aku kutu, milles põhjus?...

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
mty

aku kutu, milles põhjus?...

Lugemata postitus Postitas mty »

terv,

rattaks '95 yamaha xjr1200, probleemiks üleöö surnud aku...õhtul sõites oli kõik korras, hommikul enam käima ei läinud - starteri relee ainult klõbises...selge, aku kutu, life goes on...

aga kas enne uue aku külgeühendamist peaks midagi kontrollima ka?...probleeme polnud selle akuga eelnevalt kordagi, kuigi tegu võhemalt 2a vana isendiga...märtsis sai laetud, mais veel käivitus paugust, 1,5kuud probleemivabalt igapäevaseid sõite ja nüüd lambist kutu...laadimine koormuseta 14,3v, koormusega 14,8v...

lihtsalt kahtlane tundub, et aku niisama, lambist üles ütleb ja ei tahaks uue akuga riskida...kas dioodploki läbilöök ja sellest tulenev vahelduvvool akuni võisid seda põhjustada?...hetkel plokis anomaaliaid ei täheldanud...

jaantatikalikud ideed märgistada selge "JT" sümboliga :D (käimalükkamine on proovitud ja toimib)

parimat,

mty...

Teema algataja
kristjan881

Re: aku kutu, milles põhjus?...

Lugemata postitus Postitas kristjan881 »

täitsa vabalt võib aku aeg läbi olla endalgi selline kogemus olemas et läksin poodi ja tagasi tulles kõik aku tühi sai ka muud asjad ära kontrollitud kuid aku aeg sai otsa ja tuli uus osta.

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

millegipärast ma ei usu et aku saab nii "paugu pealt" otsad anda...

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Põhimõtteliselt on võimalik ka aku äkksurm, muidugi enne uue ostmist pane näiteks akule laadija järgi, kontrolli ühendused üle jne...

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Soovitan mõnes aku müügipunktis genekalaadimist ka kontrollida.

Parima hinnaga motorehvid http://www.tiremarket.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Kasutaja avatar

TDM
Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280

Lugemata postitus Postitas TDM »

Mul suutis ka vana aku mitmeid kordi samamoodi veidike aega peale sõitu ainult releed klõbistada! :|
Peale korralikku laadimist oli mõneks ajaks jälle hea ja siis hakkas jälle jamama ja seda kõige ebasobivamal hetkel! :evil:
Lase aku koormushargiga üle kontrollida, kui akus viga pole hakka edasi tutkima! :bsmile:

Ei midagi . . . peale tuule!

Teema algataja
mty

viga ON akus, v6i noh v2hemalt v2ljendus aku surmaga, see on testitud(klemmid puhtad, 5-6h laadimist, tule sisselylitamise j2rel langeb akupinge 9,9v peale)..mis selle akuvea p6hjustas on aga segane...

sangviinik

Lugemata postitus Postitas sangviinik »

Ei midagi müstilist. Aja möödudes muutuvad aku sees olevad plaadid rabedaks ja langevad kokku, tekitades aku sees lühise. Piisab ühest purgist ja tulemus käes. Vanasti vahetati elemendid välja, tänapäeval ostetakse lihtsalt uus aku ja sõidetakse rõõmsalt edasi.

Kasutaja avatar

ibra
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ibra »

margus014 kirjutas:

Mul üks tuttav andis ka paugupealt otsad ,õhtul ajasime juttu ja hommikul oli kutu.

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

kaitseväes ühel g-mesal läksid ka aku sees olevad vaheplaadid kildudeks 1kord, see oli talvel ning kui akul korgid pealt lahti keerasime, vaatasime et jäätükid ujuvad ringi sees :P

Pilt
Kasutaja avatar

ibra

Üldiselt tsikli akud üle 2aasta palju ei taha vastu pidadagi, kolmas aasta on tsikli aku suht nirune.Auto aku on teine teema.Auto peal peavad 6 aastat ja kauemgi vastu .See muidugi oleneb akust , hooldusest ja laadimisest.Üks halb asi on see et tsikkel talvel ei sõida, akut ei laeta ning aku lihtsalt rikneb ära ,st.plaadid sulfadeeruvad jne.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

ibra kirjutas:

Üldiselt tsikli akud üle 2aasta palju ei taha vastu pidadagi, kolmas aasta on tsikli aku suht nirune..

No mida kotti...??? :wack: täna tuleb ikka pärleid :mrgreen:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

ibra

piloot kirjutas:
ibra kirjutas:

Üldiselt tsikli akud üle 2aasta palju ei taha vastu pidadagi, kolmas aasta on tsikli aku suht nirune..

