50cc enduroratta proovimine

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Teema algataja
motard
Tsikkel: Husqvarna 450TE KawasakiGPZ750
Tänanud: 28 korda
Kontakt:

50cc enduroratta proovimine

Lugemata postitus Postitas motard »

Tere foorumlased,

oleks soov oma teismelisest tütrest sõidukaaslane teha, aga oma 450cc rattaga ei julge teda õpetama hakata. Tüdruk suht lühikest kasvu ka. Soov oleks talle soetada 50cc. Samas eksisteerib võimalus, et plika peale esimest sadulasse istumist teatab, et ta tegelikult ei tahagi, kardab vms. Äkki keegi kellel on 4-taktilist 50cc ratast millega võiks teha ühe demo ja saaks plika korra sadulasse panna enne kui ratast ostma hakkan. Kulud loomulikult kompenseerin.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Re: 50cc enduroratta proovimine

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Natukene küll teise väravasse, aga alustuseks äkki paras minna Sakusse pitbikede siserajale proovima.

Teema algataja
motard
Kontakt:

Pitbike pole päris see - märksa teravam ja ka kubatuur suurem. Rääkimata ratta sõidudünaamikast. Sellise asja selga ei kipu ma isegi ronima. Võiks selline rahulik 4 takti olla ja normaalsete mõõtudega, et tekiks mingi arusaam mootorrattast kui sellisest. Ühtlasi saaks edaspidi 50cc plika ka koolis käia. Pitbike jääb ikka pigem spordivahendiks mitte kulgemisvahendiks.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Ma lihtsalt lenksuproovimiskatseks pakkusin seda võimalust, mitte liikurina soetamiseks. Mul enda vanem tütar mõni aasta tagasi sai umbes 10 aastasena hamba verele just sellise pisikese pitbike tüüpi 4t masinaga, kuigi see 50cc mootoriga oli - ise nägi seda garaazis ja tuli küsima, et kas saaks proovida... meeldima hakkas. Hea kerge ja pisike ning sai tunnetuse ja loogika kätte.

Teema algataja
motard
Kontakt:

Mul pilka 16 ja kasvult juba täiskasvanu - 50cc pitbike vist ei sobi ja 125 on minuarust ohtlik kui kogemus puudub - kipub ju üle tulema.

Aga tänan kaasamõtlemast.

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

aga ma arvan et küsi talt. kas talle meeldivad mootorrattad, juhul kui meeldivad siis ise sõites akkavad aina rohkem meeldima 8) . Ja vii ta autokooli lube tegema. nendel on seal lahjad masinad. Ja lisaks proovimisele saab ka load tasku ja ongi uus mootorrattur jälle teedel :bsmile:

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a

Teema algataja
motard
Kontakt:

No muidugi meeldivad talle rattad. Muidu see teema ei areneks meil kodus. Aga tsiklilubadega on veel 16 aastasel pisut aega. Ja ega see, et meeldivad ei tähenda kohe, et inimesel sõidusoolikas on. Minule meeldivad näiteks hobused aga ma endale küll ühtegi ei tahaks :).

Mul isiklikum huvi mängus - saaks vahest midagi ebatraditsioonilist teha isa-tütre ühist vaba aega veetes ja metsas paarutamas käia. Poega mul ju ei ole :(

unlimited
Tsikkel: Kawasaki EN500

Lugemata postitus Postitas unlimited »

Nagu Sinilind ütles - autokooli A1'e tegema ja pärast osta 125'ne.
Proovida tuleks muidu küll, kas üldse meeldib.
Ise teen ka A1'e praegu, tulevikus kasulikum + korraliku autokooli ja eksamite läbimine õpetab väga väga palju rohkem kui "ise" õppimine, seda võin lubada. See nende 50'ste miinus ongi, absull sõitjal kogemusi pole vaja. :wack:
EDIT: Ise olen ka 16, niiet ära arva, et lubadeni aega oleks. Nüüd ongi parim aeg neid teha.

