odavad mootorratta koolid
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
odavad mootorratta koolid
plaanis on nuud peale talve ära teha load aga millised koolid on odavad aga head? kas alla 5.6k eest on ültse võimalik load teha ja kas saue ligidal on mõnda kooli kui ei ole siis tlns kõige odavamad kohad?
ja siis tahaks ka teada millist rattast oleks mõttet osta pärast lubade tegemist?
ja siis tahaks ka teada millist rattast oleks mõttet osta pärast lubade tegemist?
-
Teema algataja
-
Teema algataja
-
Teema algataja
tegelikult on tallinnas veel üks kool.... Kus asub läks meelest ära 

Viimati muutis Kommionu, 15 Nov 2004, 16:05, muudetud 1 kord kokku.
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
-
Teema algataja
Kommionu räägi asjast lähemalt!
PS abiks kui muidu ei taha.
Ja veel- mul 88 kw ratas, lube pole, kuid tahaks teha. Autojuhiload olnud 6 aastat+ 2a. piiratud õigusega. Kas saan kohe sellised load millega võin 88 kw sõita või mitte? Kui ei saa pole ju mõtet lube teha nii või naa juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimine....
PS abiks kui muidu ei taha.
Ja veel- mul 88 kw ratas, lube pole, kuid tahaks teha. Autojuhiload olnud 6 aastat+ 2a. piiratud õigusega. Kas saan kohe sellised load millega võin 88 kw sõita või mitte? Kui ei saa pole ju mõtet lube teha nii või naa juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimine....
odav...
Tere,
selle talvel asjaga on nii, et kui lumi maas siis ARK ei võta(sõidu) eksameid. Põhimõtteliselt on seda lubade asja siin nüüd niipalju jahutud- võta otsing palun.
Enne aga esitan küsimuse, et mis moodi see ootamine ja siis lubade saamine käib. Enam kui kindel on see et loa soovija peab seaduse järgi tegema õppesõidu ja omandama teooria. Seda siis kontrollitakse ja ...
Pehmelt öeldes on see skandaali lõhnaline, kes on see täiskasvanu, kes omakäeliselt tõendab, et seda marit ja jürit kohanud siin tundides ja samas pole tal õrna aimugi....lubades siis odavalt 300 eeguga liiklusesse....?
Et lihtsalt paarilausega mis moodi see käib- kas OÜ Pääskülagümnaasium- autokool omab mingit sellelaadset koolitusluba või käib keegi haltuurat tegemas?
Olen ma nüüd sõiduinstruktor? Ma luban siis, et 200 luban ARK i eksamile aga sa pead oskama sõita ja see, et noh teooria võiks selge olla...no, kui sa kõike ei jõua siis tee pool.
selle talvel asjaga on nii, et kui lumi maas siis ARK ei võta(sõidu) eksameid. Põhimõtteliselt on seda lubade asja siin nüüd niipalju jahutud- võta otsing palun.
Enne aga esitan küsimuse, et mis moodi see ootamine ja siis lubade saamine käib. Enam kui kindel on see et loa soovija peab seaduse järgi tegema õppesõidu ja omandama teooria. Seda siis kontrollitakse ja ...
Pehmelt öeldes on see skandaali lõhnaline, kes on see täiskasvanu, kes omakäeliselt tõendab, et seda marit ja jürit kohanud siin tundides ja samas pole tal õrna aimugi....lubades siis odavalt 300 eeguga liiklusesse....?
Et lihtsalt paarilausega mis moodi see käib- kas OÜ Pääskülagümnaasium- autokool omab mingit sellelaadset koolitusluba või käib keegi haltuurat tegemas?
Olen ma nüüd sõiduinstruktor? Ma luban siis, et 200 luban ARK i eksamile aga sa pead oskama sõita ja see, et noh teooria võiks selge olla...no, kui sa kõike ei jõua siis tee pool.