No mida kotti...??? :wack: täna tuleb ikka pärleid :mrgreen:

Need ei ole pärlid ,see on elu.Ma arvan et ma olen nii mõnestki mehest ronkem akudega tegelenud ja tean nende hingeelu.Need hiinakad,mis on uute tsiklitega kaasas ei kannata mingit kriitikat.See pole aku ,mida peab iga nädal laadima,et käima saada.

Kasutaja avatar

meph
Tsikkel: Honda VTX 1800R, Honda CB500
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas meph »

Näiteks uue k7 gixxeriga tuli väga kvaliteetne aku kaasa. Küll jah, otsa ta sai lõpuks. Seda küll eelneva omaniku pohhuismist. Oli jätnud tühjalt selle talveks tsiklipeale. Niiviisi käitudes tõenäoliselt on tõesti aku eluiga kaks aastat. Samas kui ikka talveks tuppa tood ja paar laadimistsüklit talve jooksul teed, peaks täitsa hästi aastaid kestma.

onusnooker
Tsikkel: Honda Shadow American Edition

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

Jah eks ka talvel tuleb akule tähelepanu pöörtata ning vajadusel üle kuu aja ehk ka laadida eks kõik hooletus kokku selle aku ka lõpuks prügikasti viib.

Kasutaja avatar

margus014

margus014 kirjutas:

Nagu näha siis söön oma enese sönu.!
Eile suri ka minu aku "paugu pealt" ära. Olin sel päeval kõvasti söitnud ja motikat mitmeid kordi käivitanud- kõik ok, kuniks hetkeni mil uuesti käivitada tahtsin (5min peale suretamist) ja kööga. Starerti relee lihtsalt surises, signaali vajutadses see samuti lihtsalt surises ja tahhokas hakkas lampi pöördeid näitama. Aku pinget möötes oli see 10,6V ja tööle pannes (lükkasin tööle) langes pinge alla 9 voldi (pöördeid andes veel madalamale). viskasin selle aku pealt ära ja panin oma vana kuivaku tagasi, ning motikas oli nagu uuestisündunud. Kusjuures see on mul mingi 2 kuu jooksul juba teine aku . Esimene aku läks peale mingi nädal kasutamist iseeneslikult lühisesse (seda ütles Optimate 4 laadija) garantiiga sain uue samasuguse aku ja nüüd see ka õhtal. (kusjuures akudel on sisse sulatatud sama seerianumber- ma aran et praakseeria....)
Akud olid Banner bike pull toodang.

Kasutaja avatar

ibra

margus014 kirjutas:
margus014 kirjutas:

Eile suri ka minu aku "paugu pealt" ära. Olin sel päeval kõvasti söitnud ja motikat mitmeid kordi käivitanud- kõik ok, kuniks hetkeni mil uuesti käivitada tahtsin (5min peale suretamist) ja kööga. Starerti relee lihtsalt surises, signaali vajutadses see samuti lihtsalt surises ja tahhokas hakkas lampi pöördeid näitama. Aku pinget möötes oli see 10,6V ja tööle pannes (lükkasin tööle) langes pinge alla 9 voldi (pöördeid andes veel madalamale). viskasin selle aku pealt ära ja panin oma vana kuivaku tagasi, ning motikas oli nagu uuestisündunud. Kusjuures see on mul mingi 2 kuu jooksul juba teine aku . Esimene aku läks peale mingi nädal kasutamist iseeneslikult lühisesse (seda ütles Optimate 4 laadija) garantiiga sain uue samasuguse aku ja nüüd see ka õhtal. (kusjuures akudel on sisse sulatatud sama seerianumber- ma aran et praakseeria....)

Sa vaata laadimist ,see peaks laadimise viga olema.Ei saa aku viga olla et mootor käib ja pinge on 9V.Igaks juhuks ära seda akut ära viska.

Teema algataja
FFB

Lugemata postitus Postitas FFB »

Aku äkksurm on täiesti eksisteeriv, (tean sõiduatopealt kogemust ) panin auto käima sõitsin garaasi ette, jätsin seisma , hiljem enam starterit ringi ei vedanud (aku surnud) nagu siin ennemgi öeldi. Teine aku sai peale pandud ja 2 aastat sõitnud.
Tegu küll sõiduautoga, aga (täin näite reaalelus (kogemustest) ) siiski, aku saab plaksupealt kustuda :P

Kasutaja avatar

margus014

ibra kirjutas:
margus014 kirjutas:
margus014 kirjutas:

Sa vaata laadimist ,see peaks laadimise viga olema.Ei saa aku viga olla et mootor käib ja pinge on 9V.Igaks juhuks ära seda akut ära viska.

Laadimine praeguse akuga on normis (koormusega 13,5-14V).

Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Lugemata postitus Postitas miilits »

Minu kogemus näitab, et äksurma põhjuseks võib olla purgi lühisesse minek või siis purgi allakukkumine, ei mäleta, et NL aegsetega nii oleks juhtunud, need hoiatasid tavaliselt ette st. lihtsalt ei onud enam mahtuvust ja tavalisest masinal laadimisest ei piisanud, akulaadjaga laadimise järel need mõne aja veel kestsid, kuid mitte kauaks. (crash)

Teema algataja
mty

ega kellelgi m6nda l6pule l2henevat akut yle pole?...mingi uss n2rib ja ei luba uue akuga riskima hakata...

edit: t2nud, olemas...

Viimati muutis mty, 26 Juun 2010, 14:17, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
andrus73

Lugemata postitus Postitas andrus73 »

Keegi oskab öelda Tartus mõnd kohta kus akut testida saaks - Motodepoo või Brauer - on neil siukesed vidinad olemas?

Endal sama mure - töökohas puhkuste aeg, masin jäi 2-heks nädalaks garaazi ja nüüd enne käivitamist ei taha isegi suunatulesid vilgutada (relee küll plõksub ja mingi "misiganes vidin see ka ei oleks" peaks tegema häält "Pzzt-Pzzt" teeb ainult "Pzzt-zzzzzzz") - aku sai laetud, peale seda toimis, mingi 20 km sõitu (kalale) öö otsa seisis ja hommikul sama - käima läks küll ühe vändalöögiga nagu ennegi...
Kui masin käib siis käimise ajal ka pöördes olles masinal suunad toimivad , kui pöörded alla lähevad siis ei toimi..

Tekkiski kahtlsu aku või laadimisrelee...

Andrus

Kasutaja avatar

Raits66
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas Raits66 »

Teema algataja
andrus73

Tänud Raits66

Teema algataja
andrus73

Minu juhtumi puhul aku see igatahes ei ole, tiksub teine kandelambiga juba 12h - vool endiselt sees ja särab :P

Eks nüüd siis kaabelduse kallale - kusagil ilmselt kehva massi ühendus või mingi lühis.

Andrus

Kasutaja avatar

margus014

andrus73 kirjutas:

Minu juhtumi puhul aku see igatahes ei ole, tiksub teine kandelambiga juba 12h - vool endiselt sees ja särab :P

Eks nüüd siis kaabelduse kallale - kusagil ilmselt kehva massi ühendus või mingi lühis.

Andrus

Kusjuures mu aku mis nüüd peeti läks on samamoodi. Ühendad lambi taha ja lamp särab. Ühendasin täna motikale ka selle korra uuesti külge. Süüde väljas ja pinge on 12,3 V. Süüte sisse pannes langeb korra 8V peale, siis pulseerib 10V'ni ja siis lendab 12V peale tagasi (mul osutiga tester). Sama asi juhtub ka kui nüüd veel tuled järgi ühendada . Kuid kui starterit anda langeb aku pinge 4 V ja aku hakkab kohe keema ning hapet tuulutusest välja sülitama.

Kasutaja avatar

ibra

Kuusakoski maksab selle eest 3,75 kr/kg. :lol:

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

ibra kirjutas:

Väike OT:
Minu rumal küsimus kohe otsa - kas kuusakoski tüübid vaatavad sisse ka? Näiteks topin liiva täis või midagi raskemat kui vesi vms? ja kui vaatavadki, mis siis teevad - saadavad tagasi või süüdistavad pettuses :D?

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

OFF: aga miks peab kohe petma kukkuma? Et kõik nagunii petavad ja siis võib ise ka? Ja kui vahele jääd, teed lolli näo ja teatad, et Sul polnud aimugi, et liiva või kive ei tohi akusse panna?

Pikemat aega akudega kokku puutunud inimene suudab tegelikult päris hästi nende umbkaudse kaalu ära öelda, ilma kaalumata. Ja kui selgub, et aku on X kilo raskem, tekib loomulikult küsimus, miks ja kuidas.

Ma arvan, et mõne lisakrooni eest pole mõtet oma südametunnistust ja au maha müüa. Aga eks igaüks ise teab, kas ja kuidas ta mainitud kehaosi endas hindab.

A.

Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Aris kirjutas:
ibra kirjutas:

Väike OT:
Minu rumal küsimus kohe otsa - kas kuusakoski tüübid vaatavad sisse ka? Näiteks topin liiva täis või midagi raskemat kui vesi vms? ja kui vaatavadki, mis siis teevad - saadavad tagasi või süüdistavad pettuses :D?

Ei vaata aku sisse keegi.
Vaatavad tünne ja mahuteid.
Mis teevad, kui pettust näevad?- proovi järgi ja anna teada :wack:

Pilt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”