Ostuabi: Aprilia Pegaso 650 cube

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
blah1234

Ostuabi: Aprilia Pegaso 650 cube

Lugemata postitus Postitas blah1234 »

Tere,

Mida arvate sellisest rattast esimeseks motkaks
http://www.mototehnika.ee/used/706670

1. Pikkus 178
  2. Sõidukogemus piirdub punnadega sõitmistega. Mõned korrad olen sõbra bikega ka sõit aga vähe siiski
  3. vanus 27
  4. A kat tegemisel (hetkel b)
  5. Sõita sooviks põhiliselt maanteel pikemaid otsi (100km vms) aegajalt võiks ka metsa vahele keerata ja põllul tiirutada
  6. Raha on nii palju kui pank annab.
  7. Sõpradel, kellega sõidan, on küll enamus biked aga kuna nad on algajad siis vast nende poolt mingiks suureks kiirendamiseks ei lähe.
  8. Üldiselt sõidaks üksi aga lahe oleks ka saaremaale telkima keegi kaasa võtta:)

Tänud abi eest

Ragnar

Viimati muutis blah1234, 15 Apr 2010, 10:15, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Re: Ostuabi: Aprilia Pegaso 650 cube

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Pikemate otsade jaoks ja eriti veel kahekesi sõites küll ei soovita. Omal nahal järele proovitud.
Aga kruusateid ja muidu metsateid pidi on väga mõnus ringi töristada.
Universiaalset all in one tsiklit Sa Pegasos ei leia.
Pigem midagi etemat oleks Sinu soovide järele Yamaha TDM. Sõidab kenasti asfaldil, kruusa peal. Nii üksi kui kaksi. Sõidukogemus sellega 2 aastat, väga meeldis 8) .

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Ma just mõtlen, et miks pikemaid otsi teha ei saa.
Enda XT on nagu võrdluseks väljas, et kas siis Pegaso on niipalju kehvem.
TDM-ga saab loomulikult vabalt sõita kruusal ja asfaldil, kuid samahästi ma võisin seda teha ka oma 275 kilose GSX1100F-ga.
Pegassiga võib ikka seda "päris metsa" ka avastama minna.
St. ma ei mataks ikagi seda mõtet väga maha. Ning nagu ma aru saan, on hind ka üsnagi oluline.

TDM on loomulikult hea ratas, kuid mina olen aru saanud, et selleks peab ikkagi veits TDM-lane olema, ta on nagu inetu pardipoeg mõnesmõttes. Paned bikedega kõrvuti seisma, siis ta paistab sealt välja, samamoodi ka koos endurokatega.

Kasutaja avatar

Yerba

Kodanikul pikkust 188.. mul on oma 180ga kergelt krõnksus olla juba Pegaso peal..
aga TDMlaseks olemise koha pealt on Sul õigus :wink:

Piipz kirjutas:

Ma just mõtlen, et miks pikemaid otsi teha ei saa.
Enda XT on nagu võrdluseks väljas, et kas siis Pegaso on niipalju kehvem.
TDM-ga saab loomulikult vabalt sõita kruusal ja asfaldil, kuid samahästi ma võisin seda teha ka oma 275 kilose GSX1100F-ga.
Pegassiga võib ikka seda "päris metsa" ka avastama minna.
St. ma ei mataks ikagi seda mõtet väga maha. Ning nagu ma aru saan, on hind ka üsnagi oluline.

TDM on loomulikult hea ratas, kuid mina olen aru saanud, et selleks peab ikkagi veits TDM-lane olema, ta on nagu inetu pardipoeg mõnesmõttes. Paned bikedega kõrvuti seisma, siis ta paistab sealt välja, samamoodi ka koos endurokatega.

Teema algataja
blah1234

mis tal viga on, et pikemaid otsi sõita ei saa? Mis häirima hakkab?
Raha loen jah. Võiks jääda alla 30k see ost

Teema algataja
blah1234

oioi, siin olen teind pikkusega näpuka:D pikkust on 178. vabandust:D

Teema algataja
harrison

Lugemata postitus Postitas harrison »

Minul on Aprilia Pegaso 650 ning kahekesi sõites jääb tõesti vähe nõrgaks, aga üksi sõites on väga mugav ratas. Originaalis on vanematel pegasodel istmed natukene liiga jäigad, aga selle saad vajadusel lasta pehmemeaks teha.

