Tuuleklaas nakedile
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Tuuleklaas nakedile
Tegin eile paar tiiru naise kaherattalisega nakediga (Honda CBF 500) ja maanteekiirusel tekkis kiiresti tunne, et vaja oleks tuuleklaasi.
Rääkige palun kogemustest ja jagage soovitusi.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Re: Tuuleklaas nakedile
mõned aastad tagasi oli mul gs500 ja sellel oli tuntav vahe.
kuskil 80-90 juures läks nii tuuletundlikuks, isegi siis kui lenksu lõdvaks lasid. pärast sai pisike windscreeni installitud ja oli palju abi ratta stabiilsusel.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Küsi ikka oma naiselt ka, kas ta ikka tahab oma rattale tuuleklaasi. Igasugune tuuleklaas muudab sõiduomadusi oluliselt. Tuuleklaas 90 km/h võib vahest isegi ebamugav tunduda. Sellise sõiduasendiga vist mitte. Tuuletakistus toetab sõitja keha ja pead. Kui kiirused "lähevad" suuremaks, siis on tuule surve kehale liiga suur ja näiteks kui mul oma nakediga juhtub kiirus 200km/h peale minema, siis võiks küll tuuleklaas olemas olla. Õhuvoolu surve peale on liiga suur ja see on ebamugav.
Väike tuuleklaas võib tekitada kahele poole kiivrit tuulejoad, mis panevad kiivri loperdama. Just 90- 100 km/h on sellisel juhul eriti nõme sõita. Jutu mõte selles, et ära siis unusta oma naiselt küsida, kas uue tuuleklaasiga on ikka mõnusam sõita. Inimestel on ju igasugu anatoomilisi erinevusi ja mis ühele tundub väga mõnus, ei pruugi teisele sobida.
Sellises olukorras otsiksin võimalikult reguleeritava tuuleklaasi.
Head katsetamist!
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Igasugused tuuleklaasid rikuvad NAKEDi välimust. Aga mõni väike suunaja on samas küllalt tõhus ja ei muuda asja koledaks.
-
- Kontakt:
Ercki kirjutas:Igasugused tuuleklaasid rikuvad NAKEDi välimust. Aga mõni väike suunaja on samas küllalt tõhus ja ei muuda asja koledaks.
Ikka mõistliku suurusega tuulesuunajast jutt ja mitte suurest klaasist.
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Minu arust on vanematel Kawasaki Z ( 2004-2006 ) väga kobedad tuulesuunajad.
Pole küll ilma selle plastik litakata sõitnud, kuid kui see peal on siis tuule üle küll ei kurda.
Ja ka kiiresti on meeldiv sõita.
-
- Kontakt:
skulptor kirjutas:Küsi ikka oma naiselt ka, kas ta ikka tahab oma rattale tuuleklaasi. Igasugune tuuleklaas muudab sõiduomadusi oluliselt. Tuuleklaas 90 km/h võib vahest isegi ebamugav tunduda. Sellise sõiduasendiga vist mitte. Tuuletakistus toetab sõitja keha ja pead. Kui kiirused "lähevad" suuremaks, siis on tuule surve kehale liiga suur ja näiteks kui mul oma nakediga juhtub kiirus 200km/h peale minema, siis võiks küll tuuleklaas olemas olla. Õhuvoolu surve peale on liiga suur ja see on ebamugav. Väike tuuleklaas võib tekitada kahele poole kiivrit tuulejoad, mis panevad kiivri loperdama. Just 90- 100 km/h on sellisel juhul eriti nõme sõita. Jutu mõte selles, et ära siis unusta oma naiselt küsida, kas uue tuuleklaasiga on ikka mõnusam sõita. Inimestel on ju igasugu anatoomilisi erinevusi ja mis ühele tundub väga mõnus, ei pruugi teisele sobida.
Kaasa mul väga selliste asjade kohta arvamuste ei evi, seega pean mina talle variante välja pakkuma ja korraldama. Aga luban sulle käsi südamel, et küsin ikka tema käest enne ja takkajärgi üle.