Lugupidamisega
Teie Mossemees
pepe@biker.ee
Hakkame kütma!
OÜ Potipoiss
www.potipoiss.ee
Pottsepp & Korstnapühkija
pepe@potipoiss.ee
5588 671
www.twitter.com/Potipoiss
Konsultatsioon
Küttekollete remont
Ummistuste likvideermine
Teie Mossemees
pepe@biker.ee
Hakkame kütma!
OÜ Potipoiss
www.potipoiss.ee
Pottsepp & Korstnapühkija
pepe@potipoiss.ee
5588 671
www.twitter.com/Potipoiss
Konsultatsioon
Küttekollete remont
Ummistuste likvideermine
radial
soovitan autokooli Radial ise tegin seal läks kokku mingi 3600-3800
muidugi ainult A kat.
kool oli 800,-
arstitõend
esmaabikursus
ark eksamid
need on igalpool ühesugused
sõit kohustuslik 10h ei mäleta enam hinda mingi 120-160 oli kord
platsil odavam linnas kallim
muidugi ainult A kat.
kool oli 800,-
arstitõend
esmaabikursus
ark eksamid
need on igalpool ühesugused
sõit kohustuslik 10h ei mäleta enam hinda mingi 120-160 oli kord
platsil odavam linnas kallim
idee on selles, et ARKis vaadatakse, kas inimene oskab sõita või ei oska, kas oskab teooriat või ei oska. kool on selle jaoks, et neid teadmisi omandada... paraku jah eestis on nii et ka need kes muidu oskavad sõita ja teooria ka selge, siis ilma autokoolita eriti ARKi ei saa... see on mõeldud selle pärast, et muidu läheksid väga paljud niisama ARKi "proovima" et äkki õnnestub eksamid sooritada... see aga raiskaks ilgelt ARKi töötajate aega... ja siis ongi idee selles et osad lihtsalt väljastavad need nn autokoolipaberid, millega ARKi pääseb 

-
Teema algataja
Noh kui sellist "teenust" pakutakse siis järelikult on nõudlust selle järele. Eks see jääb igaühe enda südametunnistusele, millise koolituse ta võttis, kuigi kahtlen, et paljud neist ARK eksamitel läbi saavadPehmelt öeldes on see skandaali lõhnaline, kes on see täiskasvanu, kes omakäeliselt tõendab, et seda marit ja jürit kohanud siin tundides ja samas pole tal õrna aimugi....lubades siis odavalt 300 eeguga liiklusesse....?

Tahad HEAD sõidukooli, otsi ülesse AVEDA nimeline. Nad ei reklaami ennast üldse, sest ei vaja reklaami. Masina park on neil kah servast serva - vastavalt õpilasele (kellele Corsa ja kellele Cooper). Ratastest oli neil, kui mälu mind ei peta, F650CS.
Et miks see kool hea on? Seltskond ei ole seal mitte raha üleküsimise peal väljas, vaid õpetamiseks kokku tulnud. Firma juht ise aga tulihingeline rattur. Ning mis minu arust jube hea näitaja - hinnad ei ole kivisse raiutud ja maksmise poliitika kah mitte. Loomulikult on kõik ikkagi läbirääkimistes kinni.
Et miks see kool hea on? Seltskond ei ole seal mitte raha üleküsimise peal väljas, vaid õpetamiseks kokku tulnud. Firma juht ise aga tulihingeline rattur. Ning mis minu arust jube hea näitaja - hinnad ei ole kivisse raiutud ja maksmise poliitika kah mitte. Loomulikult on kõik ikkagi läbirääkimistes kinni.
