Rolleritega Nordkappi
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Re: Rolleritega Nordkappi
Krt, kadedaks teeb.
Endal sama plaan olnud mitu aastat, aga asi jäänud siiani finantside ja ka mitmete juriidiliste problemide taha. Eks sellisel seltskonnal, kes on n.ö. kuulsad, on seda tunduvalt lihtsam teha ja tõenäoliselt ka 90% võõra rahaga. Ainus, mis paneb natuke pead vangutama, on nende planeeritud ajagraafik - selle trassi ja nende masinate puhul teeb see keskmiseks päeva sõiduajaks 10h. Võibolla lihtsalt mina olen natukene teist meelt, et mul meeldib rohkem ka tee äärsetes kohtades ringi hulkuda ja kõike näha olevat huvitavat vaatamas käia, mite võtta eesmärgiks võimalikult palju kilomeetreid läbi sõita. Õnneks teeb vähemalt polaarpäev sõitmise ja ringivaatamise kellaajast sõltumatuks.
Masina valik on neil vähemalt täiesti õige tehtud - zoomer/ruckus on sellisteks adventuretrippideks kõige kõige kasutatum roller, millega on tehtud ka päris mitmekümnetuhande kilomeetriseid matkasid, reisitud igalpool mägedes kui sõidetud ka läbi kogu ameerika.
Soovin igatahes omaltpoolt reisiseltskonnale palju edu!
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Tõesti puhtalt lollid noh!
Kurat võtaks, Norras ei ole sellised teed, et saad kogu aeg 45'ga suristada.
3 KW'ne mootor ei vea seda rollerit mäest ülessegi.
Nad ei suuda elusees nii kiiresti seal ära käia, see tahab uskumatult häid käevarsi, kuna rollerisõitmisel tekib lenksu siuke vibra sisse...
Nad on kõik ALGAJAD!
Ja ma olen seda rannikuteed mööda sõitnud, seal autoga vahel päris pikalt 30'ga peab sõitma.
Kui Nordkappi minek E6 maanteed mööda, siis vahepeal polaarjoone juures ei ole 80 km ühtegi bensiinijaama.
Ja seda kõike tean ma seetõttu, et ma olen 6 suve Norras elanud ja olen praegugi seal.

-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Prets, ära alahinda selle mootori võimekust Ja üldsegi ei pea olema nii negatiivne.
Tore ettevõtmine, läheks iga kell kaasa tegema, kui samamoodi keegi finantseeriks. Vibra tuleb su 50-sele hiinakale võibolla, Zoomer käib väga vaikselt.
Ning kui autoga peab 30-ga sõitma, siis Zoomeri jaoks on see ju ideaalne - ei jää kellelegi jalgu ja saad seda kiirust kaasa sõita.
80km ei ole mingi probleem sellele rollerile, kuna tal on 5L paak ning nendel reisimeestel on lisakanistrid kaasas.
Prets kirjutas:Ja seda kõike tean ma seetõttu, et ma olen 6 suve Norras elanud ja olen praegugi seal.
6 suve Norras elades saad sa teada et
- 3kw ei piisa mäest ülessõitmiseks
- autoga peab rannikul pidevalt 30ga sõitma
- hiinakad värisevad
- bensujaamade vahe on 80
- need reisileminejad on algajad
- need reisileminejad on lollid
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
kuradi kift ettevõtmine Mulle meenus selle peale mõni aeg tagasi kuuldud uudis sellest, et mingi eesti punt tahab(võibolla juba tulevad) tõukeratastega Itaaliast (või oli Hispaaniast) Orissaarde
Nää, vana peab vigurdab mäluga.
väinz
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Piipz kirjutas:Prets kirjutas:Ja seda kõike tean ma seetõttu, et ma olen 6 suve Norras elanud ja olen praegugi seal.
6 suve Norras elades saad sa teada et
- 3kw ei piisa mäest ülessõitmiseks See oleneb nende massist ja rolleri massist. Aga polaarjoone juures toimub sõit kõrgel mägedes. Ja tõusud on vahepeal kuni 10%'sed. Seda sel juhul, kui nad mööda E6't sõidavad.
- autoga peab rannikul pidevalt 30ga sõitma Kui nad tulevad mööda Norra rannikut tagasi, siis nad sõidavad mitusada kilomeetrit mööda teed number 17, millel ma ka eelmine aasta perega tripitasin. Ja tõesti, seal on tihti 30, kuna tee on suhteliselt ekstreemne, aga ka ekstreemselt kaunis.
