MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Moderaator: Moded
MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Viimase aasta jooksul on palju kuulda olnud MC-dest igasugustes kontekstides. Huvitaks, mis biker.ee kasutajad arvavad MC-dest ja nende tegemistest. Endal on tekkinud päris vastakad tunded seoses sellega.
See teema on kindlasti natuke provokatiivne, aga ma üritan sellel natuke rohkem silma peal hoida, et see teema ikka avatuna püsiks ja päris läbuks ei läheks.
Kui ikka on mingi isiklik kogemus või arvamus seoses MC-ga (just MC-ga, mitte mõne MC-liikmega isiklikult, mis tegelikult MC-d ei puuduta), siis see oleks siia igati teretulnud. Vaidlema ei ole mõtet siin hakata, ega kedagi "paika panema" - ma küsin arvamust, mis on subjektiivne, mitte seda, kas see kellelegi meeldib või mitte, seega võib juhtuda, et kui ikka väga vaidluseks läheb, siis selle tsenseerin siit minema (vastavalt kontekstile ikka, mitte nii et selle tsenseerin minema, mis mulle ei meeldi).
Viimase aasta jooksul ei ole eriti kuskil käinud ja kilomeetreid kahel rattal ka väga napilt, seega võin oma arvamust avaldada kui kõrvaltvaataja ja mulle meenutab see natuke inimeste sorteerimist kvaliteedi järgi - nagu ajaloos mõned riigijuhid seda praktiseerinud on... Kuigi reaalselt pole mingit vahet - inimesed nagu inimesed ikka (kuni nad usust, ehk antud kontekstis MC-st, rääkima ei hakka). Kes on normaalne muidu, see on normaalne ka MC-s, kes on nagu ta on, siis seda ei paranda ka MC. Ehk siis klubiline kuuluvus ei paranda kellegi usaldusväärsust, ega sõnapidamise võimet.
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Re: MC - mida sellest arvad ja mida see sinu jaoks tähendab
Kuldsed sõnad...
Kes on normaalne muidu, see on normaalne ka MC-s, kes on nagu ta on, siis seda ei paranda ka MC. Ehk siis klubiline kuuluvus ei paranda kellegi usaldusväärsust, ega sõnapidamise võimet
Noh- Mis siin ikka arutada. Elame vabal ja demokraatlikul maal. Igaüks teeb omad valikud ise, et kuhu kuuluda, mis vappi või märki kanda ja millist kultuuri kummardada (Kas Jänki, Vene, Inka jne.)
On ju veel igasugu klubisid ja organisatsioone. Keegi ei mõista neid hukka oma vaadete, käitumismallide ja traditsioonide eest. Olgu nad vabamüürlased, Lions-id, MC-d või kes iganes.
Mul isiklikult kama kaks kes mis embleemi kannab. Kõige tähtsam on ikka kandja selle sees. Juba teada tuntud kõnekäändki ütleb- Ega munder veel narrist kindralit tee. Narr jääb ikka narriks, tõmba talle selga mis tahad.
Ei poolda ainult igasugu jooksikuid. Et täna nii- ja homme naasugune munder. See lõhnab rohkem sellise reeturluse moodi. Et sealtpoolt kust tuul puhub, sinna keerame nina.
Aga muidu müts maha ja kummardus maani
juba pikkade traditsioonidega (meie Eesti kontekstis) klubide ees.
Ps. Ärgu nüüd keegi solvugu, ega tundku ennast kuidagi puudutatuna. Ei midagi isiklikku.
Kahjuks olen näinud sellist MC-i, kus liikmed tõesti ei teadnud , mida võiks tähendada MC suurest tähest. Just suurest, sest igaüks motopunt ei saa olla MC. Kõige pealt peab tundma ajalugu. Väga pikalt ei hakka lobisema, mees peab alati olema mees. Kas on nahkriided seljas või mitte.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Mõtlen, et tsiklisõitu seostatakse tänapäeval (vanasti oli see vähemalt meil eelkõige VAJADUS) tihti vabadusega. Vabadusega olla veidi teistmoodi, teatud trotsiga (nt panna märjana läbi külma vihma, kui teised autos), aga ka lihtsalt funiga.
