Goretex vs. nahk

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

Vastavad ülikonnad on saadaval Tallinnas, matkatarvete poes Kompass (kino kosmose vastas, väike keldripood). Hind u. 800.-
K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Kasutaja avatar

rix
Tsikkel: HD Street Bob
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas rix »

Olen suht väikse hoo pealt kukkunud ja lohisenud mõõda asfalti nahkadega ning tagusment jäi terveks (pükstes küll väiksed augud) :D
Kasutaja avatar

MotoChick
Tsikkel: Honda CB900f Hornet

Lugemata postitus Postitas MotoChick »

Olen ka mõelnud, et kumba valida ja siiani pole otsusele jõudnud. Kysiks hindade kohta...Äkki keegi targem oskab mingit umbkaudset infot anda.
Kasutaja avatar

rix
Tsikkel: HD Street Bob
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas rix »

Minu nööridega nahad Cartinist 1800-

Teema algataja
raynu

Lugemata postitus Postitas raynu »

Kindlalt pooldan coretexi...nahk las jääb linnasõiduks...aga pikemale otsale minnes ikka ei sobi kyll

Teema algataja
Mark

Lugemata postitus Postitas Mark »

Pooldan ka Goretexi !!
Kasutaja avatar

wicked
Tsikkel: Bastard
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas wicked »

tex igal juhul!kes on proovinud,need teavad.
Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

MotoChick kirjutas:
Olen ka mõelnud, et kumba valida ja siiani pole otsusele jõudnud. Kysiks hindade kohta...Äkki keegi targem oskab mingit umbkaudset infot anda.
chickid nahas meeldivad mulle eriti.

Teema algataja
Timo R.

Lugemata postitus Postitas Timo R. »

Mina eelistaks nahka. Igal juhul ilusam, paremini puhastatav ja turvalisem. Samas on Goretex ilmselt seljas mugavam. :idea: :idea:
Et ma omale tagi veel leidnud pole, siis olen pakkumistele avatud. Soovitavalt Daynese ja suurus 54. Kui Mai keskpaigaks kasutatut ei leia, peab Bikeworldi minema... :P :P
Niiet kellel on, see pakkugu..

nos
Tsikkel: mamas pride

Lugemata postitus Postitas nos »

vaata www.e-bay.de motorräder klaidung või midagi sarnast... ma saksa keelt suurt ei jaga :oops:
seal oksjonid ja asjad... vähe kasutatud ja jube odavad. saatmine on umbes 10-15 euri ja alates 1. maist on rahvusvaheline ülekanne 30 eeku!!!
seal poed müüvad tutikat kaupa poole hinnaga ja garantii ja kõik on boeno! kui ostad mingi eraisiku käest siis see suhtlemine ja saatmine vist keerulisem. a need üksikud poed kes müüvad seal kohe kirjas et saadavad euroopasse :D
ma kohe peale 1. maid ostan endale sealt goretex varustuse. kui raha üle jääb siis naha ka kõrvale, et oleks valida...
naiste asi :wink:

päikest
Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Nahk ja tex

Lugemata postitus Postitas Sadness »

Kannan nahku ja mitte spetsiaalselt siklisõiduks mõeldud. Natuke jahedama ilmaga on ikka suht külm ja paar korda olen läbinud 50 km lausvihmas, mille järel nahad neli päeva kuivasid. Kui võimalus (loe: raha) oleks, ostaks goretexid või vähemalt spetsnahad. Aga seni sõidan ja kirun, ent mõtlen: sõit on ikkagi põhiline ja tegelt on ikkagi tähtsam, mis mees või naine riiete sees on. :) Sest ka tühi goretex ei seisa püsti. :P
----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
Kasutaja avatar

sokk

Lugemata postitus Postitas sokk »

Naha peal on looduses (ja kokkutulekul) parem lösutada. Küljealune pisut tummisem. :wink:
Kasutaja avatar

C4

Lugemata postitus Postitas C4 »

mina valin goretexi kui uue motika saan :wink:
Have a nice day !

Teema algataja
Hunt

Lugemata postitus Postitas Hunt »

Kuna eelistan klassikalist stiili, siis valisin naha.
Kui keegi küsib, miks, siis palun proovige ise ette kujutada chopperinaist kel gore-tex seljas...
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

neid on palju, inimesed ikka tahavad pigem mugavust, kui väljanägemist...