Ise panin tähele eile ja täna sain kinnitust juurde, et otse rindu tulev õhuvool on üsna häiriv, alates 80+ kiirusest. Mul on isegi kergelt tunne, et spidomeetriplokk kergitab õhuvoolu täpselt sinna kuhu ta hetkel läheb. Horneti peal vaatan, et kõige mugavam on kui õhuvool
tuleb kuhugi sinna kiivri alumise serva juurde.
Rääkige palun kogemustest ja jagage soovitusi.
Minu CBF500-l oli ostes tuuleklaas (Givi). Katsetasin nii ja naa, ja lõpuks võtsin ära. Tagasi enam ei pannud - tundus parem nii.
Häiriva sõidutuule korral võiks mõelda oma sõiduasendi üle. Minu puhul aitas kerge kalle ettepoole.
Kui klaasi tahad, siis vaata firma MRA tooteid.
-
- Kontakt:
torupill kirjutas:Minu CBF500-l oli ostes tuuleklaas (Givi). Katsetasin nii ja naa, ja lõpuks võtsin ära. Tagasi enam ei pannud - tundus parem nii.
Kaks küsimust: kas oskad öelda, milline klaas Givi valikust oli (äkki oli mõni liiga suur) ja mis sulle selle klaasi juures lõpptulemusena ei meeldinud?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 141 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
omast kogemusest - pisike tuuleklaas on rohkem ilu jaoks ja peab olema tõesti pisike. võibolla tõesti on väga suurte kiiruste jaos sellel mingi roll, kuid kui tihti me niisama kihutame?
suur tuuleklaas peab olema ikka üüratu suur. ei saa olla klaas liiga suur (välimus võib tõesti kole olla aga see selleks). kõik vahepealsed variandid puhuvad tuule kiivrisse ja rinda.
kõige lihtsam on kontrollida sõidu ajal, et kas tuuleklaas ikka töötab õigesti - tõuse korraks püsti. kui siis vaiksemaks jääb, siis on sellest klaasist pigem kahju.
ehk siis minu point - naked peab ikka täitsa naked olema - on elu palju lihtsam.
samas olen jälle ise 190 pikk, see loeb ka väga palju, lühematel inimestel on seda tuuleprobleemi vähem
Selline klaas oli:
Ei saanud teda niiviisi paikka, et oleks olnud mugavam kui ilma klaasita. MRA-l on sellised reguleeritava ülaosaga klaasid, seal on rohkem võimalusi.
http://www.mrashop.de/erp/catalog/navig ... 0%29&spr=D
http://www.mrashop.de/erp/catalog/navig ... 0%29&spr=D
-
- Kontakt:
Oi, oi. See klaas on ilmselgelt liiga suur, pigem ma pean silmas midagi, mis suunaks tuult pisut nii, et täpselt kõhtu/rindu ei puhu. Lisaks rikub ta tõesti tsikli väljanägemise.
Puigil on suur valik väiksemaid klaase/suunajaid, oskab siin keegi midagi lausuda?
-
- Tsikkel: v2
- Tänatud: 1 kord
tuuleklaas yldse mu meelest ei sobi palja ratta peale.aga see ju ainult minu arvamus aga yx klaas siiski on mis mulle meeldib...buelli oma nimelt
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
macintosh kirjutas:Puigil on suur valik väiksemaid klaase/suunajaid, oskab siin keegi midagi lausuda?
Sõitsin kokku 4 hooaega kahe erineva naked-iga, millel ees selline esiklaas ja ainukesena oli sellisel klaasil minu jaoks dekoratiivne omadus (miskipärast mulle siis meeldis selline klaas). Tuule vastu neist küll mingit abi polnud - nii ilma klaasita, kui klaasiga oli ühtmoodi s**t. Võib-olla olen liiga pikk (188cm) sellise klaasi jaoks.
retro kirjutas:macintosh kirjutas:Puigil on suur valik väiksemaid klaase/suunajaid, oskab siin keegi midagi lausuda?