Vabadusega on aga selline asi, et igaüks tunnetab seda teistmoodi. Mõni tundis end ka Stalini ajal vaba inimesena, piisas vabadusest liikuda puuri nurgast puuri nurka. Teine ei pea end ka täna vabaks ja protestib, murdes sisse raginal igast lahtisest uksestki.
Minu jaoks jookseb piir seal, kus lõppeb sõpruskond ja huviklubi (koos sellisest suhtlemisviisist tulénevate kohustustega sõprade ees) ning algab hierarhiline korporatsioon, ehk masin, kus inimene on tähtsam või vähemtähtsam detail.
Ma tegelikult ei tea, missugused on meie MC-de sisemised traditsioonid, tahaks loota, et seda sõpruskonna sorti. Eriti teades eestlaste "vastikut" iseloomu (mulle see meeldib, me poleks muidu elus!), ei usu erilist hierarhiat.
Traditsioonid sünnivad, arenevad ja kaovad. Ja siis see on loomulik. Aga teha midagi, sest see on kirja pandud, laulda kellegagi kaasa, sest teised ju teevad nii või olla nagu tinasõdur selles kummalises ja minu meelest napakas bikerite filmis - no nicht. Kindlasti ei hakka mina kuhugi klubisse pugema ega tegema selleks midagigi enese loomuse vastast, et sinna saada. Kui leitakse, et ma sellisena, nagu olen, sobin sinna, ja kutsutakse - kaalun ja võin astuda. Mõtlen, et õige mehe lojaalsus sõpradele ei sõltu sellest, kas ta on klubireeglitega seotud või mitte ja mõistlikke muudatusi oma käitumises võib ju ka sõprade nimel ette võtta - kõik me ju kohaneme.
Seega, suhtumine positiivne, aga pigem kujutan end ette mõne MC TÜRAst abivalmi külalisena.
Aga elustiil tsiklisõit mulle ei ole. See on lihtsalt üks osa mu elust, sõidan kui tahan, olen seda teinud üle poole oma elust ja teen ka ülejäänud osa. Lihtsalt vanamoeline tsiklimees - üksihulkuja, ka selle järgi vist ei sobi klubisse.
See "MC-mitteMC" jms jutt paneb mind Eesti kontekstis kergelt muigama. Just siis, kui seda räägitakse-tehakse väga tõsiste nägudega ja veri-ninast-välja olukordadeni. Ja selleks mu suhtumiseks on kaks põhjust:
MC on enda olemuselt USA (pop)kultuurile omane ja sealse nähtuse kriitikata üksühene kopeerimine siin ida-euroopa post-kommunistlikul maarjamaal mõjub pigem karikatuurina. Selle nähtuse olemust ei saa kriitikavabalt teise kultuuri üle kanda, on minu arvamus. Mul pole mitte vähimatki selle vastu, et tsiklikmehed võiksid klubiliselt koonduda ja ühistegevus on vahva, aga prooviks ehk midagi ise välja mõelda, mitte kopeerida filmist nähtut. Kohati, karmimate kopeerimise üksiknäidete puhul meenub aga stseen Life of Brianist: We are all different
Kas Eestis on ühtegi MC-d, mis oleks oluliselt laiem sõpruskonnast, kes selle asutas? Tahan öelda seda, et Eesti puhul kipuvad MC-d olema samasugused sõprade seas mängitavad rollimängud nagu dungeons&dragons, warcraft, larpimine vms: tuleme reedeti kokku, paneme õlle joomiseks ürbid selga ja kujutame ette, et oleme nagu päriselt Keskmaal, keskajas või Kesk-Läänes. Taas, mul ei ole selliste rollimängude vastu midagi, olen ka ise aegajalt sellelaadsetes sündmustes osaline. Küsimus on vaid selles, kus mäng muutub liiga tõsiseks ehk ületab mõistlikkuse piirid. OK, mängime kõva MC kutti, aga see ei tohiks vähendada huumorisoont või kriitikameelt ümbritseva maailma ja enda suhtes. Jutud sellest, et mingid tüübid on MC regaalia kasutamise pärast ähvardusi vahetanud või suisa kaklema läinud on ikka selgelt üle piiri läinud fantaasiate märgid, kus karikatuur muutub õõvastavaks.
