Oleks vaja nõuannet..
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Oleks vaja nõuannet..
Eelmisest nädalast olen õnnelik Kawasaki ZX-6R 2003a. omanik
Viimane nädal olen tiirutanud temaga umbes 200 km (linnas ja maanteel), ainuke asi mis ei anna rahu on jahutusvedeliku temp...
Kui sõidan maanteel on temp 67-76 ringis isegi kui väljas 20+ temp, kui hakkan linnas sõitma, kus tihti peab seisma foori juures ja käikudega mängida, tõuseb temp 92-106..kuigi kui temp läheb 100+ läheb ventikas tööle ja temp kukub 94+ kanti mõneks ajaks ja linnas püüan sõita 3-4 käiguga vahest ununeb 2 käik sisse..
On see norm asi, kui temp on sellised või on asi mäda..
Ette tänades,
Re: Oleks vaja nõuannet..
Mul R1'l tõuseb linnas temp 108 peale, enne kui ventikas tööle hakkab. See on täiesti normaalne töötemperatuur. Maanteel, kus õhk enam jahutab, on ka temp madalam ning ka see on Sul täiesti normis.
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
enamusel superbikedel on töötemp üle 100
seega peab tähelepanu pöörama et jahutusvedelik oleks õige
vee lisamine võib tekitada eemahakkamise ja jahutusvedeliku väljapritsimise
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
oled jahutusvedeliku taset kontrollinud? mõned rattad muidugi ongi kuumad, uuri mis norm töötemp on.
variant ka ntks, et termostaat jukerdab ja ei anna peale või pump ei taha koralikult töötada.
üks lihtne variant vist on radika korki ka kontrollida, et sinna mingit läbu pole settinud, see vist võib kuidagi surve tuksi keerata ja siis hakkab ka asju juhtuma.
...aga sellisel baigil võib tõesti norm temp päris kõrge olla. kuni üle ei kee, on ju kõik tore.
Selge, tänud..
Paistab, et kõik on korras siis..
mmz kirjutas:Mul R1'l tõuseb linnas temp 108 peale, enne kui ventikas tööle hakkab. See on täiesti normaalne töötemperatuur. Maanteel, kus õhk enam jahutab, on ka temp madalam ning ka see on Sul täiesti normis.
Sees on küll tosool, rohekat värvi, juurde oli pantud hiljuti ka auto tosool -35 (sinakas), kuna tase oli L (low) lähedal enam vähem 35-40% L ja F vahel
Loodan, et see auto tosool asja hullemaks ei tee...
417 kirjutas:enamusel superbikedel on töötemp üle 100
seega peab tähelepanu pöörama et jahutusvedelik oleks õigevee lisamine võib tekitada eemahakkamise ja jahutusvedeliku väljapritsimise
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
aga pane ikka õiget moosi sisse ja erinevate jahutusvedelike segamine ei ole just eriti rekomendeeritud.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Yamsakas kirjutas:Sees on küll tosool, rohekat värvi, juurde oli pantud hiljuti ka auto tosool -35 (sinakas), kuna tase oli L (low) lähedal enam vähem 35-40% L ja F vahel
Loodan, et see auto tosool asja hullemaks ei tee...417 kirjutas:enamusel superbikedel on töötemp üle 100
seega peab tähelepanu pöörama et jahutusvedelik oleks õige
vee lisamine võib tekitada eemahakkamise ja jahutusvedeliku väljapritsimise
Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. Nagu ma aru olen saanud, siis sisaldab autode oma (sinine) silkatsiide, mis mõjuvad tsiklimootorile suht hävitavalt. Seega peaks vaatama alumiiniumisõbraliku jahutusvedeliku millle koostises pole silikatsiite ega nitriite. (parandage, kui eksin)
Misasi on "auto tosool"?
On jahutusvedelik. Ja seda on silikaadiga ja silikaadivaba. Silikaadivaba on punane/oranz, teised on rohelised/sinised.
Kõiki neid kasutatakse autodel. Paljud uued autod tulevad punasega. Tsiklil soovitav kasutada punast.
Tosool on üks kindlat marki nõukogude algupäraga jahutusvedelik.
macintosh kirjutas:Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. Nagu ma aru olen saanud, siis sisaldab autode oma (sinine) silkatsiide, mis mõjuvad tsiklimootorile suht hävitavalt. Seega peaks vaatama alumiiniumisõbraliku jahutusvedeliku millle koostises pole silikatsiite ega nitriite. (parandage, kui eksin)
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
selline vedelik peaks sobima küll
http://fotoalbum.ee/photos/petz61/sets/ ... e=lastpage
motul tsikli jahutusvedelik 3x 1l - 18 euri ( müün, sest tänaseks mul kõik tsiklid õhkjahutusega, seisab niisama kasutult riiulis)
peeter 50 40 523
Selge, nii et mul oleks vaja vaja panna sisse punast et "magadqa rahulikult"... tänud
Pole veel gondleid [Motobot: õige on "gondleid"] puutunud, nii et äkki soovitate mismoodi saaks kogu jahutusvedelikku väiksema vaevaga välja, et panna punast sisse ...
