GPS live tracker DIY...e. teeme ise GPS träkkeri
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
GPS live tracker DIY...e. teeme ise GPS träkkeri
(Teema sai alguse siit http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=666573#p666573)
Mitte et seda saaks vargusvastase trackerina kasutada aga mõtlesin, et proovin üht seisma jäänud ja defektiga Android telefoni üldiseks träkkimiseks kasutada.
Eesmärgiks oma sõitude automaatne registreerimine ja asukoha määramine reaalajas. Telefon läheb niiskuskindlase kesta ja gondlite alla peitu ning ühendatakse tsikli elektrisüsteemiga. Automatiseerimine toimub Tasker'i nimelise programmiga ning liikumise salvestab GPS Logger pro, mis saadab info Google Docs kontole. Reaalajas asukoha jälgimiseks on One Touch Loacation. Träkkimine algab automaatselt, kui tsikkel on viimase minuti jooksul liikunud kiiremini, kui 10kmh. Ja peatub automaatselt 5 minutit pärast viimast liikumist.
Veel on selle telefoni peal programm nimega Moves, mis omakorda peaks olema võimaline automaatselt eristama tsiklisõitu kõigest muust ja seda ka eraldi käsitlama aga kuna hooaega pole olnud, siis seni ei saa konrollida.
Re: Milline GPS tracker?
Macintosh kirjutas:Mitte et seda saaks vargusvastase trackerina kasutada aga mõtlesin, et proovin üht seisma jäänud ja defektiga Android telefoni üldiseks träkkimiseks kasutada.
Eesmärgiks oma sõitude automaatne registreerimine ja asukoha määramine reaalajas. Telefon läheb niiskuskindlase kesta ja gondlite alla peitu ning ühendatakse tsikli elektrisüsteemiga. Automatiseerimine toimub Tasker'i nimelise programmiga ning liikumise salvestab GPS Logger pro, mis saadab info Google Docs kontole. Reaalajas asukoha jälgimiseks on One Touch Loacation. Träkkimine algab automaatselt, kui tsikkel on viimase minuti jooksul liikunud kiiremini, kui 10kmh. Ja peatub automaatselt 5 minutit pärast viimast liikumist.
Sellest võiks ju täitsa eraldi tutoriali teha, või leidsid midagi juba internetist?
-
- Kontakt:
Re: Milline GPS tracker?
Internetist pole miskit leidnud. Tutoriali saab teha, siis, kui on mida teistega jagada. Testisin talvel seda auto peal aga telefon kippus öösiti, vähegi madalama temperatuuriga (all -5) end välja lülitama ja muid veidraid trikke tegema. Nüüd soojade saabudes saab jälle proovida, kuidas asi töötab või siis mitte.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 25 korda
Re: GPS live tracker DIY...
Tsikli peal hakkab telefon ennast vibra tõttu välja lülitama .
Mind teeb nende jälgijate suhtes murelikuks hoopis voolutarve - kuni 80mAh. Täiesti piisav et peale mõningast pausi enam tsikkel ei käivituks . Või on neil siiski ka mingi sügavam "sleep" rezhiim?
Kui telefoni GPS sisse lülitatud ei tohiks voolutarve väike olla. Elik põhi küsimus - kuidas teha süsteem aktiivseks/deaktiivseks koos süüte lülitamisega? Iga kord sõitma hakates sisse/välja lültamine toimib kuni esimese unustamiseni ...
terv
kris.
Kui telefon on piisavalt pehme asja vahele pandud nagu näiteks mullikile ja selle ümber gripiga kott,ehk siis ei raputa see palju
Ja aku iga saab pikendada ka USB akupanga abil, mis suhteliselt soodsad.
http://www.akulaadija.ee/e-pood/mobiils ... 3100/20-97
Ma üritan alguses katsetada kasutades programmi "Prey"
-
- Kontakt:
kris. kirjutas:Kui telefoni GPS sisse lülitatud ei tohiks voolutarve väike olla. Elik põhi küsimus - kuidas teha süsteem aktiivseks/deaktiivseks koos süüte lülitamisega? Iga kord sõitma hakates sisse/välja lültamine toimib kuni esimese unustamiseni ...
Telefonile annad toite ikka läbi relee, selleks, et akut tühjaks ei tõmbaks. Minul läheb tel käima kohe, kui toide taha tuleb - custom ROM mida ma kasutan võimaldas seda.
Osade tootjate telefonide puhul toimib variandina, aku tagant ära võetmine (ZTE), sellisel juhul käivitub seade kohe kui vool taha tuleb.
