Võrtsjärve enduro ja Tartu linna proloog 2013

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

Teema algataja
lärm
Tänatud: 1 kord

Võrtsjärve enduro ja Tartu linna proloog 2013

Lugemata postitus Postitas lärm »

[youtube][/youtube]

tere tulemast

Lärm

Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Re: Võrtsjärve enduro ja Tartu linna proloog 2013

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Sellel aastal on karta, et tuleb hea enduuro aasta. Võistlusnumbrite nimekirjas on pea 90 meest juba kirjas. Kui kõik kohale tulevad pluss välisvõistlejad siis sünnivad kindlasti uued osavõtu rekordid ja ehk ületatakse ka maagiline 150 võistleja piir.
Mai kuu tuleb karm. Kolm kahepäeva enduurot, üks enduuro sprint ja kõik see algab juba 100 päeva pärast. 8)

Teema algataja
lärm

Tere
Tulles Tartu linna proloogi juurde tahan öelda,et köiksugu tasemega võistlejad on oodatud sõitma. Need kes Viljandis õhtul ära ehmusid peaksid teadma et Tartu linna proloog tuleb erinev. Üheks suureks erinevuseks on see, et sõidetakse ovaalsel ringil ,mitte ühest otsast teise.
Tahan rõhutada et tegemist on suure show üritusega ,kus peame oma armastatud ala promoma. samal päeval on tartus tudengite kevadpäevad ka ja seoses sellega on linn rahvast ääreni täis.
Proloogil tulevad ka ümbersöidud ,et köik võistlema saaksid tulla.
Proloogi klassid on : Pro , Hobi , Beginners , veteran 40 + , Trial.

Võrtsu enduro mis toimub pärast proloogi . Seal on võetud see aasta luubi alla ,et erineva tasemega söitjatel tulevad ka erinevad ajad ,et ei kaoks motivatsioon löpuni söita. Köikidele klassidele tulevad erinevad ajad ja erinevad ringide arvud.
Klassid Võrtsu endurol : E1,2,3, Hobby , Beginners , 40 + , 50 + ,atv, quad, see aasta teeme ka sellise klassi nagu 140kg + ehk mammutid vöi lc4 d,vaatame mis öige nimetuse sellele klassile leiame,aga igaljuhul see klass tuleb ,kuna lc4 sid on päris palju veel eesti liikvel kes soovivad söita ja just omasugustega vöidu ajada.
Võrtsu enduro saab see aasta 5 aastaseks ja tere tulemast Estonian Enduro Weekendile " Tartu ekstreem proloog ja Võrtsjärve Enduro" 2013.
Lärm

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Asjatundmatuna kysiks kohe- mis protseduurid peavad tehtud olema ja mis paberid olemas olema et hobiklassis sõita?

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Et siis Võrtsu enduurol traieliklassi pole?

lärm kirjutas:

Tere

Proloogi klassid on : Pro , Hobi , Beginners , veteran 40 + , Trial.

Klassid Võrtsu endurol : E1,2,3, Hobby , Beginners , 40 + , 50 + ,atv, quad, see aasta teeme ka sellise klassi nagu 140kg

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

kopu kirjutas:

Asjatundmatuna kysiks kohe- mis protseduurid peavad tehtud olema ja mis paberid olemas olema et hobiklassis sõita?

Olemas peavad olema vastava kategooria sõidukijuhi load, samuti tehniline pass ja liikluskindlustus mootorratta kohta. Tuled peavad küljes olema ja töötama (sh. pidurituli) samuti peab olemas olema ARK registrimärk või selle mittelõikavast materjalist koopia. Kontrollitakse mürataset (kui on enduuropill standardsumpsiga, siis muret pole) ja küljejala olemasolu.

Samuti vaadatakse elementaarseid turvanõudeid: lenksupadi peab olema ja esipiduri ning siduri heeblite otsad peavad mummuga olema. Ketihammaka kaitset eestis pole vaadatud. Mujal on selle kontrolli ka ette tulnud. (See on see esimese vedava hammaka peal olev plastraam, tagumine ketikaitse pole kohustuslik)

Kohapealt ostad paarikümne euroga ühekordse litsentsi, maksad võistlusest osavõtu tasu ja saadki peale.

