Teadmiseks saartele sõitjatele: mootorrattaga sadamas

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
oselmc

Teadmiseks saartele sõitjatele: mootorrattaga sadamas

Lugemata postitus Postitas oselmc »

Edastame info OÜ Väinamere Liinidelt.
Tervitades
Ösel MC
www.oselmc.ee

Mootorrattaga sadamas

Möödunud suvel, kui uus sadamasüsteem käivitus, muutus ka mootorrattaga reisijate olukord, kuna laadimisprotsessi ei suuna enam töötaja vaid foorimärguanded. Eelolevaks suvehooajaks saab sadamasüsteem täiendatud. Selleks, et vältida suurema osa mootorrataste sattumist ootealal teiste sõidukite vahele, määratakse neile oma kindel rada kuhu rattaid esmajärjekorras suunatakse. See on sõiduautode ooterada, mida autodega hakatakse täitma alles siis, kui kõik teised rajad on juba täis. Reeglina jääb see rada ainult mootorratastele. Kassa juures ei ole mootorrattal eesõigust teiste sõidukite suhtes, seepärast tuleb kõigi sõidukitega ühes järjekorras seista.
Selleks, et kassapileti järjekorras ootama ei peaks on mõistlik osta valmis e-pilet, see välistab vajaduse kassat külastada.
Eelmise aasta kogemusele toetudes toome välja mõned käitumisjuhised, millest mootorratturid uuenenud sadamates lähtuma peavad.
• Mootorratastele mõeldud ridu saab sadamas olema ära märgistatud mitu, kuid ühele reisile registreerimisel suunatakse ainult ühte kindlasse ritta.
• Mootorrataste rida võib erinevatel päevadel olla erinev, seega tuleb alati jälgida tabloole ilmuvat rajanumbrit.
• Tõkkepuude vahelisel alal enne teisi tõkkepuid märgistatakse vastavate ooteridade ette asfaldile mootorratta kujutis ja koridor raja keskele.
• Mootorrattad on samasugused sõidukid nagu iga teine ja peavad ootama kassa juures üldises sõidukite järjekorras.
E-piletiga saab järjekorras seismist reeglina vältida ja sadama ootealale pääseb ühe peatumisega kontrolljaama juures.
• Kassaluugi ees tuleb reastuda üksteise järele, kaks ratast kõrvuti seista ei tohi. See on vajalik, et teekatte all asuvad induktiivsilmused, mis suunavad tõkkepuude tööd, saaksid õige signaali.
• Kassast piletit ostma minnes ei või mootorratast eelnevalt viia suletud tõkkepuude vahelt läbi.
• Ehkki mootorratas mahub mööduma ka suletud tõkkepuust, ei ole see lubatud, edasi võib liikuda vaid avatud tõkkepuude korral.
• Liikumiskiirus pääslas ja ooteridadele suundudes ei tohi ületada 30km/h.
• Kassa juurest lahkumiseks on aega 30 sek
• Mootorratas peab läbima avatud tõkkepuu teekattele märgistatud joonte vahel liikudes (mitte raja servast), et sõiduk sadamaalale korrektselt registreeritud saaks.
Kogu info laevaliiklusest www.tuulelaevad.ee

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Re: Teadmiseks saartele sõitjatele: mootorrattaga sadamas

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

oselmc kirjutas:

• Tõkkepuude vahelisel alal enne teisi tõkkepuid märgistatakse vastavate ooteridade ette asfaldile mootorratta kujutis ja koridor raja keskele.