Siin on sellest, kuidas telefont automaatselt käima saada ka pisut juttu:
http://forum.cyanogenmod.com/topic/6829 ... connected/
Lahendus mis toimib Samsungi telefonidel
https://play.google.com/store/apps/deta ... omoarpowah
Peaks toimima kõikidel telefonidel
https://play.google.com/store/apps/deta ... boot&hl=en
Ja muidudgi, kui sa tead mida teha, siis muuda ka faili /system/bin/playlpm. sisu
Kui aega saan, siis kirjeldan ära kogu setupi, mis seni tehtud ja kuidas toimib.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2004 korda
- Tänatud: 596 korda
kris. kirjutas:Tsikli peal hakkab telefon ennast vibra tõttu välja lülitama
.
Mind teeb nende jälgijate suhtes murelikuks hoopis voolutarve - kuni 80mAh. Täiesti piisav et peale mõningast pausi enam tsikkel ei käivituks. Või on neil siiski ka mingi sügavam "sleep" rezhiim?
Kui telefoni GPS sisse lülitatud ei tohiks voolutarve väike olla. Elik põhi küsimus - kuidas teha süsteem aktiivseks/deaktiivseks koos süüte lülitamisega? Iga kord sõitma hakates sisse/välja lültamine toimib kuni esimese unustamiseni ...terv
kris.
Mul endal ei ole selliseid asju kasutusel,aga ma tean,et on olemas analoogsed asjad minu seadmetega,mis sleep reziimis on mingi väikese aku(sisseehitatud) pealt jälgitavad umbes aasta.Neid paigaldatakse rendi haagistele ja ta aktiveerub kohe kui vähimgi liigutamine toimub.Muidu annab signaali ja näitab asukohta.Laetakse akut ainult siis kui haagis veokal taga.
Veokatel Teltonika seade kestab seisval autol ikka väga pikalt enne kui aku tühjenema hakkab.Kuu ajaga ei juhtu midagi.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Oled tähele ka pannud, kui palju see setup andmemahtu kasutab? On sul mingi eraldi sim-kaart selle jaoks? Mõtlesin omale midagi sarnast ehitada ja arvutan, millist paketti valida.
https://www.elisa.ee/et/Ariklient/mint/619/MiNT-masinas
https://pood.tele2.ee/et/services/627
https://www.emt.ee/web/simpel/internet/internetipaketid
-
- Kontakt:
Andmemaht olematu, jutt käib kilo- ja mitte megabaitidest. 14 päeva oli ca 300kb.
Veoka aku suurus võrreldes tsikli akuga on muidugi teisejärguline
XL1000 kirjutas:Veokatel Teltonika seade kestab seisval autol ikka väga pikalt enne kui aku tühjenema hakkab.Kuu ajaga ei juhtu midagi.
-
- Toetajaliige
mella kirjutas:Veoka aku suurus võrreldes tsikli akuga on muidugi teisejärguline
XL1000 kirjutas:Veokatel Teltonika seade kestab seisval autol ikka väga pikalt enne kui aku tühjenema hakkab.Kuu ajaga ei juhtu midagi.
Veoka starter vajab ka kordades rohkem voolu kui tsikli oma .Igaljuhul, kui ööseks kongi tuled 3x21w, hr.autojuht sisse unustab,siis hommikul käima ei lähe.
Tegelikult neid samu asju pannakse ka sõidu ja paki autodele.Ilmselt on tsiklile mõistlik panna mingi lüliti ikka vahele,et seda välja saaks lülitada.Varguse vastase seadmena see ei oleks ilmselt väga praktiline.
ML-Transport AS
mul on plaan panna püsitoitega (ühtendaks kuhugi, mis on ainult siis sees kui süüde on sees) vana iphone 3g kuhugi veekindlasse karpi ja siis saab teha ju netist seda "locate your device"? teoorias tundub et nagu töötaks selline asi. sama lepingu alla mingi teine sim kaart väga odava lepinguga. androidiga saab ka muidugi sama asja teha.
lextastic kirjutas:mul on plaan panna püsitoitega (ühtendaks kuhugi, mis on ainult siis sees kui süüde on sees) vana iphone 3g kuhugi veekindlasse karpi ja siis saab teha ju netist seda "locate your device"? teoorias tundub et nagu töötaks selline asi. sama lepingu alla mingi teine sim kaart väga odava lepinguga. androidiga saab ka muidugi sama asja teha.