täpsem info http://www.msport.ee/index.php?page=171

Võistlejanumber on ka mõistlik ette valmistada - suvalisest reklaamifirmast saad rohelist kleepsupaberit (algajatel valged numbrid rohelisel taustal)- sellest teed numbrialused - ning siis ostad motopoest valged numbrikleepsud sinna peale. Aga ära enne registreerimist neid kleepse veel peale kleebi - baltikumis on ühtne numbritabel et igapäevased sõitjad omal numbreid ümber ei peaks kleepima. Selle tabeli osas saad infot praegu siit: https://groups.google.com/forum/?fromgr ... swl7XVyBgJ

Ikka võib juhtuda, et sinu valitud number on kellegi teeneka sõitja kasutuses või mõni teine algaja on selle endale napsanud. Aga - kui sul on kaasas kolm komplekti nelja erinevat numbrikleepsu, siis küll selle sobiliku leiad ja pärast regamist saad numbrid peale kleepida ning kõik on nagu päris.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

mella

Mis ajast liiklusseadus numbri koopiat lubab kasutada?

Möku kirjutas:

ARK registrimärk või selle mittelõikavast materjalist koopia

Kasutaja avatar

Kangru

Siinkohal ongi liiklusseadusele vastuoluline punkt reeglites. Nimelt ei tohi võistlustel kasutatav reg. märk olla suurem kui numbriplaat. Aga tsiklite numbrid on ikka sellised päris suured mis kuidagi sinna ära ei mahu. Lõikav serv on muidugi liialdus, enne on see number lihtsalt nii kortsu juba sõidetud, et see ei lõika midagi. Näiteks kui itaalis sõitsime kohalike rendiratastega siis nedel olid ikka korralikud 30X30 lumelabidad taga ja ka võistlustel sõidetakse nendega, mingit koopiat ei tohi olla.
Ka eelmisel aastal euroopakatel käinud mehed olid probleemi ees kui nõuti originaal reg numbreid mida paljudel kaasas ei olnud.
Reeglites on vastuolusid veelgi nagu rehvid. Avalikel teedel tohib kasutada ainult FIM märgistusega rehve. Selle aasta reeglites rehvipiirangut ei ole ja seeg ei keela keegi krossirehviga sõita. Nii, et pole probleem esimese kurvi taga enamusele trahv ära teha politsei poolt.
Ühesõnaga reeglid kohustavad seadust rikkuma ja ei ole kooskõlas kehtiva liiklusseadusega.
Aga mul isiklikult on jumala savi. Sõidan nii ehk naa FIM rehviga. Tavaliselt vabal agal sõites kasutan originaal numbrit. Võistlustel koopiat. Aga tegelikult on maapiirkondades väga normaalsed politseinikud kui sa ise just lollusi ei tee.
Mella sul on vist igav :D
Kohe hakkab Politseiakadeemia 2. Aegumatu klassika, soovitan soojalt.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Mella, ära ole selline eestlane :mrgreen: . Vahet pole, mis tehakse või ei tehta, sul ikka vinguda millegi üle. t*** tee midagi ise ja ära mölise nii palju.

Teema algataja
lärm

Unustasin ,et vörtsu endurol on kindlasti triali klass ja nagu varem olen öelnud et 30-35rajal et trialiga igav ei hakkaks.
PROLOOGIL VÖIB KA PUHTA KROSSIKAGA SÕITA .
peagi juhend ja täpsem info ,kui midagiküsida soovite siis julgelt helistage 5014885
Lärm

Teema algataja
lärm

Tähelepanu ----Võrtsu endurol tuleb see aasta eraldi klass 135kg + . Nii et LC4 , TTR , ja igasuguste muude mammutite mehed pange end valmis.
Juhend ja regamine läheb lahti nädala pärast.
Samuti vöib pommidega tartu proloogi söitma tulla :)
Kel küsimusi helistage julgelt 5014885
lärm

Kasutaja avatar

mella

Mul on tegemist küllaga. Politseiakadeemia korduvvaatamised las jäävad neile, kes seda jama nautida oskavad ;)

Selle "enduuro" asja juures viskab mul jupimat aega üle asjade ajamise silmakirjalikkus.
Oli jutt, et kõik läheb ülilegaalseks, krossikad kaovad ära, täis rahvusvahelised nõuded. Igasugu Fims kums ja müranormid ja muu. Ostke uued rattad.