Kui inimesed tahavad mängida, siis tehku seda. Argu aint pidagu end mängus osalemise pärast teistest paremaks ja kindlasti ei tohi mingil hetkel ära unustada, et see on vaid mäng.
Njaa... päris huvitav lugemine... jätkame...
sang kirjutas:
- Kas Eestis on ühtegi MC-d, mis oleks oluliselt laiem sõpruskonnas, kes selle asutas? Tahan öelda seda, et Eesti puhul kipuvad MC-d olema samasugused sõprade seas mängitavad rollimängud nagu dungeons&dragons, warcraft, larpimine vms: tuleme reedeti kokku, paneme õlle joomiseks ürbid selga ja kujutame ette, et oleme nagu päriselt Keskmaal, keskajas või Kesk-Läänes. Taas, mul ei ole selliste rollimängude vastu midagi, olen ka ise aegajalt sellelaadsetes sündmustes osaline. Küsimus on vaid selles, kus mäng muutub liiga tõsiseks ehk ületab mõistlikkuse piirid. OK, mängime kõva MC kutti, aga see ei tohiks vähendada huumorisoont või kriitikameelt ümbritseva maailma ja enda suhtes. Jutud sellest, et mingid tüübid on MC regaalia kasutamise pärast ähvardusi vahetanud või suisa kaklema läinud on ikka selgelt üle piiri läinud fantaasiate märgid, kus karikatuur muutub õõvastavaks.
Kui inimesed tahavad mängida, siis tehku seda. Argu aint pidagu end mängus osalemise pärast teistest paremaks ja kindlasti ei tohi mingil hetkel ära unustada, et see on vaid mäng.
Aamen
Iž: PL.5,
Suzud: GS500, GSX-R600, VZ800, RM250, RM125
Kawad: ZX-6R, VN750A, VN800A, VN800B, VN1500
Yamud: XTZ660, FZ600S
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
Aga mulle meeldib niisama sõita. Ning kui ma tingimata kuhugi kuuluma pean, siis võin ju ka kaitseliitu astuda
Nõustun siinkohal Sangaga. Mulle tundub, et kui ostad tsikli, siis alguses tundub see MC teema kole paeluv ja igaüks tahab pisut selle teemaga nikerdada (isiklik kogemus ). Kuid mida aeg edasi seda mõttetum mulle isiklikult see asi tundub.
MC kuuluvus ja vastava sümboolika kandmine seostub minule tänapäeval pigem kuuluvus- ja tunnustusvajadusega, mida MC (ka erinevad muud rollimängud) edukalt rahuldada aitab. MC liikmena saad sa tunnustust kindlate reeglite kaudu, keskkond on ettearvatavam ning sinu võimalus olukorda mõjutada näiliselt suurem. Gruppi kuulumine iseenesest pakub erinevatele inimestele erinevat rahulolu ja võimalusi. Samuti see adrenaliin või elamus mida sa saad ühtses sarnaste tunnustega grupis toimides, on paljudele tuntav - võtke kasvõi erinevad toredad paraadid ja ühissõidud ning saadav elamus. Muide, grupis ka vastutus hajub ning see omakorda suurendab riski käituda tavanormidest erinevalt ning sellega seoses on probleemid kergemad tulema. Siin on oht vint üle keerata ja eks seda on enamik tsiklil liiklejaid kogenud ka.
Mulle tundub, et MC on lihsalt üks vaba aja veetmise viis, käid sümboolikas ringi, teed mingeid asju ja kokkulepitud rituaale. Mõnele sobib nii ja mõnele mitte. Seega üldiselt on ju tore kui inimesed saavad ennast mõneks hetkeks argielust välja mõtelda-käituda - jõudu ja edu MC inimestele! Kuid kui sellega kaasneb tunne, et oled justkui rohkem tsiklimees kui igapäevane kahel rattal tööl käija, siis tuleks abi saamiseks erialaspetsialistide poole pöörduda. Sünged näod, ülbed hoiakud ja jutud stiilis "mootorratas on staatuse sümbol" ja "iga ahv ei peaks sõitma" kuuluvad minu jaoks postkommunistlikku tunnustus ja eristumisprobleemidega ühiskonda (mille mõjudes Eesti veel kahtlemata on). Mootorratas eristumise vahendina või staatuse sümbolina on tänases Eestis ebaoluline, seega kõike tuleks doseerida terve mõistuse piires.
