele liiklejale seda, mida sa ei taha et sulle tehakse.
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

On küll võimalik ka teisi häirimata ummikus ettepoole saada. Täna hommikul olin olude sunnil autoga linnas ja Tartu maanteed linna sisse sõites ummikus sitsides vuhisesid ridade vahelt päris mitu motomeest mööda ja ausalt öeldes kohe kuidagi ei häirinud.
Harva kodus
Kasutaja avatar

|Maku|

Lugemata postitus Postitas |Maku| »

Ma ei oska muud öelda, kui et iga päevaga näen aina rohkem totusid, kes ei saa aru, milleks on kiiver, milleks nad koolis õpivad jne.

Lisaks on liialt palju inimesi, kes alatasa viitsivad viriseda ja inisega. Mis asja te inisete? Minge parem sõitma ja proovige seejuures mõistusega asja juures olla. Kui mõistust ei ole, siis käige jala!
Life is full of surprises..
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

Kuhu te oma jutuga jõuda tahte? Kõigil ongi siin lihtsalt oma seisukoht. Ma sõidan ka bikega, miks mulle keegi kogustaeg ette ei keera. Suudan viie aasta jooksul meenutada vaid korda 3-4 vast ja üksi kord ei pannud mind isegi vanduma, kuna potensiaalse avariini oli veel palju-palju ruumi. Statistiliselt oli 1 ettekeeramine põhjustatud minu kiirusest ja ülejäänud autojuhtide pimedusest. Samas on ka minu jeebule miski volkari punn ette keeranud haabersti ringil ja olen ka jeebuga omal süül LE-d rikkumata mitu avariid teinud. Autoga sõidan kuus 3000 km ja mind pole kordagi ükski tsikkel häirinud. Käige lõunaprantsusmaal õppustel, seal on hullumaja liikluses, samas avariisid ei näinud ja tsikliga ridade vahele trügides võtsid autod alati koomale ja lasid mind läbi. Ise võtan ka autoga koomale, kui keegi ridade vahelt tuleb.
Ma ei saa paanikast aru.
Ja mis minu statistika siis näitab? Kinnitab üldist reeglit?
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

ka mina olen sedasi teinud, et kui näen peeglist motomeest siis veits vean end autoga suts kõrvale ja lasen tal liigelda edasi. las läheb esimesena ära, kiirendus ju parem... :wink:

ja ei häiri ka :wink:
Suzuki 650 K7
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

ziim911 kirjutas:
Pikk kirjutas:
Ääremärkus:

Mõnes kohas ripuvad liiklusmärgid!!!! Kui seal on kirjas 10, siis tohib seal 10-ga sõita. Mõnikord on mõnes postis irooniat, katsuge see üles leida, mitte ärge hakake kohe targutama. Ja nagu |Maku| ütles, minge sõitma ning võtke oma ääremärkused kaasa.
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

Pole küll enam selle teema pealkirjaga kooskõlas kuid...
.. täna hommikul raadio liiklusuudistes öeldi, et Saaremaal hukkus avariis mootorrattur... :(
Teab keegi midagi?...
-
-
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

29 mail kella 19.35 ajal toimus liiklusõnnetus Saaremaal Kaarma vallas Laadjala külas Upa-Leisi tee 5 km, kus mootorratas Yamaha, mida juhtis Lennart (s 1974), sõitis teelt välja vastu teeviita ja puid. Mootorrattur hukkus sündmuskohal.
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=18802
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Täna kell 13.25 toimus liiklusõnnetus Rakveres Vallikraavi tänaval, kus 12-aastane poiss sõitis mootorrattaga ette peateel liikunud sõiduautole Opel Rekord ja sai viga.

Postimees

Pilt
TransAlp '02
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”