Nüüd tuleb ikka välja, et krossikad formaati sõita ei saa, kuid endurorattad ei vasta ikkagi EV liiklusseadusele. Müra mõõtmiseni on lõpuks läbi häda jõutud, rehvid on nagu on ja registrinumbritega vähesed seadusele pihta saavad.
Mulle meeldivad ka need väikesed kleepsnumbrid, aga see EI OLE legaalne. Ja komisjon ei teega midagi, et see saaks legaalseks.
Miks mina selles asjas midagi ei tee? Miks ma peaks? Ma ei sõida enam seda ala. Garaaz jääb kitsaks, kui igale alale oma ratast hakata ostma.

tonjuh kirjutas:

Mella sul on vist igav :D

Teema algataja
lärm

Mella ära reosta seda minu teemat siin ,kui tahad halada siis hala kusagil mujal teemas,mitte ära kisu masti maha ennem juba kui üritus teoks on saanud. Törista oma trialiga kusagil garaasi taga vaikselt omaette,sa suht vana ka juba et sa nagunii ei suudaks vörtsu enduurot vastu pidada :)
Kui keegi tahab konkreetseid vastuseid vörtsu enduuro kohta ,ning krossikate ja enduurokate kohta siis helistage otse mulle mitte ärge jahuge siin mingeit totakaid kleepsude,kummide ja muu pasaga. Kui te mehed selle energia vöistlusrajale paneksite mis te siin foorumis ära raiskate ,siis te oleksite hulga kiiremad ja Mella suudaks lausa ühe ringi asemel kaks vörtsu ringi läbi teha :D :D
Mingit fim kummi reeglit ei tule vörtsul ,ja kui keegi pole tähele pannud siis Lärm on alati püüdnud seista ,et kärnatajad ka saaksid alati söita ja pärast nelja aastat vörtsu enduurot pole kellegil söitmata jäänud minu teada kes on kohale tulnud. Minu garaasis on alati nii palju varuosi et saab paari tunniga igasugusest rattast toota ratta mida vaja. ja kui vaja saaab ka alati enduro ratta vötta rivist.
mehed rohkem positiivsust,mitte ärge raisake aega siin jahudes.
Mina ajasin eile naviga metsas juba uusi vörtsu radu taga paksus lumes :)
ja tartu projekt ka käib täies mahus

lärm

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

lärm, mis sa siis teed kui jupo saab haisu ninna ja kõik vennad, kellel on illegaalne number taga rajalt maha võtab ja sellid endale mälestuseks trahvikviitungid saavad? sina maksad kinni?

Kasutaja avatar

mella

Lärm, pane ennast ajaviiteks põlema :D
Ei ole ühtki sinu enduurot olnud, mida ma oleks kohal olles vähem sõitnud kui juhend ette näeb. Nii E-klassides, rahvaklassis kui traielis. Ja ei ole kordagi kontrollajast välja kukkunud. Niiet rohkem fakte ja vähem möla.
Aga suhtumine on sul muidugi huvitav.. Kas see peaks nüüd panema mind endale tõestama, et ma jätkuvalt suudan seda rada vastavalt juhendile läbi sõita?
Kui sa arvad, et ma käin su võistlustel selleks, et sulle midagi tõestada, siis jõudu edaspidiseks. Ma käin kohal, kui mul aega ja viitsimist on.
See rada sul ei ole ju midagi ületamatut. Tiksu päev otsa tsikli seljas ja põleta bensiini.

Ving enduro reeglite pihta käis ala kohta üldiselt, mitte konkreetselt sinu võistluse kohta. Ära võta isiklikult.

lärm kirjutas:

Törista oma trialiga kusagil garaasi taga vaikselt omaette,sa suht vana ka juba et sa nagunii ei suudaks vörtsu enduurot vastu pidada :)
...
Kui te mehed selle energia vöistlusrajale paneksite mis te siin foorumis ära raiskate ,siis te oleksite hulga kiiremad ja Mella suudaks lausa ühe ringi asemel kaks vörtsu ringi läbi teha

NormanBates

Lugemata postitus Postitas NormanBates »

Enduurokomisjoni 2010 aasta otsusest võib lugeda et sportrataste registri loomiseks on kõik juba tehtud:
http://www.msport.ee/index.php?page=64&id=469
Paraku pole tegelikult 3 aasta jooksul midagi muutunud kuigi vahepeal on mitmeid erinevaid liiklusseaduse muudatusi vastu võetud. Kas Veiko Biene valetas?

Hr Kollist, teie kui enduurokomisjoni liige, palun kommenteerite miks midagi toimunud pole sel teemal?

Muidugi KTMi müüjatele on see kasulik et sellist registrit ei tekiks...