Kogu info laevaliiklusest http://www.tuulelaevad.ee

Mis asja see tähendab ? Kui eespool on õeldud, et tsiklite rida võib olla igapäev ja iga väljumine erinev, siis kes selle värvi potsikuga ringi võimleb ja neid mootorratta kujutisi teeb sinna asfaldile ? See saab olema omaette vaatepilt :D .
Või paigaldatakse sinna mingi hologram süsteem ?
Mina hetkel ei taju matsu sellele punktile.

unlimited
Tsikkel: Kawasaki EN500

Lugemata postitus Postitas unlimited »

Thesaarlane kirjutas:
oselmc kirjutas:

Kogu info laevaliiklusest http://www.tuulelaevad.ee

Mis asja see tähendab ? Kui eespool on õeldud, et tsiklite rida võib olla igapäev ja iga väljumine erinev, siis kes selle värvi potsikuga ringi võimleb ja neid mootorratta kujutisi teeb sinna asfaldile ? See saab olema omaette vaatepilt :D .
Või paigaldatakse sinna mingi hologram süsteem ?
Mina hetkel ei taju matsu sellele punktile.

"Mootorrataste rida võib erinevatel päevadel olla erinev, seega tuleb alati jälgida tabloole ilmuvat rajanumbrit."
Ehk siis pilt kujutatakse ikkagi elektroonilisele tabloole ma eeldan..

Mopeed V-50 - Dirtbike-110cc - GasGas SM50 - Honda CBR125R - Kawasaki EN500
Kasutaja avatar

meph
Tsikkel: Honda VTX 1800R, Honda CB500
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas meph »

Ei kujutata sulle seal tablool mingit pilti, näidatakse numbrit nagu autodelegi. Tundub, et "võimalike" tsikliradade ette tehakse märgid maha... ehk siis vabalt võib kolmel rajal tsiklimärk ees olla, aga antud päeval kasutatakse ainult ühte nendest...

Suht tobe süsteem...aga parem kui mittemidagi.

pildinaine
Tsikkel: Honda Vt 1100

Lugemata postitus Postitas pildinaine »

Seega pole muutunud mittekui midagi. Pole need rajad ju nii pikad, et seda mootorratturit mitte märgata. Seega suht suva ,millisel rajal seisad. Ja praamile sõit-kuidas see siis olema saab. Teadupärast esimesena sõidavad laevale eelised- Kas siis seejärel tõuseb tõkkepuu tsikliraja ees? Aga oh häda, kui sinna on suunatud ka autod. need saavad ka siis ju tavajärjekorras olevatest enne praamile. Või lastakse tõkkepuu alla, kui tsiklid peal, seejärel tavalisel ooterajalt jne.

Kasutaja avatar

meph
Tsikkel: Honda VTX 1800R, Honda CB500
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas meph »

Paras mõttetus kõik, mida seal korraldatakse. Võiksid lõpuks lääne-euroopast õppust võtta ja tsiklid lihtsalt järjekorraväliselt praamile lasta, kedagi sellest maha ju ei jää.

Aga mis teha, elame ju eestis, kus teineteise torpedeerimine on päeva haripunktiks.

pildinaine

Ja tea kuhu mind siis suunatakse, kui läbin edukalt esimese tõkkepuu, omades e- piletit??? Siis peaks nagu bronni ritta sattuma peale teise tõkkepuu edukat läbimist Aga kes teab.
Lihtsalt motoinimesed hakkavad mujale oma lenksusid keerama, kui saarte suunas. Aga äkki mõni just sõidab saarte poole sportlikust huvist -Huvitav kuidas ma seekord saarele sõites praamile pääsen...-

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Kui ma nüüd asjast õieti aru saan, siis tavajärjekorras pole mingit vahet, millises reas ma tsikliga seisan, kuna kassast läbi pääsenud mahuvad kõik peale ja ka e-piletiga pole vahet, kus reas ma seisan, kuna bronni rida läheb nagunii esimesena peale. Ainult sellest ma ei saa aru, mille kuradi jaoks siis neid nn tsikliridasid vaja on, kui sinna saamiseks pead sa ikkagi kogu kassaeelse järjekorra ära seisma?

pildinaine

Seda rada on vaja selleks, et kui keegi praamile pääsejatest veel ei tea, milline tsikkel välja näeb, siis nüüd saab ta vastaval rajal olevaid sõidukeid vaadates aru- ahaa need siis ongi need k----i mootorratturid, kes kogu aeg virisevad.'

aga tegelikult ,loomulikult pole vahet, millisel rajal ootealal seisan. Sest, kui olen pääsenud ootealale, saan ka kindlalt väljuvale praamile.

