kogemusi ja teadmisi järgmistest tsiklitest

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
Külaline

kogemusi ja teadmisi järgmistest tsiklitest

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tre!
Suvi tulekul ja tsiklit vaja, bike täpsemalt ja kuna nende alal suht võhik siis hüva nõu kuluks ära. Olen mõned välja vaatand, et nüüd paluks, teie arvamust nende kohta. Kas omal olemas ja kuda on?, kas jupid, ülalpidamine kallid? jne
Kussjuures plaan saksamaalt tuua.
Tsiklid siis:
Honda VFR 400 R (1992)
Kawasaki ZXR 750 (1993)
Kawasaki ZXR 400 (1992)
Kawasaki ZX-9 R Ninja (1994)
Suzuki GSX-R 750 (1993)
Yamaha YZF 750 R (1993)
Yamaha FZR 600 R (1994)
Suzuki RF 900 R (1994)
Suzuki GSX-R 750 W (1992)
Suzuki GSX 600 F (1992)

Et palju oleks norm vastava isendi eest ka raha maksta, nu mingi ligikaudne hind, asjatundjate arvates?
Tänud ette.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

minu isiklik tagasihoidlik arvamus asja kohta on see et jäta need 400se variandid üldse siit välja kui plaanid ratast osta pikema perspektiiviga kui see suvi, ülejäänutega on ilmselt see story et kõiki osasid on saada ja ilmselt suht samas hinnaklassis aga need on ju nii erinevad rattad, mulle näiteks fzr välimus ei meeldi üldse ja asja ei saa nii võtta et tahan bike, bik´id kah ju erinevad, vaata neid rattaid ja tee valik esialgu visuaalselt ja ma arvan et nii mõnigi neist langeb siis ära, samas ma ei tea kah, minu jaoks oleks siin kaks ratast mida olen proovinud, gsx-r ja zx9r et neid tean ja julgen soovitada, ülejäänutest ei oska midagi rääkida, muide plaanid sa oma esimest lääne ratast osta?? et esimene ratas ostetakse enamasti nii et see meeldib ja selle ostan ja see on ka õige sest siis tead mida järgmiselt rattalt oodata ja mida vältida....
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Nagu öeldud, ära 400 seid vaata. (a. jäävad lahjaks b. võib varuosadega olla raskusi, kuna nad suht vähe levinud)
Kui tegemist esimese rattaga (kogemusi suht vähe) oleks võibolla ka Kawasaki ZX-9 R Ninja arukas välja jätta, kuna tegemist just eriti mänguasjaga pole (igati metsik rattas muidu, on mida taltsutada).
Samuti ei sobi IMHO esimeseks rattaks GSX-R id kuna nad ikkagi suht Racing ja eeldavad kõrgemat pilotaasi.
Miks mitte lihtsalt GSX (600F) 750F ?
Honda VFR750; CBR600 ???
Eks ned hinnad sinna 2000+ euri kanti kipuvad olema
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

Teema algataja
Külaline

Esimene oma lääne ratas küll jah, kuid tegelend olen tsiklitega (vene tõugu) väiksest peale ja proovind olen ka ühtteist lääneomi, ning risti millegiees ette ei löö, olgu võimas tahes, mida võimsam seda parem :) ja tahan just võimalikult sportliku.
Need 400-sed mis välja tõin on laheda väljanägemisega (http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=8300)
ja odavamad ka, kuna just see 2000(2500) euri on max mis võimalik välja käia:(
Omale meeldib mulle neist kõige rohkem just Kawasaki ZXR 750 ja ka Kawasaki 750ZX-9 R Ninja, kuid need päris kallid.

ets
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ets »

Ratta eest on võimalik välja käia 2000 (2500) EURi aga juurde tuleb veel mitmesuguseid kulutusi nagu transa, arvele võtt, aktsiis (kokku ligemale 10K eeki), kas siis pole juba targem midagi kodumaalt vaadata?