On mingi kraan radika küljes või saab siis otse "paagist" välja lasta?
mella kirjutas:Misasi on "auto tosool"?
On jahutusvedelik. Ja seda on silikaadiga ja silikaadivaba. Silikaadivaba on punane/oranz, teised on rohelised/sinised.
Kõiki neid kasutatakse autodel. Paljud uued autod tulevad punasega. Tsiklil soovitav kasutada punast.
Tosool on üks kindlat marki nõukogude algupäraga jahutusvedelik.macintosh kirjutas:Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. Nagu ma aru olen saanud, siis sisaldab autode oma (sinine) silkatsiide, mis mõjuvad tsiklimootorile suht hävitavalt. Seega peaks vaatama alumiiniumisõbraliku jahutusvedeliku millle koostises pole silikatsiite ega nitriite. (parandage, kui eksin)
-
- Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc
Yamsakas kirjutas:Selge, nii et mul oleks vaja vaja panna sisse punast et "magadqa rahulikult"... tänud
![]()
Pole veel gondleid puutunud, nii et äkki soovitate mismoodi saaks kogu jahutusvedelikku väiksema vaevaga välja, et panna punast sisse ...
On mingi kraan radika küljes või saab siis otse "paagist" välja lasta?mella kirjutas:Misasi on "auto tosool"?
Tosool on üks kindlat marki nõukogude algupäraga jahutusvedelik.macintosh kirjutas:Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. Nagu ma aru olen saanud, siis sisaldab autode oma (sinine) silkatsiide, mis mõjuvad tsiklimootorile suht hävitavalt. Seega peaks vaatama alumiiniumisõbraliku jahutusvedeliku millle koostises pole silikatsiite ega nitriite. (parandage, kui eksin)
alumine mootorisse minev voolik lase lahti ja kork maha
Milline lause oli siin eksijat halvustav?
macintosh kirjutas:mella kirjutas:Misasi on "auto tosool"?
On jahutusvedelik. Ja seda on silikaadiga ja silikaadivaba.
macintosh kirjutas:Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. ...)
Tänan et torkasid mind ninapidi sisse minu keelavääratusse. Püüan tulevikus alati samaga vastata kuis iganes võimalik,
sest tõelist teadjat iseloomustabki võime oma teadmisi demonstreerida eksijaid halvustaval viisil.
Päikest päeva.
macintosh kirjutas:mella kirjutas:Misasi on "auto tosool"?
On jahutusvedelik. Ja seda on silikaadiga ja silikaadivaba.
macintosh kirjutas:Üldiselt on nii,e ta utotosoooli ei soovitata mootorratta mootorisse panna. ...)
Tänan et torkasid mind ninapidi sisse minu keelavääratusse. Püüan tulevikus alati samaga vastata kuis iganes võimalik,
sest tõelist teadjat iseloomustabki võime oma teadmisi demonstreerida eksijaid halvustaval viisil.
Päikest päeva.
Hahaha, vaata ka millest jutt on enne kui halama hakkad
-
aga asjast
alati uue masina päris endatarbeks soetades olen niiölda igaks juhuks pannud ka uue jahutusvedeliku
iial ei või teada palju eelmine omanik sinna vett on suranud või kas üldse kunagi vedelikku vahetatud on
kipub ikka olema arvamus et vedelikud kaotavad tööd tehes oma omadusi ja keemahakkamis punkt
võib ikka kole alla tulla,mis omakorda põhjustab pagan teab mis anomaaliaid
kusjuures jamudega pole olnud probleeme kuid seeaasta sai kuukene gixxeriga sõita ja see läks keset helsingit keema
102 kraadiga ja maanteel oli temperatuuri ujumine ka paganasuur, samas soenes kiiresti niiet kinnikiilunud termostaat
see põhjus arvatavasti polnud,
kahtlstasin lahjat vedelikku kuid ei jõudnus süüvida lõpuni.
ja kokkutulekutel täheldanud kuidas zuzumehed keeva mootoriga rivist lahkuvad
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
see nö keemispunkt ei sõltu sellest palju vett jahutusvedelikule lisatud on, see rohkem radika korgi teema. kui korgi klapisistem survet ei pea lähebki kohe 100 kraadi juures keema.
igaüks võib ise ette kujutada, mis juhtub 110 kraadise jahutusvedelikuga, kui radika kork maha keerata
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
keemispunkt siiski sõltub ka vee ja kontsentraadi vahekorrast jahutusvedelikus - mida nö lahjem on vedelik, seda madalam on keemistemperatuur.
mella kirjutas:Misasi on "auto tosool"?
