Suunatulede paigaldamine
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 126
- Tsikkel: vanakool.. MT9
Suunatulede paigaldamine
Tervitus. Dneprile tahan panna suunatuled peale. Relee ostsin ära aga enne montaaži tekkis paar küsimust.
kas ahela skeem on põhimõtteliselt õige (+ ei võtaks akult vaid nt laternast.)?
Ehk siis + > relee > lüliti > esimene suunatuli > jadamisi teine suunatuli > - keresse
Teine küsimus on selle vene lüliti kohta millel signaal on ümar nupp peal. Kas see tõesti töötab süsteemil
vasak asend välja lülitatud
keskel suund vasakule
parem asend suund paremale
Ehk siis et suunda paremale lülitada peab korraks üle vasaku suuna hüppama. Kõige vasak post (tähistatud pildil 0) ei ole juhtmega ühendatav. + tuleks rohelist mööda sisse ja sulgeks siis vastavalt parema või vasema ahela.
Vähemalt mina ei osanud teist lahendit välja möelda.
Relee (alumiiniumist silinder) sain vilkuma kui otse akult võtsin. Aga vilkumiskiirus oli kiirem kui politsei vilkur Kas seda aeglasemaks saab reguleerida? Põhja all on üks kruvi, aga see on justkui värviga kinni pitseeritud. Õnnestus see relee kuidagi läbi ka lasta
ei saa ka katsetada enam.
Tänan abi eest.
Re: Suunatulede paigaldamine
Kui üle pead hüpama on see tulede lülit,i suunal ikka peaks olema üks paremal teine vasakul keskel vaba. kui liiga väikese võimsusega pirnid siis kipub kiiresti vilkuma. vaata pirni võimsust kas 5 W või 21W. kui on 5W siis asenda suurema takistusega ehk 21 W aga kui 21 W siis pad lisama veel takistust et õigeks saada. igatahes edu
-
Qunts kirjutas:Kui üle pead hüpama on see tulede lülit,i suunal ikka peaks olema üks paremal teine vasakul keskel vaba. kui liiga väikese võimsusega pirnid siis kipub kiiresti vilkuma. vaata pirni võimsust kas 5 W või 21W. kui on 5W siis asenda suurema takistusega ehk 21 W aga kui 21 W siis pad lisama veel takistust et õigeks saada. igatahes edu
Ok pirn on 6V 10W aga proovisin vaid ühe pirniga (muidu ahelas 2). Seega on korras sellega. Huvi poolest küsiks kas see kruvi relee all kah miskit muudab?
Kas tulede ja suunatulede lüliti nägid/näevad pealt identsed välja?
Jah väljast need lülitid sarnased aga seest täiesti erinevad, vaata ikka sisse ka, siis saad asja korralikult toimima. jah see kruvi relee all keerab kontakte kokku või lahku aga soovitan mitte näppida kui ta on originaal siis las olla seal kus on. võib juhtua et keerad paigast ja siis käevitada motika ja vilgub jälle liiga kiiresti või liiga aeglaselt kuna siis voolutugevus muutub ju.
-
- Tsikkel: Transalp 600, Suzuki RF900
- Tänatud: 6 korda
soovitaks ikka suunatulede toite eraldi võtta, mitte tulest. Ja kindlasti kaitse ka vahele. Muide jadamisi tulesi ühendades saad kummagile lambile 3volti.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure
- Tänanud: 1 kord
Lyliti 2 keskmist klemmi sildad ära ja sinna lased plussi, paremalt ja vasakult siis tuledesse.
Releedel on vahest peal, kui võimsaid pirne ta ahelase tahab et norm kiirusel vilguks.
Ma loodan, et seal ikka 12V systeem? Siis pane ikka vastava võimsusega 12V pirnid ja paraleelselt.
Prit
Ei MT-9 on 6V kui ma ei eksi. MT-10 tuli juba vahelduvvoolu genekaga ning 12V aga ikka selle värjaliku suunatule releega mille kruvi on tõesti nii ...
Ma soovitaksin konsulteerida elektroonikutega, kas on võimalik, et tehakse vahele väike pingemuundur ainult suunaatule ahelale ning siis panna 12v suunatule relee. Muidu on see suunatule vilkumine nii pööretest ja välistemperatuurist sõltuv et kole kohe. Mul MT-10 sama jama, aind mul 12v. Otsin sinna releed.