Androidiga saab tunduvalt rohkem asju teha
Täna saan oma Androidi lisatelefoni ka kätte. Vaatab, mis aretada annab. Mis custom rom-i sa kasutasid, Macintosh? Ja miks just seda?
Ära muretse ma olen Nexus 5 mees. IPhone on lihtsalt mingi vana juust minevikust aga töötab piisavalt et seda teha.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
Muuseas androidi träkkimiseks kasutan mina ühte imehead väikest paarieurost tarkvara:
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.cerberus
Natuke offtopic aga lihtsalt hea info
Äkki mu küsimus on rumal, aga siis saategi selgitada. Kui te pakite oma telefoni mullikile, veekindla pakendi ja karbi sisse ja peidate selle kuhugi ära, siis mis moodi see asukoha peilimine käib, arvestades et igasugune side satelliitidega puudub? Sel juhul toimub asukoha määramine mastide järgi?
-
- Kontakt:
Motorized kirjutas:Äkki mu küsimus on rumal, aga siis saategi selgitada. Kui te pakite oma telefoni mullikile, veekindla pakendi ja karbi sisse ja peidate selle kuhugi ära, siis mis moodi see asukoha peilimine käib, arvestades et igasugune side satelliitidega puudub? Sel juhul toimub asukoha määramine mastide järgi?
Miks signaal puudub? Sateliidisignaal ei eelda otsenähtavust. Plastkarp pole piisav signaalisummutaja. Testvariant toimub mul auto kindalaekas suurepäraselt, ei näe põhjust, et tsikli peale ei peaks töötama.
Enda telefoni katsetamisega selgus selline asi, et telefon tegi ise restarti ja pärast küsis PIN-i, ehk soovitan pin koodi sisestamise ära eemaldada.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
Mul on, vaikselt küpsemas, mõte teha üks "moto-pc".
Asi sai alguse sellest, et paljude rataste(sh. minu praeguse banditi) peeglid on suhteliselt mõttetud, või-noh mina tunnen ennast ebakindlalt.
Panin kodustest vahenditest kokku ühe tahavaate kaamera. Koosneb see kaamerast ja Raspberry Pi'st. (Hetkel pole veel ekraani kohta kindlat ostust teinud).
Edasi on mõte liikunud nö moto-pc poole. Kus oleks üks keskarvuti(kaldun Beaglebone black'i ja touchscreeni poole) millele saaks pmst ükskõik-mida külge ühendada. Ehk siis ka ühe GPS trackeri.
Trackeri jaoks leiaks kindlasti mõne, juba eksisteeriva, veebiteenuse kuhu poole datat saata.
Kokkuvõtteks:
ühe DIY trackeri jaoks teeks mina umbes niimoodi.
*kontroller(Rasberry/arduino/beaglebone/vms)
*GPS&3G moodul/shield(cape)
*Natuke koodi...
*Ükskõik mida veel & natuke koodi juurde...
ps: Ilmselgelt on ühe vana telefoni kasutamine lihtsam ja mugavam, aga ma olengi veidi imelik
pps: Kui see kunagi kasutamise staadiumisse jõuab, siis teen teema ja selgitan lähemalt, seni on igasugused küsimused & argumendid teretulnud.
edit: oomipoes on veekindlaid karpe küllaga, ehk tuleb kellelegi kasuks.
lextastic kirjutas:mul on plaan panna püsitoitega (ühtendaks kuhugi, mis on ainult siis sees kui süüde on sees) vana iphone 3g kuhugi veekindlasse karpi ja siis saab teha ju netist seda "locate your device"? teoorias tundub et nagu töötaks selline asi. sama lepingu alla mingi teine sim kaart väga odava lepinguga. androidiga saab ka muidugi sama asja teha.
simp kirjutas:Mul on, vaikselt küpsemas, mõte teha üks "moto-pc".
...
Mõte on hea, aga oled sa juba mõelnud kas monitori hakkaksid iga kord koju tassima? Arvan millegi pärast, et sulidele või vähe debiilsemale purjus kambale oleks täitsa meeltmööda see telefoni/GPSi väljanägemisega ekraan lenksu vahelt kaasa rebida. Siis üks probleem on muidugi elektri tarbimisega. Kuigi Pi võtab vähem elektrit, kui moodsamad telefonid (Pi võtab idles 2W. Samsung galaxy S3 võtab laadimisel 6W), siis ikkagi pead talle leidma mingi sisse-väljalülitamise meetodi. Ma mõtlesin ise oma Pi-st teha autole multimeediasüsteem, kuid üheks negatiivseks faktoriks sellise maki juures on see, et boot-up time on minut-kaks. Nii et lühematel linnaotsadel jõuaks ma muusikani alles poole tee peal. Muidugi annab optimeerida, aga lihtsalt sulle heads up.