- hiinakad värisevad No omal on olemas, olen paljude teistegagi sõitnud, üldiselt nad tõsiselt värisevad.
- bensujaamade vahe on 80 Mööda E6't polaarjoone juures on bensujaamade vahe mitu korda 80 kilomeetrit jah. Ja rannikul ka neid väga tihti ei ole, seal tee siiski suhteliselt ekstreemne, nagu juba ütlesin.
- need reisileminejad on algajad Seda oli artiklis öeldud, et ettevõtmine on raskem, kuna kellegil pole varasemat mootorratturi/mopeedijuhi kogemust.
- need reisileminejad on lollid See on minu isiklik arvamus, millele ma toetun tänu eelnevatele argumentidele.
Minu argumendid tumedalt.
Aga ettevõtmine iseenesest on lahe. Aga keegi kogenum võiks siiski kaasas olla.

suuri tõuse on tõesti, aga seal lõpupoole mägedes on selline julm tuul, et viib otseteed kuristikku sinu. Mõneskohas ei olegi mingit teepiiret seal, sõidadki kuskil servapeal. mitmed tsiklimehed on ka enne lõppu tagasi pöördunud.
Tervisi,
Täna Motodepoo ees peatudes tuli üks tore inimene uurima, et kas me olemegi need hullud, kes rolleritega Nordkappi kavatsevad põrutada. Kuna ta olla sellest kuulnud just siinse lehe kaudu, siis tulin ka asja kaema.
Tänaseks on ajagraafik niipalju paindunud, et Tallinna tagasi jõuame alles 26 hommikul. seda eelkõige just sellepärast, et oleks veidi rohkem aega kohapeal passida, ning saaks päevas keskmiselt 250km sõita. 250km saab üsna rahulikult läbida 6-7h jooksul, sõltuvalt kui pikki puhkepause sisse teha. kui päevas liikvel olla 9-10h, siis jääb vast ka aega looduse ja ümbruskonna lähemaks uudistamiseks.
Võrreldes eelmisel aastal kasutatud hiinakatega on Zoomer ikka hoopis teine tera. Juhitavus on parem, ning keskmises korras kruusateel ei ole probleemi 45-ga töristada. Proovimise mõttes sai ka sellistes mülgastes sõidetud, kus isegi jalgsi oli ebameeldiv liikuda, ning polnud ka midagi ületamatut.
Vastaks põgusalt eelnevatele küsimustele:
1. 3kw ei piisa mäest ülessõitmiseks
See oleneb nende massist ja rolleri massist. Aga polaarjoone juures toimub sõit kõrgel mägedes. Ja tõusud on vahepeal kuni 10%'sed. Seda sel juhul, kui nad mööda E6't sõidavad.
Zoomeri 3kW on täitsa piisavad, et mäest ülesse jõuaks. vähemat sellesosas ei ole veel tekkinud tunnet, et kuskil jõudu võiks väheks jääda. Tallinna ümbruses on päris mitmed tõusud läbi proovitud, ning enamjaolt pole kiirus kunagi alla 40 langenud. laetult koos juhi ja varustusega peaks need kaaluma kuskil 200kg tuuri, ning kui vaja, siis saab alati kõrval joosta, ning lasta rolleril end ise ülesse vinnata.
2. autoga peab rannikul pidevalt 30ga sõitma
Kui nad tulevad mööda Norra rannikut tagasi, siis nad sõidavad mitusada kilomeetrit mööda teed number 17, millel ma ka eelmine aasta perega tripitasin. Ja tõesti, seal on tihti 30, kuna tee on suhteliselt ekstreemne, aga ka ekstreemselt kaunis.
Just selliste üllatuste ennetemiseks sai ajakava pikendatud, et kui mõnes kohas ei saa kiiremini sõita või on lihtsalt ilus maastik mis paneb tihemini peatuma, siis poleks sellest suuremat muret.
3. hiinakad värisevad
No omal on olemas, olen paljude teistegagi sõitnud, üldiselt nad tõsiselt värisevad.
Zoomerid värisevad tuntavalt ainult tühikäigul, kõrgematel pööretel pole vibratsiooni tunda, ning siiani pole tühikäigu vibratsioon häirima hakanud.
4. bensujaamade vahe on 80
Mööda E6't polaarjoone juures on bensujaamade vahe mitu korda 80 kilomeetrit jah. Ja rannikul ka neid väga tihti ei ole, seal tee siiski suhteliselt ekstreemne, nagu juba ütlesin.