Teema algataja
Külaline

pidasin silmas 2000 euri tsikli ja siis 500 euri toomine.Njah ka eestist saab selle rahaeest ühtteist, aa kas just seda mis mulle meeldiks ja kuuldavasti on eest tsiklid kehvemas olukorras ku saksa omad. Olen kuulnud kuid kursis pole, et kuskil 30 000 eest koos toomisega igati normaalsed biked saksast toodud (600-ne ja 1000-ne).A need tsiklid mis välja pakkusin on vist vähe usutav et 30k eest kätte saaks(kui just avariilised ple), kuid jah tahan just midagi sellist mis välja tõin.
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

500 eurot transa+toll+ark on ehk natuke liiga optimistlik :roll:
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Kasutaja avatar

Erz

Lugemata postitus Postitas Erz »

juba 18% hakkab selle 500 EUR'ile liiga lähedale et selle eest veel transat saada, mis veel sellest saab kui tahad veel seda registrisse kanda:)
ise arvestan kõva 10kEEK
kui sellega välja tulen olen rõõmus:)
Erti aka Erz
Honda AT RD07

Teema algataja
Külaline

Ei tea küll midagi erilist toomisest, aga kas see ikka on nii kallis? ok autosi tuuakse ja seal läheb see nii 10 000 ja kui valid välja ja lased tuua siis tuuakse isegi 5000 eest + eestis arvele võtmine.Tsiklit peaks ju veel parem tuua olema, treilale mahub ühe auto asemel õige mitu tsiklit, ja ka tolli saab vähem maxta, keegi ei pea teadma täpset hinda mis sa maxid, ja üleüldse toon tagavaraosadeks. Täpselt ei tea, a uued seadused ka vist mingid, millega seoses on saksamaal autod (mootorattad)kallimax läind ja toomine vist seedõttu odavamax,või midagi sellist??

Teema algataja
Külaline

et ostu hind sisaldab juba mingeid kulusi mida muidu oleks pidand tollis maxma. Võibolla nägin seda unes, aa kõrvataha on midagi sellist jäänd.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

ets kirjutas:
juurde tuleb veel mitmesuguseid kulutusi nagu transa, arvele võtt, aktsiis (kokku ligemale 10K eeki
aktsiis.... my ass....

transa... ~4000EEQ-mustmiljon.....
arvele 1325.-EEQ
käibekas... vastavalt südametunnistusele...
Kasutaja avatar

Kommionu

Anonymous kirjutas:
Tsiklit peaks ju veel parem tuua olema, treilale mahub ühe auto asemel õige mitu tsiklit
Treilale mahub 56 tsiklit... kui mu mälu mind ei peta....

ets
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ets »

No mida iganes...kommionu
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Re: kogemusi ja teadmisi järgmistest tsiklitest

Lugemata postitus Postitas puhh »

Minu isiklik soovitus ja tagasihoidlik arvamus: katsu nende vahel leida endale sobiv. Sinu nahas olles (pajatasid, et mida võimsam seda parem jne) valiksin ZX-9R Ninja. :wink:
Kawasaki ZXR 750 (1993)
Kawasaki ZX-9 R Ninja (1994)
Suzuki GSX-R 750 (1993)
Yamaha YZF 750 R (1993)
Suzuki RF 900 R (1994)

Hetkel vist Börsis ka 98 aasta mudel, kuid võin ka eksida ja see on sama mida mainis Gearhead. Mingil hetkel oli neid rohkem müügis (keegi vist ka kuskil Lõuna-Eesti kandis müüs).
Saksast hästi otsides kuskil 2000 eurist ülesse poole.
mis puutub ülalpidamisse, siis see sõltub sellest millises korras sa selle ratta saad. Harilikult on hästi hoitud ratta puhul ka kulud väiksemad. Ja samuti sõltuvad kulud sellest, mida soovid rattast saada ja kaua seda omada. Püsikulud aastas sõltuvalt soovidest, läbisõidust ja sõidustiilist u kolmest, neljast tuhandest ülesse poole.
Ja arvesta, et peale ratta pead ka korraliku varustuse selga muretsema.

Teema algataja
Külaline

Ega 2000 eest pole jah midagi asjaliku mis meeldiks :( , ex peab kannatama ja koguma veel raha nats ,sest tahaks võimalikult korralikku, võimast ja pikemaks ajaks,tuuniks vaikselt edasi jne, njah kes kaua kannatab see kaua elab :P .Ja loogish et varustus ka, ise olen lahtise killustikupeal paraja käbla käind ja mõnna see polnd.

