Cagiva Canyon 600

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Cagiva Canyon 600

Lugemata postitus Postitas petz »

Cagiva Canyon 600 - kas kõik seda marki tsiklid on ainult 24 kW mootoritega( müügis olevad tsiklid näit. http://bike.motors24.ee/vehicles/309703 ... =price.ASC on 24kW mootoritega) ? kas kõigil on piirajad peal või ongi nad tegelikult sellised väikese võimsusega mootoritega, lisaks bikeri foorumist leitud infile tahaks sellest rattamargist rohkem teada, no näit sõit pikemal distantsil (vibra 1-sil. mootoril), nõrgad kohad, tüüpvead jne. ,nii,et kes omavad või on kasutanud seda marki masinat, paluks mingit asjalikku inffi.

Viimati muutis petz, 16 Jaan 2011, 18:22, muudetud 1 kord kokku.

timoriik
Tsikkel: mõned on

Re: Gagiva Canyon 600

Lugemata postitus Postitas timoriik »

sellel arvatavasti suzu või yamu mootor peal. cagiva ise väga pole mootoreid teinud. suurematel ratastel tavaliselt ducati mootorid.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Cagiva Canyon 600

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Mootor on juttude järgi rotaxi patendi järgi valmistatud ning jah, neil kõigil on 24kW (piirajaid ei ole, küll aga on sellest mootorist vöimalik rohkem kätte saada), vahe on selles et 96. aasta masinatel peaks olema nukaprofiil väheke teine ja neil on vörreldes teiste 600 Cagivatega 50Nm väänet (teistel 45Nm).
Jõudu saab lihtsaimat viisi pidi juurde kui peale panna 500cc Cagiva plokikaan (istub 1:1). Tulemuseks suurem surveaste, rohkem jöudu ja väiksem kütusekulu- Ise tegin selle vahetuse ära. Lisaks see talv portisin omal veel plokikaane ära (suurendasin ja silusin sisse ja väljalaskelööre). Kui välja vahetada karpa (originaalis vaakummembraaniga karbuss) möne parema vastu, saaks ka vast möne hepa juurde. Kui veel POWER UP'ist rääkida siis kindlasti saaks midagi juurde kui originaal sumpadest söelad välja saada (seal on mingi kambrite süsteem + katalüsaator sees)- ise ei ole sellega veel viitsinud tegeleda. Muideks kogu sumbutisüsteem leegitorudest püttadegi on kohe originaalis roostevabast terasest (Lafranconi toodang).

Nörgeimaks küljeks (tüüpviga) on originaal starteri vabajooksusidur, mis tuleks koheselt välja vahetada KTM LC4 siduri vastu (maksab KTM esinduses eelmise suve seisuga 1065 EEK ja istub 1:1). Lisaks on mõni välismaalasest omanik veel täheldanud seda, et staatori poldid ja magneeto tagused poldid võivad lahti tulla ja selle töttu ära hävitada staatori. Aitab see, kui poldid välja keerata ja keermeliimiga sisse tagasi panna- probleem lahendatud.

Vibratsiooni ei ole mitte sittagi vörreldes möne teise ühepütasega, tänu sellele, et Cagiva kasutab mootoris tasakaalustusvölli.
Ise olen selle tsikkliga kulgenud viimased 2,5a ja kavatsen veel vähemalt 2 hooaega sellega söita (siis otsaks vb juba kas Africa twini, Cagiva Gran Canyon 900 vöi Cagiva Elefant 900 asemele)

Üks kasulik asi tsikkli juures on see, et tuuleklaasi all on panipaik kinnastele :wink:

Sõidumugavuse koha pealt seda, et perse jääb pikal söidul kangeks :lol: , Kuid juhtavus on sitaks hea nii asfaldil kui kruusal. Pole mingit probleemi kallutada kurvis (asfalfil) nii, et jalaraud vastu maad kriibib. Nokka rebib esimese käiguga ilma et peaks sidurit kasutama. Ainus asi on see, et tippkiirus on max 160km/h, mis tähendab et 130-140 pealt hakkab vaikselt koguma.

Üks suvel tehtud video:

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

Väga väga ilus ratas oma vanuse kohta ja oli mul ka tegelikult üks variantidest aga just selle lahja mootori ja oma raske kaalu pärast jäi ära (tahtsin et mu järgmine ratas oleks eelmisest ikka võimsam mitte vastupidi)

Kasutaja avatar

margus014

sigaelmar kirjutas:

Väga väga ilus ratas oma vanuse kohta ja oli mul ka tegelikult üks variantidest aga just selle lahja mootori ja oma raske kaalu pärast jäi ära (tahtsin et mu järgmine ratas oleks eelmisest ikka võimsam mitte vastupidi)

Mis ta nüüd nii raske on: Tehasemanuali järgi 165kg tühjalt.

