Dokumentideta mootorrattale uued dokumendid?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Dokumentideta mootorrattale uued dokumendid?
Mis täpsemalt olemas peab olema ja kui raske on saada ilma dokumentideta ostetud mootorrattale dokumente? Tsiklil vanust üle 20a ja seisnud osa ajast, seega ei tohiks olla tegu varastatud mootorrattaga. Üldine küsimus oleks, kas tasub osta ilma dokumentideta mootorratast?
Otsisin vastust küsimusele varasematest teemadest, kuid ei leidnud vastus.
Re: mootorratta dokumendid
Tuleb ARK-is avaldus esitada arvele võtmiseks. Siis tuleb ratas ette näidata ning siis kui ametkond on otsustanud, siis saad ratta arvele.
-
- Tänanud: 27 korda
- Tänatud: 36 korda
Re: Dokumentideta mootorrattale uued dokumendid?
Kui nad mingite andmete põhjal (nt reg nr) on suutelised eelmise omaniku tuvastama, siis enne sa teda arvele ei saa, kui omaniku ARKi kohale vead. Seega suuna oma tegevust nii, et eelmist omanikku ei tuvastata kui sa teda ise ei tea. Põhimõtteliselt ei tohiks nii kaua seisnud ratas Eesti ajal arvel olnud olla, seega peaks piisama kui esitad ratta ilma reg. märgita (kui see on olemas üldse). Endal sai sama kadalipp läbitud septembris, ratas küll ´72st aastast. Lolli peaga andsin neile vana reg nr ka, selle järgi otsiti arhiivist vana omanik välja ja enne jutule ei võetud kui olin ta lõpuks isiklikult kohale vedanud (70 aastane invaliidist naisterahvas). Ei aidanud avaldused ARKi juhatajale ega miskit.
Üldiselt soovitaks nendega meili teel kõik asjad täpselt selgeks rääkida enne ostu, telefoni teel antud ütlusi salgavad nad külma närviga maha, eriti Jõhvi ARKis. Sealt hoia selliste teemadega eemale, kui sa just oma närvide peale marus ei ole või kohalikest jupijumalatest esseed kirjutada ei kavatse
-
Teema algataja
Mul on umbes sama olukord, et ei ole masina kohta ühtegi dokki aga tahaks ka liikluses osaleda! Ostu hetkel ei olnud lubasid ja ei osanud eriti ette näha, mis tulema hakkab( eelmine omanik ütles, et tal ei ole dokke ja rääkis pika loo, kuidas see masin välismaalt toodi ja siis ei võetud eestis arvele). Kui kaks aastat hiljem load sain, mõtlesin, et võtaks ta siis arvele kah, aga ark hakkas väga vastu punnima, tutvuste abiga oleks peaaegu hakkama saanud, kuid asi jäi ostu-müügi lepingu taha pidama...ei julenud seda võltsima ka hakata! Minu masin on küll uuem, 2002 vist, kuid kui te väidate, et täiesti ilma mingi paberitta asja on võimalik arvele saada, siis ma pean ka uuesti jändama hakkama selle asjaga! Vin koodi järgi ei ole varastatud asjade nimekirjas ka minu masin.
mikk91 kirjutas:Mul on umbes sama olukord, et ei ole masina kohta ühtegi dokki aga tahaks ka liikluses osaleda! Ostu hetkel ei olnud lubasid ja ei osanud eriti ette näha, mis tulema hakkab( eelmine omanik ütles, et tal ei ole dokke ja rääkis pika loo, kuidas see masin välismaalt toodi ja siis ei võetud eestis arvele). Kui kaks aastat hiljem load sain, mõtlesin, et võtaks ta siis arvele kah, aga ark hakkas väga vastu punnima, tutvuste abiga oleks peaaegu hakkama saanud, kuid asi jäi ostu-müügi lepingu taha pidama...ei julenud seda võltsima ka hakata! Minu masin on küll uuem, 2002 vist, kuid kui te väidate, et täiesti ilma mingi paberitta asja on võimalik arvele saada, siis ma pean ka uuesti jändama hakkama selle asjaga! Vin koodi järgi ei ole varastatud asjade nimekirjas ka minu masin.
Mis mõttes jäi ostu-müügi lepingu taha? Ütleme ,et ma toon saksast sõiduki, kuid ebaõnneks põleb maja koos dokumentidega maha. Millised on minu võimalused ratas arvele saada, kui varastatuks pole kuulutatud.
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
saksast taotled duplikaadid ja siis saadki arvele. See arvele võtise teema on suht läbimammutatud teema. Ise müüsin muraveid maha, mis olid viimati 80ndatel registris. uue omaniku järelpärimine arki ja selgus, et siiamaani on registris, olgugi, et kuressaare büroo seda ei tunnistanud (kirjalikud tõendid tallinna ark-st olemas). Nii et nüüd ootan mina, et saaks masina originaalomaniku kätte, allkirjad alla ja saaks dokumentidega ka korda
if there's a will, there's a way
Kuidas vin koodi järgi tuvastada, kas tsikkel on varastatud, või mitte? Tsikkel peaks olema kuskil 1997-2003 aasta oma. Puuduvad dokumendid ja registri number. Tean vaid omanikku kes väidab, et kui tema ostis sis ei olnud ka juba dokumente!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.