KTM-ide kohta.

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Teema algataja
kristomikk

KTM-ide kohta.

Lugemata postitus Postitas kristomikk »

Tere, plaanis 600cc kasutatud enduuro KTM osta, aga kui vaadata alla 2000euri maksvaid 600cc-si ktm-e siis on paljudel lisainfosse kirjutatud midagi taolist:
Ratas korralikult hooldatud, õlivahetused 20 tunni tagant, mootor hooldatud Kauritmotos, keps, kolb, sõrm, rõngad, mootori pooled, uus õlipump, jahutusvedeliku pumba kuluosad uued, õlitus läbi raami, taga amordipuksid uued.

Kas KTM-idel tulebki teatud ajatagant kolbe ja muid mootori vidinaid vahetada? või on need juba arvatavasti nii ära hooratud et ost ei tasu ära?

Räägiti, et KTM on üleüldse üks parimaid masinaid maailmas, ise ma seda ei tea sest pole kunagi ktm-i omanud ega pole ka eriti tuttavaid kellel oleks olnud. Küll aga tean et honda on väga hea masin, siit siis tahakski teada saada et mis masinate mootorid tavaliselt kõige paremini kestavad. Või on ktm-i mootoritel asi selles et nad nii võimsaks on timmitud ja siis seetõttu tuleb teatud osi välja vahetada ja kindlasti teatud õli tihti vahetada?

Kasutaja avatar

Timofei
Tsikkel: 10

Re: KTM-ide kohta.

Lugemata postitus Postitas Timofei »

See 600-ne mootor on KTMil väga "elukas", ja 20 tundi on hea hooldevälp (EXC mootoritel on see mingi 8-12 tundi). Ja üldse ma ei jaeksin mootorattad märgide põhjusel (KTMid, Hondad, Yamud jne...). On parem klassideks (nagu mototehnika.ee´l või motors24.ee´l), ja KTM on küll võimalikult kõigest parem omas klassis (juhtavus, kvaliteet, võimsus...)

Gas-All-In+1,5%Oil = Fumus Sanktus

Teema algataja
525exc

Lugemata postitus Postitas 525exc »

kahjuks ei ole siiani masinat mida ei pea hooldama ja mingi tundide järel kolbi , kepsu jne vahetama. pigem jookse kaarega mööda neist kes vahetavad aastas korra õli ja ütlevad et pole mootoris midagi teinud , nii hea masin

dudikov
Tsikkel: dnepr,ktm

Lugemata postitus Postitas dudikov »

Mis sa selle kuuesajase KTM iga teha tahad.Kõigepealt sea omale eesmärk,milleks ja kus sa sõidad.Siis vaata kas see ratas ikka sobib selleks.Võistlemiseks ta ei sobi.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

ma yamul vahetan õli iga 5 sõidutunni tagant ja kolb kestab 50h

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

Teema algataja
kristomikk

Selle 4 taktilise 620cclisega tahan sõita niisama linnas ja vahest ka põllul ja vahest väga harva ka sopaaukudes.

Teema algataja
kristomikk

oota misassja kui ma hakkan linnas küllaltki vaiksetel tuuridel ja ka maanteel sõitma siis ma peaksin pm iga nädal õli vahetama?

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Eeldan, et jutt käib tavalisest Lc4 'jast.
Sellel on küll nii(minu ja manuaali arust), et korrapärane õli-, jahutusvedeliku vahetus ja klappide regull on töökorras mootorile piisav.
Täpsema välba saad, nagu mainisin, manuaalist.

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Teema algataja
kristomikk

yeekim kirjutas:

Eeldan, et jutt käib tavalisest Lc4 'jast.
Sellel on küll nii(minu ja manuaali arust), et korrapärane õli-, jahutusvedeliku vahetus ja klappide regull on töökorras mootorile piisav.
Täpsema välba saad, nagu mainisin, manuaalist.

Mhm tavalisest ja kõige odavaimatest lc 4-jadest räägingi, aga kui tihti siis võiks seda hooldust teha?

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Õlivahetus on tavaliselt LC4-l 5000km tagant kui ei võistle. Klappide kontroll-regull vist oli kas iga õlivahetusega või üle ühe. Kolvi-kepsu välbad on vastava mudeli raamatud kirjas. Võimalik, et 100-120h. Samas, kui väga ei piina, peaks 200..250h käima küll korralikult hooldatud masinal kolb-keps.
JA kui arvad, et teistel mudelitel-tootjatel pole neid vahetusi teha vaja, siis on see täiesti jama. Kuluosad vahetatakse enamvähe samal ajal.

kristomikk kirjutas:

Mhm tavalisest ja kõige odavaimatest lc 4-jadest räägingi, aga kui tihti siis võiks seda hooldust teha?

Teema algataja
kristomikk

Aga mis te yamaha 125cc 2taktisest arvate kah? ma ise suht lühike ja praegu ainult 700 euriga välimuselt norm pill müüa, ja kui kohale läheks ja vaataks et on tiptop masin, kas siis ikkagist tasub 2taktise ost ära? Kas seal peab ka vahetama kepse ja asju, tean et kolvi rõngaid tuleb kindlasti mingi ajatagant vahetada.