Kokkuvõtteks - mina isiklikult olen jõudnud järeldusele, et saan edukalt inimestega suheldud ja koos sõidetud ka ilma MC kuuluvuseta. Mulle nimelt meeldib sõita ja uusi elamusi otsida selmet mingite korporatsiooni laadsete organisatsioonidega kohusetundest koos käia. Eesti oma mastaapide tõttu on üks suur MC anyway.
Olen klubi Eesti Vabariik liige.Mulle piisab selle klubi tegevustest ja piirangutest.Sõidan mootorrattaga sest mulle meeldib see.Selleks ei ole vaja lisaks kuskile kuuluda.
eks leidub ikka inimesi, kes vajavad ühtekuuluvustunnet. Ei leia selles küll halba, kui ühekandi inimesed käivad kokku ühiste huvide tõttu. samas annab ka MC nime all korraldada rohkemat, kui üksiküritajana ilmselt. Tõenäoliselt meil asi nii äärmuslik ei ole, et selle all mingid kuritegelikud jõugud toimetaks
Ise ma ühtegi klubisse ei kuulu ja nii täpselt ei tea nende "köögi poolt", aga kõrvalt vaatajana ei häiri nad oma tegevusega. Pigem just positiivsed ettevõtmised meelde jäänud.
-
- Tsikkel: Freewind
Tsikliklubisse kuulumine algab enesekehtestatud kirjutamata reeglitest teemal, kellega käiakse läbi tsiklitega ja tsikliüritustega seonduvalt. Järgneb ühiselt kehtestatud reeglite ja kombestiku omaksvõtu periood samadel teemadel ja sellele omakorda reeglite, kommete ja seaduspärade omaksvõetuse tunnustamine ja nende kehtestamisele kaasaaitamine. Muus kirjanduses on nimetet kolm perioodi tuntud hangaroundi, prospecti ja täisliikmeks olekuna. Klubi liikmeks olemine hõlmab endas suuresti näiteks kaitseväest tuntud sisemist sidet, kus klubisse kuulumine määrab ümbritsevaiga suhtlemisel rohkem, kui isiklikud ajas muutuvad sümpaatiad ja antipaatiad. Eriti kui asi puudutab keerukamaid moraalseid valikuid - kas ja keda toetada kakeluses; kas pekki läinud tsikliga sõidukaaslast maha jätta; kas osta õlut ainult enda tarbeks.
Kas jutt käib MC-dest vaid? Või üldisem arutelu MC, MK, MCC, RC, klubide, clubide, ühenduste ja seltsingute teemal?
Kui vaadata, et palju meil Eestis MC-sid on, siis http://www.emca.ee lehe andmeil on neid vaid 6. Samas näiteks wima ja biker.ee lehel palju pikem loetelu... Kui klubi kannab MC kirja on ikka veidi viletsam, kui klubi, kes on ka EMCA liige? Kas tähekombinatsioon "MC" on registreeritud ja õigusteda kaitstud?
Eestis peaks rattaga sõit ja klubi olema hobi. Paratamatult jääb aga mulje, et mõne jaoks on see töö ja suur soov on näidata et nende klubi on parem kui teiste oma. Mis teeb klubi heaks? Liikmete arv? Läbitud kilomeetrid? Joodud õlle kogus? Võistlustel võidetud auhinnad?
