Sain teate kindlustuslepinguta sõidukist
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Sain teate kindlustuslepinguta sõidukist
Jaanuaris ostsin endale mootorratta ja registreerisin enda nimele Nüüd hiljuti sain MTÜ Eesti liikluskindlustuse fondilt kirja, et minul on sõiduk ilma kindlustuslepinguta ja mul on aega 30 päeva et kindlustusleping sõlmida või muidu liikluskindlustuse seadus p. 6 pean maksma kolmekordselt 0,5445 EUR päevas. WTF nagu. Ma mõtlesin, et kui kevad käes, et siis alles sõlmin kindlustuse. Miks ma praegu pean sõlmima kui ma ei sõida ju sellega talevel või kuidas ma peaksin toimima? Pean vist sõlmima liikluskindlustuslepingu aga sellise, mis hakkab kehtima enda poolt valitud kuupäeva? See mu esimene sõiduk ja ei tea päris kõike veel...
Re: Sain teate kindlustuslepinguta sõidukist
lepingu saad ära teha ka ilma poliisita, ehk siis maksma ei pea midagi, aga leping peab olema...
poliisi teed siis kui söitma hakkad ja valid ikka selle seltsi keda ise tahad
endal oli aasta tagasi täpselt sama teema
On kaks erinevat asja. Leping ja poliis.
Leping tuli vist sõlmida loetud päevad pärast sõiduki registreerimist oma nimele. Selle kestvus on piiramatu, lõpetatakse sõiduki müümisel, varguse korral politsei tõendi alusel.
Eraldi asi on poliis, mille saab sõlmida perioodiks ühest päevast kuni 12 kuuni. See on see, mille eest tuleb maksta.
Poliisi saab avalduse alusel muuta ka maksevabaks, aga siis sõita ei tohi.
A.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
sama teema - saadeti ka sama kiri, lihtsalt ununes leping sõlmida, sõlmisin kindlustuses lelpingu,poliisi teen siis, kui reaalselt sõitma hakkan.
lihtne
-
Teema algataja - Postitusi: 45
Ok hakkasin www.iizi.net kaudu kindlustus tegema aga tekkis küsimus. Kas valida jah kindlustusleping või ei kindlustusleping? Mõtlesin taha nii et poliis hakkab kehtima 1.aprillist ja et kehtiks 6 kuud. Vaatasin et Jah-klindlustusleping on kõige odavam aga seal on kirjas et olen kohustatud maksma ka järgmise perioodi eest. Kui see järgmine periood tähendab 1.aprill 2012 siis sobib või tähendab see seda et septembri lõpus olen kohustatud maksma edasi kuigi tsikklihooaeg läbi?
Sry kui mul rumalad küsimused on, pole ju varem teinud sellist asja ja kellegil tuttaval tsikklit ka pole...
-
- Tsikkel: R6
JAH lepingut peab edasi maksma, mis sest et hooaeg läbi.
JAH lepingu puhul saadetakse sulle vana poliisi lõppedes automaatselt uus poliis koos arvega, mille tasumiseks on sul kohustus, kui sa pole eelnevalt teada andnud soovist lepingust loobuda.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Old-Thompson kirjutas:JAH lepingut peab edasi maksma, mis sest et hooaeg läbi.
JAH lepingu puhul saadetakse sulle vana poliisi lõppedes automaatselt uus poliis koos arvega, mille tasumiseks on sul kohustus, kui sa pole eelnevalt teada andnud soovist lepingust loobuda.
Jah lepingut saab kontoris ümber muuta ka maksevabaks
Minu teada neti kaudu lepingut sõlmida ei saagi, mine homme mõnest sulle sobivast kindlustusest läbi ja sõlmi leping, kui sõitma hakkad millalgi siis saad netis poliisi sõlmida. Soovitan EI varjanti siis ei saadeta sulle sügisel talveks kindlustamiseks uut poliisi kuigi mõned kindlustused saadavad sellegipoolest poliisi lõppemise korral pakkumise uueks perioodiks aga seda juba JAH lepinguna.
saab ikka interneti kaudu teha, aga kindlustusfirma kodulehel ja digiallkirjaga ise tegin vist IF kindlustuses
reinz kirjutas:saab ikka interneti kaudu teha, aga kindlustusfirma kodulehel ja digiallkirjaga ise tegin vist IF kindlustuses
No vot siis, sain ka nüüd targemaks, tänud!