Teema algataja
petz

näeb see canyon ju tõesti hea välja, nagu kõik itaallased - a see 24 kW tundub teoorias vist tõesti veidi vähevõitu. aga eks punktist A punkti B viib kindlasti.

Kasutaja avatar

margus014

petz61 kirjutas:

näeb see canyon ju tõesti hea välja, nagu kõik itaallased - a see 24 kW tundub teoorias vist tõesti veidi vähevõitu. aga eks punktist A punkti B viib kindlasti.

Mul vend just ütles selle 24kW kohta, et kui ta see suvi autokoolis Honda VTR250'ga öppesöitu tegi (V2, ka 24-25kW) oli see vörreldes minu masinaga nagu öö ja päev. Cagival ikka väänet sitaks.

germpz
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas germpz »

to margus014: offtopic aga mis Incubuse lugu su video taustaks on?

PS. video ajas ka kergema enduroka isu peale. (crash)

Yamaha TDM
Kasutaja avatar

siniraag
Tsikkel: Suzuki SV650S
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas siniraag »

germpz kirjutas:

Incubus - make a move. See mul video lõpus lausa kirjas :wink:

germpz
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas germpz »

siniraag kirjutas:
germpz kirjutas:

Incubus - make a move. See mul video lõpus lausa kirjas :wink:

Nujah, kui ratas pildilt kadus klõpsasin ka video kinni :roll:

Yamaha TDM

sigaelmar

margus014 kirjutas:
sigaelmar kirjutas:

Ma kilosid ei mäleta aga motorcyclespecs andmete järgi oli ainult paar kilo kergem kui mu Pegaso oli aga see oli küll raske ratas.

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

margus014 kirjutas:
sigaelmar kirjutas:

Silmas peeti vast oma, mitte ratta rasket kaalu :D

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

Teema algataja
petz

ok. need ratta ja meeste kaalud kaaludeks, aga seda 25kW vist ikkagi ilmselgelt ju vähe kahekesi vastutuult ja mingi kohvriga, hoolimata eelpoolräägitud tugevast väändest.(mingid wiki andmed annavad 5,1 kgf/m 5000p/min juures) või ma eksin???????????

Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

margus014 kirjutas:

Mul vend just ütles selle 24kW kohta, et kui ta see suvi autokoolis Honda VTR250'ga öppesöitu tegi (V2, ka 24-25kW) oli see vörreldes minu masinaga nagu öö ja päev. Cagival ikka väänet sitaks.

No vtr 22nm ei ole ju Cagiva omaga võrreldes ju eriline näitaja ka.

SERTÃO
Kasutaja avatar

margus014

Konkreetsel 96a Cagival on 24kW 6000RPM juures ja 50Nm (5.1 kgf-m) 4200 RPM juures. Söidan pea enamus sõite kahekesi selle rattaga + tihtipeale ka 52L kohver taga, milles olen vedanud natuke üle 2 ploki õlli koos kaasreisijaga tagaistmel. Kallutada oli siis natuke "hirmus" aga sirge tee peal pole vahet.
No muidugi vöid selle liigitada teemasse: iga lits kiidab oma ptsi, kuid töepoolest see tsikkel meeldib mulle :D

kalju1
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kalju1 »

Kunagi leidsin kuskilt saksa lehelt, et suhteliselt lihtsalt on võimalik võimsust tõsta: karpas pidi piiraja olema, lisaks on vaja vahetada peadüüs ja nõel. kuskil ca. 40 HJ tuleb kätte siis. 500-sel peaks ka väljalaskes kork ees olema.

Kasutaja avatar

margus014

kalju1 kirjutas:

Kunagi leidsin kuskilt saksa lehelt, et suhteliselt lihtsalt on võimalik võimsust tõsta: karpas pidi piiraja olema, lisaks on vaja vahetada peadüüs ja nõel. kuskil ca. 40 HJ tuleb kätte siis. 500-sel peaks ka väljalaskes kork ees olema.

Karpas mul küll mingit piirajat ei olnud...

E: Kui ma nüüd uuesti manuali ette vötsin siis karpa peatüki all on väike osa: Changeing carguretor setting to use engine for racing.
Ja siis seal on erinevate düüside loetelu. Stock: 142,5 Racing: 147,5-155. Tühikäigudüüs: Stock: 55, racing: 45-55. Ja siis veel mingi sprayer nozzle (see peaks olema emulsiooni kaev): Stock: Y-0 (720). Racing: Y-2, Y-O ja Y-B.

E: uurisin veel 500 cagiva karpa värki (neil sama 40mm karpa):
http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M ... A-CAN-1_AZ

Brasiilia mudelil on peadüüse standardmööt 157,5 ja tühikäigu düüse 60. See seletab ära ka miks osadel 500 cagivatel on 32kW.

Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

petz61 kirjutas:

ok. need ratta ja meeste kaalud kaaludeks, aga seda 25kW vist ikkagi ilmselgelt ju vähe kahekesi vastutuult ja mingi kohvriga, hoolimata eelpoolräägitud tugevast väändest.(mingid wiki andmed annavad 5,1 kgf/m 5000p/min juures) või ma eksin???????????