Teema algataja
zx9r

Lugemata postitus Postitas zx9r »

Börsi zx9r'i (kui jutt käib sellest tumehallist) ei soovita sellise hinna eest küll osta. Hind selgelt üle kuna tegemist ei ole C1 mudeliga mis tuli tehasest 1998, vaid varasema B mudeliga. C ja B mudelid on aga oluliselt erinevad rattad, kus C mudel oma uuendustega ja sõiduomadustega konkureeris bikede seas esikohale. B mudel on raskem ja kohmakam, ning nende hind ei ole nii kõrge. Asjaolu, et tsikkel pandi registrisse 98 ei tähenda, et tegu oleks C1 mudeliga.

Teema algataja
Martin

Lugemata postitus Postitas Martin »

Ja ära ole nii kindel, et see tsikli toomine saksast nii kerge ettevõtmine on. Ratta leiad küll hea ja hinnas saad kokkuleppele aga ega ükski treilavend seda naljalt peale võtta ei taha. See ikkagi lisatöö neile ja kardavad ka et sõidu ajal midagi juhtub jne.
A kui sul tuttav kes toob, siis pole probleeme:-)
Kasutaja avatar

Kommionu

Martin kirjutas:
Ja ära ole nii kindel, et see tsikli toomine saksast nii kerge ettevõtmine on. Ratta leiad küll hea ja hinnas saad kokkuleppele aga ega ükski treilavend seda naljalt peale võtta ei taha. See ikkagi lisatöö neile ja kardavad ka et sõidu ajal midagi juhtub jne.
A kui sul tuttav kes toob, siis pole probleeme:-)
ehee.. ZX-9R Ninja asja ilmselt alla 4000.- EUR-i nagu ei saa.. kuisiis hirm lössis...

Treilerivennad ei taha siklitest midagi kuuldagi... nende tsiklite müüjad on mõnikord kolkaelanikud ja trilaga sinna pääsegi...

Hommikust saati saan vihaselt treilajuhilt Saksamaalt kõnesid... aga õnneks on 3 siklit täna juba laetud... ja kaks veel täna laadida...

Saksamaal on jube lumi ja tuisk ja palju plekimõlkimisi ja ummikuid... ja trilajuhid on hirm kurjad, kui peavad kuhugi kolkasse motikale järele sõitma ;)
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Transast rääkides, - kui kaubale saab on seda nutikam mõnel transafirmal lasta teha kes auto kongis katuse all ratta ära toovad, ratas ei ole selle pläga käes mis praegu õues ja transa käigus kahjustada saamise tõenäosus on ka natuke väiksem.

Järgiproovitud variant :wink: , see 1 kord mis seda kasutasin, oli hinnaklass sama.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Kommionu

CB500 kirjutas:
Transast rääkides, - kui kaubale saab on seda nutikam mõnel transafirmal lasta teha
Pole veel kohanud transafirmat, kes rõõmsa meelega tsiklit tooks...

Teema algataja
Külaline

Ninja on ülikõva tsikkel küll ja kallis ka kuid selle jätan oma valikust välja, kuna esimesena jäi silma Kawasaki ZXR 750 ja seda saab juba sealt 2000 euri kandist ja arvan et ka sellega kärab sõita.ka Suzuki GSX-R 750 on päris norm. vaatasin siit http://www.bikez.com/search/index.php tsikleid ja siis mobile.de-st hindasi siis olen üsna kindel et 2000 euri eest saab päris korraliku püssi.
Mis toomisse puutub siis on ju võimalus ise järgi minna ja tagasi sõita, nagu üxikuid autosi tuaksegi? Või kui keegi toob omale autod siis järelkäru taha ja ongi toodud, Või ei ole see nii lihtne??? Mul kunagi üx tuttav pikamaa bussijuht tõi isegi pussiga tsikli ära. Arvan et võimalusi on palju ja tuttavaid ka kes saksamaaga ühel või teisel viisil seotud. isiklikult ma mingil treilafirmal pimesi üldse tuua ei laseks, kui just tuttav ple, ei tea küll mix? aga kui juba toomiseks lääb siis see sinu tsikkel ja kallim kui naine :shock: ja kui juba naist võõrastesse meestesse ei taha lubada siis tsiklist rääkimatta:P
Kasutaja avatar

varavaht
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas varavaht »

:wink: :idea: Vääega usaldusväärne isik, kes teeb ka rattale omapoolse ülevaatuse...50 91 720, küsida Tarmot... :wink:
P.S...aga sa "külaline" ikka sea ju tead, et Mobile hinnad erinevad õigetest kuskil ~500 EUR`i, nii et kui hellad sellele vennale, las ta kõigepealt otsib sulle motopoodidest... :!: :wink:

good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...