Saab ikka teha. Lugesin seda teemat ennist ning saatsin Iizisse palve, et tehakse lihtsalt kindlustusleping. Lisasin kirjale ka oma nime, IK ning mootorratta numbri. Ning kõik - poole tunni pärast oli leping sõlmitud ja pdf kujul postkastis.
monster1 kirjutas:Minu teada neti kaudu lepingut sõlmida ei saagi, mine homme mõnest sulle sobivast kindlustusest läbi ja sõlmi leping, kui sõitma hakkad millalgi siis saad netis poliisi sõlmida. Soovitan EI varjanti siis ei saadeta sulle sügisel talveks kindlustamiseks uut poliisi kuigi mõned kindlustused saadavad sellegipoolest poliisi lõppemise korral pakkumise uueks perioodiks aga seda juba JAH lepinguna.
Ma sain samasuguse kirja, ainuke vahe oli see, et mina olin oma ratta ribadeks sõitnud 3 aastat varem, selle kindlustusele andnud, raha kätte saanud ja veel kohanud tegelast, kes kindlustuse romulast selle risu ära ostis ja sõidukorda tegi. Aga lepingut nõuti minult! 3 a hiljem..
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
saab ikka interneti kaudu teha, aga kindlustusfirma kodulehel ja digiallkirjaga ise tegin vist IF kindlustuses
saab isegi ilma digiallkirjata.
Otsid endale kas iizis või mõne konkreetse kindlustuse sobiva lahenduse. Nemad saadavad sulle arve, maksad ära ja järgmine päev on sul mailboxis valmis kindlustusleping. Prindid välja ja kogu lugu.
-
- Tsikkel: Freewind
Ei ole see JAH lepping ka nii hirmus. Mul maakler helistas paar nädalat enne möödund poliisi lõppu, nagu ikka, ja küsis, kui pika aja peale ma järgmise poliisi teha tahan. Ma siis ütlesin, et ma enne kevadet ei tahagi järgmist poliisi ning see polnud probleem mitte.
-
- Tsikkel: R1200R -17
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
õemehe õemees kirjutas:Ei ole see JAH lepping ka nii hirmus. Mul maakler helistas paar nädalat enne möödund poliisi lõppu, nagu ikka, ja küsis, kui pika aja peale ma järgmise poliisi teha tahan. Ma siis ütlesin, et ma enne kevadet ei tahagi järgmist poliisi ning see polnud probleem mitte.
Mul oli Iizis kunagi maakler, kes poliisi (ja ka hooaja) lõpul helistas ja ütles, et mõlemad hakkavad lõppema, kas muudan kevadeni Jah lepingu maksevabaks? Ja kevadel läksime vana lauluga edasi.
Kui eetiline see on, et tea, kuid väga meeldiv ja mugav küll...
-
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI Shrine
Helistasin just ja uurisin.
Kui on tegemist isikliku rattaga siis on täiesti legaalne ja eetiline JAH lepinguga muuta mingiks perjoodiks maksevabaks (nt. talv).
Tuleb saata vabasvormis taotlus.
Kui on tegemist liisingu rattaga siis võib hakata liising kobisema.
Niimodi väitis mulle Smart Kindlustusmaakler AS
Ural IMZ 8.103-10 Originaal miilits 1990
Lõikan teemale vahele ja info mõttes lisan, et juba mõnda aega valitseb liikluskindlustusturul täielik turumajandus. St. ei ole mingit tsentraalselt hallatavat riskikoefitsenti inimesel ja iga kindlustusfirma ise teeb reeglid, kuidas ja kellele kui palju keevitab.
