ARK teooriaeksam
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 136
- Tsikkel: Hetkel jalamees
- Tänatud: 1 kord
ARK teooriaeksam
Kui ARK lehel teen A kategooria testi ja tulemus on 100% kas siis on õige aeg eksamile minna või tuleb veel harjutada mõnest raamatust lisaks. Ega ARK eksamil ometi B kati küsimusi A testis pole?
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Re: ARK teooriaeksam
Ise tegin kah äsja eksami,need neti küsimused vastavad päris hästi eksamil olevatele.Igasugused ülesannete vihikud on teistsugused.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: Ducati
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 11 korda
ARKis peaksid küsimused samad olema, mis testi demos, seega lahenda neid. Ja kui need on 100% selged, siis võib eksamile minna küll, ära ainult silmamälule lootma jää - ARKis on nüüd vastused teises järjekorras
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
jakim kirjutas:Kui ARK lehel teen A kategooria testi ja tulemus on 100% kas siis on õige aeg eksamile minna või tuleb veel harjutada mõnest raamatust lisaks. Ega ARK eksamil ometi B kati küsimusi A testis pole?
Kas B-kategooria sõidukiga sõites on liikluseeskiri teistsugune
miu kirjutas:ARKis peaksid küsimused samad olema, mis testi demos, seega lahenda neid. Ja kui need on 100% selged, siis võib eksamile minna küll, ära ainult silmamälule lootma jää - ARKis on nüüd vastused teises järjekorras
Igakord ei tasu ainult kõiki vastuseid õigeks pidada, mis see demo paneb. Kui tundub mõni asi kahtlasena, siis igaksjuhuks üle kontrollida, mitte jääda uskuma demo vastuseid.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
Ei B-kategooriaga ei ole asi teistsugune, lihtsalt nõme on pange panna mingi küsimusega, mida sel ajal kui mina B- kati (96a) tegin polnud. Näiteks autokooli teooria eksamil oli küsimus turvavööde kohta. Mis kiirusest alates tekivad eluohtlikud vigastused ilma vööta. Valikud 30, 50 jne. Loogika järgi panin, et 30. Kas läks täppi või mitte ei vaadanud, testist sain läbi igaljuhul. Üllatuste vältimiseks tuleb valmistuda hoolikalt. On ka osades testides küsmused Med apteeki kohta. Isiklikul autol seda olema ei pea, samas mõnedes testides on veel sees, et peab olema apteek(pole öeldud kellele sõiduk kuulub). Võta nüüd kinni, kas keegi (ka ARK) on uuendanud teste või pole. On ka mõnes testis küsimus, et mis teha kui pidurivedeliku tuli süttib. Loogika ütleb, et kontrolli, kas vedeliku on ja kas nähtavaid lekkeid on. Õige vastus oli, et kõiki pidurisüsteemi osi tuleb kontrollida....Ei ole võimalik see tänapäeva autodel...
Seega ootan siia asjalike nõuandeid eriti tehnoseisundit puudutavate küsimuste kohta: mida ja kust tasub õppida? Millised on tänapäevase tsikli jahutusvedeliku omadused . Kas võib olla lisatulesid ja kui siis kus ja kui palju jne.
Sooritasin just 29. mail ARKis A-kat teooriaeksami 30/30 (100%). Õppimiseks kasutasin autokoolist ostetud testiraamatut ja ka neid ARK lehel olevaid teste. Soovitav on läbi lugeda ka liiklusseadus, liikluseeskirjad ja liikluskindlustusseadus. ARKis suht samad pildid ja küsimused, testiraamatus polnud ainult tsikli käemärguannete osa, aga ARKis on.
miu kirjutas:ARKis peaksid küsimused samad olema, mis testi demos, seega lahenda neid. Ja kui need on 100% selged, siis võib eksamile minna küll, ära ainult silmamälule lootma jää - ARKis on nüüd vastused teises järjekorras
ARK-i eksamiprogramm muudab vastusevariantide järjekorda igal kuvamisel. Seega, kui vastad kõik küsimused ära ja lähed mõne küsimuse peale tagasi kontrollima, siis on vastusevariandid juba uuesti järjekorda muutnud.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
see mis seal arki lehel on,seal on väga väike osa teste ainult,soovitatav on ikka raamatust ka lahendada. isegi lahendasin neid seal alguses,läks väga hästi,aga kui testiraamatust lahendama hakkasin,mõtlesin külll,et loovutan vabatahtlikult load ära
E-autokooli lehel on väga palju teste ja küsimusi. Need peaksid vist täielikult ARK testidele vastama.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
tekkis pisike küsimus ...
