"Märkan mootorratturit!" Vabatahtlikud!!!
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 3558
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
"Märkan mootorratturit!" Vabatahtlikud!!!
Vabatahtlikud!
Laiadele massidele, eelkõige autojuhtidele on vaja näidata, et tsiklist on inimene ning et mootorratturit tuleks liikluses märgata. Selle teadmise massidele lähemale toomiseks on meil peotäis (umbestäpselt nii musttuhat) kleepekat kirjaga „Märkan mootorratturit!”, mis on ideaalsed autode tagaklaasidele kleepimiseks. Vaja on vaid vabatahtlikke mootorrattureid, kes need kleepsud autojuhtidele kena naeratuse ja paari seletava lause taustal kätte ulataksid. Eelduseks on, et jagaja on valmis inimestega natukene sõbralikult suhtlema.
Jagamine toimuks ja vabatahtlikke oleks vaja:
1.kolmapäeval, 23. aprillil Pärnus Port Arturi parklas
2.neljapäeval, 24. aprillil Tallinnas Järve Selveri, Rocca al Mare keskuse ja Sikupilli keskuse parklates
3.reedel, 25.aprillil Tartus Lõunakeskuse parklas
Kõikides kohtades kestaks jagamine umbes kl 17 kuni 20.
Kui sa ei julge või taha kleepekaid jagada, siis tule ikka tsikliga kohale ja näitame üheskoos ilmarahvale, et kiivrite ja tagide sees on täiesti normaalsed inimesed, mitte lapsi söövad koletised.
Ürituste korraldajad on tavalised mootorratturid, kes tunnevad muret liikluses valitseva hoolimatuse üle. Loodetavasti aitab kleepsude jagamine natukene kaasa sellele, et meid liikluses rohkem märgataks.
Kõik, kel huvi, andke osalusest teada järgmistel aadressidel:
Pärnu vabatahtlikud – Silver (lang) silver.lang@infoweb.ee
Tartu vabatahtlikud - Rait (Bladyhell) baar_tallinn@hotmail.com
Tallinna vabatahtlikud – Arno (Mõuki) arnopar@hotmail.com
Mootorratturid, teeme ennast nähtavaks!
Lugupidamisega
Väino Laisaar
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
- Tsikkel: Drag Star
- Kontakt:
Väike idee sellega seoses
Neid kleepse võiks pihutäis kaasa haarata sellistele motoüritustele kus tsiklistid oma kaherattalisi rahvale näitavad. Nimelt IronButt mehed kavatsevad sellist näitust Põltsamaal korraldada ja samas võiks ka kleepsusid jagada. Kui juba rahvas tuleb tsikleid kaema siis on nad ka sõbralikult häälestatud ja heameelega nõus kleepsu mälestusena seljas kanda. Muidugi suvel selliseid üritusi on palju ja kui mõni tsiklitüdruk ka kampa lööb siis edu garanteeritud!
Austusega numan.
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
sepp kirjutas:mõistlik olex ehk kohe ise see kleeps panna ka autole ära mitte anda kaasa..muidu lähevad kusagile keldri ustele.. sauna kylmikutele jne jne.
Tähtis pole mitte niivõrd see kleeps, kui meeldetuletamine, et tsikkel on väike ning jääb kergesti märkamatuks, kui ei olda tähelepanelik.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
margus014 kirjutas:sepp kirjutas:mõistlik olex ehk kohe ise see kleeps panna ka autole ära mitte anda kaasa..muidu lähevad kusagile keldri ustele.. sauna kylmikutele jne jne.
see võib just autoomaniku marru ajada
Sepp mõtles ilmselt ikka koos autojuhiga see kleeps installeerida
Kui meeles ja jõuan siis üritan ka arvatavasti Järve Selveri juurde tulla ja moraalseks toeks olla tsikliga. Jagajast ja jutustajat minust pole.
Ja nagu Cadogi võin isegi kleepse Ironile kaasa võtta...kohvris peaks ruumi ikka olema:)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
Re
Elame selle järgmise nädala üle ja siis loeme ellujäänud kokku ning räägime siis ironile kleepsude viimisest. Kampaaniakleepsud on erinevalt bikeris eeltellitutest sponsori logoga.
Kolmapäevase Pärnu seltskonna abi oodatud meilile nagu esimeses postis kirjas. Ühtlasi, kel plaan näiteks Tallinnast rattaga tulla ilusa ilma korral, andke kindlasti märku ning võiks koos suvepealinna poole liikuda.
Ise olen normaalse ilma korral igaljuhul rattaga minemas...