Motopere võiks ikka olla väikses Eestis üksmeelne. Antud hõõrumine aga hoopis võib tekitada pingeid. Eesmärgiks võiks olla soov sõbralikult suhelda, mitte "ära panna", et meie oleme vingemad või rohkem ägedad.
http://www.harteron.ee
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
ma võibolla lähen veits OT aga mõni arvab ennast nii üksiku ja üksikisikulise olevat ja nimetab ennast täiesti ühinemata ratturiks (t.y.r.a.) mis iseenesest juba on ju kuhugile kuulumine? Sorry tyramehed, kui see nii pole
Aga tagasi teemasse, siis minuarust on kõige parem on lihtsalt mitte välja teha asjadest, mis ei huvita ning mitte seda kõva häälega välja näidata. Igasugune reaktsioon asjade üle, mis ei meeldi, tekitab alati vastureaktsiooni.
Et noh kui kedagi MC teema ei huvita siis ta ei pea provotseerima.
Aga herr sys ju küsiski arvamusi MC kohta. Ei huvita - on ka arvamus. Või peaksid arvamused olema vaid kahe käega MC poolt olevad?
Mina mõtlen samamoodi MC kohta nagu kodanik Sang. Aga ei osanud sõnades end nii hästi väljendada.
Eks ta üks rollimäng tõesti ole - Ürbid-plagud-logod seljas käristatakse kambakesi ringi. Selline seriaal nagu Sons Of Anarchy on päris hea karikatuur selle ettevõtmise kohta. Kuigi - päris huvitav oli selle seriaali mõlemat hooaega vaadata.
Piipz kirjutas:ma võibolla lähen veits OT aga mõni arvab ennast nii üksiku ja üksikisikulise olevat ja nimetab ennast täiesti ühinemata ratturiks (t.y.r.a.) mis iseenesest juba on ju kuhugile kuulumine? Sorry tyramehed, kui see nii pole
Aga tagasi teemasse, siis minuarust on kõige parem on lihtsalt mitte välja teha asjadest, mis ei huvita ning mitte seda kõva häälega välja näidata. Igasugune reaktsioon asjade üle, mis ei meeldi, tekitab alati vastureaktsiooni.
Et noh kui kedagi MC teema ei huvita siis ta ei pea provotseerima.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
MC -Master of Ceremonies
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
sys kirjutas:Viimase aasta jooksul on palju kuulda olnud MC-dest igasugustes kontekstides.
Mõned indiviidid lihitsalt, kellest on juhuse tahtel olnud kollase ajakirjanduse veergudel kajastamist. Samas tsiteeriksin Hr. Pihelga kunagist teksti: kui mees on till ja ostab endale tsikli, siis on ta lihtsalt tsikliga till
Isiklikult ei kibele kusagile MC - tama veel, kunagi hiljem ehk...
Üldisemalt teemast, minu arvates sai sellest piisavalt siin juba jahvatatud http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=3&t=40021
Elu on liiga lühike, et omada selles eelarvamusi mootorrattaklubisse kuulumise või mitte kuulumise kohta. Igatahes kanda ühel ajahetkel, olgu see aasta või 10 aastat, uhkusega Oma Klubi embleeme, kui kellelegi see ei meeldi, siis ärgu meeldigu (neile, kes sellist asja ei tolereeli või neile, kes arvavad, et sina ei ole piisavalt mees MotoKlubitajaks).
Seega, mu arvamus MC kohta on nagu vähemuste kohta - kõik võivad teha mida tahavad, kuniks nad seda liigselt nina alla ei hõõru...
-
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
Näh, MC-l ja MC-l on ikka suur vahe sees. Vahel harva on tegemist ka miski seltskonna mõtestatud suunatud tegevusega. Enamasti aga kahjuks identiteedikriisis isendite egolaksuga (kui nii ebameeldivalt ausalt ja otsekoheselt kosta).
