KALJU autokool

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

rallypoiss

Lugemata postitus Postitas rallypoiss »

pritsu kirjutas:
Sattusin sellisele lingile:
http://www.epl.ee/artikkel_316630.html
OT:See jutt seal ju kohati päris idiootlik, mis ajast A1-te mopeedijuhiloaks nimetatakse?Selle teksti järgi ei tohi ka A1 omanik olla üle/ega alla 16 vaid Täpselt 16 aastane.

''A1 lubab juhtida kuni 125 cm3-list ratast, mille võimsus ei ületa 11 kW ning juht peab olema 16-aastane. Seda nimetatakse ka mopeedijuhiloaks ja on vaja näiteks ka puhul, kui sõidetakse rolleriga, mil on rohkem kui 49 cm3.

Teemasse:Ise lähen ka suvekuudel Kalju autokooli A1-te ja B1-te omandama.
Kasutaja avatar

Kuki
Tsikkel: XR

.

Lugemata postitus Postitas Kuki »

Kas see jutt EPL-s oli idiootlik või mitte, üllatusin eile õhtul igasugustest kõnedest, kus väideti, et selle artikkli juures on pilt, kus mina peal olen...
Õnneks on see pilt piisavalt ammu tehtud, et ma seal olengi vist 16 alles 8)
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

rallypoiss kirjutas:
See jutt seal ju kohati päris idiootlik, mis ajast A1-te mopeedijuhiloaks nimetatakse?
Loe siis ridade vahelt, kui ridadest aru ei saa...
Mina lugesin seda juttu paberist Päevalehest. Eeldan, et võrgus on sama tekst. Lugesin läbi TERVE jutu ja minule küll ei tulnud kordagi pähe, et tegemist miski "idiootsusega" oleks...
Mopeedijuhilubadeks nimetab autor neid väikest irooniat kasutades seepärast, et "päris" tsiklistide arust on "võrrid" veel kõik mootorrattad kuni 125 kuubini. Ja sajakahekümneviienegi on tsiklimeeste slängis veel üks paras "võrr".
PS! Ja iroonia ei ole suunatud noorte lubadetaotlejate vastu!
Kasutaja avatar

borx
Tsikkel: Midnight Star 1900A
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas borx »

Kalju Autokooliga A- kati tegemisega on tõenäoliselt see, et vana ei viitsi väga algajatega/noortega tegemist teha(ei taha nagu liig tihti rattaid remontida). Kui mina möödunud kevadel olin, siis kogu grupi keskmine vanus oli +- 35, sinna minu kanti. kogu kursus seisnes pigem selles, kuidas rattaga ellu jääda ja kuidas eksamid võimalikult valutult ära teha, mitte selles, kuidas sõitma/liiklust tundma õppida. Soovitan soojalt neile, kel pikem aeg vahele jäänud ja tahaks vähe meeldetuletust/katti saada.

terv.
Alar11
Alar

K-125 1951; IŽ-350 1949; IŽ-350 1950; IŽ-56 1957; IŽ-56K 1957; IŽ-56 1958; IŽ-56 1959

zid50/cz125

Lugemata postitus Postitas zid50/cz125 »

Tervitus kõigile!
Kasutan seda teemat siin ära ja tahtsin küsida,et kas Kalju autokooli võis alates 15,5 aastaselt minna A1 taotlema,oskab keegi öelda kuna hakkavad esimesed kursused toimuma.
Kasutaja avatar

madeinussr
Tsikkel: Jawa Style

Lugemata postitus Postitas madeinussr »

www.kaljuautokool.ee
ja nende telefon on kindlasti suureks abiks ;)
küsi vaata, mis ütlevad

Ermo@ise läks ka kooli A katti tegema
Fazer GOO

päästehunt

Lugemata postitus Postitas päästehunt »

Mina ka oma sammud homme kell 10 kalju autokooli sean. Siiamaani tundub, et negatiivseid kogemusi seal käinutel ei ole. See teeb rahulikuks ja paneb lootma, et oma raha õigesse kooli viin.

Teema algataja
vaino91

Lugemata postitus Postitas vaino91 »

Varsti plaan A1 lube tegema hakata ja seoses sellega on üks küsimus. Seda ma tean, et A1 kursustel saab hakata käima 15,5 aastaselt. Aga kas eksamit saab samuti teha noorem, kui 16-aastane või peab eksami sooritamiseks olema vähemalt 16-aastane. B-kategooria puhul saab näiteks 17-aastaselt eksami ära teha ja siis, kui 18 saad lähed lubadele järgi. Kas A1 kategooria puhul on võimalik nii teha ?

Teema algataja
Marcuz

Lugemata postitus Postitas Marcuz »

Arvan, et see kõigil ühtemoodi: teooriaeksam 6 kuud enne sünnipäeva ja sõidueksam 3 kuud enne.. siiski on kõige õigem küsida ARK-st!!
Kasutaja avatar

oliver

Lugemata postitus Postitas oliver »

Endal oli sama jama.Niisiis oli kõik eksamid tehtud ja oli plaan minna ARK i eksamile.Kui tuli välja, et ARK ei võtagi vastu ennem kui oled 16 TÄIS.Konkreetne juhtum toimus kalju autokoolis.Igatahes sõiduõpetajale oli meelde jäänud, et saab 2 kuud ennem minna kui ei saagi enam.Nii vastati meile Ark -ist.Ja kuna see autokool on endale omad seadused teinud (teoorieksam 2 nädalat ja sõidueksam 2 kuud) Seadustes on kirjas siis vastavalt 6 kuud ja 3 kuud.Siis peab uuesti kõik asjad tegema.ehk lisaraha.
Honda XL125 Varadero