Mida rohkem, seda uhkem, seda rohkem tähelepanu ning omakorda rohkem kõneainet jne... Start Tallinnast umbes lõuna paiku, täpne kellaaeg järgmise nädala alguses.
Re
jan22 kirjutas:Üritan Sikupilli parklasse kohale tulla!
Võin jagada ka kui vaja!Terv.Jan
Väga hea Jan - ootame! Lisaks - Ka Tartusse toimub sõitmine järgmise reede pealelõunal - kel soovi ja huvi liituda - võtke ühendust.
küsimus ratturitele.
kuidas krt ma teid märkama pean kui te linnas autode vahel söelute, umikutes mööda trügite... . mul autol on küll 6 peeglit küljes. üli raske on neid köikke jälgida ja teid sealt leida kui te tekite ja kaote nagu vahelduvvool.
söitke täistuledega päeval , ühele kroomiahviel olen kolmpäeva järjest näidanud et pane tuled pölema . ikka söidab ilma.
K2bi kirjutas:küsimus ratturitele.
kuidas krt ma teid märkama pean kui te linnas autode vahel söelute, umikutes mööda trügite... . mul autol on küll 6 peeglit küljes. üli raske on neid köikke jälgida ja teid sealt leida kui te tekite ja kaote nagu vahelduvvool.
söitke täistuledega päeval , ühele kroomiahviel olen kolmpäeva järjest näidanud et pane tuled pölema . ikka söidab ilma.
Vastus: Ahve on igasuguseid, mõned rumalamad mõned targemad. Ise autojuhina tean, et mind häirivad mootorratturid kes, tekivad ei kuskilt ja sõidavad end täpiks. Samas ei hakka neid ka tahtlikult kuidagi takistama.
Usun siiski, et enamus meist on mõistlikud juhid, kes ei soovi segada teisi liiklejaid. Seepärst üritan alati ka tähele panna, mis toimub liikluses mu ümber ja alati teha mootorrattale ruumi kui võimalik.
________
FJ 1100 -->Kawasaki GPZ 1100
-
K2bi kirjutas:küsimus ratturitele.
Tundub väga retooriline küsimus... Juht peab nägema ümbrust ja käituma vastavalt olukordadele, mitte halama, et ta ei suuda seda teha!
Ja pudeli absinti
Taas lahti teen ja üksinda
Ma võtan ennast vinti.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Retoorilise küsimuse peale mainiks siiski, et kehtib juriidiline printsiip: meil on alati õigus eeldada, et teised täidavad seadust. Ehk siis, kui keegi ikka linnas 100-ga lendab ja sa talle ette keerad, saab see "teine" igal juhul kopsaka osa süüst endale. Lisaks lõhutud ihu (pole vaja oma hoolimatult kaotatud elu vägisi teise inimese karma peale riputada). Me peame märkama asju liikluses. Aga liiklus ei ole sõda, kus ellu jääb see, kes ennast paremini maskeerib ja samas kiirem on. Pigem siiski vastupidi.
Üleskutse ikka niipidi, et ärgem pangem ennast ise sellisesse olukorda oma hoolimatusega. Ja ärgem usaldagem ENDA elu pimesi TEISE kätte!
-
scryth kirjutas:Kah üks retooriline küsimus... kas sinu arvates peaks juht nägema ka majanurga tagant lähenevad madallendurit, kelle liikumiskiirus on kordades suurem kui üldine liiklusvool?
Jutt oli K2bi poolt sõelumisest ja mööda trügimisest. Eeldan, et need tegevused toimuvad siiski liiklusvoolus kus autojuht liigub. Maja nurga taga autosid varitsevaid võidurõõmsa irvega rattureid ei saa pidada liiklusvoolus liikujateks.
Ja pudeli absinti
Taas lahti teen ja üksinda
Ma võtan ennast vinti.
Tsikkelröövel kirjutas:Retoorilise küsimuse peale mainiks siiski, et kehtib juriidiline printsiip: meil on alati õigus eeldada, et teised täidavad seadust. Ehk siis, kui keegi ikka linnas 100-ga lendab ja sa talle ette keerad, saab see "teine" igal juhul kopsaka osa süüst endale.
Lause sul pisut vastuolus. Mis moodi kopsaka osa süüst? Kogu süü peaks ikka saama.
-
- Tsikkel: Kawa
-
- Tsikkel: Kawa
Ma tuleks autoga sinna Järve Selverile. Kas mitut kleepsu ka saab?
Re
Tere.
roccasse tulge ikka ka, teeme teist seal pilti ka.
MA EI SAA MAINIMATA jätta, et kuna ülemiste keskus küsis meil parklas viibimise eest pappi, siis sinna me oma üritusega kahjuks seekord ei jõua
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.