Mootorratta ost

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss
Tsikkel: BMW R1200GS
Tänatud: 1 kord

Mootorratta ost

Lugemata postitus Postitas pesupoiss »

Tervitused kevadtormilt!
Peale ajateenistust plaanis osta endale endale uus kaherattaline sõber.
Olen 3 aastat 500cc rolleriga ringi vuranud nüüd lubadelt piirangud maas ja midagi hakkajamat masinat.
Eelistaks bike ja 500cc -750c vahel. Midagi mis sobiks algajale, ja et ma end kohe surnuks ei sõidaks. :D

Leidub kellelgi tuttavaid või teavad mõne konkreetse bike ajalugu siis ma oleksin äärmiselt tänulik viidete eest

Nutsurull on 2100 eed

Silma hetkel on jäänud

1. http://www.auto24.ee/1353945
  2. http://www.auto24.ee/1320499
  3. http://www.auto24.ee/1050247
  4. http://www.auto24.ee/1049506

Öelge hääl sekka

Viimati muutis pesupoiss, 24 Mai 2013, 05:56, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

erkop
Tsikkel: Versys

Re: Mootorratta ost

Lugemata postitus Postitas erkop »

HÄÄIREEEEE!

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Endal ajateenistus peaaegu läbi, aga otsustama pole ikka veel õppinud.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Haha, ei ole jah.
Pigem on asi selles, et keegi oskab öelda antud rataste + ja -. Ja teab isegi antud rataste ajalugu.

Pigem siit küsida kui osta siga kotis!
Ostuga metsa panna oleks küll jama.

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Sa pead oma tagumikuga proovima kuidas seal seljas istuda on - seda sa teiste jutust teada ei saa.
Mulle meeldib fazer ja ega sel YZF-l kah viga ei ole. SV on kah püstise istasendiga, aga sel on ainult 52kW

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

52 KW on jummala ok. See on nagu 52kw jalgratta peal. Omanud SV650 ja väheks küll ei jäänud.

Kasutaja avatar

M.K
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas M.K »

Aga mida sa siis tegelikult tahad?

SV650 ja GSXR 600 on oma olemuselt erinevad nagu siga ja kägu.

Väga erinev on nii pikal sõidul tekkiv väsimus kui ka auk rahakotis pärast hooldust (sportrattal kõik jupid ja enamus kuluosad - oluliselt kallimad).

KW arvu ma üle ei tähtsustaks. Mida vähem neid on, seda väiksem su learning curve on ning korralik sõiduoskus tuleb kiiremini. Pealegi sõidab hea juht 52 kw v2 aparaadiga oluliselt kiiremini kui ükskõik milline keskpärane juht 600 rr rattaga.

Sinu eelarves ja sinu kogemusi arvestades võtaksin kindlasti midagi sellist. http://www.auto24.ee/used/386354

CBR600f on piisavalt kiire, piisavalt mugav ning kuna tegemist on Hondaga, siis töökindlus on legendaarne.

Eelistaksin seda ükskõik millisele rattale su nimekirjast. Eesti teed on sellised nagu nad on. On õnnestunud sõita mitte nii heal maanteel kolonnis, kus minu ees olid kõrvuti cb600rr ning cb600f. Kiirused olid üpriski suured ning keskmise kvaliteediga Eesti maanteel mõjus cbr600f väga rahuliku ja taltsana, samas, kui 600rr tantsis nii mis jube. Reaalselt mõtlesin, et see aparaat lendab varsti võssa seal suurerööpalisel teel.

Loodan, et mu postitusest oli kasu. :bsmile:

The price of anything is the amount of life you exchange for it.
Kasutaja avatar

M.K
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas M.K »

Samas tehes kiire päringu mnt.ee selle Honda kohta leiad, et viimati oli ülevaatus 07.2011
Uuri kindlasti, et miks ratas seisnud on nii kaua. Muidu pildilt tundub sile pill.

:bsmile:

The price of anything is the amount of life you exchange for it.
Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Mul on olnud SV650S ning hetkel on YZF750R. Kui ausalt ütlen, siis SV on sitaks parem ratas. V2 vääne on hoopis midagi muud kui R4-l. See, et SV-l vaid mingi 53kw on, ei ole mingi näitaja. Jõudu on tal piisavalt. Esimesega läks gaasiga ilma kaasaaitamata tagarattasse küll. Muidugi ummikus sõites on R4 ühtlasem ning lihtsam käsileda, V2 on veidi närvilisem, eriti algul kui alles rattaga harjumas oled. Hea oleks ka muidugi, kui sa oma parameetrid siia kirjutaks. Mina vahetasin sv ära kuna olen suur ja paks (100kg ning 196cm) ning ratas oli veidi väike sellise raami jaoks. Sinu valikus oleval sv-l on lisaks ka sõiduasend eriti mugavaks timmitud selle kõrge lenksuga. Kui vaatad R4-ja poole, siis vb soovitaks ka pigem Hondat, mootorid teadagi pommikindlad. Teiste ratastega kokkupuuted puuduvad.