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Kas keegi, kes neid kirju saadab Leedole või .....ministeeriumi. Kas nendele on mainitud ka kuidas teistes riikides asi käib ?
Ja mis nad selle peale vastanud on ?
Eks see teema paras keerutamine ole.
Tsiklitele võiks ikka vana süsteem tagasi tulla ja siis on kõik rahul. Polnud enne ühtegi autojuhti, kes virises, et tsiklid enne peale sõitsid.

Kasutaja avatar

Stinger
Tsikkel: Yamaha T7
Tänanud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Stinger »

Asjal oleks jumet kui mootorratastel oleks oma kassa.
Kui seisad mitu kilomeetrit järjekorras ja siis saad peale kassat väikese eelise on kasu kaduvväike.
Kui mõtlen oma eelmise suve saaremaa tripile, siis sadas Tallinna sõites terve päev vihma, praami järjekord oli mitmeid kilomeetreid.
Seega sai rivist mööda sõidetud ja kassa ees vahele trügitud.
Keegi ei teinud nägusid ka, lasti võibolla kaastundest vahele.

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Mina käin saarel üldiselt aind korra aastas ja seda ka autoga kuna üritushttp://www.piletilevi.ee/est/piletid/fe ... cert=75876 mille pärast ma seal käin eeldab, et hubaseks olemiseks oleks kaasas palju asju ja rahvast. Praamist pole maha ka jäänd kuna üldiselt bronnin endale koha, et kindlasti jõuda.
Praamile mõtte jõudmine või jõudmine, kellegi eelistamine või mitte on sama hea vaidlusteema kui pool tühi/täis klaas. Kõik sõltub vaatenurgast ja inimeste arvust kes ühte ja sama vaatenurka jagavad.
Minul ja võib olla ka sinul on täiesti kama kui tühja bussi sisenev inimene istub omalt poolt vabalt valitud kohale mitte piletil kirjas olnud ekstra talle broneeritud. Aga seni kaua kuni leidub neid kellel ei ole ükskõik ja kes ajavad näpuga järge ja tahavad et kõik oleks võrdsed seni kaua toimubki üks kammaijaa. Bussist keegi maha ei jää kõigil on piletid olemas kõik jõuavad sihtkohta aga pobinat ja kisa on palju.

Tulge nautige jazzi ja mõelge positiivselt ning ärge kisage nii palju. Keegi teist ei jäta selle pärast saarel käimata et viimasel hetkel sadamasse jõudes ei mahtund praamile. Nautige ilma ja minge järgmisega. Mis te tuututate.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

pildinaine

Keegi käib kord aastas autoga saarel,
kuid teatud inimesed, kes elavad saarel, omavad vahel soovi saaarelt välja käia.

Kasutaja avatar

Hurt

Keegi ei keela teatud inimestel kes tahavad saarelt väljas käia olla varem sadamas või teha bronn. Saaremaa ei ole mingi ulme koht kus polegi võimalik mandrile saada, selge see et praam ei käi sama tihti kui tallinnas linnaliini buss aga ega mandrile pääsemata jää. Olen suviti iga aasta ka Ruhunus käinud puhkamas ja varasemalt saigi seal suviti elatud. Vot sealt raske mandrile ja tagasi pääseda peab vahel mitu nädalat ette broneerima aga millegi pärast ma ei kuule meedias kisa kus keegi tuututab et aga mina olen ju alla meetri mees ma ei võta üldse ruumi miks ma eelisjärjekorras peale ei saa ega minu pärast kedagi maha jääks.
Olge nüüd mõistlikud.
Ilusat pühapäeva kõigile.