Kasutaja avatar

mella

kolbi vahetad 2t krossikal 2x tihedamini,kepsu sama aja tagant, jupid odavamad, kokku tuleb sama kulu.

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

no 125 ja lc4 on ikka siga ja kägu
aga siis LC neljast

viimati soetasin 1999 a sc
olen sõtnud umbes 2000km

masin oli ostes väga heas korras kuid kahe kuuga on olnud juba tegelikult kulusid küll
kütust võtab 1 liiter ja 10 km
ostaes panin uued midase rehvid, tänaseks on siledad kulu umbes 200 eur kui tahad korralikke
tagarattalaagrid läksid kohe alguses kulu nii 50 eur
sidurist sain jagu kulu umbes 125 eur
õlifiltrid vist umbes 24 pluss 24 eur
õli oli vanast ajast alles esindusest ostetud kulu vist 1,6 liitrit
tagumised piduriklotsid 28 eur
ketiõli läinud umbes 1 purk maksab vist nii 10 eur

õlivahetuse olen settinud 4000 km peale kuna kasutan natuke aeglasemat ülekannet ja
90% sõidan kruusa ja metsateid üle ühe õlivahetuse peaks ka klapid üle reguleerima

ostes pead arvestama et kui kasutad masinat sihtotstarbeliselt siis on ka regulaarkulusid
kui ostad ilma starterita pilli siis alla 182 pikkus ja alla 80 kalau juures on ilma kiirenduspumbata
karpaga käivtamine..............PiiP........piip piip piip

kui maisn on normaaslelt korras siis ei ole mõtet lasta exitada passi olevast märkest et 20kw

kinnihoidmiseks on vaja oskusi ja mehekätt

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

Kapa
Tsikkel: Honda XR600r Honda CRF450
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kapa »

417 kirjutas:

kui ostad ilma starterita pilli siis alla 182 pikkus ja alla 80 kalau juures on ilma kiirenduspumbata

Vähe hirmu jutt tundub see.Isiklikult jään mainitule 10 kg. alla, dekompressorgi nuka otsast välja visatud aga käivitamine on kukesupp. Asja nõks on lihtsalt vändaga väntvõll teatud asendisse ajada (teatud takti) ja siis üks matsakas anda. Ei saaks väita et masin kohvi oleks, survetakti tipus võib tõesti vända peal ühe jala peal kõikuda, ilma et see alla vajuks. Väiksemadki mehed selle käima löövad. Aga vb on ka asi selles et tegu pole ktm-i vaid 600se xr-iga

Kui teed ära karda, kui kardad ära tee! Iga kord sama jama!
PUUPAADID
Kasutaja avatar

mella

enamus kaasaegseid LC4-sid on autodekoga varustatud, seega käivitamine jalaga väga lihtne. Juba mittecomp. 620 mudelitel oli see minu teada peal.

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

mella kirjutas:

enamus kaasaegseid LC4-sid on autodekoga varustatud, seega käivitamine jalaga väga lihtne. Juba mittecomp. 620 mudelitel oli see minu teada peal.

Võibolla minul pool automaatne dekop. Ise tõmbad kangi alla ja vedru vabastab :P

Aga mina teen õlivahetusi iga 1000 km läbimisel.

Kasutaja avatar

mella

Et ilma deko hooba näppimata sa jalaga käima ei jaksa lüüa?

Raigo kirjutas:

Võibolla minul pool automaatne dekop. Ise tõmbad kangi alla ja vedru vabastab :P

Kasutaja avatar

jegesmesh
Tsikkel: poolik veel

Lugemata postitus Postitas jegesmesh »

Oipläää, kunagi mingi 13 aastasena proovisin LC4 käima lüüa, ei teadnud, et sellisel pillil dekogi on. Vänt oli kah vastupidiselt minu tsiklile vasakul pool.
Omanik ütles, et annab mulle 3 õlut kui käima saan, sitta ma sain. :(

Kasutaja avatar

426f

ärge kuulake seda jama mida keegi kuskilt kuulnud et ei jõua kickist käima lüüa

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

jegesmesh

Mina igatahes ei jõudnud :D

Kasutaja avatar

rockhell
Tsikkel: Honda africa twin 750
Tänanud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rockhell »

417 kirjutas:

ostes pead arvestama et kui kasutad masinat sihtotstarbeliselt siis on ka regulaarkulusid

:D heh.. loll jutt. ise olen 70 kg ja pole mingit probleemi. mootoris veel uued osad sees ka. (togi)

ktm lc4, honda slr650, suzuki gs850, kawasaki vulcan 800, honda hornet 919, suzuki gsx600, Honda varadero 1000, honda vt1100, honda africa twin 750

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

mella kirjutas:

Et ilma deko hooba näppimata sa jalaga käima ei jaksa lüüa?

