Karburaatoriga Abi!
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 162
- Tsikkel: SV650N
- Tänatud: 1 kord
Karburaatoriga Abi!
Tere!
selline mure siis.... kui keerata karburaatoris segu ja õhukruve, kas masin võiks käivituda ka siis kui on tehtud ükstapuha kui palju keerde?
või see peabki olema nii, et keeran ja keeran, (koguaeg proovin käima lükata peale keeramist), aga ei tuhkagi, nu isegi ei tee ühtegi törtsu... aga samas vahepeal jälle saan korra tööle, panen masina timmi, jätan hiljem seisma, uuesti enam ei käivitu!
kas keegi võiks öelda milles on miga?
ja kas keegi oskaks öelda mitu keeret oleks normaalne karburaatori kruvisid välja keerata(kui on täiesti sisse keeratud)?
Suurimad tänud, kui keegi oskaks aidata!
Re: Karburaatoriga Abi!
Abi on kindlasti sellest, kui uurid välja karburaatori mudeli ning otsid selle järgi manuali üles.
Tavaliselt on Service Manual nimelises asjas kirjas, palju kuskil midagi kruttida vaja.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
Aitäh vastamast! kindasti otsin ülese manuali!
Aga, kas keegi sellele küsimusele ka vastata oskab?
pokerhentz kirjutas:Tere!
selline mure siis.... kui keerata karburaatoris segu ja õhukruve, kas masin võiks käivituda ka siis kui on tehtud ükstapuha kui palju keerde?
või see peabki olema nii, et keeran ja keeran, (koguaeg proovin käima lükata peale keeramist), aga ei tuhkagi, nu isegi ei tee ühtegi törtsu... aga samas vahepeal jälle saan korra tööle, panen masina timmi, jätan hiljem seisma, uuesti enam ei käivitu!
kas keegi võiks öelda milles on viga?
no tule jumal appi !!!
no mille kuradi pärast sa lähed kruttima asju millest sa tuhkagi ei jaga.
kui töötab siis jäta rahule ja asi ants. kui ei tööta , siis tee omale selgeks ENNE mida ja miks ja kust kruttida.
-
vaata, sellepärast ma küsingi abi, sest masin lakkas töötamast juba enne minu poolt tehtud karburaatori näppimist!
Õhukruvi tehaseasend on üldjuhul 1.5 pööret kinnisest asendist lahti keerates. See on ka hea koht, kust hakata tegelema segu paika sättimisega. Eriline spetsialist segu paika kruttimisel ei ole aga mulle andis vähemalt abi lihtne ja loogiline inglisekeelne õpetus ->http://www.mxnewsfeed.com/phpbb2/viewtopic.php?t=21
N.B Segu sättimist alati teha sooja mootoriga.
Sinu kirjeldatud olukord, kus masin soojalt töötab korralikult ja külmalt ei taha käivituda toob esimesena mõttesse mingi probleemi tooreklapiga. Kas õhuklapi tross on katki läinud (kui õhuklapi lüliti on lenksu peal) või siis karburaatori küljes on mehhanism vigane, see peaks olema esimene koht kus defekti otsida.
Edu,
Magi
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
Tähenärmisena ütlen et sellel masinal ei ole tooreklappi, vaid on segurikasti. Ja ei ole segu- ja õhukruvi mõlemat, vaid ainult üks neist.
Kui ei ole peal võõras karbuss ega selle sisu ära vahetatud, õhufilter ja selle küljes olevad torud ka nii nagu alguses, siis kuidagi käivituma peab kindlasti. Kui ei käivitu või tahab selleks väga kiireid pöördeid, võib mootor olla lihtsalt läbi kulunud ja see on normaalne nähtus.
Võhikutele soovitaks kindlasti pöörduda mõne remondiettevõtte poole enne, kui asi pöördumatult tuksi keeratakse.