Triip
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Triip »

oliver kirjutas:
Ja kuna see autokool on endale omad seadused teinud (teoorieksam 2 nädalat ja sõidueksam 2 kuud) Seadustes on kirjas siis vastavalt 6 kuud ja 3 kuud.Siis peab uuesti kõik asjad tegema.ehk lisaraha.
Ära ole loll! Ühelgi autokooli kaljul pole õigust seadust rikkuda. ARK võtab sind ju ikka vastu.

stonefree

Lugemata postitus Postitas stonefree »

oliver kirjutas:
Endal oli sama jama.Niisiis oli kõik eksamid tehtud ja oli plaan minna ARK i eksamile.Kui tuli välja, et ARK ei võtagi vastu ennem kui oled 16 TÄIS.Konkreetne juhtum toimus kalju autokoolis.Igatahes sõiduõpetajale oli meelde jäänud, et saab 2 kuud ennem minna kui ei saagi enam.Nii vastati meile Ark -ist.Ja kuna see autokool on endale omad seadused teinud (teoorieksam 2 nädalat ja sõidueksam 2 kuud) Seadustes on kirjas siis vastavalt 6 kuud ja 3 kuud.Siis peab uuesti kõik asjad tegema.ehk lisaraha.
see on su enda pärast, Kalju tahab et kõik läbi saaksid. Kooli teooriaeksami tegemise eest kyll mingit lisaraha ei nõutud. See, et kõik sõidud peab uuesti tegema on kyll loll jutt. Aga vana tahab kindlasti, et enne eksami tegemist nn soojendussõidu teed.

Endal juhtus nii, et läksin ARK-i teooriat tegema (ja tegin ka kohe ära loomulikult) enne kui kooli õppesõiduga ühele poole sain.
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole :)
Kasutaja avatar

oliver

stonefree kirjutas:
oliver kirjutas:
see on su enda pärast, Kalju tahab et kõik läbi saaksid. Kooli teooriaeksami tegemise eest kyll mingit lisaraha ei nõutud. See, et kõik sõidud peab uuesti tegema on kyll loll jutt. Aga vana tahab kindlasti, et enne eksami tegemist nn soojendussõidu teed.

Endal juhtus nii, et läksin ARK-i teooriat tegema (ja tegin ka kohe ära loomulikult) enne kui kooli õppesõiduga ühele poole sain.
Lisaraha all mõtlesin siis kooli sõidueksamiks kuluvat raha.Mille peab uuesti tegema. Ja sõidueksam koolis kehtib seal ainult 2 kuud see küll loll jutt ei ole.
Honda XL125 Varadero
Kasutaja avatar

oliver

Triip kirjutas:
oliver kirjutas:
Ja kuna see autokool on endale omad seadused teinud (teoorieksam 2 nädalat ja sõidueksam 2 kuud) Seadustes on kirjas siis vastavalt 6 kuud ja 3 kuud.Siis peab uuesti kõik asjad tegema.ehk lisaraha.
Ära ole loll! Ühelgi autokooli kaljul pole õigust seadust rikkuda. ARK võtab sind ju ikka vastu.
ARK ei võta vastu teooriaeksamile.Enne kui 16 täis.
Honda XL125 Varadero
Kasutaja avatar

fishbone
Tsikkel: Emmaljunga Mondial Duo Combi '

Kalju

Lugemata postitus Postitas fishbone »

Sai ka eelmine kevad load Kaljust tehtud. Enne seda olin tsiklit teedel ja telekast näinud. Enda kogemus oli lapsepõlves jalakäikudega Delta.

Ja ma ei saaks öelda, et toimus vaid instrueerimine teemal ARK eksam.

Sai ikka seal Hiiu platsil endalegi hirmsaid pidurdusi tehtud, mis enda tsikliga sõites hiljem nii hirmsad ei tundugi... Sain aru, miks mu Deltal tagakumm kunagi ära kulus. Ja see variant, et ta andis tsikli platsile , et saaks omapead platsil harjutada oli täitsa abiks.

Ja veel kiituseks, et alguses toimus selline klassikaline õppesõit ja lõpupoole keeras Kalju vinti peale. A la hakkas käituma nagu klassikaline autojuht tsikli suhtes. Õpetas sõitma nii, et näed autot ja auto saab aru, et sa ka olemas oled.

Ja lõpuks kui eksami päev oli siis oli kerge närv ikka aga suht nagu jalutuskäiks pargis kulges see eksam. 1 kerge viga eksamil.

Jaan 27a.
A-kat 1 aasta.
BC 10 aastat :lol:
Delta-->Yamaha XT600 '92-->Honda Varadero XL1000V '01-->Emmaljunga Mondial Duo Combi '11
Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Kui teil kooli eksamid läbi siis autokooli tunnistus ja kõik muu antakse ju teie kätte või küsige enda kätte ja minge ARKi kasvõi 2 aasta pärast ja tehke need riiklikud eksamid ja keegi ei käsi teil uuesti kooli minna.
Helistasin arki ja küsisin et kool lõpetatud kuid paar aastat tagasi ja tookord arki ei jõudnud sest lumi tuli maha. Seepeale mulle ARKis öeldi et kas teie keskkooli tunnistus ja omandatud teadmised aeguvad või? Iseasi kas see pikk vahe hea on......

lysty
Tsikkel: Yamaha FZS1000
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas lysty »

Tõsi ta on,mul oli sama lugu kooli ja eksamite vahe viis aastat ning kui ARK-st küsisin vastati täpselt samade sõnadega:Kas Su kooli lõputunnistus kaotab kunagi kehtivuse!? See neil vist lindi peale võetud :D
Edu!!
Kui teed,siis ära karda.Kui kardad,siis ära tee!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”