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Sellest valikust võta SV ja ära rohkem mõtle.

Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

pesupoiss kirjutas:

Eelistaks bike ja 500cc -750c vahel. Midagi mis sobiks algajale, ja et ma end kohe surnuks ei sõidaks. :D

Leidub kellelgi tuttavaid või teavad mõne konkreetse bike ajalugu siis ma oleksin äärmiselt tänulik viidete eest

Nutsurull on 2100 eed

Pakuks enda oma, http://www.mototehnika.ee/used/1353326, aga nutsurull võiks veidi täidlasem olla ka.

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Vot, hakkab looma! Tänud!
Kuna need jäid silma ja on tõesti erinevad(minu jaoks need on sarnased), siis on hea, et need erinevused välja tulevad.
Arenemisruumi on veel piisavalt.
Pikkus on 182cm ja kaal 76kg.
Kuna hooaeg on alanud juba siis head rattad on paraku ostetud ja paistab, et hondasi tuleb tikutulega taga otsida.
Muide pikemaid sõite tuleb päris tihti ette, vb omab tähtsust

Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

pesupoiss kirjutas:

Muide pikemaid sõite tuleb päris tihti ette, vb omab tähtsust

Siis on kindlasti tähtis püstine istumisasend, teiseks võtmeomaduseks on tuulekaitse. Või pigem isegi mürakaitse. See on kahe otsaga asi tegelikult: ühelt poolt nakediga pole nii mugav pikalt sõita, teiselt poolt sellel on tunnetus palju parem. Mingi spordikaga sõidad maanteel 100-120 ja tundub, et seisad kohapeal, aga klassikuga naudid sõitu.

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Tõepoolest, maanteel ja pikkadel otsadel annab esimeste gondlite puudumine kõvasti tunda. SV-l see esigondel aitab tuult kenasti juhtida tegelt.

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Püstine istumisasend... kellele jah, kellele ei. Mõnele meeldib üldse günekoloogi tool.
Vanemate baikidega olen natukene sõitnud ja kuna need küsija hinnaklassi enamjaolt sobivad, siis ütlen kohe et pelgama neid ei pea. YZF750 peaks maanteel täitsa ok olema. Ise sõidan GSX-R1100 ja ei kurda, olen omanud ka FZR1000 ja proovinud Thunderace'i ja kõik on vähem või rohkem mulle sobinud. Meelde on nagu jäänud, et selle ajastu 750 on sportlikumad ja seega ka nõks ebamugavamad kui liitriklassi masinad.
Gondlita ja püstise istumisega ratas on hea, kui enamik sõitudest on linnas. Maanteel võiks olla vähemalt poolgondel. Rinnatuul neil üldiselt väiksem kui päris paljastel ja linna sobivad ka hästi, reeglina ei ole tegemist päris sport-klassi orienteeritud masinatega.

AnTyx-i jutule vastaks, et tsikliga sõites ei ole võimalik tunda et seisad paigal. Ja ma ei leia mingit vastust sellele, mida ma peaks paremini tundma, kui tuul mu ümber rohkem puhub... rohkem tuult või? :roll:

Kasutaja avatar

nemcik
Tsikkel: Yamaha Tracer 900 GT
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas nemcik »

Minu valik/soovitus sellest reast oleks ka SV. Isendi endaga tuleks muidugi tutvuda.

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Kõik soovitavad siis sv'd? Läheb lepin aja kokku ja arvatavasti käime motoesindusest läbi, oskavad üle vaadata. Hind on aus?

Mis Fazeril hullu on?

Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

mina räägiks seda Sv hinda veel...... teades mis hinnaga enda oma tutika rehvijooksu ja keti hammakatega ära müüsin :D

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Mis hinda võiks sihtida? Ma ei lähe naeruväärselt madalat hinda ka pakkuma. Mis see hind võiks olla, et see "õhuke jää" murda?

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

pesupoiss kirjutas:

Mis hinda võiks sihtida? Ma ei lähe naeruväärselt madalat hinda ka pakkuma. Mis see hind võiks olla, et see "õhuke jää" murda?

