Kuidas saada väntvõlli küljest laagrit kätte?
Moderaator: Moded
-
okman
Teema algataja
Kuidas saada väntvõlli küljest laagrit kätte?
Selline probleem, et lammutasin rolleri laiali ja nüüd väntvõlli küljest vaja 1 laager kätte saada. Erinevates töökodades on pikad ooteajad.
Olen kuulud, et vaja asja kuumutada ennem aga äkki keegi on sellise tööga ennem kokku puutunud ja seletab täpsemalt, et mida ja kuidas.
Probleem veel selles, et see laager on suht vastu väntvõlli keskosa. Ei saa mingit tõmmitsat vahele ka. Mingi 1-2mm on vahe ainult.
Muidu, kui kellelgi vajalik tööriist/kogemused olemas ja nõus aitama väikese tasu eest, andku teada.
Okman
Olen kuulud, et vaja asja kuumutada ennem aga äkki keegi on sellise tööga ennem kokku puutunud ja seletab täpsemalt, et mida ja kuidas.
Probleem veel selles, et see laager on suht vastu väntvõlli keskosa. Ei saa mingit tõmmitsat vahele ka. Mingi 1-2mm on vahe ainult.
Muidu, kui kellelgi vajalik tööriist/kogemused olemas ja nõus aitama väikese tasu eest, andku teada.
Okman
Re: Kuidas saada väntvõlli küljest laagrit kätte?
Kuumutamine ei anna laagri mahavõtmise juures eriti midagi. Kuumaks läheb ka väntvõll ja paisub samuti ning laager ikkagi maha ei tule.
Laager ei maksa suurt midagi - seda ei pea pingutama tervelt kätte saada. Mina olen vajadusel vana laagri ketaslõikkuriga tükkideks lõiganud - need pudenevad ise võlliküljest ära. Kui relakat käepärast polnud, siis kulutasin elektrikäiaga laagri juppideks. Ei pea vast lisama, kuid ikkagi - tööd pead tegema ettevaatlikult, et ei vigastaks samal ajal väntvõlli. No ja oma silmi on ka tark hoida.
Laager ei maksa suurt midagi - seda ei pea pingutama tervelt kätte saada. Mina olen vajadusel vana laagri ketaslõikkuriga tükkideks lõiganud - need pudenevad ise võlliküljest ära. Kui relakat käepärast polnud, siis kulutasin elektrikäiaga laagri juppideks. Ei pea vast lisama, kuid ikkagi - tööd pead tegema ettevaatlikult, et ei vigastaks samal ajal väntvõlli. No ja oma silmi on ka tark hoida.
-
okman
Teema algataja
Tean, et raamlaagrid on põsele maksimaalselt lähedal. Nii on nad alati olnud. Selge, et relekaga ühte nö "kuldlõiget" pole võimalik teha, et "säuhh" ja laager kukub. Seepärast kirjutasingi, et tuleb olla ettevaatlik. Ise olen sellisel jupphaaval lõhkumise meetodil mitmed laagrid maha võtnud. Nikerdamist muidugi on. Alguses välimine rõngas puruks teha - alati pole vaja isegi päris läbi lõigata, saab ruvikeeraja või meisli vahele suruda ja ülejäänu lihtsalt kõveraks/puruks käänata. Kuulid koos separaatoriga kukuvad välja ja siis on juba pisitasa võimalik sisemise rõnga kallal urgitseda. Ja jällegi on igasugu kruvikeerajad/naasklid/meislid ka abiks olnud. Mõnikord venib või kuumeneb sellise vägistamise tagajärjel see rõngas sedavõrd, et vabaneb väntvõllilt enne, kui ta üldse tükkidekski on lõhutud.okman kirjutas:. Relakat kasutada ei saa, kuna see laager on ikka liiga lähedal sellele keskosale.
Aga veel! - Tõepoolest tähelepanu! Enamasti on raamlaagri kõrval kaelustihend ("mansett", "simmer"), ja selle kokkupuutekohal vända kaelaga on siledakspoleerunud rõngas-jälg. Sellesse piirkonda ei tohi kõigi nende sadistlike lammutustööde käigus ühtegi kriimustust tekitada. Nii et tõeliselt ettevaatlikult pead mässama.
Ja muidugi on kultuursem ikkagi spetsrakise ja tõmmitsatega seda laagrit eemaldada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.