kui mina A kati load tegin , siis peale ark eksamite sooritamist löödi mul koolilõpu tunnistusele tempel, mis lubas sõita kuni uute lubade saamiseni ....
nüüd aga väidab mul sõber, kes hakkab kolmap. ark eksameid tegema, et seda enam ei tehta ja et enne ikka sõita ei tohi kui ark suvatseb sulle koorikud kätte anda ...
Kas see väide on ikka tõene ?
Raiki kirjutas:tekkis pisike küsimus ...
kui mina A kati load tegin , siis peale ark eksamite sooritamist löödi mul koolilõpu tunnistusele tempel, mis lubas sõita kuni uute lubade saamiseni ....
nüüd aga väidab mul sõber, kes hakkab kolmap. ark eksameid tegema, et seda enam ei tehta ja et enne ikka sõita ei tohi kui ark suvatseb sulle koorikud kätte anda ...
Kas see väide on ikka tõene ?
Nii kaua võib ikka papitükiga sõita, kui load käes.

Minu teada on see nii jah.
Kui sul veel juhiluba olemas ei ole, siis on sul võimalik jah templiga tunnistusel ringi sõita. Paraku, kui sul on olemas juhiluba juba mõne olemasoleva kat.iga, siis seda võimalust sulle ei anta. Põhjus – ühel isikul ei saa (tohi) olemas olla paralleelselt mitut juhtimisõigust tõendavat dokumenti.
Nii sain mina ARKi onu jutust mõned aastad tagasi aru. Ilmselt see kehtib ainult nende kat. piires, mida juhiloale märgitakse (ehk väikelaevad, traktorid jne ei lähe siin kohal arvesse).
scryth kirjutas:Minu teada on see nii jah.
Kui sul veel juhiluba olemas ei ole, siis on sul võimalik jah templiga tunnistusel ringi sõita. Paraku, kui sul on olemas juhiluba juba mõne olemasoleva kat.iga, siis seda võimalust sulle ei anta. Põhjus – ühel isikul ei saa (tohi) olemas olla paralleelselt mitut juhtimisõigust tõendavat dokumenti.
Nii sain mina ARKi onu jutust mõned aastad tagasi aru. Ilmselt see kehtib ainult nende kat. piires, mida juhiloale märgitakse (ehk väikelaevad, traktorid jne ei lähe siin kohal arvesse).
Tegin kaks aastat tagasi A kategooria, eelnevalt oli olemas B, aga A tunnistusega võisin sõita ikkagi, samamoodi oli ka C-ga, võisin sõita tunnistusega niikaua, kui ARK-st load kätte sain. Ei lugenud see küll midagi, et on load juba olemas.

-
aga nüüd ongi see käär käes
isiklik kogemus: B kati load olemas juba eelmisest sajandist. Sai juurde mõni asta tagasi tehtud A kat.
peale ark eksameid löödi koolilõputunnistusele tempel, et võin juhtida A kati sõidukit.
Seega sõitsin siis seadusevastaselt? või käitub ARK hoopis seadusevastaselt?
kuna peale eksamite sooritamist olen ju nende nõudmiste järgi kvalifitseeritud juht... miks ei tohiks ma siis antud sõidukiga sõita kui mul on kvalifikatsioon olemas
Raiki kirjutas:aga nüüd ongi see käär käes
isiklik kogemus: B kati load olemas juba eelmisest sajandist. Sai juurde mõni asta tagasi tehtud A kat.
peale ark eksameid löödi koolilõputunnistusele tempel, et võin juhtida A kati sõidukit.