Ühe paagitäiega õnnestus täislastis rattaga sõita 250km. Kaasa tulevad kollase ja musta rolleri peal 10 liitrised kanistrid, millest saab igale rollerile veel paagitäie juurde. Usutavasti mõne tankla ikka 450-500km vahel leiab, seega ei tune eriti muret tankimisvõimaluste pärast.
5. need reisileminejad on algajad
Seda oli artiklis öeldud, et ettevõtmine on raskem, kuna kellegil pole varasemat mootorratturi/mopeedijuhi kogemust.
Mootorratturi kogemust tõesti pole kellelgi, kuid eelmisel aastal sai pool suve rolleritega Eestis matkatud, ning tubli 3000km tuli kokku. Zoomeritega on eesti sees ka juba üle 1000km läbitud. Muidugi suurematsorti motomatkamise ajalugu pole, ning kindlasti saab reisikeskel kõvasti kogemusi juurde. Niisama jalgsi ning jalgrattamatku on kõvasti läbitud, seepärast ei ole looduses ellujäämine eriti suureks probleemiks.
6. need reisileminejad on lollid
See on minu isiklik arvamus, millele ma toetun tänu eelnevatele argumentidele.
muidugi oleme lollid . Millisele normaalsele inimesele tuleks pähe sõita pisikestel rolleitel 4000km kuhugi kaugele põhja mingisugusesse Nordkappi kus nad varem käinud pole
Katsun edasitele küsimustele jooksvalt vastata niihästi kui oskan.
Terv,
Ats
Honda Zoomer4 Expedition
Ei muud kui kadedaks teeb et ise sellisele sõidule ei saa...
Edu rändurid,et akud teil tühjeneksid...
Edu ja ma mõtlesin, kelle 2 Zoomerit on meil maja ette tekkinud
Gleni ja Kadi omad
-
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 127 korda
Lõpp hea,kõik hea?
http://uudised.ekspressauto.ee/news/aut ... d=24459983
üllatavalt vähe vastukaja siin sellele üritusele muidugi...rolleriklubist üldse sellist teemat ei täheldanud!?

-
Kõik on kadedad nende peale.
Ja mina olen vägagi pettunud, kuna rääkisid rolleristid, et tulevad Norra rannikut mööda tagasi. A mis kuradi Norra rannikut mööda nad tagasi tulid, kui juba Tromsø juures sisemaale keerasid? Nad jäid ilma kõige paremast teest, rahvuslikust turistiteest nr. 17, mis hakkab alles Bodø juures. Seda mööda oleks pidanud rannikult lõunasse sõitma. Aga jah, siis nad poleks tõesti selle 18 päevaga hakkama saanud. Aga looduse ilus oleks nad VÕIMSALT võitnud.
Tee nr. 17 on VÄGAGI ilus, olen ise selle terves ulatuses põhjast lõunasse läbi sõitnud, tõsi küll, autoga.
Grupi reisiteekond oli minule 100% pettumus. Poleks elu sees arvanud, et nad lähevad läbi Soome ja tulevad läbi sisemaa.

-
- Tsikkel: vanakool.. MT9
Ma ei ole kunagi aru saanud nendest rollerimeestest. Need masinad on kuni 17 aastastele loodud. Ja ka selles vanuses saab sõita normaalse rattaga, olgu selleks siis kasvõi delta. Roller jätab umbes sama mulje, kui korralik pereisa ostab endale üleöö tuttuue tikutopsi Kia . Perse ennem sõidan 20a vana Opeliga millel on vähemalt turvis ümber või siis bussiga või lasen sõbral ennast kohale viia. Ma ei pea end mingiks autohälvikuks, aga pigem olgu vana ja klassikaline VW või stiilne Volga kui et ostan lasteaia masina. Mingi eneseväärikus võiks ikka olla.
Ma ei saa aru, miks peaks Norrat läbima värisevate taburettide otsas, kus tõusu ületamiseks tuleb kõrval joosta, selmet korralikul masinal matka nautida.
Ise pean end meheks kes jala ei käi. Alati on mul vähemalt ratas olnud. Kuid rollerit pole kunagi soovinud omada. Pigem sõitsin rattaga ja ootasin kuni vanus käes, et inimese mootorratas osta.
Sry, et see küll teemasse ei lähe. Aga matkajatele edu. Ärge solvuge, pole midagi isiklikku, lihtsalt minu arvamus.
Keerasime sisemaale, kuna kartsime, et ei jõua laevale, kui väga halvad ilmad meid kollitavad.
Need sõiduvahendid polnud just kiired, kui võib nii öelda.