Sõitsin kokku 4 hooaega kahe erineva naked-iga, millel ees selline esiklaas ja ainukesena oli sellisel klaasil minu jaoks dekoratiivne omadus (miskipärast mulle siis meeldis selline klaas). Tuule vastu neist küll mingit abi polnud - nii ilma klaasita, kui klaasiga oli ühtmoodi s**t. Võib-olla olen liiga pikk (188cm) sellise klaasi jaoks.
ma 191cm ja tegin naked banditiga nordcupi 3500km
ei ütle et hull oleks olnud
EDIT: ilma mingi tuuleklaasita
-
- Kontakt:
Lugesin pikalt ja põhjalikult brittide foorumist erinevcaid teemasid tuuleklaasist ja sain kokku sellised arvamused:
-
tuuleklaas on mõttetu jura, kasu tast pole (põhiliselt linnas sõitjad)
-
tuuleklaas on inetu ja selle panevad oma nakedile vaid naised, homod ja kommunistid.
-
isegi väike tuuleklaas on maanteekiirusel suuresti abiks (põhilisel need kes palju sõidavad maanteedel)
Viimane seisukoht on prevalveeriv, ning huvitaval kombel on mitmed just retro kasutuses olnud suunajat kiitnud.
macintosh kirjutas:Lugesin pikalt ja põhjalikult brittide foorumist erinevcaid teemasid tuuleklaasist ja sain kokku sellised arvamused:
tuuleklaas on mõttetu jura, kasu tast pole (põhiliselt linnas sõitjad)
tuuleklaas on inetu ja selle panevad oma nakedile vaid naised, homod ja kommunistid.
isegi väike tuuleklaas on maanteekiirusel suuresti abiks (põhilisel need kes palju sõidavad maanteedel)
Viimane seisukoht on prevalveeriv, ning huvitaval kombel on mitmed just retro kasutuses olnud suunajat kiitnud.
Nõus esimese kahe punktiga, kolmas minu kogemuste põhjal paika ei pea. Sai endale tuule klaas muretsetud, kui laulu sõnadest "wrestling with the wind and feeling that I am under" tõelisest mõttest aru sain. Polnud tolku, tuule tunnetus muutus kardinaalselt ning ratas muutus kiirusel 110 pluss ala juhitavaks. Kui tuul keresse surus oli tunne parem, kui ta kui ta kuidagi ebamääraselt ümber tuuleklaasi tuias.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
Ma ei saa aru, miks Sa kuulad niiiii pingsalt teiste arvamust
Kui Sulle meeldib-osta ära ja pane kasvõi tagurpidi ratta külge
edu
-
- Kontakt:
Ma igaks juhuks täpsustan, et minu poolt vaadates käib jutt sellisest tagasihoidlikumat sorti tuulesuunajast ja mitte täismõõdulisest (ja inetust) tuuleklaasist:
http://www.puigusa.com/tuning-bikes/duc ... -r9-m2479/
http://www.puigusa.com/tuning-bikes/hon ... -r20-m586/
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Mul ka kodus vedelemas 2 väiksemat sorti tuuleklaasi. Homme viskan kuskile pildid ülesse.
Hondal on sellele rattale ka oma väike klaas, näeb välja nagu ülepea kammitud rohke geeliga soeng, aga - maitseasi...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
Lugesin kunagi Motorradonline'st 600'st nakedite ('07 aastast) võrdlust ja võitjana väljus Kawa, kus muuseas pisike funktsionaalne tuulesuunaja andis mõnigase tulemuse, seega suur pole alati parim(väidetavalt)
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Hea, et meelde tuletati.
Mul selliseid klaase 2 tk. ühel Puig kiri peal , teisel mitte. Ainult klaasid, kinnitusi pole.
http://album.ee/node/25992713/50291459
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.