Raigo kirjutas:

Mella, jaksan küll aga kasutan alati dekot.

Kasutaja avatar

426f

deko klapi kasutamine mõjub rahakotile hästi igasugused jupid saavad vähem koormust,ma ise pole automaatdeko klapiga tsiklit näppinud,aga manual deko klapp töötab väga mugavalt ei saagi aru miks oleks vaja automaat dekot

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

jegesmesh kirjutas:

Selleks on oskusi ja teadmisi ka vaja!

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

jegesmesh

Loff kirjutas:
jegesmesh kirjutas:

Selleks on oskusi ja teadmisi ka vaja!

Kindlasti on vaja ülikool ka veel läbida.

Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

ok sõnastan ringi, kui oled kusagil mudas või karuperses ennast juba ära väsitanud ja pole korralikku toetuspinda siis on se piip piip
ja seda siis ILMA KIIRENDUSPUMATA KARPAGA ja kuuma mootoriga.

Noh aga pole võimatu et se on mu isiklik probleem ja yamu mehed on lihtalt tugevama jalaga
mina näiteks ei löö hooba alla ilma klapiga mängimata

Aga tagasi teemasse kui otsid niisama linnas tzillimse masinat siis vaata mööda ilma tasakaalustusvõlli ja starterita sc masinatest
neeed tunnnevad ennast koduselt ikkagi sopaaukudes ja metsas

linnas hooletult seisma jäädes asfaldiharjale võid edevalt küljeli kukkuda jne

vaata 620 supermotot mis on starteri ja 17 velgedega. Univesaalmustriga pole kruusal hullu. Ise olen teinud 600 km kruusateede matka slikkidega
kus kaaslase olid maastiku ja kärnkummidega ja polnud ka hullu olin samas tempos teistega , nautisn komepäevast trippi ja jätta jäin alles piusas liiva peal

Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele

jakim
Tsikkel: Hetkel jalamees

Lugemata postitus Postitas jakim »

kristomikk kirjutas:

Ratas korralikult hooldatud, õlivahetused 20 tunni tagant, mootor hooldatud Kauritmotos, keps, kolb, sõrm, rõngad, mootori pooled, uus õlipump, jahutusvedeliku pumba kuluosad uued, õlitus läbi raami, taga amordipuksid uued.

Kas KTM-idel tulebki teatud ajatagant kolbe ja muid mootori vidinaid vahetada? või on need juba arvatavasti nii ära hooratud et ost ei tasu ära?

Kasutatud paarkümmend tuhat sõitnud ühesilindrilist ostes peabki arvestama, et :

1) Kas vahetad ise hooaaja järel kolvi, kepsu ja laagrid.
2) Need on hiljuti vahetatud ja ratta hind vastav

Kasutaja avatar

Egert24
Tsikkel: Honda VFR

Lugemata postitus Postitas Egert24 »

Plaan siis soetada endale Ktm Lc4 2003 aasta. Äkki on mehi, kes teavad tunnevad antud masinat paremini......mis on tema head ja vead?

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Nii palju kui ma tean, siis 2003 aasta LC4 peaks juba suhteliselt muretu olema. Kaks õlipumpa, tasakaalustusvõll, starter, normaalne süüde ja karpa jne. Ehk siis kõik, mida minu rattal pole (v.a. tasakaaluvõll), ja ma ei kurda :D Küünlapesa veetorust võib vahepeal mingit ollust lekkida (googlest või advriderist otsides märksõna "green blood", suhteliselt ohutu asi). Aeg-ajalt võiks üle vaadata masina elutähtsamad poldid-mutrid, mis liimiga kinni pole - tuttaval tõmbas tagumine rattamutter sõidu ajal minekut. Muidugi uuri ka millised hooldused tehtud on, vältimaks hooaja alustamist kolvi või rõngaste vahetusega.

Kasutaja avatar

Egert24
Tsikkel: Honda VFR

Lugemata postitus Postitas Egert24 »

Bastard kirjutas:

Nii palju kui ma tean, siis 2003 aasta LC4 peaks juba suhteliselt muretu olema. Kaks õlipumpa, tasakaalustusvõll, starter, normaalne süüde ja karpa jne. Ehk siis kõik, mida minu rattal pole (v.a. tasakaaluvõll), ja ma ei kurda :D Küünlapesa veetorust võib vahepeal mingit ollust lekkida (googlest või advriderist otsides märksõna "green blood", suhteliselt ohutu asi). Aeg-ajalt võiks üle vaadata masina elutähtsamad poldid-mutrid, mis liimiga kinni pole - tuttaval tõmbas tagumine rattamutter sõidu ajal minekut. Muidugi uuri ka millised hooldused tehtud on, vältimaks hooaja alustamist kolvi või rõngaste vahetusega.

Tundub, et saab ikka käed õliseks ka teha :) Sõnade paar küünlapesa veetoru on ikka väga uus asi :)
Suured tänud. Pilt kohe selgem sellest rattast.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”