Kui see on sama masin, mida ma sakus korra näppisin, siis neti teel pole sellega midagi teha
Täiesti üle mõistuse kotermann on sees ja väidetavalt peale esinduses remondis käimist. (mida seal tehti, eks omanik ise seletab)
Kui suht tühi aku on peal, siis masin sureb välja vahel tühikäigul, vahel ka lihtsalt keskpöördel. Kui aku lahti ühendada, hakkas käima. Ühendasin pealetagasi, ikka käis kenasti. Korralikult pöördesse jne.
Ja mingi paarkümmend minutit hiljem oli kotermann jälle platsis.
Lööd käima - sureb suvaliselt välja.
Karpa kruvi veidigi näppides masin enam käima ei lähe. Peab olema max kinni keeratud, siis kuidagi meelitab käima.
Ma isegi ei julge enam karpat kahtlustada, sest vahepeal käib kenasti. Pistikud sai ka üle vaadatud - tundusid korras.
Kui suht tühja akuga jama tekkis siis oleks arusaadav, koormus võib olla liigne ning mingil põhjusel vast ei jagu enam süüte jaoks piisavat voolu. Esimene asi ikka LAETUD akuga tegeleda.
Mis masin ja mis sellega ennem tehtud? Edasi juba tuleks samma haaval tegutseda. Õunte pealt on raske ennustada.
Ja ma ei usu ka et karpa seal rolli mängib, kui just üle ei ujuta või midagi sellist aga jälle, õunad....
-
- Tsikkel: Aprilia Sx 50
-
jah, oli sama masin... (masinaks siis CPI SX) Täna siis uurisin ja puurisin asja ja leidsin, et viga on, ja ei ole ka karburaatoris... nimelt saan masina täiesti korrektselt töötama, läheb pöördesse, tühikäik normaalne, sõites kõik töötab täiesti perfektselt... Aga siis, jään seisma, suretan mootori, proovin uuesti käivitada(ei puutu mitte midagi peale süütevõtme) ja masin lihtsalt ei tee törtsugi...
uuesti käima sai ainult niimoodi, et jälle algusest peale karpa regullima- 1.5 pööret õhukruvi lahti ja masin tegi kohe törtsatuse... sai ka ilusti käima, ei keeranud enam midagi, aga ikkagi kohe kui süüte välja keerasin ja mootori suretasin hakkas sama jama algusest peale... mitte ei saa aru...
-
pekk kirjutas:Masina karburaatoriks on Dellorto 17,5mm
muideks ei ole.... karburaator on Mikuni firma toodang.
Kas seismajäämisel ei satu kidagi liigne kütus silindrisse? Kui järgmien kord käivitad, proovi avatud segusiibriga ehk siis rutskat väänata pea põhja, sellega ventilleerib liigse kütuse kohe ära ning vast käivitub ilma õhukruvi näppimata.
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Kui tegu on Mikuni karbussiga, siis tähelepanelik foorumlane on juba aru saanud, et samade karbussidega olen ka mina hädas ja minu mure on olnud kulunud ujuki nõeltes, need on nn. metallkuunusega nõel nõelapesas ja seal ei aita muud , kui nende mõlemi vahetus. Alles tellisin endale uued, sest vanad töötavad normaalselt ainult suvalisel ajal ja samas kipuvad uputama.
Kui võimalik võta õhupuhastaja maha, sõida, lase veidi seista ja vaata, kas õhuvõtmise ava, kuhu õhufilter või siis karburaatori ja õhupuhasi vaheline kummilutt käib, muutub veidi niiskeks. Minul oli asi nii hull, et kord pidas ja samas uputas nii et küte sellest august kolinal tuli.
miilits kirjutas:Kui tegu on Mikuni karbussiga, siis tähelepanelik foorumlane on juba aru saanud, et samade karbussidega olen ka mina hädas ja minu mure on olnud kulunud ujuki nõeltes, need on nn. metallkuunusega nõel nõelapesas ja seal ei aita muud , kui nende mõlemi vahetus. Alles tellisin endale uued, sest vanad töötavad normaalselt ainult suvalisel ajal ja samas kipuvad uputama.
