Abi vaja rolleri kokkupanemisel
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 432
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
Abi vaja rolleri kokkupanemisel
Sõber tõi minu kätte rolleri, Honda X8R-S, ja ütles et ma selle korda teeksin. Ise aga rolleritega pole kunagi kokku puutunud peale selle et olen kellegi aparaadiga sõitnud. Enne oli ta selle viinud mingite teiste tüüpide kätte kes asju korralikult ei teinud ja peale seda kui nad olid rullikud "ära kaodanud" saatis sõber need pikalt ja viis rolleri koju. Nüüdseks on ta seisnud juba vist aasta kuuris poolenisti laiali olekus ja nüüd peaksin mina selle korda tegema ja kokku panema. Ühesõnaga, masin on läbi sõitnud kokku 27000 kilomeetrit ja sõber nendest vist mõnisada ainult, teada on ainult see et peal on uus silinder, paras puzzle, ei tea kust alustada.
aku on läbi omadega, süütes on juhtmed katki, käimalöömis vänt on kadunud, variaatori jahutustaldrik(on vist õige nii öelda?) on läbi omadega.
see rullikutega kokku puutuv plekk on seal võlli peal suht jäigalt ja ära ei tule, jõudu ei tahtnud väga palju kasutada.
lisaks anti veel peotäis mutreid ja seibe ja asju aga ma ei tea kus miski käib, näitaks üks hammastega suur seib kui selline.
Sõber rääkis et keegi oli arvanud et masin ei tööta normaalselt seepärast et see paagi alune vaakumklapp on läbi, mis sümmtomeid katkine vaakumklapp annab?
Tegelikult on öö, ma ei tea kui hästi ma ennast praegu väljendan aga panen mõne pildi siis siia et asjast aimu saada.
http://img824.imageshack.us/i/img0119n.jpg/
http://img812.imageshack.us/i/img0118y.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/img0117w.jpg/
http://img821.imageshack.us/i/img0116n.jpg/
http://img229.imageshack.us/i/img0114mq.jpg/
Küsimus ka see et mis näitajate järgi ma uue aku ja taldrku ostan ja palju need maksavad umbes? Ahjaa, ja kust ma üldse seda taldrikut otsima peaks?
-
Re: Abi vaja rolleri kokkupanemisel
Mhhh kirjutas:Kas sul manuaal on?
ei ole
-
Oma loogikaga otsisin akut ja variaatori jahutus taldrikut, oletasin et need mõlemad saab kokku hinnaga alla 500 krooni, tühjagi. Aku leidsin kahest kohast ja mõlemas oli hind ca 580 krooni, väga ulme, ma just ostsin autole aku 560 krooniga, aga noh, see on pisike vähelevinud aku ka.
See variaatori nö plekk on muidu täitsa vabalt seal peal. ma arvan et kuna sul seal kõik nii roostes siis too on sinna kinni roostetanud. muidu läheb sellises järjekorras need asjad sinna
see hammaratastega värk(seee kõige taga, no see millega starter väntvõlli keerutab) siis tuleb variaator mis on oma puksi peal ja siis jahutustaldrik. jahutustaldriku ja variaatori vahele läheb siis rihm. variaator kui selline koosenb siis sellest plekist, puksist rullidest ja see jubin kuhu see kogu krempel sisse käib(kauss vms). parandage targad mu sõnaseletust jms
-
Täna puhatsasin karpa ära ja panin vajaminevad asjad külge. Säde on, küttesegu jõuab ka silindrisse aga vot tööle ei lähe starterist, ainuke mõte on see et küünal ei suuda surve all sädet anda. Kordagi ei lubanud ka. Päris sellist küünalt kodus ei ole aga proovisin vähekene lühema vindiga küünlaga(muruniiduki küljest) aga sellest polnud abi, proovisin ka veidi bensiini silindrisse tilgutada aga ka see ei aidanud.
-
- Tsikkel: Honda Hornet
- Tänatud: 1 kord
Kas säde on korralik? Ehk on mõni juhe veel lahti. Muruniiduki küünal ilmselt sädet anda ei saa sest niiduk siiski 4t. Võid veel proovida käima lükata, kui starter võtab sädeme voolu ära. Neid asju on palju mida kontrollida.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
in4r3k kirjutas:Muruniiduki küünal ilmselt sädet anda ei saa sest niiduk siiski 4t.
Ja oled äkki nii kena ja räägid lähemalt nendest kahe- ja neljataktiliste küünalde erinevustest.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Lisaks eelkirjutatu küsimusel sooviks lisaks teada, kuidas cdi'süütega masinal saab starter "voolu ära võtta".
oldmoped kirjutas:Lisaks eelkirjutatu küsimusel sooviks lisaks teada, kuidas cdi'süütega masinal saab starter "voolu ära võtta".
Starteri andmisel saab tekkida pingete erinevus CSI massi ja mootori massi vahel (pingelang miinusjuhtmes). Kui selle väärtus ületab anduri poolist tuleva impulsi pinge väärtuse siis kaob säde.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Teoreetiliselt täiesti võimalik tõesti.
Praktikas enamus väikesõidukitel õnneks mitterakenduv, kuna starteriahel ja cdi'ahel on mõlemad eraldi sõltumatud ahelad ka massiosas ja cdi'le tuleb nii toitepinge, avanemisandur kui ka mass eraldi juhtmega otse algallikast. Aku-starter vahelise ühendusega enamusel ka sama seis.
-
Enda taburetil oli küll nii, et aku poolest ketras starterit ikka viisakalt ringi, aga näe, käima ei läinud, ainult lubas. Üks litakas jalgstarteriga ja kohe töötas. Uus aku ja läks ka starterist jälle.
-
- Tsikkel: Honda Hornet
- Tänatud: 1 kord
Barbar kirjutas:Rollerit käima lükata?
haha õhtu lõppes hästi:d
Tore et nalja said. Ei tegelikult blokeerid siduri ära ja lükkad siis rihm veab mootorit ilusti ringi. Kõigi rolleritega sellist pulli kahjuks teha ei saa n: rihm liiga pikk vms.
holma kirjutas:in4r3k kirjutas:Muruniiduki küünal ilmselt sädet anda ei saa sest niiduk siiski 4t.
Ja oled äkki nii kena ja räägid lähemalt nendest kahe- ja neljataktiliste küünalde erinevustest.
Praktikas läbi proovitud sellepärast võin väita et ei anna sädet aga suur abimees on http://www.google.ee
-
Tule ma näitan kuidas minu neljataktilise rolleri küünal annab sihukest sädet kahetaktilise peal proovides, et lööb silmist pimeks. Selles ma ei vaidlegi, et küünlaid peaks ikka soetama ikka selliseid nagu kirjutab ette tehas, aga et neljataktilise mootorilt võetud küünal ei anna sädet kahetaktilise mootori peal on küll mulle uudiseks. Äkki ikka annad mulle konkreetset lugemist selle kohta, et miks ei peaks siis sädet andma?
-
aku on läbi jah, sädet võtsin täiesti uuelt ja laetud autoakult, aga näe, ei lubanud ka, praegu otsin sobivat küünalt
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.