Mopeed V-50 - Dirtbike-110cc - GasGas SM50 - Honda CBR125R - Kawasaki EN500
Kasutaja avatar

3m
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas 3m »

motard kirjutas:

No muidugi meeldivad talle rattad. Muidu see teema ei areneks meil kodus. Aga tsiklilubadega on veel 16 aastasel pisut aega. Ja ega see, et meeldivad ei tähenda kohe, et inimesel sõidusoolikas on. Minule meeldivad näiteks hobused aga ma endale küll ühtegi ei tahaks :).

Mul isiklikum huvi mängus - saaks vahest midagi ebatraditsioonilist teha isa-tütre ühist vaba aega veetes ja metsas paarutamas käia. Poega mul ju ei ole :(

Mis aega seal enam on, sajakahekümneviiene peaks just alustamiseks paras olema, need 9-11 kw ei tohiks küll esimeseks rattaks liiga palju olla.

Aprilia Rs 125 '01-> Aprilia Rs 125 '04-> Z750-> FZ1S-> Tiger 800XC

matti

Lugemata postitus Postitas matti »

Oleks tartumaa kandis, annaks enda endurovõrri proovimiseks, suurema ratta mõõtmetega, esiratta vaevalt kergeks saab :roll:

Pole küll päris kriteeriumitega sobiv ratas, aga mu 11 aastane vend sai küll hakkama, niikaua kuniks pöörata oli vaja :mrgreen:

Teema algataja
motard
Kontakt:

matti kirjutas:

Oleks tartumaa kandis, annaks enda endurovõrri proovimiseks, suurema ratta mõõtmetega, esiratta vaevalt kergeks saab :roll:
Pole küll päris kriteeriumitega sobiv ratas, aga mu 11 aastane vend sai küll hakkama, niikaua kuniks pöörata oli vaja :mrgreen:

tänan pakkumast, Tartu natuke kaugel jah.

Aga püsiks teemas, ärge pakkuge 125cc, lubade tegemist ega muid vahvaid ideid. Mind huvitab 50cc - natuke ohutum, kindlasti odavam ja võimaldab ilma lubadeta sõitu!

matti

Lugemata postitus Postitas matti »

Aga, otsi kellegi 50cc enduroratta müügikuulutus, huvi on siis saab reeglina proovisõitu kah teha ju.
Halvimal juhul pead veidi kõvera lenksu kompenseerima. :bsmile:

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

matti kirjutas:

Aga, otsi kellegi 50cc enduroratta müügikuulutus, huvi on siis saab reeglina proovisõitu kah teha ju.

Halvimal juhul kehtib siiski väljend "you brake it - you buy it" :)

Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Kui 50 cm3 2t ka kvalifitseerub siis kasutajal WsaN peaks olema selline (Derbi Senda) ja ta on seda siin ka lahkelt proovida pakkunud, vähemalt aasta-paar tagasi. Kui arvad, et 2t jääb äkiliseks siis ma tean Saku kandis meest, kel on 50 cm3 4t riistapuid lausa 2 tk. Tõsi, kumbki pole enduro, üks on Jawa ja teine mingi hiinakas, mis visuaalselt kergelt chopperit meenutab. Aga 4t-tunde kättesaamiseks ma soovitaks pigem neid kui Sendat.

Viimati muutis bitter, 13 Apr 2011, 09:56, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
motard
Kontakt:

matti kirjutas:

no annab sul jah keegi proovisõiduks ratta kui sa tema nähes hakkad lapsele esimest sõitu tegema :)

bitter kirjutas:

Kui 50 cm3 2t ka kvalifitseerub siis kasutajal WsaN peaks olema selline (Derbi Senda) ja ta on seda siin ka lahkelt proovida pakkunud, vähemalt aasta-paar tagasi. Kui arvad, et 2t jääb äkiliseks siis ma tean Saku kandis meest, kel on 50 cm3 4t riistapuid lausa 2 tk. Tõsi, kumbki pole enduro, üks on Jawa ja teine mingi hiinakas, mis visuaalselt kergelt chopperit meenutab. Aga 4t-tunde kättesaamiseks ma soovitaks pigem neid kui Sendat. andres@bittersweet.ee

Derbi oleks juba täisa õige värk. Ega ma ei tea ka kui äkiline see 2t 50cc üldse on. Äkki ongi parem?

No kaeme, äkki on kellelgi veel midagi pakkuda ega mul kiiret ei ole.