Oli jah uljas plaan minna Lofootideni ja bla bla bla. Kurat, peale seda, kui Glen mulle sisse põrutas olid mul vihmapüksid ribadeks jalgevahelt. Iga kord kui sadas, said jalad märjaks ja ilmateade ei lubanud ka just puhast õnne seal Norra rannikul.
Ja miks rolleritega käisime? Peamiselt selle pärast, et see on loll mõte.
Loll mõte, huvitav elamus. Motikatega oli seal väga väga palju mehi. Rolleritega, mitte kedagi peale meie.
Ise mõtlen nüüd matkamotika peale. Ei taha enam rolleriga küll kaugele sõita.
Lõpp hea, kõik hea.
-
- Tsikkel: jah
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
mingi reisikiri/blogi koos piltidega kuisagil äkki?
Mulle isiklikult sellised "lollid" ettevõtmised meeldivad :p
Väga lahe ettevõtmine igatahes. Lugesin seda värki ja otsustasin oma kodumasinaga ka esimest korda pikema otsa kui 5km sõita. See on sõltuvusttekitav ma ütlen. Stock piirajateta NRG-ga sõitsin pärnust viljandisse 1km=1min seega 96 min. Võrreldes autoga 20min aeglasemalt, seega ajaliselt suurt vahet pole aga sõiduelamust ei anna võrrelda.
@ võsavillem, elagu tüüpiline kaasmaalane
Bad Boy X, Reisiblogi asub varemviidatud uudise juures: http://uudised.ekspressauto.ee/news/aut ... d=24459983
Kahjuks ma pole eriti pädev forte keskonnas orienteeruja, ning sellepärast ei suuda ma sealt leida galeriid kõikide piltidega. Mingil põhjusel on blogi piltide hulgas näha ainult viimast sissekannet, kuid kuskil delfi sügavustes peaks kõik pildid olemas olema.
Norrast sisemaale pöörasime tõesti liiga vara, kuid nagu Enn juba seletas, siis selle põhjuseks oli Lubatud halbade ilmade kartus. Algne plaan B oli vähemalt Narvikuni sõita, ning sealt alles sisemaale pöörata, kuid ilmateade lubas sealkandis järgmised 3 päeva vihma. Seetõttu otsustasime sisemaale keerata, sest sealne prognoos oli veidi sõbralikum.
Täpselt samal põhjusel sai Rootsi viimased 560km 2 päevaga läbi tulistatud, sest meile lubati vihma, ning selleksajaks soovisime juba Ahvenamaal olla. Enamvähem napilt läks, sest samal öö kui me ahvenamaale jõudsime tabas meid mingisugune suur äikesetorm, mis maa värisema pani, ning kõik kohalikud ja muud turistid ülesse ajas (vähemalt nii räägiti, ma kuidagi suutsin selle täiesti maha magada, ning siinkohal toetun teiste antud tunnistustele )
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
v6savillem kirjutas:Need masinad on kuni 17 aastastele loodud.
Need masinad on loodud justnimelt täiskasvanud inimesele aga paljuski on tänapäeva kohaliku banaanivabariigi ühiskonnas valdavalt vaid noored pubekad nende põhikasutajad. Noorte nendega sõitmine tuleneb seadusest, et nad veel muuga eriti nagu sõita ei tohi. Täiskasvanute mittesõitmine tuleneb jälle sinukaasmõtlejate mõttemaailma piiratusest, eelarvamustest ja kompleksidest.
Antud jutt oli mopeedklassi rolleri kui sellise kohta üldiselt, mitte Ruckus/Zoomer kohta, sest valdav osa tänapäeva noortest rollerihuntidest ei pea neid imelikke ilma värvilise plastmasskatte ja kirjude kleepsudeta sõidukeid eriti mittemillekski.
Muide, MT9 on loodud kasutamiseks ainult külgkorviga ja mõeldud transpordi- ja töövahendiks maapiirkonna elanikele, kolhoosnikele, agronoomidele ja kalameestele.
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänatud: 2 korda
Mul ema telekast Zoomerit nähes ütles ka et see on nii lahja väljanägemisega roller, kuid vaidlesin vastu et see on üks ägedamaid, mis tehtud. Plastikufänn ma ei ole, sellest siis ka arvamus - kui mina peaks ostma rolleri (mida tõenäoliselt ei juhtu), oleks Zoomer just minu jaoks. hea, kui on olemas masinaid, mis oma liikumiskiirusele vastava väljanägemisega on (no 50 cm3 bike tänavakasutuses, c'mon). Pealegi on Zoomerid väga praktilise ehitusega - kandamit saab kinnitada pea igale poole ilma suuremate ümberehitusteta. Minu poolt Hondale respekt, et niisugused masinad tehti - ehk on need isegi etemad, kui klassikalised, käikudega mopeedid. Aga selle ütlemiseks peaksin üht proovima...