-
Teema algataja
Tapa autokool
Soojalt soovitan teha A-kat Tapa autokoolis. Juhendaja on Neeme Külmallik. Kokku käisin Tapal 3 korda sõidutundides nädalavahetusel ja 1 kord esmaabi kursusel. Eksamid Rakveres. Kõik kokku, koos Tapal ja Rakveres käimisega läks ca 5k. Tehnika on korralik-noortele Honda Rebel ja edasijõudnutele kuuesajane Yamaha
Muidugi kooliskäimise aeg kordades, sõltub konkreetsest õpilasest
Muidugi kooliskäimise aeg kordades, sõltub konkreetsest õpilasest

Leidsin ARK'i kodukalt sellise lause:0tt kirjutas:Aga kas praegu käib ikka ark`i eksam sissekirjutuse järgi? Et kui olen harjumaal siis pean tallinnas tegema selle eksami?
Eksameid saab sooritada kas elukohajärgses või koolitaja asukohajärgses büroos.
Äkki keegi teadjam oskab seda paremini lahti seletada?
PS: Talvel ei tehta A kat sõidueksameid.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
0tt kirjutas:a oletame, et ise elad tallinnas ja lähed kuskile paide, või kuhu iganes kooli siis teed eksami ka seal samas arkis kus kool asub??
kui või, siis mina saan aru, et järelikult ise validRaitz kirjutas:Eksameid saab sooritada kas elukohajärgses või koolitaja asukohajärgses büroos.

-
Teema algataja
Ühte ütlen kohe et ega see lubade tegemine odav ole ja närvesööv samuti. Võin isiklikust kogemusest öelda millega peab arvestama ja kuhu see raha läheb.
Kõigepealt tuleb otsida sobiv autokool mis koolitab vastava kategooria juhte. Kooli on selleks vaja et kool väljastab õpilasele kooli lõppedes ühe dokumendi (tunnistus) mida on kindlasti ARK büroosse vaja esitada nii et eksternina tänapäeval ei saa kohe kuidagi lubasid tänapäeval teha ja autokoolis peab lihtsalt käima. Tehnikast siis ehk niipalju et mõned koolid lubavad õpilasel iskliku rattaga ka õppesõitu teha võib ka muidugi kooli omaga sõita eks see ole õpilasel oma valik. Ise sõitsin kooli Yamaha 600 cm2 endurokaga õppesõitu ja mis õppesõiduks väga kobe pill. Ja õpetaja oli ka ise väga OK seal. Sõit ise näeb nii välja et kõigepealt võetakse plats ette ja kui seal kõik kobedasti välja tuleb siis minnakse linna peale sõitma, õpilane sõidab ees ja õpetaja autoga järgi ja juhtnööre kuhu pöörata annab õpetaja raadio teel. + lisaks enne sõitmisi on teooriatunnid.
Ja kogu kupatus autokoolile maksis 4700 EEK.
+ tuleb muretseda esmaabikoolituse lõpetamise kohta tõend see ~ 400 EEK
+ tervisetõend mille hind kuskil ~120 EEK
+ eksamid ARKis neid siis kaks (teooria ja sõit) 2*380 EEK
+uus juhiluba millel uus kategooria peal 380 EEK
ja sinna veel võib lisada sellised väiksemad kulutused nagu pildid transport ja oma aeg kogu püha ürituse lõpetamiseks
See et ARK bürood saab ise valida vastavalt sellele mis endal mugavam on juhul kui tehakse eksam oma tsikliga. Kui autokooli omaga siis vastavalt selles büroos mis autokoolile lähim või siis mugavam. Nii et paberid saab nüüd ise ARKi viia ei pea autokooli kaudu sinna rändama. Muidugi kes täpsemat infi soovib siis: www.ark.ee
Nael kummi siis õpingutel

Kõigepealt tuleb otsida sobiv autokool mis koolitab vastava kategooria juhte. Kooli on selleks vaja et kool väljastab õpilasele kooli lõppedes ühe dokumendi (tunnistus) mida on kindlasti ARK büroosse vaja esitada nii et eksternina tänapäeval ei saa kohe kuidagi lubasid tänapäeval teha ja autokoolis peab lihtsalt käima. Tehnikast siis ehk niipalju et mõned koolid lubavad õpilasel iskliku rattaga ka õppesõitu teha võib ka muidugi kooli omaga sõita eks see ole õpilasel oma valik. Ise sõitsin kooli Yamaha 600 cm2 endurokaga õppesõitu ja mis õppesõiduks väga kobe pill. Ja õpetaja oli ka ise väga OK seal. Sõit ise näeb nii välja et kõigepealt võetakse plats ette ja kui seal kõik kobedasti välja tuleb siis minnakse linna peale sõitma, õpilane sõidab ees ja õpetaja autoga järgi ja juhtnööre kuhu pöörata annab õpetaja raadio teel. + lisaks enne sõitmisi on teooriatunnid.