Norman

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Kusjuures ega see viimane väide väga vale ehk polegi, kui arvestada et Bienepoiss sõidab bergiga :). Ühe punase tsiklimargi meeletut promomist oli ka vahepeal päris hullusti.

Kasutaja avatar

Kangru

Sportrataste registri üle arutada on selles teemas vast mõistlikum http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 5&start=40

NormanBates

Et suuname ebameeldivad küsimused aasta aega surnud teemasse? Siis ma võiks üldse oma küsimuse Õhtulehele saata. Minu küsimus haakub vägagi ka Võrtsu enduuroga ja hr Kollist on vist ainuke enduurokomisjoni liige kes siin üldse aktiivselt sõna võtab.

tonjuh kirjutas:

Sportrataste registri üle arutada on selles teemas vast mõistlikum http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... 5&start=40

To mx77. Punanse tsiklimargi eruoopa jaoks mugandatud eksemplaride hind ei kannata võrdluses kriitikat. Sportrataste register teeks ka punaste elu lihtsamaks, ma pakun. Aiaa, teine punane,GG, on ka veel.

Norman

Viimati muutis NormanBates, 26 Veebr 2013, 14:23, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Norman, ega enduuro pole ainuke motospordiala :).

NormanBates

mx77 kirjutas:

Norman, ega enduuro pole ainuke motospordiala :).

Jah, ärge segage meid, meil on soe ja mõnus olla ja meil on nii ilusad nabad :) Mul ei ole midagi võistluste korraldajate vastu, tublid mehed! Aga no reguleeriv pool on ikka perses mis perses. Miks peab hr Kollist siin iga kord võimelma ja meelitama, et saaks ikka võimalikult palju rahvast kohale? Emf ja komisjon pole aga 3 aasta jooksul sittagi olukorra lihtsustamiseks teinud.

Norman

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Mu torge oli mõeldud nende punaste jutu kohta. Mõned aastad vähemalt krossis oli emf jaoks ainult üks värv.

Teema algataja
lärm

to mx 77 ---vöin maksta küll te trahvid kinni-"mul raha on" sest ma teen tööd selle nimel et raha teenida ja et suudan enduro tsiklit omada. Röhutan ka seda et vörtsu enduro rada on selline kus politseil poleks midagi öelda kui teatud kohtadest rattad käekörval üle tee lükkate.

Minu arust me veeretame iga aasta seda teemat juba 5 a järjest -----äkki oleks aeg enduro tsikkel löpuks muretseda nendel kel köige suurem probleem on, sest krossi rong on ju meil köigil juba läinud .
Ausalt öeldes on mul täitsa suva , kes tuleb ja kes ei tule--Vörtsu enduro on nagunii juba end töestanud ja 100 söitjat on alati garanteeritud ja need möned ,kellel köikide asjadega probleem on olge parem kodus ja ärge jumal eest raisake raha ,et tulete söitma. Tehke parem möni koosolek kusagil ,mis ei vöta raha ja saate rahulikult maailma asju rääkida.

See aasta mu suhtumine on nendesse virisejatesse töesti natuke suhtunud,kuna kopp on ees ,sellest jamast . Palun ärge tulge vörtsjärve endurole ---olge kodus ja ajage näpuga seadusi taga.
Minu pöhitöö komisjoni liikmena on siiski see aasta kahe täispika Vörts 1 ja Vörts 2 vöistluse korraldamine,teiste asjadega tegelevad teised liimed.

edu

Kasutaja avatar

Möku

EMFi ettepanek võistlusregistri sisseviimise osas on liiklusseaduse parandusseaduses menetluses. Aga see parandusseadus ei tekita krossikale veel toimivaid tulesid ega küljejalga ega lõpeta summuti paukumist. Samuti tohib võistlusregistris sõidukiga sõita ainult EMF ametlikel üritustel. Niisama metsateele võistlusregistris rattaga asja ei ole.

Leidke mehed parem lahendusi. Lärm on selles osas väga heaks eeskujuks. Helistage talle kui endal mõistus otsas.