vintisvint, ma lugesin selle sinu poolt viidatud teema enne selle tegemist läbi. Põhjuseid, miks miks ma selle teema tegin on rohkem kui üks, aga mõned nendest on järgmised:
see teema, millele vintisvint viitas on ammu lukustatud ja see ei olnud oma olemuselt sobilik selleks, mida mina teada tahaks;
aega on piisavalt palju mööda läinud (eelmisest teemast pea kaks aastat juba) ja selle ajaga on palju Eesti suhteliselt palju muutunud (EMCA üritab asju korrastada, on tekkinud uusi klubisid, osa klubisid on MC oma nimest eemaldanud, jne.). Ma tahtsin teada mida inimesed tänasel päeval asjast arvavad (kahe aasta tagust seisu lugeda on umbes sama põnev, kui ajalehest aastavanust ilmateadet lugeda või paariaasta tagusest Äripäevast lugeda kuidas majandus jõudsalt kasvab);
üritan seda teemat hoida sellisena, et kui keegi avaldab natuke äärmuslikuma arvamuse, siis teda ei tambita maa sisse sõltumata sellest, kas arvamus on positiivne või negatiivne - mind huvitab just erinevate inimeste arvamus;
tige päkapikk, nii tohib öelda küll, kui see on sinu arvamus - sa paraku osa ühiskonnast, isegi kui see mulle isiklikult ei meeldiks
Meie maailma sees on üks teine M(C)aailm, mis selle elanikele/osalistele tundub suurem kui esimene.
See iseenesest pole sugugi halb nähtus. Ei pruugi vabamüürlaste vabariik ega kristlik kirik mitte ainsad alternatiivid olla.
̿̿ ̿ ̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿ 8‰ - 1%
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Arvan niipalju,et isiklikult ei ole kogenud halba suhtumist MC liikmete poolt mitte MC -sse kuuluva inimese suhtes... võibolla mul lihsalt vedanud, või on see kinni inimese iseloomuomadustest, sõltub kuidas sa suhtud ,suhtled,jne jne. Aga arvan ka nii,et senikaua kuni nad mind ei häiri.....las olla...kuigi selge on see,et tegu ongi sõpruskondadega ja mis seal siis halba on kui sõbrad savad kokku,kannavad ühesuguseid riideid jne, joovad jkoos õlut .... tegelt on see ju sama kui me käime kolm sõpra laupäeviti koos ..teeme sauna joome 'lut ja ajame tarka jutt...aimnult,et meil pole veste..kuni nad oma tõekspidamisi ühiskonnale vägisi peale ei pressi.....ja ei muutu vägivaldseks teiste kodanike suhtes... las olla... pigem häirivad mind muud vähemused oma õiguste nõudmisega
-
- Mode
- Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 34 korda
Mina olen MC Swedbank liige, liikmemaks on pirakas aga katus on kõva, suured gängsteridki maksavad nii mis koliseb. Viimasel ajal pole eriti grupisõite korraldatud aga iga kuu peetakse ilusti meeles:) ja sünnipäev peetakse ka alati meeles.
taux kirjutas:Arvan niipalju,et isiklikult ei ole kogenud halba suhtumist MC liikmete poolt mitte MC -sse kuuluva inimese suhtes... võibolla mul lihsalt vedanud, või on see kinni inimese iseloomuomadustest, sõltub kuidas sa suhtud ,suhtled,jne jne. Aga arvan ka nii,et senikaua kuni nad mind ei häiri.....las olla...kuigi selge on see,et tegu ongi sõpruskondadega ja mis seal siis halba on kui sõbrad savad kokku,kannavad ühesuguseid riideid jne, joovad jkoos õlut .... tegelt on see ju sama kui me käime kolm sõpra laupäeviti koos ..teeme sauna joome 'lut ja ajame tarka jutt...aimnult,et meil pole veste..kuni nad oma tõekspidamisi ühiskonnale vägisi peale ei pressi.....ja ei muutu vägivaldseks teiste kodanike suhtes... las olla... pigem häirivad mind muud vähemused oma õiguste nõudmisega
Aga kes ütles, et nad pressivad oma tõekspidamisi ühiskonnale peale ?
Mulle on just vastupidine mulje jäänud. Sellised rahulikud tüübid, inimesed, kes saavad kokku, ei räuska linnapeal ning teevad omi toimetusi, ilma et nad kellegile liiga teeksid või kedagi häiriksid.
Minu arvamus on selline, et mind ei häiri MC üldse. Ise ei kuulu kuskile ja ei plaani kah kuuluda. Meeldib sõbraga linnavahel ringi sõita ja nautida, olla iseenda peremees ja sõltuda mitte kellegist ja keegi ei pea minust sõltuma.