Ja kogu kupatus autokoolile maksis 4700 EEK.
+ tuleb muretseda esmaabikoolituse lõpetamise kohta tõend see ~ 400 EEK
+ tervisetõend mille hind kuskil ~120 EEK
+ eksamid ARKis neid siis kaks (teooria ja sõit) 2*380 EEK
+uus juhiluba millel uus kategooria peal 380 EEK
ja sinna veel võib lisada sellised väiksemad kulutused nagu pildid transport ja oma aeg kogu püha ürituse lõpetamiseks

See et ARK bürood saab ise valida vastavalt sellele mis endal mugavam on juhul kui tehakse eksam oma tsikliga. Kui autokooli omaga siis vastavalt selles büroos mis autokoolile lähim või siis mugavam. Nii et paberid saab nüüd ise ARKi viia ei pea autokooli kaudu sinna rändama. Muidugi kes täpsemat infi soovib siis: www.ark.ee
Nael kummi siis õpingutel
-
Teema algataja
Plaan minna AVEDA autokooli järgmisest nädalast A kati lube tegema. B kat olemas 4 aastat, aga mõned küsimused A kati kohta...
* Millest sõltub A kati lubadel 25 kW piirang? Kas see sõltub staašist või rattast, millega eksam sooritatakse?
* Kui varem sõitnud ei ole kas siis 650cc enduurokas on liiga võimas pill õppesõidu ja eksamite jaoks? Samas load saades plaan endale soetada selline...
* Kas 20 sõidutunniga on üldse reaalne sõit niipalju selgeks saada, et eksamid läbida või tuleb ilmtingimata otsida mõni tuttav, kelle tsikliga platsil harjutada?
Mart
* Millest sõltub A kati lubadel 25 kW piirang? Kas see sõltub staašist või rattast, millega eksam sooritatakse?
* Kui varem sõitnud ei ole kas siis 650cc enduurokas on liiga võimas pill õppesõidu ja eksamite jaoks? Samas load saades plaan endale soetada selline...
* Kas 20 sõidutunniga on üldse reaalne sõit niipalju selgeks saada, et eksamid läbida või tuleb ilmtingimata otsida mõni tuttav, kelle tsikliga platsil harjutada?
Mart
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Kui sul 4 aastat B kat juba käes, siis võiks saada ilma igasuguste piiranguteta A kategooria eeldusel, et eksam sooritatakse suure tsikliga, sest staaži ja vanust peaks nagu piisavalt olema.
Mina näiteks tegin õppesõitu 650 Honda Reverega ja oli täitsa hea. Vaevalt see 650 enduurogi ülejõukäiv on siis.
Mina tegin enne eksamit õppesõitu kindlasti vähem, kui 20 tundi. Ma alustasin sügisel ja siis tegin platsi ja linna vist umbkaudu 3-4 tundi kumbagi, aga kahjuks enne eksamile pääsemist tuli lumi maha. Nüüd kevadel tegin enne eksamit veel ühe platsi ja ühe linna juurde. Eksamisõidu eest küsis muideks autokool ka linnasõidu jagu raha. Aga mulle öeldi algusest peale, et A kategoorial konkreetset hinda pole, nii et 700 eeku on "dokumentide vormistamise raha" ja sõite tuleb võtta täpselt nii palju, et asi selgeks saab.