Uute rehvide raha kohe kindlalt hinnast maha :bsmile:

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

Tuono kirjutas:
pesupoiss kirjutas:

Uute rehvide raha kohe kindlalt hinnast maha :bsmile:

ära unusta ketti ja hammasrattaid üle vaadata,kui kett pool ringi lõdva ja pool pingul siis tuleb uus panna(87a yamaha fj1200 kett maksis koos paigaldusega 150eur)

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

pesupoiss kirjutas:

Mis Fazeril hullu on?

Mina eelistaks sellest pundist kindlasti Fazerit, 600-st omanud ei ole, sõitnud olen. Pikematele otstele väga mugav,edasi käib piisavalt, seljakotile ka mugav, tuulekaitset oluliselt rohkem, kui sv-l. Lisaks Fazeril keskhark, millest hakkad puudust tundma, kui seda pole, lisaks kohvriraam, konkreetsed kukkumisrauad.
Rattal võiks vähe väljanägemist ka olla, sv väljanägemine kuidagi kummaline, sumpa toru oleks ka nagu mingi suvaline külasepp valmis väänanud :twisted:
Aga eks ilu ole vaataja silmades.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Keegi kiitis Hondasid. Mis arvate?
http://www.auto24.ee/1349347

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

Lõpuks midagi asjalikku. Alguses tundus, et rattateema tegijate vastu mingi vandenõu, et inetut vana SV-d kiideti. Siiani kindel soovitus oleks see viimane Honda, kui tehnika ok. Suht kuulikindel ja pole väga ebamugav. 2001+ pritsega oleks veel parem, aga sellise hinnaga vist kevadisel ajal ei leia.

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Tollel Hondal on läbisõit tundub ilus. Hind on ok? Endalegi jääb see Honda silma.

Viimati muutis pesupoiss, 25 Mai 2013, 13:44, muudetud 2 korda kokku.

Lonsered

Lugemata postitus Postitas Lonsered »

pesupoiss kirjutas:

Tollel Hondal on läbisõit ja hind ok? Endalegi jääb see Honda silma.

Autot ja mootoratast ei osteta läbisõidu järgi. Võta keegi tark ostma minnes kaasa, las viskab pilgu peale.

Edu! :bsmile:

Tuono

Kõi rattad, mis oled välja valinud vajavad minimaalselt 200€. kohest väljaminekut, rehvid kulunud jne. (selle venelase honda poole ma isegi ei vaataks, seal on 101% kõik vedelikud ja õlid mitu hooaega vahetamata, olles käinud ise paari tsiklit vaatamas, mida sibulad müüvad siis enam ei lähe ja ei soovita teistele ka).
Kui tsikli alla on max. 1800€ siis osta parem vähe vanem aga korralik :bsmile:

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Tuono kirjutas:

Kõi rattad, mis oled välja valinud vajavad minimaalselt 200€. kohest väljaminekut, rehvid kulunud jne. (selle venelase honda poole ma isegi ei vaataks, seal on 101% kõik vedelikud ja õlid mitu hooaega vahetamata, olles käinud ise paari tsiklit vaatamas, mida sibulad müüvad siis enam ei lähe ja ei soovita teistele ka).

Rassist?:D Imo Eestlased lüpsavad rohkem, nii et vahet pole mis maalane.
Helistasin Honda omanikule, abivalmis tundus olevat. Ütles, et õlisid pole 2-3 aastat vahetatud, kerged kriimud ja esimene rehv vajab vahetust. Äsja läbi viidud ülevaatus ja on ette näidata ka ÜV leht. Mainisin, et enne diili käime bike24's läbi ja laseme ekspertidel pilgu peale visata, ja ta oli sellega igati nõus.

Tuono

pesupoiss kirjutas:
Tuono kirjutas:

Rassist?:D Imo Eestlased lüpsavad rohkem, nii et vahet pole mis maalane.
Helistasin Honda omanikule, abivalmis tundus olevat. Ütles, et õlisid pole 2-3 aastat vahetatud, kerged kriimud ja esimene rehv vajab vahetust. Äsja läbi viidud ülevaatus ja on ette näidata ka ÜV leht. Mainisin, et enne diili käime bike24's läbi ja laseme ekspertidel pilgu peale visata, ja ta oli sellega igati nõus.

Rääkisin hooldusest, mitte lüpsmisest!

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Ühesõnaga vahet pole kes müüb ja vaatab kuidas Honda on.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”