Teema algataja
Külaline

Mobile-st vaatan ligikaudseid hindu, ega kopika pealt ei arvestagi. Ja kui toomiseks lääb siis kas. sõpradest autototoojaid, kes igasuguste hindade ja just odavamate kohtadega hästi kursis
Kasutaja avatar

Rennes
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Isegi kui iroonia kõrvale jätta, usun et ka Kommionu mõistab, et mõeldud on seda, et inimene Saksas vaatab ratta üle enne ostu, mitte nagu tuim autojuht kes lihtsalt viskab ratta koorma otsa, ilma selle vastu huvi tundmata.
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

piiks
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Lugemata postitus Postitas piiks »

Anonymous kirjutas:
Mis toomisse puutub siis on ju võimalus ise järgi minna ja tagasi sõita, nagu üxikuid autosi tuaksegi?
See ei ole hea mõte, transiitnumbrite ja kindlustuse peale läheb nii palju eeq, et .....
Kui just väga kallis ratas ei juhtu olema, siis see kuluv summa % ei ole nii suur.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !

Teema algataja
Külaline

ega ei hakkagi tooma, lissalt ka see ju varjant!

kert

Lugemata postitus Postitas kert »

Et siis kogemusi ratastest vahelduseks...
Endal on heameel omada praegu ühte sellest nimekirast - YZF 750R -94. Olen sõitnud ühe hooaja, suht vähe (6000 km). Siiamaani rahul, et ei valinud "kuuesajast", sest kahekesi ja kompsudega oleks ilmselt lahjaks jäänud. Ka on suurema mootori parem pöördemoment mugavam linnaliikluses. Ostes olid tingimusteks võimalikult uue aastaarvuga, vähemalt 750 ccm Honda või Yamaha sportlane olemasoleva raha eest - sellest siuke valik.
Teistes kandidaatidest olen proovinud GSX-R 750 -93, mis on nõks nõrgem ja gramm raskem. Täiesti võdväärsed, kuid Suzu juhitavus ei sobinud mulle hoopiski niihästi, kui Yamu oma. Disainilt ei ole nad kumbki kõige paremad, kuid siingi meeldib oma ratas mulle rohkem.
Praegu mõlgutan mõtteid "tonniste" sportlaste suunas (ntx yzf 1000), aga finantsolukord ei suuda kuidagi unistustega sammu pidada :(
Saksast on toodud ka minu ratas, aga praegu ei ole seal hinnad just kõige soodsamad IMO. Hetkel on mõned müüdavad rattad kuni 500 jura kallimad, kui oktoobrist jõuludeni ja seda 3-5k hinnakalssis.
Aga ratas osta kindlasti....
Kasutaja avatar

Kommionu

kert kirjutas:
Aga ratas osta kindlasti....
Kui tervet ratast korraga osta ei suuda, siis osta niipalju kui suudad... tagaratas.. ja siis esiratas ja siis lenks...

Kommionu..niisama natike norib...;)

Teema algataja
dunja

suzu

Lugemata postitus Postitas dunja »

93a. GSXR on väga tore ratas mis sobib ka esimeseks, eeldusel, et aru peas. Pikk teljevahe annab kurvis palju andeks ja ratas käitub palju rahulikumalt kui näiteks 98 gixer. ei soovita suzu puhul osta gsx-ide puhul muud kui r-i. see on kokku pandud headest tükkidest, s.t. pidur pidurdab, mootor kiirendab,vedru vedrutab ja raam on jäik. Teadmiseks, et mootor tahab ca 35 000 juures remonti saada, nii ,et selle võid eelarvesse sisse kalkuleerida.

Teema algataja
andretti

Re: suzu

Lugemata postitus Postitas andretti »

dunja kirjutas:
Teadmiseks, et mootor tahab ca 35 000 juures remonti saada, nii ,et selle võid eelarvesse sisse kalkuleerida.
HMMM :?
milleks see tahaks just siis remonti saada. Siinpool lahte on kaunis palju neid rattaid ja kõik kes siiamaani on midagi öelnud neist on märkinud et sõites need ei lagune - noh ehk on juttu olnud rohkem 1100.R:st aga miks see 750:ne kehvem oleks?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”