Kasutaja avatar

rolex
Tsikkel: Suzuki 1400

Lugemata postitus Postitas rolex »

:ner: Vaadakem ka asja positiivset külge! Me oleme autodega võrdsed, seisame võrdselt hanereas nii ootealal kui praamil ja jätame poole,-meetriseid pikivahesi praamil nagu autod ega pargi enam kõrvuti! Tsikkel on kergem ja lühem kui autod seega tema kohamaks on väiksem. Leedo veaks tsikleid ka ühekaupa kui saaks sest vedajatele makstakse ju vedude arvu pealt mitte veetavate arvu pealt (mina olen nii asjast aru saanud). Kui vedajad saaks pileti raha otse tasku ja tihedalt täitmisest saaksid ära jätta mõne lisareisi siis vana süsteem toimiks kindlasti edasi. Ma siis hüppan ka Hurt-iga ühte paati ja pobisen endamisi "Vait olla ja edasi teenida".

tasa ja targu
Kasutaja avatar

Hurt

Minu pärast tehke mis tahate. Võtke kas või praamile sõites kolm auto kohta oma tsikliga või sõitke paljalt sadamasse nagu siin ühed tolad eelmine aasta tegid.
Minu jutu iva oli see et ei ole mõtet vinguda ja viriseda iga asja peale. Küll on sellega häda küll tollega häda kui midagi tehakse ja võetakse ette siis lõpus ikka häda sest tulemus ei rahulda kedagi ja keegi ikka arvab kolmandat moodi. Ja siis ise veel imestate et issand meid ei lasta enam autode vahelt praamile ja miks me peame teistega üldjärjekorras ootama. Vot selle pärast peategi et ka autojuhtide seas on sama sugused T***e kes aind virisevad ja vinguvad ja nende vingumist võeti ka kuulda.
Edu neile kes teevad ja viitsivad teha ning pikka meelt ja kannatust teistele.
Kuna ma aga ei taha omi sõnu süüa, siis jätan ka mina pobisemise.

Kasutaja avatar

Antik
Tsikkel: rat-ta-ta

Lugemata postitus Postitas Antik »

Pigem võetakse seda võrdsust kui inimene inimese vastu, mitte kui sõidukit oma gabariitidega. Kes tahab vedada oma tsikli laiaks/pikaks kui auto, siis ostku ka auto pilet, mis on tsikli omast kohapealt ostes üle poole kallim.

Yamaha YZF1000R Thunderace '96 (Hooajad 2007;2008) --> Kawasaki ZX9R Ninja '94 (Hooaeg 2009) --> Kawasaki ZX10R Ninja '05 (Hooajad 2010; 2011; 2012) --> Yamaha YZF-R1 '04 (Hooaeg 2013)
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Hurt kirjutas:

Olen suviti iga aasta ka Ruhunus käinud puhkamas ja varasemalt saigi seal suviti elatud. Vot sealt raske mandrile ja tagasi pääseda peab vahel mitu nädalat ette broneerima aga millegi pärast ma ei kuule meedias kisa kus keegi tuututab.

Teemast küll mõõda, aga te pole siis vist asjadega eriti kursis. Ei lähe vist ühtegi nädalat mõõda, kui Saaremaa kohalikes lehtedes poleks kisa Ruhnu transpordi ümber.

SERTÃO
Kasutaja avatar

Stinger
Tsikkel: Yamaha T7
Tänanud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Stinger »

Enamusele seisukohtadest leiab tavaliselt terve rivi poolt ja vastu argumente.
Vaevalt et siin keegi absoluutsele tõele pretendeerib.
Hurt - kui me siin ei viriseks siis poleks sul midagi lugeda :).
Kui nii võtta, et mis jutt on siin foorumis hädavajalik ja mis on pläma võiks enamus foorumist, nii sellest kui ka kõigist teistest maha kustutada.
Eks see üks paras ajaviide siin on ja mina ei kritiseeriks väga karmilt ühtegi seisukohavõttu ja ei prooviks selgeks teha kes mis teemal tuututada võib.
Mulle meeldib lugeda seda foorumit ka siis kui ma kõigega nõus ei ole mis siin kirjas on :)

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

pildinaine

Nõmedamat lugu ei saagi ajakirjanduses esitleda.
korra on proovitud ja ai ai kui valus oli...

Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

Ei teagi nüüd kui rumal on mu küsimus ja peaks panema ühe teise teema alla, kuid miks on (ainult) mootorratta e-pilet kallim kui kassast ostetud pilet http://www.tuulelaevad.ee/webroot/web/c ... 001000/4/1? Infotelefon on ka tänaseks tööpäeva lõpetanud, et järgi küsida.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

mux2hot kirjutas:

Ei teagi nüüd kui rumal on mu küsimus ja peaks panema ühe teise teema alla, kuid miks on (ainult) mootorratta e-pilet kallim kui kassast ostetud pilet http://www.tuulelaevad.ee/webroot/web/c ... 001000/4/1? Infotelefon on ka tänaseks tööpäeva lõpetanud, et järgi küsida.

...sest siis maksad broneerimistasu.
Vali reiside alt:" vali päevapilet" ja saad ilma bronnitasuta pileti, mis kehtib 48h.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

mux2hot
Tsikkel: VFR800

Lugemata postitus Postitas mux2hot »

yeekim kirjutas:

[

...sest siis maksad broneerimistasu.
Vali reiside alt:" vali päevapilet" ja saad ilma bronnitasuta pileti, mis kehtib 48h.

edu

Broneerimistasu maksan mõlemal juhul ja loodetavasti on see mõlemal juhul sama suur. Päevapileti ainus võlu on, et saab üldjärjekorras seistes praamile ilma kassat läbimata ja seni kuni pole selge, kas tsikleid ilma üldjärekorras seismata laeva lastakse pole see an option.

H.P
Tsikkel: Tiger 800 XCA

Lugemata postitus Postitas H.P »

Täna tsikliga saarde sõit, kuda see värk seal nüüd toimib? Tuleb ikka üldjärjekorras seista mitu km või saab kuidagi mööda nihverdada ja sõita sellele nn tsikli reale?

Ex: Yamaha FZ6

timoriik
Tsikkel: mõned on

Lugemata postitus Postitas timoriik »

Nädal tagasi käisin. pileti ostsin üldjärjekorra kassast. kui pilet käes suunati bronni ritta, ja olingi esimene kes praamile sõitis.

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

timoriik kirjutas:

Nädal tagasi käisin. pileti ostsin üldjärjekorra kassast. kui pilet käes suunati bronni ritta, ja olingi esimene kes praamile sõitis.

Kas oli mingi autode järjekord ka, kui käisid, ja kas sõitsid sellest mööda otse kassani?

5273938

Kiks
Toetajaliige
Tsikkel: zr-7, nc700sd
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Kiks »

Saarte mehed, kellel kaamera,tehke õppevideo. Puust ja punane

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Peaks nagu seisma üldises sabas kuni kassani välja. Kui on viitsimist ja närvi, proovi järele. 8)
Mul ei olnud, läksin vaikselt vahele, autojuhtidele see kahju ei tekitanud ning mind lasti kassasse ette kenasti. Lunastad pileti ning tiksud piletil märgitud rajale ning ootad sealt siis pääsu praamile. Ei tea, kas kokkulangevus või mitte, aga minnes-tulles oli siklite raja numbriks kaks.

H.P kirjutas:

Täna tsikliga saarde sõit, kuda see värk seal nüüd toimib? Tuleb ikka üldjärjekorras seista mitu km või saab kuidagi mööda nihverdada ja sõita sellele nn tsikli reale?

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

..A mul pohhui....

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”