Põõrake tähelepanu, et enduurokomisjoni meestest pooled ka ise aktiivselt võistlustel kaasa sõidavad. Süüdistada neid asjatundmatuses ja puhtas soojas kabinetis oma naba vahtimises on pisut ennatlik. Arvestage et nad teevad seda kõike vabatahtlikult ilma tasu saamata. Sel aastal on nende meeste eestvedamisel üle kümne enduuro võistluspäeva tulemas. Väike respect ei teeks ju paha. (togi)

P.S. Ja vaadake täna õhtul kell 20.55 Motors TV pealt superenduuro Barcelona etappi - ikka ettevalmistuseks Tartu sõidule (w)

Usinus-Kasinus-Cosinus

Teema algataja
lärm

Krt Mellale tahaks ikka veel agu anda :):) "loodan et sa Mella ei pahanda,sest sa pead mulle seekord ka müramõõtja välja ajama,muidu toimub sinu tsiklile selline kontroll et sa ei saagi läbi" :) , aga ennist väitsid et mis see enduro ikka on " et tiksud päev läbi tsikli seljas ja pöletad bensiini" mina vastaks sulle siin ,et ÄKKI PEAKS ÕIGE KLASSI VALIMA,kus tiksumisest asi kaugel on e1,e2,e3 näiteks.See aasta sul on vöimalus end töestada ja tulla teha E klassis esimene päev 3x70km ja teisel päeval 2x70km. Ja kui sa pärast ikka tiksumisest räägid ,siis vötan oma sönad tagasi.

Veel vastuseks eelmistele kommantaaridele.et minu teada on see sportmootorratta registri teema endiselt riigikogus arutamisel ja minu teada ei saa see komisjon küll kuidagi seda kiirendada,sest seda on minu teada mitu korda proovitud.

Mx 77 -- kui politsei töesti teeb selle eest trahvi et sul korralik number taga ,aga pole originaal ,siis maksan julgelt selle trahvi kinni.

see aasta 3 täispikka endurot ja hunnik ühepäevaseid enduro sprinte pluss möned ekstreem endurod- ei saa küll öelda et mitte midagi ei tehta ja istutakse niisma kotte laiaks.

edu köigile

Kasutaja avatar

mella

Sul on ikka täielik kuldkala mälu. Ma olen su täispikka võrtsu ka sõitnud. Krossariga. Mida enamat seal veel valida oli?
Mittepealesaamisega ähvardamine mulle paraku ei mõju. Täiesti savi on :) Sõitmise puuduse all ma ei kannata.
Mõõdiku teemat ma uurin. Kui meil endal kasutuses ei ole, peaks ikka saama.

lärm kirjutas:

Krt Mellale tahaks ikka veel agu anda :):) "loodan et sa Mella ei pahanda,sest sa pead mulle seekord ka müramõõtja välja ajama,muidu toimub sinu tsiklile selline kontroll et sa ei saagi läbi" :) , aga ennist väitsid et mis see enduro ikka on " et tiksud päev läbi tsikli seljas ja pöletad bensiini" mina vastaks sulle siin ,et ÄKKI PEAKS ÕIGE KLASSI VALIMA,kus tiksumisest asi kaugel on e1,e2,e3 näiteks.

NormanBates

Möku kirjutas:

EMFi ettepanek võistlusregistri sisseviimise osas on liiklusseaduse parandusseaduses menetluses. Aga see parandusseadus ei tekita krossikale veel toimivaid tulesid ega küljejalga ega lõpeta summuti paukumist. Samuti tohib võistlusregistris sõidukiga sõita ainult EMF ametlikel üritustel. Niisama metsateele võistlusregistris rattaga asja ei ole.

Ühtegi eelnõud ei menetleta 3 aastat. See on kas tagasi lükatud või tõenäolisemalt pole üldse menetlusse jõudnudki/saadetudki. Krossarile tuled, jalg ja db-killer on oluliselt odavam kui tervet tsiklit enduuroka vastu vahetada.

Möku kirjutas:

Leidke mehed parem lahendusi. Lärm on selles osas väga heaks eeskujuks.

Veel ebaseaduslikke lahendusi?

Möku kirjutas:

Põõrake tähelepanu, et enduurokomisjoni meestest pooled ka ise aktiivselt võistlustel kaasa sõidavad. Süüdistada neid asjatundmatuses ja puhtas soojas kabinetis oma naba vahtimises on pisut ennatlik. Arvestage et nad teevad seda kõike vabatahtlikult ilma tasu saamata.

No aga mida siis ära on tehtud? "Lähme ISDE-le, otsime vahendeid ISDE jaoks... " Keskmise Eesti enduromehe jaoks ei muuda selline tegevus midagi. Enduurokomisjon peaks eelkõige looma soodsa keskkonna osalejatele ja korraldajatele imho.

Jah, Lärmil on stardis 100+ võistlejat (sh lätlased, soomlased). Selles mõttes võib tal ju lõpuks pohhui olla. Aga mis tulevikus saab, kust järgmised Eesti sõitjad tulevad, mitu noort on täna stardis ja millised neil üldse võimalused on?