Aga MC inimesed on toredad küll, nii palju kui ma olen nendega suhelnud. Ei tasu teha ennatlikke järeldusi, lihtsalt pealevaadates.
-
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Aga kes ütles, et nad pressivad oma tõekspidamisi ühiskonnale peale ?
Mulle on just vastupidine mulje jäänud. Sellised rahulikud tüübid, inimesed, kes saavad kokku, ei räuska linnapeal ning teevad omi toimetusi, ilma et nad kellegile liiga teeksid või kedagi häiriksid.
Minu arvamus on selline, et mind ei häiri MC üldse. Ise ei kuulu kuskile ja ei plaani kah kuuluda. Meeldib sõbraga linnavahel ringi sõita ja nautida, olla iseenda peremees ja sõltuda mitte kellegist ja keegi ei pea minust sõltuma.
Aga MC inimesed on toredad küll, nii palju kui ma olen nendega suhelnud. Ei tasu teha ennatlikke järeldusi, lihtsalt pealevaadates.
ma nagu ka omaarust kirjutasin,et toredad kogemused siiamaani....... lihtsalt mainisin,et juhul kui . ..luuakse mc nii-öelda kuritegeliku grupeeringu eesmärgil... siis see mulle ei meeldiks ...
tere!
Paljud arvavad, et klubisse kuulumine on mingi idenditeedi kriis vms, siis tegelikult on asi minu arvates pigem vastupidi. Klubisse kuulumine seab ikkagi vähemal või suuremal osal mingisugused tõekspidamised/kohustused, millest tuleb kinni pidada. Kui klubi embleemi kandes kuskil avalikus kohas mingi lauslollusega hakkama saada, teed sa lisaks endale ka terve oma klubi margi täis. Seega vastutus ja kohusetunne ühiskonna ees minu arvates isegi suurem, kui mõnel vabal hundil.
Kuid nagu enem mainitud juba, ega vest narrist meest ei tee. Ja ma avan, et ükski normaalne klubi ei taha oma ridadesse "tola", kes klubi mainet kahjustama hakkab. Seega on minu arvates mõnesse MC klubisse kuulumine kohati tunnustus, mille on andnud klubikaaslased, kuna nad on mind oma ridadesse usaldanud. Kuid kindlasti on klubil ja klubil kaaa vahe sees. Seega oleks endale vaja lihtsalt selgeks teha, millisesse klubisse ja miks sa sinna kuuluda tahad.
Jansu

HYOSUNG GT650Ri
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Kui klubi embleemi kandes kuskil avalikus kohas mingi lauslollusega hakkama saada, teed sa lisaks endale ka terve oma klubi margi täis. Seega vastutus ja kohusetunne ühiskonna ees minu arvates isegi suurem, kui mõnel vabal hundil.
Õige jutt puha.
Analoogne geiss- laigulises riides kaitseliitlane,hõlmad laiali, juuksed õlgadeni, suits hambus, tossud jalas( ei mingit ettekujutust vormi kandmise eeskirjast). Aga rahvas näitab näpuga-Kas meil sellist kaitseväge vaja on.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
J30 kirjutas:Kui vaadata, et palju meil Eestis MC-sid on, siis http://www.emca.ee lehe andmeil on neid vaid 6. Samas näiteks wima ja biker.ee lehel palju pikem loetelu...
Smõslje emca andmeil on neid vaid 6. Ei tahaks siin küll mingi emca kaitsja ega laitja olla ja kedagi materdama hakata aga minuarust on emca kodulehel ära näidatud emca liikmeks olevad klubid mitte ,et eestis on kokku 6 klubi.
-
- Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
- Kontakt:
Eestis on palju rohkem MC klubisid,kui 6...
Algselt olime ka MC aga kui siin aasta tagasi jutt ülesse võeti ja kõvem arutelu selle teemal oli,muutsime ennast MK-motoklubiks ja meil vahet ei ole,kõik antud nõudmised on meil täidetud,et saaks olla MC,tulemus on ikka sama sõidame ühiselt ja käime üritustel koos,üks täht ei näita veel miskit ühesõnaga!
Carma MK
juhatuse liige
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.