Minu RM 250´l, kui ostsin uuena, oli roheline tehasest sisse valatud.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 431 korda
- Kontakt:
Tehasest on neil kõigil miskipärast roheline sees, ega see ei tähenda, et seda edaspidi peaks kasutama.
mx77 kirjutas:Tehasest on neil kõigil miskipärast roheline sees, ega see ei tähenda, et seda edaspidi peaks kasutama.
Mis ta siis halba teeb?
Selline mul oligi sees, meenutab Motuli oma, selle paningi juurde oma 600g tavalist (sinist) jahutusvedeliku.
Aga jah esimesel võimalusel vahetan selle välja ja panen "värsked mahlad sisse" sisse pidi minema 2.4l manuali järgi nii et tuleb võtta 3x1L , kuigi ostaks surema (vähemalt 5l) kui saaks (suurem kogus pidi suts odavam olema
).
Vaatame mis motopoodides meil on lapäeval
mx77 kirjutas:Tehasest on neil kõigil miskipärast roheline sees, ega see ei tähenda, et seda edaspidi peaks kasutama.
-
- Kontakt:
mart211 kirjutas:mx77 kirjutas:Tehasest on neil kõigil miskipärast roheline sees, ega see ei tähenda, et seda edaspidi peaks kasutama.
Mis ta siis halba teeb?
Ega midagi erilisti ei teegi aga esimesel võimalusel tasuks siiski punase vastu ära vahetada. Ma olen näinud jahtusvedeliku poolt ära söödud veepumba korpust, lihtsalt kehva on parandada. Ja see sööbimine toimub suht kiiresti, sest mootorrattal tulenevalt väikeset jahutusvedeliku mahust on ringluskiirus suht suur.
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Tallinnas Järvel asuvast Ben Autotarbest saad punast jahutusvedelikku ka laupäeviti ja mitte ainult liitristes pudelites, suhteliselt soodsa hinnaga.
mx77 kirjutas:mart211 kirjutas:mx77 kirjutas:Tehasest on neil kõigil miskipärast roheline sees, ega see ei tähenda, et seda edaspidi peaks kasutama.
Mis ta siis halba teeb?
Ega midagi erilisti ei teegi aga esimesel võimalusel tasuks siiski punase vastu ära vahetada. Ma olen näinud jahtusvedeliku poolt ära söödud veepumba korpust, lihtsalt kehva on parandada. Ja see sööbimine toimub suht kiiresti, sest mootorrattal tulenevalt väikeset jahutusvedeliku mahust on ringluskiirus suht suur.
Äkki oli s**t jahutusvedelik? Miks tootjad rohelist siis sisse panevad ja manualiski seda nõuvad? Kui vanematel ratastel oleks midagi halvasti olnud selle tõttu, siis uutel peaks ometigi ju punane sees olema?
Mul kõigil ratastel sinine/roheline sees olnud, mingit probleemi pole täheldanud. Kõrge magneesiumisisaldusega paistab rohkem probleeme olevat, nagu näiteks '85-'86 Honda CR125, mille veepumbakorpus läbi ussitab.
-
- Kontakt:
mart211 kirjutas:mx77 kirjutas:mart211 kirjutas:Mis ta siis halba teeb?
Äkki oli s*** jahutusvedelik? Miks tootjad rohelist siis sisse panevad ja manualiski seda nõuvad? Kui vanematel ratastel oleks midagi halvasti olnud selle tõttu, siis uutel peaks ometigi ju punane sees olema?
s**t? Mis mõttes saab jahutusvedelik s**t olla? Ja ei ole ma veel näinud manuali kus nõutakse just ROHELISE jahtusvedeliku kasutamist. Ju siis tootjad loevad, et mootorratta mootori ressurs on nii lühike, et käib roheline kah, see ju vist veidi odavam.
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
küsimus ei ole värvis, vaid koostises ...
Nii, et sama vedelik võib olla nii kollast,roosat kui ka rohelist värvi
http://www.motul.com/ee/en/products/140
http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3429
Iseenesest veel üks väga hea ja toimiv asi jahutus probleemidele (ära proovitud)
http://www.motul.com/ee/en/products/137?f
www.motodepoo.ee
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Yamsakas kirjutas:Aga jah esimesel võimalusel vahetan selle välja ja panen "värsked mahlad sisse"
sisse pidi minema 2.4l manuali järgi nii et tuleb võtta 3x1L , kuigi ostaks surema (vähemalt 5l) kui saaks (suurem kogus pidi suts odavam ]
Konsetraati ostad ikka? Siis pole ju niipalju vaja, konsetraat segatakse dest. veega 1:1. Kahest liitrisest pudelist ju küll.
Värki jääb ülegi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
..ja kes seda viimast toodet edasi müüb
edu
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
yeekim kirjutas:..ja kes seda viimast toodet edasi müüb
edu
MOTODEPOO
www.motodepoo.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.