Lisamärkuseks veel niipalju, et enne seda ma suure tsikliga polnud üleüldse sõitnud ja punnvõrridegagi vaid suhteliselt vähe ja aastaid tagasi, seega ma üsna nullist õppisin seda sõitmist.
Mina näiteks tegin õppesõitu 650 Honda Reverega ja oli täitsa hea. Vaevalt see 650 enduurogi ülejõukäiv on siis.
Mina tegin enne eksamit õppesõitu kindlasti vähem, kui 20 tundi. Ma alustasin sügisel ja siis tegin platsi ja linna vist umbkaudu 3-4 tundi kumbagi, aga kahjuks enne eksamile pääsemist tuli lumi maha. Nüüd kevadel tegin enne eksamit veel ühe platsi ja ühe linna juurde. Eksamisõidu eest küsis muideks autokool ka linnasõidu jagu raha. Aga mulle öeldi algusest peale, et A kategoorial konkreetset hinda pole, nii et 700 eeku on "dokumentide vormistamise raha" ja sõite tuleb võtta täpselt nii palju, et asi selgeks saab.
Lisamärkuseks veel niipalju, et enne seda ma suure tsikliga polnud üleüldse sõitnud ja punnvõrridegagi vaid suhteliselt vähe ja aastaid tagasi, seega ma üsna nullist õppisin seda sõitmist.
Joel
-
Teema algataja
*vanus 16 - saad A1 load (mitte üle 125ccm, kuni 11 kilowatti)
vanus 18 - saad A4 ehk piiranguga kuni 25 kW ratas (vist 450cc max)
vanus 21+, esmased load, B-d pole üldse või on B+roheline leht - saad A piiranguga kuni 25kW
vanus 21+ B load olemas üle 2 aasta - saad piiranguteta load
* Kui B kategooriat üle kahe aasta käes pole olnud, ei anna eksamiks sulle keegi üle 25kW ratast kätte.Sina järelikult saad:)
* Õppesõitu püüa ikka teha autokooli rattaga.Kui seal on 650cc,siis võta aga vastu ja õpi seda ratast tundma.Ülejõu ei tohiks see sinul käia. Algul ikka tasa ja targu.
* 20 tundi see on nii individuaalne.Seda pead sa ise tunnetama ja eks ka õpetaja vaatab,kuidas sinul läheb.Aga vahetult enne ARKi examit soovitan võtta 2 lisatundi (plats & linn). Sõprade abi on alati hea,kui nad lasevad sul platsil harjutada.
* Peale lubade saamist võid julgelt osta 650cc. See alguseks hea küll.
vanus 18 - saad A4 ehk piiranguga kuni 25 kW ratas (vist 450cc max)
vanus 21+, esmased load, B-d pole üldse või on B+roheline leht - saad A piiranguga kuni 25kW
vanus 21+ B load olemas üle 2 aasta - saad piiranguteta load
* Kui B kategooriat üle kahe aasta käes pole olnud, ei anna eksamiks sulle keegi üle 25kW ratast kätte.Sina järelikult saad:)
* Õppesõitu püüa ikka teha autokooli rattaga.Kui seal on 650cc,siis võta aga vastu ja õpi seda ratast tundma.Ülejõu ei tohiks see sinul käia. Algul ikka tasa ja targu.
* 20 tundi see on nii individuaalne.Seda pead sa ise tunnetama ja eks ka õpetaja vaatab,kuidas sinul läheb.Aga vahetult enne ARKi examit soovitan võtta 2 lisatundi (plats & linn). Sõprade abi on alati hea,kui nad lasevad sul platsil harjutada.
* Peale lubade saamist võid julgelt osta 650cc. See alguseks hea küll.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.