Mis mu jaoks aga kõige suuremaks dealbreakeriks oli kogu kupatuse kohmakus. Kuna ise sõidan Monsteriga, siis juba alarmi paigaldamisel oli kõige suuremaks probleemiks moodulile koha leidmisega. Pi-d ja lisamooduleid enam küll kuhugi ei mahutaks. Seega tundus lihtsam minna telefoni teed. Hankisin omale Samsung Galaxy Ace. Telefoni softipoolega on enamvähem korras, pean vaid mõned Taskeri profiilid juurde tegema. Lisaks oli plaanis teha liigutamisandur, mis väiksemagi tsikli (+telefoni) liigutamise peale mulle SMSi saadab (tuule filtreeriks välja). Trackimiseks kasutan hetkel MyCarTracks appi, mis ilusti teekonna kaardile joonistab ja võimaldab ka viimast positsiooni küsida. Android device manager annab positsiooni ka siis, kui muud appid crashivad. Hetkel testin veel erinevaid appe ja setup-e ning uurin mis meetodiga ma ta tsikli külge ühendatud saaksin, et ta võimalikult vähe energiat tarbiks (idle-s tarbib alla 1W) ning samas ka säilitaks oma funktsionaalsuse ja ei tõmbaks akut tühjaks.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 195 korda
See kaasatassimise küsimus on endalgi peast läbi käinud. Mõtlesin, et kui normaalset(mugavate klambritega) võimalust ei leia siis üritan kogu asja suvaliseks karbiks maskeerida. Lähen ära, panen kaane peale.
boot-up võtab neil tõesti korralikult aega, aga kuna ratta peal pole muusikat(raadiot) siis ilmselt väga ei häiriks.
-
- Kontakt:
Tom. kirjutas:Trackimiseks kasutan hetkel MyCarTracks appi, mis ilusti teekonna kaardile joonistab ja võimaldab ka viimast positsiooni küsida.
Äkki jagad oma Taskeri profiile või kirjeldad neid, siis saab üksteise vigadest õppida. Jätan oma Taskeri profiilide kirjeldused ja täpsemalt kogu projekti info paari lähema päeva jooksul foorumisse. Ise loobusin MyCarTracks kasutamisest, sest tarvitas silmanähtavalt palju energiat.
-
- Kontakt:
Panen kirja selle, mis senimaani tehtud/proovitud. Olen hetkel küll testfaasis aga vahendid on olemas, seega panen esmase info üles.
Mis see annab:
- Saan jälgida tsikli asukohta (õigupoolest jagan asukoha lingi välja oma naisele, vennale, sõpradele, kui vähegi pikema sõidu ette võtan, siis ei pea telfoni teel vastama küsimusele, kus asun ja mida teen ning kui kaugele olen parasjagu jõudnud)
- Koostab kogu minu teekonnast GPX ja KLM failid ning laeb need automaatselt serverisse üles (mina kasutan Google Drive aga FTP on ka võimalik)
- Saan küsida suvalise internetti ühendatud seadamega pargitud tsikliasukohta
Vaja on:
-
Android telefoni, soovitavalt 4.X.X ROM'iga aga ilmselt töötab ilusti ka varasematega (soovitavalt ruuditud). Mida väiksem telefon, seda parem. Minul on Glaxy Nexus S.
-
Andmesidepaketiga SIM kaarti
-
Programme:
Tasker, Hind: 3€ http://goo.gl/vY8AY
GPSLogger, tasuta, http://goo.gl/zZncZg
OneTouch location: tasuta http://goo.gl/IH1bXP
Android Device manager: http://goo.gl/qHpG0P
-
Veekindlat karpi kuhu teelfon läheb
-
mullikilet pehmenduseks
-
90 kraadise nurga alla olevat micro usb juhet
-
5 mm laiusega kummirõngas USB juhtme fikseerimiseks telefonile
-
aladit 12V pealt 5V peale
-
Releed (kui soovid vähegi elegantsel viisil mobiilist voolu ära võtta)
-
kinnitusvahendeid lahenduse kinnitamiseks tsiklile
* Lisaks on mul kasutusel ka programm nimega Moves, mis salvestab automaatselt liikumised ja saadab info
Taskeri ülesandeks automatiseerimine:
- tsikli käivitamisel käivitab GPSLoggeri ja OneTouch Location
- Voolu kadumisele peatab aktiivse träkkimise
Veel on selle telefoni peal programm nimega Moves, mis omakorda peaks olema võimaline automaatselt eristama tsiklisõitu kõigest muust ja seda ka eraldi käsitlema ja ajagama aga kuna hooaega pole olnud, siis seni ei saa konrollida.
