Uhuudis
Moderaator: Moded
Re: Uhuudis
Seda reeglit jään ma küll teadlikult vist igavesti rikkuma, et "jalgrattaga ei tohi kõnniteed sõita". Kui ma tahan rahulikult kuhugi "tiksuma" minna jalgrattaga ja sõbraga juttu ajada aeglasel kiirusel, siis ei ole võimalik autoteedel sõita lihtsalt. Ma saaks Tallinnas lihtsalt surma kui ma peaks ainult autoteedel jalgrattaga sõitma (kesklinna kandis ju jalgratta teesi pole kah).
Regula kirjutas:Seda reeglit jään ma küll teadlikult vist igavesti rikkuma, et "jalgrattaga ei tohi kõnniteed sõita".
Mööda Pärnu mnt'd veel saab liikuda, sest seal on jalgrattariba olemas, aga Mustamäe tee on hoopis teine tera.
Just paar päeva tagasi liikusin seal ning rattureid nähes mõtlesin, et mida need kretiinid autoteele ronivad. Sisuliselt ei mahu jalgratas ja auto seal turvaliselt kuidagi kõrvuti - kõik autojuhid pidid oma vasakpoolsete rehvidega juba kõrvalritta trügima, et ratturit mitte alla ajada.
Nüüd saan aru, et "kretiinid" olid lihtsalt seadusekuulekad kodanikud..
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Regula kirjutas:Ma saaks Tallinnas lihtsalt surma kui ma peaks ainult autoteedel jalgrattaga sõitma
(kesklinna kandis ju jalgratta teesi pole kah).
Tõsi, eestis on jalgrattaga autoteel sõitmine nagu enesetapukatse. Ei kibeleks ise ka tallinna tänavatele jalgrattaga. Saksamaal sellist mõtet pähe ei tulnud kunagi, sest seal jalgrattur isegi rohkem liikleja kui autojuhd ja väga arvestatakse ratturitega.
Ja sealt artiklist tsiteeriks: "Samamoodi peavad jalgratturid, mootorratturid ja mopeedijuhid ise arvestama, et just nemad on liikluses nõrgem pool ning liikluseeskirjast kinni pidama." vot see on PÄRL
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
A no super, jalgratturite peale ikka ei mõelda... Kurat võtaks, linnas pole rattaga võimalik tihti mujal sõitagi kui kõnniteel, proovigu ise need seadusetegijad ja mendid sõita rattaga linnas sõidutee vasakus ääres!

-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
mind ei häiri mitte kõnniteedel siblivad ratturid, vaid autoteedel, kui kõrval on korralik jalgrattatee olemas.
Kõige hullemad on jalgratturid, kes ületavad jalgratta seljas ülekäiguradasid... See, et enda turvalisuse huvides vaiskelt mööda kõnniteed kulgetakse rattaga on normaalne aga kui sinna ronib roller .... see ei ole!
Prets kirjutas:A no super, jalgratturite peale ikka ei mõelda... Kurat võtaks, linnas pole rattaga võimalik tihti mujal sõitagi kui kõnniteel, proovigu ise need seadusetegijad ja mendid sõita rattaga linnas sõidutee vasakus ääres!
Vasakus ääres???
Prets kirjutas:A no super, jalgratturite peale ikka ei mõelda... Kurat võtaks, linnas pole rattaga võimalik tihti mujal sõitagi kui kõnniteel, proovigu ise need seadusetegijad ja mendid sõita rattaga linnas sõidutee vasakus ääres!
Tsiklisti sulest on sellist paanikaosakonda küll kentsakas lugeda.
Olen sel suvel Tartus hoolsalt jalgrattaga töölkäimist praktiseerinud (kesklinna 2km, kontoritöö) ja kui rattaga tööle mindud, siis on saanud ka igasugused päevased asjatoimetused sellega aetud. Normaalkiirusel 20-35kmh ja reeglitepäraselt liigeldes pole autojuhtidele küll miskit ette heita: jalgratas sõidab teeservas ja autod mahuvad vabalt mööda. Vasakpöördeks pilk üle õla, käsi varakult püsti ja pole kordagi olnud probleeme vasakusse serva reastumisega, kaasa arvatud Riia-Turu ristil kolmes suunas vasakpöördeid tehtud. Eks tsiklikogemus annab reastumise/paigutumise oskust/julgust juurde. Kõnniteele ronimise vajadust pole küll kusagil täheldanud. Nuriseda saaks hoopis selle üle, et mitmes kohas on jalgrattateeks märgitud kõnnitee piisavalt halvas seisus, et eelistan sõiduteele jääda, mis praegu küll keelatud, aga uuest aastast lubatud. Ülikooli peahoone ümbruse omapära on muidugi see, et pooled tudengid-professorid ei tunne ühesuunalise tee märke ja litsuvad vanalinnas rahulikult keset teed vastassuunas autodele vastu. Jalgsi võib seal õueala tõttu mistahes trajektoori pidi liikuda, jalgrattal aga mitte.
Seal olen kohanud teisel pool keelumärke, kus all silt: "Väljaarvatud jalgrattad".
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.