Norman

Viimati muutis NormanBates, 02 Mär 2013, 13:40, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

lärm kirjutas:

Mx 77 -- kui politsei töesti teeb selle eest trahvi et sul korralik number taga ,aga pole originaal ,siis maksan julgelt selle trahvi kinni.

Lärm, ära ennast mulle personaalse postitamisega nii palju vaeva, mulle ei paku enduuro eriti huvi või õigemini üldse ei paku.
Lihtsalt avaldasin oma arvamust. Lõpuks võiks katusorganisatsioon ja alakomisjon selle asja korda ajada. 3 aastat ei menetle riigikogu ühtegi eelnõu, nii et see jutt, et asi on menetluses on BS. RK lehelt peaks ta siis eelnõude seast leitav olema, mida ta mitte ei ole.

Lihtne kontroll RK lehelt näitab et ka tagasilükatud liiklusseaduse muutmise seaduse eelnõudes sellist eelnõud ei ole. Ülejäänud on kõik vastu võetud. Järelikult see pole isegi riigikokku jõudnudki.

Kasutaja avatar

Möku

Norman - vaata edukate ja vähemedukate inimeste vahe pidigi selles olema, et edukad vaatavad ettepoole ja teevad asju sõltuvalt tulevikuväljavaadetest.

Ka oma Kawa krossikaga saaksid sa tulesid-vilesid lisamata kolm pluss enduurosprinti pluss superenduurod Tarus, MMMil Viljandis ja vast ka Vasalemmas sel aastal kaasa teha. Paned tuled-viled külge ja saad kuus päeva juurde. Kui see pole edasiminek võrreldes 1947-20012 aastaga, siis mis see on?

Selles mõttes on ikka vinge edasiminek, et viis aastat tagasi oli ainult Paikuse Enduuro ja kakskümmend Eesti sõitjat. Nüüd on kolm kahepäevaenduurot, kolm enduurosprinti ja vist ka kolm superenduurot. Sõidab sada meest. Eraldi on noorteklass, enduurosprintidele ja superenduurodele saab ka krossariga peale. Ja kahepäevaenduurod on nii Soomlaste kui Lätlaste jaoks eksklusiivüritused.

Ainult Eesti sõitjate pealt kahepäevaenduurot ära ikka ei majanda ning korraldajatel on ikka väike kahjum sees. Natuke peab veel see võistlusharjumus juurduma. Sõitjaid metsavahel juba on, aga võistlusi kardetakse. Selles osas on Normanil õigus, et eelmisel aastal tehti harrastajatele Paikusel liiga. Ma olen aru saanud, et enduuromisjon on sellest veast aru saanud, et keskendus liialt euroopakatele. Ega nad ka teadnud, palju sõitjaid kokku tuleb. Esimesel euroopakate etapil Itaalias oli sõitjaid kaks korda rohkem kui esialgu arvati et tuleb.

Lärmile pähe hüpata, et miskit on ebaseaduslik - no tule taevas appi. Kui sa suudad ühe kuu niimoodi elada et midagi ebaseaduslikku ei tee: ei sõida kollase tulega üle ristmiku, ei ütle naisterahvale et ta on naisterahvas, ei guugelda foorumipostituse teinud selli tausta temalt luba küsimata, ei haara oma last kaissu et teda maha rahustada. Kui sa seda suudad, siis pühitsetakse sind kümne aasta pärast vähemasti õigeusu kui mitte katoliku pühakuks. Jätka niimoodi ja saame koos ingliteks! :bsmile:

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

mella

No see on küll täisti klassikaline demagoogia. Samasugust stiili harrastab KE ja Savisaar. Pöörata tähelepanu kõrvale algselt probleemilt ja näidata kellelegi teisele näpuga - "see tegi ka".

Möku kirjutas:

Kui sa suudad ühe kuu niimoodi elada et midagi ebaseaduslikku ei tee: ei sõida kollase tulega üle ristmiku, ei ütle naisterahvale et ta on naisterahvas, ei guugelda foorumipostituse teinud selli tausta temalt luba küsimata, ei haara oma last kaissu et teda maha rahustada. Kui sa seda suudad, siis pühitsetakse sind kümne aasta pärast vähemasti õigeusu kui mitte katoliku pühakuks. Jätka niimoodi ja saame koos ingliteks! :bsmile:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”