Tühja aku korral käivitub telefon mida mina kasutan automaatselt, seega siin mul midagi lisaks teha pole vaja küll aga tasuks see aspek üle vaadata neil, kelle telefon seda ei tee.
-
- Toetajaliige
Milleks sa seda trackerit iseeneset kasutama hakkad-vajad.Mis infi sa sealt maha laadima hakkad?
ML-Transport AS
-
- Kontakt:
XL1000 kirjutas:Milleks sa seda trackerit iseeneset kasutama hakkad-vajad.Mis infi sa sealt maha laadima hakkad?
Tsiteerin siis iseeennast siinkohal:
1. Saan jälgida tsikli asukohta (õigupoolest jagan asukoha lingi välja oma naisele, vennale, sõpradele, kui vähegi pikema sõidu ette võtan, siis ei pea telefoni teel vastama küsimusele, kus asun ja mida teen ning kui kaugele olen parasjagu jõudnud)
- Koostab kogu minu teekonnast GPX ja KLM failid ning laeb need automaatselt serverisse üles (mina kasutan Google Drive aga FTP on ka võimalik)
- Saan küsida suvalise internetti ühendatud seadamega pargitud tsikli asukohta
Inf, mis tuleb on traditsioonilne:
time,lat,lon,elevation,accuracy,bearing,speed
Lisaks vaatasin, et iga faili lõpul kirjelduse väljal on ka kokkuvõte:
Name: 08/12/2013 12:07
Activity type: Motorcycling
Description: -
Total distance: 0.00 km (0.0 mi)
Total time: 29:20
Moving time: 00:00
Average speed: 0.00 km/h (0.0 mi/h)
Average moving speed: 0.00 km/h (0.0 mi/h)
Max speed: 0.00 km/h (0.0 mi/h)
Average pace: 266516:40 min/km (428917:00 min/mi)
Average moving pace: 0:00 min/km (0:00 min/mi)
Fastest pace: 0:00 min/km (0:00 min/mi)
Max elevation: -9223372036854775808 m (-9223372036854775808 ft)
Min elevation: 9223372036854775807 m (9223372036854775807 ft)
Elevation gain: 0 m (0 ft)
Max grade: 0 %
Min grade: 0 %
Recorded: 08/12/2013 12:07
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 186 korda
Selle viguri sidumine tsikli alarmiga, annaks veel ühe lisa plussi.
Ühendamise leiutamine ei tohiks midagi üle mõistuse olla, ning gps-i tööaja saab siduda vilkuvate tulede või hädapasunaga.
Macintosh kirjutas:Tom. kirjutas:Trackimiseks kasutan hetkel MyCarTracks appi, mis ilusti teekonna kaardile joonistab ja võimaldab ka viimast positsiooni küsida.
Äkki jagad oma Taskeri profiile või kirjeldad neid, siis saab üksteise vigadest õppida. Jätan oma Taskeri profiilide kirjeldused ja täpsemalt kogu projekti info paari lähema päeva jooksul foorumisse. Ise loobusin MyCarTracks kasutamisest, sest tarvitas silmanähtavalt palju energiat.
Praeguseks pole veel jõudnud täielikult Taskerit ja muid asju ära confida. Aga kui seda teen, siis annan kindlasti siin teada. Muide, ka mina loobusin MyCarTracksist.. .kml failidega saab niigi majandada nagu süda soovib. Btw, ma saan arvutist android device manageri lehele minnes ilusti oma seadmeid locate'ida. Vaatasin, et sa kasutad selleks appi. Kas see annab lisavõimalusi, või miks see hea on? Btw, kasutan Cyanogenmod'iga Samsung Galaxy Ace'i.
-
- Kontakt:
lextastic kirjutas:mis pakett või mis andmeside maht peaks olema? simi jaoks
Kõige väiksem/odavam. Andmemaht, mida liigutad on suhteliselt olematu.
ei ma mõtlengi konkreetselt. mõistan, et väike andmeside ja pole kõnesi vaja ja nii. aga keegi oskab öelda konkreetselt paketti ? näiteks EMTst. seal on igast masinate paketid ja muu huinjaa. või lihtsalt sim-kaart ja keerata kõik muu peale andmeside nulli? ja üldse palju see koordinaatide edastamine kuus mahtu võtab?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.