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
mella kirjutas:Lõikan teemale vahele ja info mõttes lisan, et juba mõnda aega valitseb liikluskindlustusturul täielik turumajandus. St. ei ole mingit tsentraalselt hallatavat riskikoefitsenti inimesel ja iga kindlustusfirma ise teeb reeglid, kuidas ja kellele kui palju keevitab.
Minule on sellest siiani jäänud positiivne mulje. Näiteks, paljud kindlustused ei arvesta (väidetavalt) enam seda kas sinu nimel oleva masinaga on avarii tehtud, vaid kas sina isiklikult oled avarii põhjustaja olnud. Mis peaks mõnegi inimese jaoks hinda soodsamaks tegema. Niiehknaa ei tea keegi mida täpselt kindlustused oma valemites kasutasid, kas kinga numbrit, sünniaastat või tähtede seisu. Lihtsalt oli 1 ühine number, mida kahjuks ka teised, sõiduki laenamisel ja sellega avariid tehes, võisid kehvemaks muuta.
Kindlustusleping ei ole minu teada ikka päris lõpmatuseni kehtiv, nagu siin keegi mainis. Nt kui su sõidukil ikka 2 aastat järjest kindlustust peal ei ole (pole poliisi ostnud), siis lõpetab kindlustusfirma lepingu ära ja ähvardatakse ka igasuguste imetrahvidega. Mulle on sellist hoiatust ka sattunud.

Kui palju kobisevad, hoiatad, et sel juhul vahetad kindlustusseltsi. Igasugu ähvardused kaovad imeväel.
daub kirjutas:Nt kui su sõidukil ikka 2 aastat järjest kindlustust peal ei ole (pole poliisi ostnud), siis lõpetab kindlustusfirma lepingu ära ja ähvardatakse ka igasuguste imetrahvidega. Mulle on sellist hoiatust ka sattunud.
daub kirjutas:mella kirjutas:Lõikan teemale vahele ja info mõttes lisan, et juba mõnda aega valitseb liikluskindlustusturul täielik turumajandus. St. ei ole mingit tsentraalselt hallatavat riskikoefitsenti inimesel ja iga kindlustusfirma ise teeb reeglid, kuidas ja kellele kui palju keevitab.
Minule on sellest siiani jäänud positiivne mulje. Näiteks, paljud kindlustused ei arvesta (väidetavalt) enam seda kas sinu nimel oleva masinaga on avarii tehtud, vaid kas sina isiklikult oled avarii põhjustaja olnud. Mis peaks mõnegi inimese jaoks hinda soodsamaks tegema. Niiehknaa ei tea keegi mida täpselt kindlustused oma valemites kasutasid, kas kinga numbrit, sünniaastat või tähtede seisu.
Mulle on jäänud pigem negatiivne mulje. Kui samal aadressil elava kahe isiku sõiduautod (mille ühel on üle 70 kw ja teisel 46 kw) omavad kahekordse vahega kindlustusmakset siis...? Kumbki ei ole teinud avariisid ja ometigi on 46 kw aastakindlustus, kusagil natukene alla 100 euro ja üle 70 kw on kindlustus 50 euro. Kui veel kehtis ühtne koefitsent, siis oli 70kw omanikul 0,4 ja 46 kw omanikul koefitsent pügala võrra suurem. Praeguseks peaks vana variandi kohaselt olema kindlustused enamvähem võrdsed - isegi margi n.ö "ohtlikuse" järgi oleks see nii. Ometigi on kindlustusmaksel selline vahe.
Rataste kindlustusest ei hakka parem rääkimagi. Järeldan, et tuleb väiksemad kingad hankida - äkki läheb paremaks
Kirjutan ka oma kogemuse, huvi pärast hakkasin ka oma kindlustuspoliisi kohta uurima ja kuna olen aastaid ergos kindlustanud ja talvel lepingu maksevabaks muutnud, siis nüüd muutus järku m*nn riskikoefitsent 0,77-st 1,2-ks ja ka hind 2x suuremaks.
Põhjendus oli miks riskikoefitsent muutus tagasi suureks oli see, et ma ei ole pikka aega kindlustanud, st talveperiood siis.