/me oli kah kunagi texis chopperinaine
Vahest sõidan ja teen asju.

Teema algataja
Hunt

Lugemata postitus Postitas Hunt »

No mu arust ei sobi nagu, eelistan siiski nahka...
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Sõitnud nii goretexi teisendi e cordyraga ja nahaga. Kui antaks valida, siis jään naha juurde. Tõsi cordyrast tehtud matkaülikond oli mugavam oma rohkete taskutega ja tõesti sobilik matkamiseks, kuid nahk - hmm, seda peab ise proovima, seljast võtta ei soovi ja kablutan mööda tuba nahk seljas ka muul ajal. Iseenesest kujutab see kaheosalist spetsiaalselt tänavasõiduks mõeldud ülikonda ja seeda istub seljas nagu õlitatult. Tõsi kuuma päikese all läheb must nahk ka natuke kuumaks :oops: :( . Aga tõenäoliselt asfaldi peal peaks kauem vastu pidama (mitme korda veisenahk). Loodame, et viimast katsetust ei pea läbi tegema. :D

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Ma sõidan praegu nahkkombega. Sõita on hea, aga ratta seljast maha tulles esimese asjana tahaks ürbi maha visata, enamasti seda ka teen...
Järgmine suurem tsiklivarustuse ost on igatahes tekstiiljope & püksid. Igapäevasebimistes (loe: ratta seljast maas) nad lihtsalt ei _saa_ olla ebamugavamad, kui liibuv nahk. Poodides proovitu põhjal on oluliselt mugavamad. Sellest parem ei räägigi, et nahkkombel taskuid õieti nagu polegi :(

Teema algataja
Martin256

Goretex vs. nahk

Lugemata postitus Postitas Martin256 »

Jätame foobiad kõrvale. Nahk on nagu vutlar, milles hea turvaline sõita. Lisaks saab sealt putukad kergelt maha. Iga nahk tsiklile ei sobi, see peab olema ka vastav rasva imev paks nahk. Ja minu Heiz Gericke tex jope lipikud lausa ütlevad, et pesta ei tohi. Tõenäoline on, et nii nagu praegu minnakse klassikaliselt nahalt üle riidevarustusele, asendavad varsti tsikleid rollerid või nende suured mutandid. Peaasi ju, et oleks mugav. :arrow: :arrow: :arrow:
Kasutaja avatar

AN-400
Tsikkel: Suzuki 650
Kontakt:

Re: Nahk ja tex

Lugemata postitus Postitas AN-400 »

Sadness kirjutas:
Kannan nahku ja mitte spetsiaalselt siklisõiduks mõeldud. Natuke jahedama ilmaga on ikka suht külm ja paar korda olen läbinud 50 km lausvihmas, mille järel nahad neli päeva kuivasid. Kui võimalus (loe: raha) oleks, ostaks goretexid või vähemalt spetsnahad. Aga seni sõidan ja kirun, ent mõtlen: sõit on ikkagi põhiline ja tegelt on ikkagi tähtsam, mis mees või naine riiete sees on. :) Sest ka tühi goretex ei seisa püsti. :P
sama siin, Pärnu Rockracelt tagasi tulles jäin
vihma kätte (lausvihm) ja selles tuli Tallinnani sõita ca.80 km....
seljas oli 2k "centro" bikeritagi millest ei tulnud imekombel ühtki tilka
vett läbi.. pidas ka tuult ja normaalne oli. ixs kinda kohta pole kah
midagi laitvat öelda aga vot teksad ja kauboibootsid,need said küll
läbimärjaks.. seega sellist tüüpi saabas end ei õigusta vihmga.
pole ka teab mis tihe sõitja,kui isu tuleb laenan ratast sõbralt, seega
korralikust varustusest asi veel hapu.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Igal asjal oma had-vead, seega kasutan mõlemit.