Kui võimalik võta õhupuhastaja maha, sõida, lase veidi seista ja vaata, kas õhuvõtmise ava, kuhu õhufilter või siis karburaatori ja õhupuhasi vaheline kummilutt käib, muutub veidi niiskeks. Minul oli asi nii hull, et kord pidas ja samas uputas nii et küte sellest august kolinal tuli.
Kui sa räägid KZ1000 karpadest siis kurjam, mul sama lugu, ületalve ujutas kogu mootori bena täis. Niiguinii tee mootoriremondi millalgil ära, kuid väa hea, siis hoian ka ujukil silma peal.
Alla ei tohi anda, kindlasti saab need sulguvaks ka ilma uusi ostmata.
-
Minu oma tegi talvel külmaga garaazis sama pulli, kuna ma aga teadsin, et selle masina ujukinõeltel on "parim enne möödas", siis ei hakanud torkima, kuid minu vilets kogemus ütleb, et seda tüüpi ujukinõelte pidama saamine naljalt ei õnnestu, olen ka paari asjatundjaga konsulteerinud ja nagu ütlesin, ajan praegu asju, et uusi tellida, muide võin öelda, et nende hinnad on vastavalt pakkujatele seinst seina. Kui Sa minu juttu ei usu, siis võin kohtumisel või privas täpsemalt seletada, muidu hakatkse jälle naerma, et "miilits" ajab järjekordselt lolli juttu.Mul on üks mõte nende nõelte parendamiseks, kuid enne ei julga ma seda ette võtta, kui uued nõelad paigas ja vanad vedelemas. Väikseks hoiatuseks ütlen, et kui juhtub veel nimetatud jama korral mõni sisselaskeklapp lahti olema, mis on kannis tõenäoline, siis võid ka mõne klapi kõveraks saada või siis õige õhupuhastaja korral saab küte voolata seda kaudu karteri tuulutusest lisaks, st. õli tasapind kasvab, kuid see on lurr.
Muide sarnast uputamise jura nägin ka ühel Honda'l suurte külmadega, karbusside päritolu pole selle masinal uurinud, kuid täna peaks teine mulle silma alla jääma.
-
tere jälle, võtsin nüüd karbussi maha, ja märkasin et õhudüüs oli täitsa umbes... aga veel, et kuidas saada siis aru et see ujuki nõel on kulunud, et kas seda visuaalselt on ka kuidagi võimalik näha?
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
pokerhentz kirjutas:kuidas saada siis aru et see ujuki nõel on kulunud
Nõela ots on koonus - selle pinnal ei tohi olla pesa poolt kulutatud ranti ega muid vigastusi. Samuti nõela pesa ilma vigastusteta. Nõel peab oma pesas liikuma vabalt. Kui täis valad, siis pealevoolust ei tohi tase alaneda. No ja tasapind ise millal pealevool suletakse - selle seadistamine on manualis kirjas.
G
-
Ujuki nõela väline vaatlus on kindlasti tähtis, kuid ujukinõela pesa tööpind(ad) st. koonust ja juhtpinda, on nii "kribu", et minu silm seda küll ei seleta ja seepärast keera karburaator tagurpidi nii et nõel oma raskusega ava sulgeks ning mitte päris vertikaalselt vaid nurga alla, võta kütuse pealevoolu toru suhu, ime sinna vaakum ja pane keele ots ette, vaata kas vaakum jääb püsima. Ujukit ennast ära selle protseduuri juures külge pane nõelale raskuseks. Kui nüüd vaakum püsib, siis võib arvata, et nõel ka peab, kui mitte, jookse poodi uut tooma.Enne MOTT'i kirjutamist korda katset. Kõige tervislikum ja esteetilisem see katse just pole, kuid inimene pidi isegi poomisega harjuma.
Jõudu tööle!
-
Tere jälle!
aitäh kõigile, kes abistasid mind neti teel!
aga leidsin nüüd, et viga ei olegi karburaatoris, vaid viga on süütes... nimelt süütelukk ei anna korralikult kontakti... sealt tuleb ka see, et kui masina külje peale kallutasin suri välja jne...
vähemasti enne hooaja alustamist sai masina ikka töökorda!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.