Ettevõtmine meeldis muidugi väga ja hea meelega loen blogi edasi.
P.S. Ma ei ole nii vana, et kleepsu- ja gondlifännidest rollerisõitjaid enda eakaaslasteks nimetada ei saaks. Ise rolleriga ei kulge.
-
- Tänatud: 12 korda
Mis jutt see on, et ei vea ära?
Nagu vihjati on see miski haige arusaam, et 49cc on AINULT alaealiste mänguasjad.
Antud isendid väga head masinad omas klassis, ning tehniliste probleemide taha see lahe reis küll jääda ei tohiks. Igatahes jõudu ja edu seltskonnale!
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
ekspressauto.forte.ee toimetajalt siis selline inf:
pildid ma linkisin kenasti loo sisse ka igasse kandesse mõnusalt, aga mingi tehniline jama oli vahepeal ja need embedid kadusid sealt
galeriid on ise siin:
http://pilt.delfi.ee/my_album/134233/
ja siin:
http://pilt.delfi.ee/my_album/133623/
EDIT:
Ka selline pildivoo koht oli meil:
http://pling.ee/zoomer
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Nzka kirjutas:lõpp hea, kõik hea.
ja nüüd siis elu ning tervisega tagasi v ?
.
3kw ei piisa mäest ülessõitmiseks See oleneb nende massist ja rolleri massist. Aga polaarjoone juures toimub sõit kõrgel mägedes. Ja tõusud on vahepeal kuni 10%'sed. Seda sel juhul, kui nad mööda E6't sõidavad.[/quote]
ja kus need kõrged mäed seal norras on möödunud aastal helsinki - oulu - tromso marsruudil ( seda küll autoga liikudes ) eriti ei õnnestunud kõrgmäestikus viibida
a tsikleid oli tromsos üllatavalt palju liikvel. suvel seal ju hea sõita - kogu aeg valge
-
- Tänatud: 12 korda
PS! Kadedaks teeb ka jah
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
-
Aga need kõrged mäed ei olegi seal, kus sa sõitsid, vaid hoopis lõuna pool. Need Tromso juures olevad viiesajased on vaevalt künkad.

petz61 kirjutas:Nzka kirjutas:lõpp hea, kõik hea.
ja nüüd siis elu ning tervisega tagasi v ?
.
3kw ei piisa mäest ülessõitmiseks See oleneb nende massist ja rolleri massist. Aga polaarjoone juures toimub sõit kõrgel mägedes. Ja tõusud on vahepeal kuni 10%'sed. Seda sel juhul, kui nad mööda E6't sõidavad. /quote]ja kus need kõrged mäed seal norras on
möödunud aastal helsinki - oulu - tromso marsruudil ( seda küll autoga liikudes ) eriti ei õnnestunud kõrgmäestikus viibida
a tsikleid oli tromsos üllatavalt palju liikvel. suvel seal ju hea sõita - kogu aeg valge
Tagasi olime juba 26. Juulil.
Täpset asukohta küll peast ei mäleta, kuid ühel õhtul tuli norras meil läbida 4km 9% tõusu, sellega sai Zoomer kiirusel 32km/h hakkama(kui vaja saan GPS asukoha ja täpse kiiruse järgi kontrollida)
-
4 kilomeetrit ja 9% tõusu ei ole midagi Norra kohta.
Aga nagu ma ütlesin, marsruut oli pettumus minu jaoks, mingeid mägesid pole neil sääl põhjas. Paljad künkad ainult.

-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
tegelt tubli saavutus.
ise ei suudaks ette kujutada sellist pidevat pikaajalist liikumist suht väikesel kiirusel sellise pika distantsi kohta.
MINU LUGUPIDAMINE.
Võtan mütsi maha meeste ees kes sõidavad rolleriga päevas sadu kilomeereid ja ei tee sellest suuremat numbrit!
Mõni nädal tagasi olin saatjamootorrattaks noorele rolleristile(liikusime 50km/h ja kahe päevaga 500km) ja pean ausalt ütlema et minu tagumik laulis juba poolel teel.Kui lõpuks kohal olin tuli esimene mõte, et niipea seda üritust korrata ei soovi.
Minu lugupidamine!
Tubli....Mulle meeldivad kergelt jaburad ideed.Ja eriti asjalik on see et teil oli idee ja te teostasite selle.Väga tubli
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.