-
süsteem on 6V jah. Selle peale tulin ka ise öösi mõeldes, et kaks keskmist sildan ära ja vasaku posti juures puurin lülitist augu läbi, et saaks juhet kinnitada, sellega oleks siis korras. Relee oli spets 6V relee. Ma ei tea, kuidas mul õnnestus ta läbi lasta, igatahes eile õhtupoole enam ei töötanud (muidugi mu ajutised ühendused sädelesid ka vahest natuke.
Kuidas ma need pirnid paralleelselt panen? Põhimõtteliselt enne esimest lampi ühendan juhtmele teise juhtme külge? Et üks läheb esimesse ja külgejätkatud juhe läheb tagumisse ja massi võtan mõlemale kerest? Tekib ümberpööratud Y efekt?!
Tagaporitiiva sees on kanal, kust juhtmed välja tulevad. Praegusel juhul hakkavad vastu rehvi käima. Kuidas neid nn lakke tõmmata. Ise mõtlesin, et kõige kenam jääks vist 1 neediga lakke tõmmata. Kas on paremaid arvamusi?
Suunatulede kinnitusmutritte alla pane pikk plekist liist mis kulgeb üle kaare. Juhtmed paned sinna alla. Tõsi see liist hakkab pori koguma nati rohkem aga juhtmed jäävad terveks.
-
hotsepp kirjutas:Suunatulede kinnitusmutritte alla pane pikk plekist liist mis kulgeb üle kaare. Juhtmed paned sinna alla. Tõsi see liist hakkab pori koguma nati rohkem aga juhtmed jäävad terveks.
Geniaalne, tänan.
Küsiks veel sama küsimuse, mis eemlises postis- rööbiti panek? Ümberpööratud Y?
-
- Tsikkel: R1200GS
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 3 korda
sellest Y asjast ei saa täpselt aru, aga sisuliselt sama, kas jätkad tule seest juhtmeühendusest või vead lülitist kohe kaks juhet, ühe esimesse, teise tagumisse. Nii oleks ühenduste aspektist ilmselt lihtsam ja turvalisem. Miinust ära kah vahetult porilauast võta vast.
-
Selle Y all pidasin seda silmas. Tahaks enne üle küsida, kui juhtmed veetud. Füüsikatundidest ka omajagu aega möödas..
Niimoodi jah. Kui indikaatortuld tahad ka külge ühendada, anna teada. Ühe indikaatoriga tuleb spetsiiifiline skeem teha, kahega on lihtsam.
-
- Tsikkel: Transalp 600, Suzuki RF900
- Tänatud: 6 korda
Martään kirjutas:Niimoodi jah. Kui indikaatortuld tahad ka külge ühendada, anna teada. Ühe indikaatoriga tuleb spetsiiifiline skeem teha, kahega on lihtsam.
Indikaatortuli on kindlasti vajalik ülevaatusel ja seal piisab ühest.
-
Ma ei teadnudki, et indikaatortuli kohustuslik on. Nagu s... häda nende tuledega. Eelmisel omanikul polnud ei tulesid ei peegleid ega signaali, ratas sõitis, ülevaatus kehtib siiamaani veel ja probleeme ei olnud. Nüüd hakkan tulesid panema ja mida kõike veel vaja on. Äkki peab ka topeltahela vedama, ja lambid dubleerima.
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
minu izilt küll ei nõutud suunatule indikaatorit (seda pole tehaseski peale pandud). Ratas peab vastama valmistaja nõuetele ja ei muud
Ära unusta ka massijuhet iga tule juurde ühendada.
6V 21W pirni vool on 3,2A ja see paneb varsti porilaudade kinnituskohad sädelema ning roostetama.
-
ping kirjutas:Ära unusta ka massijuhet iga tule juurde ühendada. 6V 21W pirni vool on 3,2A ja see paneb varsti porilaudade kinnituskohad sädelema ning roostetama.
Pirn on siiski 6V 10W ja korraga põleb neid ühe poritule küljes 1. Sädeleda seal miskit ei saa, sest - juhe läheb emasega kinnitusmutri all oleva seibi külge, millel on spetsiaalne isane. Loodan et sobib nii, või arvad teisiti?
"Sädelemise" all mõtlesin elektroerosiooni.
Sul joonistatud esisuuna massiühendus esi porika külge. Kõikidel kereühendustel esiporikast kuni aku miinusklemmini kaasaarvatud kahvlilaagrid tekkib elektrierosioon kui ei kasuta eraldi massijuhet.
Lihtsalt, lisa joonisele ka massijuhe.
-
selge, sain
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.