Tekstiil on asendamatu matkal olles, ebastabiilse ilmaga, kui kasutad tsiklit igapäevaasjade ajamiseks (mitte ei sõida lihtsalt vaid käid poes ja ajad muid asju - pole nii palav!). Peale tekstiili ostmist olen hakanud ka vihmase ilmaga sõitu nautima - "sõiduilmade" hulk Eesti kliimas kasvas oluliselt :-) Ja see ongi tesktiili kõige põhilisem argument :!: Pole rõvedamat asja kui kiledesse mähituna sõitmine :cry:

Naha stiilsuse, vastupidavuse ja õige suuruse korral ka mugavuse vastu pole tekstiili poolelt jälle midagi vastu panna. Seega kui ilm vähegi soosib siis sõidan nahaga.

terv
kris
XVZ-13 TF - Bug Blue Light

Teema algataja
Profa

Lugemata postitus Postitas Profa »

Minul on nahkvarustus. Püksid IXS ja tagi Akito. Erinevate firmade asju ostes
soovitan ennem veenduda, kas tagi/pükste servades olevad lukud omavahel sobivad. Minu arvates on ülimugav, kui viletsa ilma puhul tagist ja pükstest saab ühe tõmbega kombe. Kindlasti on nahk ka turvalisem. Olen omanud ka väga head gore jopet mis on tõesti väga ilmastikukindel, aga jutt naha mitteveekindlisest on küll jama. Nahk on elus asi ja seda peab korralikult hooldama. Pärast ostmist tuleb nahk hooldada juba ENNE esimest märjakssaamist. On olemas sobibad sprayd ja kõige parem - spetsiaalne mesilasevaha sõiduriietele. Ma ei mõista inimesi kes ostavad kuuetonnise tagi ja kaks sotti hoolduse jaoks on ületamatu. Samuti kui hakkab värv maha kuluma on olemas ka tooniga spraysid mis värvi kah tagasi annavad.
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Nahk 4ever!

Pole palav, pole külm... pole märg, pole umbne! (sõites loomulikult)
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Sitaks palav nahaga, ka sõites kui kraadid >20C. Hea öelda et võtad ära kui seisma jääd, eriti püksid, onju? Kui praemunad meeldivad siis võib suveläbi nahkadega sõita küll ...

Õmblused on need mis naha vee suhtes vastuvõtlikuks muudavad. Võid määrida mistahes imemöginatega (meslasvaha k.a.) tahad - nahk peab lühikese vihma, pikemat aega sõita ei kannata.

Aga nagu öeldud kõik sõltub sõitudest - linnavahel pubist-pubisse liikudes (mulle nii meeldib see võrdlus :D , kuigi alati mitte eriti täpne muidugi ) pole probleemi, pikemate sõitude puhul (loe: oled kodust eemal rohkem kui 3 päeva) märkad vahet. Alati saab kangelast mängida ning ilu nõuab ohvreid (naha stiilsuse vastu ei saa ...) aga kas on mõtet ... seda otsustab igaüks juba ise.

terv
kris@tänu tekstiilile sõidab iga ilmaga
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Kasutaja avatar

Jack
Tsikkel: CBR 1100 XX
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jack »

Aga kui kasutada nahast sääriseid peaks praemunade effekt olema välistatud :D

On küll OT, aga tea, kas tasub seepärast eraldi teemat teha
Kas keegi kasutab neid sääriseid ja kuidas on? Kas oleks kasulik investeering? Nahkpüksid suvise ilmaga tundub vist tõesti pisut palju olema.
Harva kodus
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