Kui sa otsid esimest tsiklit, siis on Aprilia ideaalne. Keerata pöörata jube lihtne ja tsikkel ise ei kaalu väga palju. ARK-i eksamiks olen enda ratast laenanud kahele sõbrale, sest sellega on hea linnatänavatel manööverdada.
Kui sõidad rohkem pikemaid otsi, siis võiksid mõelda ka kõrgemale esiklaasile, just tuule pärast.

Bikedega sa seda muidugi ühele joonele panna ei saa :wack:

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Pegaso peaks minu Freewindiga üsna ühte mõõtu olema. Möödund hooaeg sai sellega asfalti ja kruusasõite tehtud päris piisavalt. Töö ülessandeis Tallinna ja Tartu vahet siiberdatud ja Baltic Chain kaasa tehtud. Kuni kiirused on enam-vähem lubatu piires, pole ka bike-dele jalgu jäänud. Kaksi pole sõitnud, seda osa kommenteerida ei oska, aga muidu kiirusest, jõust ja mugavusest puudust ei tundnud. Teemaalgatajast olen ma vähe pikem - 185cm.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Teema algataja
ahtovoka

Lugemata postitus Postitas ahtovoka »

Soovitan siiski 2silindriga(TDM,V-Strom,Varadero) neil jäksu rohkem ja ka motoresurss suurem.Endal kaheaastane Pegaso (2000a.)kogemus.Metsavahel tõesti hea sõita.Hea istumis asend.Kahekesi ja täis kohvritega näks lahja. (crash)

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

blah1234 kirjutas:

Tõenäoliselt hakkab sind häirima ühesilindrilise vibra 100+ kiirustel ning möödasõitudel käikude alla lappamine. Muud midagi. See vahepeal metsa põikamise jutt on mulle pisut siuke igaks juhuks aetud - nii tundub enda kogemusest, reaalses elus sõidad sa sellisel juhul paar korda mööda metsateed kuhugi jõeäärde ja moos. Selleks käib bike kah. Osta aga ära ja vaheta hiljem välja - nagu enamus teeb.

K1200S
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

v-strom ja varadero nüüd küll metsarattad pole. see et Juho võib nendega igal pool sõita, ei muuda ratta klassi :P
Mul oli ka V2 KTM 950, aga näe, ikkagi leian praeguse teatud mõttes parema olevat:
saan matkata kohvritega rahulikult, kimada polegi vaja.
võtan kohvrid maha, siis vajun taga kus tahes mülkasse ja kukun taga metsavahel nii palju, kui tuju on.
KTM-ga sellist nalja polnud, kruusa ja asfaltit sai aga sealt edasi läks raskeks. ning kütust imes ka rohkem :)

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Krt seda käikude allalappamist möödasõitudel ikka teha ei saa. Tõmba sajapealt käik alla ja keera gaasi pisut juurde on pöörded kohe punases. Max kiirus on tal ju 160.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Piipz kirjutas:

...kuid mina olen aru saanud, et selleks peab ikkagi veits TDM-lane olema, ta on nagu inetu pardipoeg mõnesmõttes. Paned bikedega kõrvuti seisma, siis ta paistab sealt välja, samamoodi ka koos endurokatega.

:cry: :cry: :cry:
TDM on sõiduks väga mugav ja astub edasi nii üksi kui kaksi aga ka see ei ole ratas millega metsa müttama lähed, liiga raske et metsas taltsutada, küll saab metsateedel sõita kuid nagu pehmemaks ja mülkamaks läheb, siis pole enam see. Ise olen rattaga väga rahul.

Viimati muutis motoratsutaja, 15 Apr 2010, 15:56, muudetud 2 korda kokku.
Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

Yerba

Ära ole nukker - selline see TDM on juba :wink: Sõidurõõmult ja olekult universiaalne.
Endine TDMlane,
Yerba

Ghost kirjutas:
Piipz kirjutas:

...kuid mina olen aru saanud, et selleks peab ikkagi veits TDM-lane olema, ta on nagu inetu pardipoeg mõnesmõttes. Paned bikedega kõrvuti seisma, siis ta paistab sealt välja, samamoodi ka koos endurokatega.