Ei, sa ei eksi. Kahekesi mugavaks matkamiseks võiks ikka jõudu rohkem olla. Ise mäletan 660cc/36kW tsikli aegadest, et üksi oli täitsa OK, kahekesi ja pakkidega tahtsin paremat. Just möödasõidud on kriitilised, nende jaoks ei jätkunud enam astumist ning ka kiirteede peal oli nõrk olla (120kmh max stabiilseks kiiruseks). Väikestel teedel lühemaid otsi jõristades või ka maanteel vaiksemalt kruiisides neid probleeme küll ei ole. Eks hinda oma sõidustiili ja sõidusoove.

Teema algataja
petz

sang kirjutas:

Eks hinda oma sõidustiili

...sõidustiil suht agressiivne
alates 750 ccm GSX-R või ZXR oleksid muidugi vägagi meeltmööda, kuid pean oluliseks tsikli valikul ka mõningast universaalsust (pean silmas ka normaalset liikumist vahetevahel mitte ainult kõvakattega teedel)

Kasutaja avatar

margus014

petz61 kirjutas:
sang kirjutas:

Eks hinda oma sõidustiili

...sõidustiil suht agressiivne
alates 750 ccm GSX-R või ZXR oleksid muidugi vägagi meeltmööda, kuid pean oluliseks tsikli valikul ka mõningast universaalsust (pean silmas ka normaalset liikumist vahetevahel mitte ainult kõvakattega teedel)

No siis jääb jah Cagiva lahjaks. Samas selleks, et kruusal söita ei pea tingimata endurokat omama. Ise sõidan alatihti venna XJ 600'ga kruusa (tavalised tänavarehvid all), kurvidesse ei saa sellise kiirusega küll minna, kui endurokaga, kuid sirgel vöid bikega endurost mööda ka kihutada. Kõik on tihendis kinni.

Teema algataja
petz

ära proovitud ka see sõitmine baigiga kruusal ja värskelt pinnatud teel - pole just suurem asi. aga lõppude-lõpuks on mingi hinnaga kõik võimalik

Kasutaja avatar

sang

Raha eest saab igasugu asju. LC8? R1200GS? jne...

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Odavamapoolsetest peaks Yamaha TDM 850 saama kruusal edukalt sõita.

v301060

Burn7 kirjutas:

Mis ta nüüd nii väga odavamapoolne on, pigem on TDM just selline ratas, mis vägagi hinda hoiab. 1500 EUR-i eest vaevalt ühtki TDM-i saab...

varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

v301060 kirjutas:
Burn7 kirjutas:

Mis ta nüüd nii väga odavamapoolne on, pigem on TDM just selline ratas, mis vägagi hinda hoiab. 1500 EUR-i eest vaevalt ühtki TDM-i saab...

Kui sinu jaoks on odavama poolne alla 1500 euri, siis ei tähenda, et see ka teiste jaoks nii on. (togi) Võimsamatest endurodest on ta kõige odavam, mis saada on. Paraku on temas suhteliselt vähe endurot alles jäätud. Kui sa teemat paar postitust eest poolt lugema hakkaksid, siis saaksid aru millest jutt käib.

Teema algataja
petz

majandussurutisest tekkinud lamatiste korral on 1500 euri ka päris mitu raha.
sellest hoolimata tahaks sellise summa eest rohkem kilovatte saada kui seda on teemaks oleva cagiva canyoni 24 kW :mrgreen:

Kasutaja avatar

sang

petz61 kirjutas:

sellest hoolimata tahaks sellise summa eest rohkem kilovatte saada kui seda on teemaks oleva cagiva canyoni 24 kW :mrgreen:

Kui 1500 on kõige ülemine piir, siis ega sul valikut tegelikult ei olegi. Hea õnne korral leiad XTZ 750 või TDM 850 sellest hinnaklassist. Üldiselt hoiavad kahekesi sõitmiseks mõeldud matkaenduurod oma hinda hästi, nii et häid valikuid peale rahakogumise ei ole.

Samas, hinda natuke oma prioriteete; mida sa selle tsikliga kõige rohkem teeksid? On see sõit linnas või maanteel, üksi või kaksi või on kõige olulisem enduuro ja ülejäänud on nice to have? Arvesta sellega, et ühes tsiklis ei ole iial koos head omadused nende kõigi sõidukeskkondade jaoks. Vali enda jaoks kõige olulisem neist ja osta tsikkel selle järgi.

sigaelmar

Pegaso võib ka selle raha eest leida, minumeelest suht sarnane Cagivale.

v301060

petz61 kirjutas:

Sealsamas Motorsis ju üks Tenere kah 1300 EUR-ga saadaval.

Kasutaja avatar

sang

DR750/800 on samuti selle raha eest täitsa tibens tsikkel

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”