EINOH palju õnne siis!
Muidugi oli meil ergoga peale seda jutt lühike, õnneks on seltse veel kellelt veel pakkumisi võtta.
Loo moraal: kui hakkate sel aastal kindlustust tegema siis kindlasti uurige teisi pakkumisi!
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
Jah lepinguga toimetanud juba aastaid. Hooaeg läbi, saadan maaklerile meili, et lumi maas ja külm ka, pole just kõige meeldivam ühelteljel kulgeda. Kui väljas jälle pluss ja kannatab põristada, sõlmin uue poliisi ja asi ants. Lihtne. Ei ja Jah lepingu hinnavahe eest saab nii mõnegi liitri pühavedeliku paaki .
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ
Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
margoman kirjutas:Kirjutan ka oma kogemuse, huvi pärast hakkasin ka oma kindlustuspoliisi kohta uurima ja kuna olen aastaid ergos kindlustanud ja talvel lepingu maksevabaks muutnud, siis nüüd muutus järku m*nn riskikoefitsent 0,77-st 1,2-ks ja ka hind 2x suuremaks.
Põhjendus oli miks riskikoefitsent muutus tagasi suureks oli see, et ma ei ole pikka aega kindlustanud, st talveperiood siis.
EINOH palju õnne siis!Muidugi oli meil ergoga peale seda jutt lühike, õnneks on seltse veel kellelt veel pakkumisi võtta.
Loo moraal: kui hakkate sel aastal kindlustust tegema siis kindlasti uurige teisi pakkumisi!
Koefitsendi suurenemist ei oska küll seletada, kuid maksevabaks muutmisel on hea jälgida seda, et enne oleks vähemalt 6kuud + 1 päev poliis kehtinud ilma enda poolt tekitatud avariideta. Sellisel juhul langeb koefitsent ehk minu teada korrutatakse see 0,8-ga.
TO Tanelm...
Kindlustatud oli ratas 9 kuud ennem maksevabaks muutmist, ja ergo ei pidavat seda vana süsteemi enam järgima, olla LKF`st välja astunud.
margoman kirjutas:TO Tanelm...
Kindlustatud oli ratas 9 kuud ennem maksevabaks muutmist, ja ergo ei pidavat seda vana süsteemi enam järgima, olla LKF`st välja astunud.
Siis tõesti imelik. Mulle on nad viimasel ajal küll alati kõige soodsama pakkumise teinud...
Tere
Lihtsalt öeldes tähtajatu-lepingu idee on selles, et kui kehtiva poliisita sõiduk põhjustab kahju, siis tähtajatuleping tagab kannatanule hüvitise. Ja siis selts nõuab poliista sõiduki omanikult hüvitatud kahju välja. Ideeliselt on liikluskindlustus vastutuskindlustus.
Riskikoefitsendi (boonusklass või kuidas keegi nimetab) teema on segane juba osades seltsides, sest seltsid peavad hakkama sõlmima liikluskindlustuse poliise ja lepinguid oma programmides ja nad ei ole seotud ühtse LKF programmiga.
Kui Teil on ikka riskikoef. olnud madal, siis nõudke samas seltsis sama koefi, võtke poliis näppu ja peedistage nii kaua kuni teevad.
Kui on kellelgi kindlustusalaseid muresid, küsimusi siis julgesti tel. või meiliga. Kui vaja saab ka juriidilist abi kokkuleppel.
N: seltsiga veninud hüvitamise protsessis; peale õnnetust, vara realiseerimisel aitame nõuannetega.
tanelm kirjutas:Sellisel juhul langeb koefitsent ehk minu teada korrutatakse see 0,8-ga.
Enam ei ole sellist asja, nagu koefitsent, järelikult ei saa ka midagi langeda. Ja ei kirjutata seda ka enam kohustuslikuna poliisile.
Iga kindlustusselts läheneb su riskantsusele oma valemitega ja metoodika kohta pead eraldi küsima, selts PEAB selle sulle avaldama.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.