zeek tegi mulle hullult paksust nahast säärised. Siis kui märtsis oma dräägiga viimase sõidu tegin mööda piibe ja peterburi maanteed hakkas lörtsi sadama. Kraade võis seal +1'e juures olla. Nahktagi oli seljas ja säärised teksade peal. Külm ei olnud ja lörts nii palju ka ei teinud, et tagi oleks "läbi" ligunenud... AGA ma sain sõita ainult max 30 kilomeetrt enne kui kiiver pähe ära jäätus. Panime ratta bussi tagasi ja kodus alles selgus, et millise põntsu selline ilm mu tagile teinud oli. See sool ja muu mäda mida teedele laotatakse sööbis niiskuse tõttu tagisse ja kuivades ilmutas ennast jubedate valgete laikude ja juttidena tagil. Olen peale seda üritust mitu korda tagi puhastanud aga see sool ei tule tagist enam välja ja kui natukene vihma saab siis jälle randid peal. Sääristel polnud häda midagi.
Nüüd sõidan gorega ja olen äraütlemata rahul. Ei ole sellist ilma millega mõtleks, et ei ... täna ei lähe.... Riided on seljas kuivad ja mõnus soe on olla. Vihma või lörts krabistab vastu kiivrit ja elu on ilus. Mina olen üks nendest kes rattaga kõik oma töised- ja vabaaja asjaajamised teeb.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Alustaks algusest.... Motopaksu säärised ei olegi tegelikult VÄGA paksust nahast, kuid see nahk on piisavalt tugev ja elastne (/me tunnistab, et valis tükk aega, et motopaksule head nahka saada;)). Säärised on hea alternatiiv nahkpükstele, eriti kui nende all ka kaitsmeid kanda (krossikaitsmed sobivad hästi ega jää isegi eriti näha), miinuseks ehk vaid see, et vihma korral jalgevahe märjaks saab... Sääriseid peaks kaubandusvõrgus ka müügil olema, samas võib alati ka minu poole pöörduda. Eriti kui tegemist erisoovide või -mõõtudega (hea näide: Motopaks...nii mõõtude kui soovide koha pealt...ja tulemus oli minu meelest tegemist väärt). Motopaksu tagimure koha pealt veel seda, et nagu juba mainitud, vajab nahk pidevat hooldust ja seda juba enne, kui ta vihma ja soola ja lörtsi saab, siis on ka hiljem temaga lihtsam hakkama saada. Seepärast soovitan minagi kõigil ENNE kui te nahkriideid igasuguse ilmaga kandma hakkate, nad nahahooldusvahendiga sisse hõõruda...sellega kaob küll see "uue naha" tunne, kuid kasvab vastupidavus kandmisele ja klimaatilistele muutustele.
Ise kannan hetkel nahka, omades 1 Hein Gericke ja 1 Dainese nahktagi, millel kummalgi omad plussid ja miinused on (plusse mõlemal tunduvalt rohkem kui miinuseid), pehmete kaitsmetega püksid on mingi vähemtuntud firma omad. Pärast hoolsat töötlemist Tamrexist ostetud nahksaabaste veekindlaks tegemiseks mõeldud võisarnase ollusega pean tunnistama, et olengi "või sees", kuigi ehk veidi kriuksuv - vahend tõepoolest muudab naha mõneks ajaks veekindlaks, kilomeetritepikkusele paduvihmale ta muidugi vastu ei saa...kahjuks. Nii et vihmakiled on igaks juhuks ikka kaasas.
Eri firmade tagisid-pükse ostes tuleks tõepoolest vaadata nende lukkude omavahelist sobivust, sest vähemasti minu Gericke tagil ja tundmatu firma pükstel on sellise sammuga traktorlukk, millist Eestis müügil ei ole (vähemasti ei ole ma suutnud vaatamata hoolikale otsimisele sellist leida...), õnneks omavahel kokku nad käivad. Probleem on nimelt selles, et sobimatu luku vahetamine sobiva vastu võib osutuda üle ootuste keeruliseks, sest pükstel on lukk õmmeldud enamasti kummi ja pükste vahele 1 õmblusega....s.t. luku vahetamiseks tuleb kogu vööosa kõigepealt lahti harutada ja siis mingi nipiga pärast uuesti (ja korralikult!) kokku õmmelda- tegevus, mida ükski töökoda heameelega ette ei võta ning mille eest suure tõenäosusega üsnagi arvestatav rahasumma sisse kasseeritakse.
Aga peab tunnistama, et sügise saabudes hakkavad minugi mõtted vaikselt liikuma sinnasuunas, et äkki oleks lisaks nahkadele ka core ikkagi hea mõte, kuigi ehk mitte nii efektne...
Elu on...
Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Sai endale kah täna tekstiil-jope ostetud, niisugune tunne on nagu polekski midagi seljas, nii kerge ja mugav. Nahk on ikka ropult raske ja ebamugav.
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

VAidleks andrele vastu - nahk ei pruugi olla sugugi raske ja ebamugav, kui ta on sobivas suuruses ja õige moega. Minu Dainese tundub seljas kergem ja mugavam kui enamus minu kostüümipintsakutest....
Elu on...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”