Kasutaja avatar

Enduroist
Tsikkel: 125 honda endurokas

Lugemata postitus Postitas Enduroist »

Võid ju talle ka proovida anda mõnd 50cc ATM-i :idea: , sõbral oli selline olend.
ta ütles et tal jäi võimsusest kõvasti puudu, ning siis aretas ta juurde 125cc daytona mootori.

aga pakun ka enda oma proovimiseks.
olen tuttavaid õpetanud sellega sõitma ning vaid ühel seitsmest inimesest ei tulnud see välja. (pani teise käigu ja tagarattale (crash) , ning ma ise istusin veel taga üritades teda õpetada :mrgreen: )
Masinaks on siis Honda XR125L mida on päris tõsiselt tagant järgi aidatud.

Terv. Enduroist

Ega ratas sinu eest sõida :wink:
Kasutaja avatar

VWman
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

Kasutaja Efendi äkki suudab sind aidata, uuri tema käest, neil AP Motos äkki mõni demo pill olemas.

50 kuubikut ja 2 takti, sellise annab suht tervaks ajada ja tavaliselt aetakse ka. :roll:
Aga anna talle alustuseks ATV-d proovida , vähemalt ei kuku ümber :D

KÄIN JALA JA JOON VETT

RKsilver

Lugemata postitus Postitas RKsilver »

anna korra ATV ja siis enam tsiklit ei soovigi...

demo ikka tsikliga teha ning Priit-ul peaks tõesti senda ka alles olema, isegi mul proovida lasknud.

Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik :)

Teema algataja
motard
Kontakt:

ATV-l on 4 ratast :)
Sellega on plika vuranud ja eks meeldis ka aga mul on endale sõidukaaslast vaja, kuhu ma lähen ise tsikliga ja plika atv-ga sabas. Rajad on ikka erinevad.

Aga tänud kaasamõtlemast eks nüüd jäi asi kevadesse. Ja siis juba plika nii palju suurem et äkki kannatab tõesti juba 125 soetada. Hinnaklass ka peaaegu sama. Eks näis mis kevad toob.

Kasutaja avatar

nm5

Lugemata postitus Postitas nm5 »

motard kirjutas:
matti kirjutas:

tänan pakkumast, Tartu natuke kaugel jah.

Aga püsiks teemas, ärge pakkuge 125cc, lubade tegemist ega muid vahvaid ideid. Mind huvitab 50cc - natuke ohutum, kindlasti odavam ja võimaldab ilma lubadeta sõitu!

Ilmselt kui plaanis on tüdrukul koolis hakata käima, st linnaliikluses osalema. Ja kui tal pole kokkupuuteid olnud liikluse ja mootorratastega siis oleks igal juhul ohutum varjant teha ära 125cc load ja soetada 125cc võrr, kui lasta ta liiklusesse 50cc ja ilma sõidukogemuseta ja/või liiklusteadmisteta. Ja pealegi, kui natuke on 50cc 2 taktilist järgi aidatud siis võib teine olla isegi teravam kui 4 taktine 125ne :wink:

Aprilia RST 1000 Futura

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

motard kirjutas:

Samas eksisteerib võimalus, et plika peale esimest sadulasse istumist teatab, et ta tegelikult ei tahagi, kardab vms.

nm5 kirjutas:

Ja kui tal pole kokkupuuteid olnud liikluse ja mootorratastega siis oleks igal juhul ohutum varjant teha ära 125cc load ja soetada 125cc võrr, kui lasta ta liiklusesse 50cc ja ilma sõidukogemuseta ja/või liiklusteadmisteta. Ja pealegi, kui natuke on 50cc 2 taktilist järgi aidatud siis võib teine olla isegi teravam kui 4 taktine 125ne :wink:

nm5, kas Sina maksaksid A-kat kursuste eest mingi 4-5 kilo ära ja siis kuuleksid lapse käest peale esimest sõidutundi, et ei meeldi-rohkem ei taha? Kindlam ju kuskil põllul-parklas anda võrri proovida ennem ja siis tüdruk ise otsustab, kas läheb autokooli (või jah) Motard tahab ju PROOVIDA, mitte last linnaliiklusse lasta sellega.

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”