:cry: :cry: :cry:

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Bladyhell kirjutas:
blah1234 kirjutas:

Tõenäoliselt hakkab sind häirima ühesilindrilise vibra 100+ kiirustel ning möödasõitudel käikude alla lappamine. Muud midagi. See vahepeal metsa põikamise jutt on mulle pisut siuke igaks juhuks aetud - nii tundub enda kogemusest, reaalses elus sõidad sa sellisel juhul paar korda mööda metsateed kuhugi jõeäärde ja moos. Selleks käib bike kah. Osta aga ära ja vaheta hiljem välja - nagu enamus teeb.

Nnnoh.. nii ja naa.. mind häirib kah vibra aga samas Piipzu ratas ei vibra üldse maantee sõidul, kuigi 1:1 samad rattad... vot ei tea mul on see quest veel lahendamatta kuidas see võimalik on.

Kui ma saaks oma xt sama vibra vabaks kui piibu oma siis ma ilmselt ei teaks maailmas parimat ratast kui see - noh võibolla miski KTM sarnasest klassist pakuks konkurentsi kuid jah ei tea - pole kogemust niiväga.

aga imo see pegaso 650 cube esimeseks rattaks on 5+

ongi hea kui kohe isegi kõige kõvema ereka ajal nii, et vänt on üle lenksu ees sõitjani välja ei saa hullult rulli keerata... usumind hiljem jõuad teiste omi proovida ja katsetada ning mõne aasta pärast müüd maha ja ostad täpselt seda mis tundub õige olevat.

Teema algataja
blah1234

aga see aprilia võrreldes sellega:
http://www.mototehnika.ee/used/703102

TDM 10a vanem ja 6k kallim. Kas on seda väärt rohkem?

Viimati muutis blah1234, 15 Apr 2010, 16:06, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

madone
Mode

küsi mõlemaga sõitu ja otsusta siis?

Kasutaja avatar

motoratsutaja

Hinna ja pildi järgi on võimatu midagi hinnata, mõni ratas on pildil väga kobe aga tegelikult on selline raibe et süda läheb pahaks, kui võimalik vaata silmaga üle ja proovi ise või lase mõnel teadjamal prooviring teha, paljutki võib siis välja tulla.

Yaaa-maaa-haaa......

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Pegaso on esimeseks rattaks vägagi hea valik
Ei kujuta ette millisel möödasõidul peaks käiku alla vahetama. Minu meelest rebib viimase käiguga väga hästi möödasõite.
Hea kõrge istumisasend, väga hea manööverdusvõime, saab ka maastikul suurepäraselt hakkama. Muidugi, pehme kattega teel oleks tarvis ka vastavat rehvi.
Kui see ratas, mis teemaalgataja lisatud lingilt näha, on heas korras, siis jumala eest, sellise hinnaga, anna ainult minna!

Kasutaja avatar

motoratsutaja

fh kirjutas:

Ei kujuta ette millisel möödasõidul peaks käiku alla vahetama. Minu meelest rebib viimase käiguga väga hästi möödasõite

Noh kas seda nüüd rebimiseks saab nimetada. Kindlasti saab möödasõite teha aga KW on maantee möödasõitudeks vähe, kui tahad möödasõite kiiresti teha. Oleneb muidugi sõitjast aga minu esimene 600 cc ratas 45 kw jäi ikka väga kiiresti väheks, ja ma ei otsinud ka esimeseks rattaks hirmsat püssi. Uuema pegasoga olen sõitnud (väikese tiiru) ei oska nüüd sellega võrrelda aga sõiduasend oli väga mõnus ja ratas jättis igati positiivse mulje. Kui pole ennem ratast olnud siis on ka see Pegaso alguses väga hea minekuga ja ei saa sa midagi aru et lahja on kuna võrdlusmoment mõne võimsamaga puudub. Kui tahad vahet tunda, siis proovi ära TDM ja Pegaso saad kohe aru mis on mineku,võimsuse vahe ja mõistad mida ma öelda tahan. Ma ei ürita sulle TDM pähe määrida, lihtsalt siin võrdluseks see välja toodud.