Seega sõitsin siis seadusevastaselt? või käitub ARK hoopis seadusevastaselt?
kuna peale eksamite sooritamist olen ju nende nõudmiste järgi kvalifitseeritud juht... miks ei tohiks ma siis antud sõidukiga sõita kui mul on kvalifikatsioon olemas
Ei öelnud politsei mulle küll midagi, et tunnistusega sõita ei tohi nii kaua, kui lubadel pole vastavat kategooriat kirjas. Kiideti hoopis, et tubli, et load tehtud (kaks päeva varem jäin samadele onudele vahele, kui tsikliga eksamile sõitsin, päris nõme juhus oli, tundsin, et telefon väriseb taskus, jäin seisma, et vastata, rääkisin jutu ära,tõmbasin kiivri pähe ja näen, et politsei auto tuleb kaugemalt, sättisin kindad kätte ja onud jäävad seisma ja küsivad, et kas midagi on juhtunud, vastasin, et ei ole ja siis tuli neil mõte ka dokumente kontrollida, kuna juba seisma jäädi Seletasin, et ega ma lükkama ei hakka tsiklit 30 kilti jne ja siis jäi kokkulepe, et kui nüüd eksami ära teen, siis pääsen puhtalt
Imelik nägu tuli neil küll pähe(umbes selline, et kurat, miks me sind varem pole kontrollinud), kui nägid, et mul tsiklilube pole, olin ju kuu aega põhimõtteliselt iga päev nende silme alt läbi sõitnud
)Ma arvan, et see ARK onu pani veits segast
Polnud varem sellisest asjast kuulnudki.

-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
ainul ESMASTE lubade korral võib selle papitükiga sõita seaduslikult(ehk siis vahtralehega B ja A1 vms), tegelikuses muidugi on see läbirääkimiste küsimus. Ise ka ei teadnud seda ennem, kui a katti tegin. Hetkel kohe ei leia seda punkti seadustest üles, aga kes tahab, see leiab.
ah, ARKi puhul ei või kunagi teada. Seal iga tegelane arvab, et tema seisukoht ongi seadus.
-
krt mina ei saa midagi enam aru
3 aastat tagasi löödi papile tempel peale ja öeldi head reisi võite sellega sõita kuni load saab ...
täna kui julgesin helistada ARK üldnumbrile siis tädi ütleb et ma puhta loll ja näen luulusid et sellist asja pole kunagi olnudki
võta sa nüüd siis kinni
-
- Tsikkel: vanakool.. MT9
kui eelnev katt olemas ja teed tsikliload siis "papitükiga" legaalselt sõita EI VÕI PUNKT
Kui kohe sügeleb siis võib ARKist osta miskise teise papitüki mis kehtib nädal või kaks ja selle hind oli kas 200 voi 250. Load tulevad 3 päeva kuni 7 päeva.
Mendiga kokkupuutel kui koolidok kaasas on ja ARKi kirje sees, arvan, et on läbirääkimiste küsimus
-
ghost-r kirjutas:E-autokooli lehel on väga palju teste ja küsimusi. Need peaksid vist täielikult ARK testidele vastama.
Kuidas sinna ligi saab?
jakim kirjutas:ghost-r kirjutas:E-autokooli lehel on väga palju teste ja küsimusi. Need peaksid vist täielikult ARK testidele vastama.
Kuidas sinna ligi saab?
http://erna.ark.ee/eksamikyssad/index.html
Valmistusin ise ARKi teooriaeksamiks just neidsamu teste lahendades. Enamasti tuli ikka paar viga sisse. Tegin enesekontrolli mõttes ka praegu ühe testi – 2 viga esimeses osas, 1 teises osas. Test sooritatud.
-
ARK saatsis küsimuse kohta sellise vastuse ...
Tere!
Peale edukalt sooritatud sõidueksamit omistatakse juhile vastava kategooria juhtimisõigus, mille kohta tehakse ka kanne autokoolitunnistusele.
Esmase ( ainult !) juhiloa taotlemise korral peale edukalt sooritatud sõidueksamit on võimalik liikluses osaleda autokooli tunnistuse esitamisel 15 kalendripäeva jooksul , s t niikaua, kuni valmistatakse juhiluba. Tunnistusele lüüakse tempel KEHTIB KOOS ISIKUT TÕENDAVA DOKUMENDIGA ja KEHTIB KUNI ….. ( s 0 siis 15 kal päeva).
Lugupidamisega
Nadežda Vaarik
ARK Tartu büroo peaspetsialis7383879
Raiki kirjutas:ARK saatsis küsimuse kohta sellise vastuse ...
Tere!
Peale edukalt sooritatud sõidueksamit omistatakse juhile vastava kategooria juhtimisõigus, mille kohta tehakse ka kanne autokoolitunnistusele.
Esmase ( ainult !) juhiloa taotlemise korral peale edukalt sooritatud sõidueksamit on võimalik liikluses osaleda autokooli tunnistuse esitamisel 15 kalendripäeva jooksul , s t niikaua, kuni valmistatakse juhiluba. Tunnistusele lüüakse tempel KEHTIB KOOS ISIKUT TÕENDAVA DOKUMENDIGA ja KEHTIB KUNI ….. ( s 0 siis 15 kal päeva).
Lugupidamisega
Nadežda Vaarik
ARK Tartu büroo peaspetsialis7383879
Vot kurat mis kõik välja tuleb

-
ja mulle too kord veel öeldi Põlva ARK-s et jah sellega võib sõita nii kaua kuni uued load saate
Jama on jah sellega. Sain just hommikul sõidu sooritatud ja eksamineerija küsis, et kas tahad et kirjutan sinna autokooli tunnistusele ka miskit, sõita nagunii enne ei või kui load reaalselt käes
Eks jään siis järgmist nädalat ootama kuni mu load kohale jõuavad.
Bayer kirjutas:Jama on jah sellega. Sain just hommikul sõidu sooritatud ja eksamineerija küsis, et kas tahad et kirjutan sinna autokooli tunnistusele ka miskit, sõita nagunii enne ei või kui load reaalselt käes
Pagan, mulle küll midagi ei öeldud, märget ka teha ei lasknud ja ringi sõitsin ka, sest enda teada oli ju juba registris A täht sees
Minul oli selle autokooli tunnistuse ja templiga selline tore lugu, et ARKi töötaja pani kasti linnukese, nagu oleksin saanud esmase A-kati juhtimisõiguse. Tegelikult B-kat käes olnud juba 9 aastat. Seega siis, sain seni autokooli tunnistusega juba ametlikult ringi vurada (kusjuures ka kiirusega vahele jääda) ning siis lubadele järgi minnes avastasin, et B-katti pole enam üldse ja A kehtib 2 aastat. Tädi oli andmete sisestamisel vea teinud ja mina pidin jälle ootama
Veidi OT ja ilmselt konkreetse kooli (ABC) bläkk, kuid ma oleksin võinud selle pärast ARK teooriaeksamil läbi kukkuda!
Nimelt räägiti koolis, et paremat kätt ei tohi kunagi märguandmiseks tõsta ja ARK-is oli küsimus, kuidas on näidatakse vasakpööret (õige oli parem käsi kõrvale, küünarnukist üles). Loomulikult vastasin ma valesti!
Õnneks jäid vead lubatu piiresse ja eksam siiski sooritatud.
parimat,
Jaanus
Jaanu5 kirjutas:Veidi OT ja ilmselt konkreetse kooli (ABC) bläkk, kuid ma oleksin võinud selle pärast ARK teooriaeksamil läbi kukkuda!
Nimelt räägiti koolis, et paremat kätt ei tohi kunagi märguandmiseks tõsta ja ARK-is oli küsimus, kuidas on näidatakse vasakpööret (õige oli parem käsi kõrvale, küünarnukist üles). Loomulikult vastasin ma valesti!
Õnneks jäid vead lubatu piiresse ja eksam siiski sooritatud.
parimat,
Jaanus
Mõlemat suunda saab näidata mõlema käe abil, käepoolne suund käsi sirgelt kerest eemal, vastassuund, küünarnukist üles. Tsikli ja autoga on vasaku käe kasutamine eelistatum, jalgrattaga pole vahet.
Pildiga selgitus ka;)
http://www.liiklus.ee/ee-56
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.