Yaaa-maaa-haaa......

uips

Lugemata postitus Postitas uips »

Kas sellel pegasol pole mitte peal üliökonoomne rotaxi mootor? Et kütusekulu peaks suht väike olema, kui see kriteeriumiks on. Maanteel autodest möödasõit pole nüüd küll mingi eriline raskus, sest 4nda käigu lõpp on mingi 140km/h (seda siis eestis, mitte saksa bahnil, seal jääb kõigile jalgu :D ). Alati võiks muidugi rohkem olla ja kuues käik tuleks ka kasuks, sest vibra on 100km/h tuntav. Foori tagant kiirendades teed oma sõpradele bikede seljas ilust põske kui ainult ise mees oled.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

uips kirjutas:

Foori tagant kiirendades teed oma sõpradele bikede seljas ilust põske kui ainult ise mees oled.

Peab ikka s**t beik olema :mrgreen:

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004

Teema algataja
zx12r

Kiirendamine kui selline on selle rattaga tõesti mõnus, just see väga väikesel kiirusel rutska keeramine mõjub eriti äkilisena. Äkilisemalt foori tagant kiirendades pidin end poolsurnuks ehmatama kui esiratas lendu tõusis. Ei osanud sellelt rattalt sellist asja nii kergelt tulevana oodata.
Bikedega ma seda ratast siiski parem võidu kiirendama ei paneks, esimene käik on ikka väga lühike ning tagaamort on küllaltki pehme (vähemasti sellel, millega mina olen viimase aasta jooksul 5 korda sõitnud).
Mõnus ratas!

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

Ma selle hinna eest võtaks küll. Pegasoga 2 hooaega sõitnud ja pole tal häda miskit. Näeb kena välja, üksi kannatab matkata küll. Kahekesi sõites pikem matk ...noh kiirteel just fun ei ole, aga mujal pole hullu miskit. Olen 600 kildise matka eestis teinud sellega kahekesi sõites..superlux. Ega sa mingit superasfalti niiehknii ei saa väga. Võta ära ja sõida.

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600

uips

-PitBull- kirjutas:
uips kirjutas:

Foori tagant kiirendades teed oma sõpradele bikede seljas ilust põske kui ainult ise mees oled.

Peab ikka s*** beik olema :mrgreen:

Ei pea aga lihtsalt väiksemal pööretevahemikul rohkem väänet, aga võib-olla mu sõnastus jäi veits segaseks mõtlesin 600cc bike. Aga see põske tegemine on võib-olla 10m. mis tegelikult ongi ju kõige tähtsam :wink: :lol:

Teema algataja
zx12r

uips kirjutas:
-PitBull- kirjutas:
uips kirjutas:

Peab ikka s*** beik olema :mrgreen:

Ei pea aga lihtsalt väiksemal pööretevahemikul rohkem väänet, aga võib-olla mu sõnastus jäi veits segaseks mõtlesin 600cc bike. Aga see põske tegemine on võib-olla 10m. mis tegelikult ongi ju kõige tähtsam :wink: :lol:

Sa vist ei ole bikega sõitnud.

Kasutaja avatar

madone
Mode

no pegaso ei lüpsa nüüd küll mitte mingit bike mitte mingist asendist :P

isegi kui mõlemad sangas on "mehed" :D

MartP
Tsikkel: Suzuki dr 650

Lugemata postitus Postitas MartP »

Aga mingeid teisi tsikkleid ei ole vaadanud? Näiteks suzukit või hondat?

uips

No jutt oli ju, et algajad sõbrad :lol: . Aga eks ta põske saab ikka, aga lihtsalt ühe pütisega parem sõita linnas, et vääne on alguses, ei pea peenestama ja kogu aeg käike lappama. isegi kui liiga kõrge käik sees ja pöörded madalal siis rulli keerates hakkab kohe edasi liikuma põhimõtteliselt (et vältide järgnevat jama juba eos, siis ei mõelnud nii et 5s käik ja 40km/h, vaid ikkagi midagi reaalsemat)

Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

No, mul on bmw f650, mis on põhimõtteliselt sama asi. MIs mind vähe häirib ja pegasol tõenäoliselt sama on: mootori vibra. Ega kiirust ületama ei kutsu ta küll eriti. 130 on max siis juba väristab nii et sõit pole nauditav. Samas omamoodi ka natuke mõnus, sa nagu tunneks vahetult iga plahvatust mis silindris toimub :lol:

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”