Elusa Mootorratturi kampaania

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Elusa Mootorratturi kampaania

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

Ajakiri “Motomaania” korraldab mootorratturitele suunatud liiklusohutuse kampaania

Ajakiri Motomaania otsib mootorrattureid, kes tahavad päeva lõpus elus olla, et sõpradega õlut juua.
Motomaania koostöös Maanteeametiga korraldab esimest korda Eestis liiklusohutuse kampaania, mis on suunatud mootorratturitele. “Elusate mootorratturite” kampaania eesmärgiks on vähendada mootorrataste, mopeedide, rollerite ja ATV-dega juhtuvate liiklusõnnetuste arvu.
“Elusate mootorratturite” kampaania tähtsaimaks ideeks on kiiver. Kiiver on mootorratturi kõige olulisem elukindlustus. Nagu mitme selgi aastal juhtunud õnnetuse asjaolud näitavad, jäi neis hukkunud sõidukijuhil kiiver kahjuks pähe panemata. Seepärast paneb Motomaania kõigile mootorratturitele südamele: kanna kiivrit ja jää ellu!
“Elusaks mootorratturiks” saavad ainult need mootorratturid, kes täidavad kolme lihtsat reeglit:
1. Kannavad sõites alati kiivrit
2. Osalevad liikluses eeskirju järgides
3. Ei istu lenksu purjuspäi
Motomaania tahab, et mootorratturid austaksid teedel nii ennast kui teisi liiklejaid. Me soovime, et hooaja lõpus oleks alles kõik mootorratturid, rollerijuhid ja ATV-sõitjad.
Kampaaniaga on hetkel ühinenud järgmised motoärid: Ramo, Mulgi Motoäri, Velt Motocenter, Motokeskus, Falmek, Motofocus, All Right Motokeskus ja Moto.
Klubidest on “Elusate mootorratturitega” ühinemiseks soovi avaldanud: Motox, Otepää Motoklubi, Eesti Rolleriklubi, Freedom Feelers, WIMA Estonia, Skype Motoklubi ja Eesti Mootorrattaklubide Ühendus.
Samuti leiab Motomaania esindajaid suvistelt tsikliüritustelt, kus saab ligi astuda ja kampaaniaga ühineda. Lisaks saab “Elusa mootorratturi” kleepse Old Indiani Cafe&Pubist Tartus ning Aleksandri Pubist Pärnus.
Motomaania on ainus Eesti mootorrattaajakiri. Ajakiri ilmub 2004. aastast.
“Elusa mootorratturi” kampaaniast lähemalt: www.motomaania.ee
Kontakt: toimetus@motomaania.ee, telefon 517 2246.

Heade soovidega,

Helen Urbanik, Motomaania toimetaja
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

*Mufista aitab ka hea meelega... :)
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Re

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

MC PÕRGUAHVID tunnustavad algatust ja on valmis sellesse panustama
K1200S

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Ajakiri Motomaania otsib mootorrattureid, kes tahavad päeva lõpus elus olla, et sõpradega õlut juua.
Hell oo?!? äge eesmärk küll kampaanial. Et nagu elu mõte on õhtul sõpradega õllejoomises?
Peaks vist MC kotkapoegadele sobiv kampaania olema küll... ma isiklikult pigem ei samastuks selle kampaaniaga, kuigi õlle sisse sülitan harva ja täis peaga rooli/tsikli selga ei istu.
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

See sõpradega õllejoomine on jah, väga valus ämber. Kuidas oleks õhtul kodus lastele issi ja naisele mees? Kui muidu ei saa, siis õllelõhnasena kui kaine ei jaksa olla? Kes ei jaksa siiski ilma alkota, soovitan vaadata :

Kasutaja avatar

sipsik
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sipsik »

Ise muidugi arvasime, et päeva lõpus tahavad kõik elus olla. Eksisime?
Sõpradega õlle joomine oli rohkem kujundlik väljend. Loomulikult teeb igaüks seda, mis talle rohkem meelepärane on.
Kasutaja avatar

IvarSiim

kampaania

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

No ärge seda õllejoomist ka nüüd tähttähelt võtke, saate aru küll mis eesmärk kampaanial on :lol:
siim / olude sunnil 3.a. karsklane ja hullu ei midagi /

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Alko kampaaniasse toomine ka minuarust sobimatu.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

HeitiKender

Re: kampaania

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

IvarSiim kirjutas:
No ärge seda õllejoomist ka nüüd tähttähelt võtke, saate aru küll mis eesmärk kampaanial on :lol:
siim / olude sunnil 3.a. karsklane ja hullu ei midagi /
Ei võtagi täht-tähelt, aga kui see on kampaaniatutvustuse avalause, siis on ikka kurjasti, minu arvates. See on juba natuke haiglane kuivõrd sügavalt on süvenenud stereotüüp tsiklistid-"pärast võtame õlled". See näitab tsiklisõitjaid negatiivses valguses - olgu päev milline on, õhtul on ikka jooma. Ja paraku mitte tsiklitüübist lähtuvalt. Ning kõik algab esmapilgul süütutest lausejuppidest. Võrdluseks tooks "oliiviõli on hea" ning "roheline tee on tervislik" - mõlemad lihtsad laused ja väärad. Aga inimesed usuvad, sest kogu aeg korrutatakse :)

33 aastat ilma alkoholita hakkama saanud. Ja ma ei pea seda mingiks saavutuseks. Saavutus on end pea iga nädalalõpp lilleks juua.

Ja kampaaniat toetan muus osas.
Kasutaja avatar

Habib
Tsikkel: Suzuki V-Strom

Lugemata postitus Postitas Habib »

Huvitav, kui mitu teemat on siit üldse läbi käinud ilma, et keegi kedagi "mootorratturite maine" kahjustamises ei oleks süüdistanud. :shock:
...Ja nagu alati jääb kibekiiresti tahaplaanile esialgne idee ja algab kibe tähenärimine.. :D

Lihtsalt... suvel võiks ju muud teha olla :roll:
Lambad on siin ja... lambad on sääl...

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

See õlle joomine jah ei kõla seal lõpus hästi. Jätab sellise mulje, et kõik sõidavad päevläbi kuhugi poole selleks, et jõuda õhtuks kuhugi, kus on sõbrad ja õlu. Mitte sõita sõitmise pärast, vaid sõita sellepärast, et pärast sõitmist õlut juua. Pigem oleks jah võinud olla lõpulause stiilis, et ka mootoratturil on pere ja sõbrad, kes teda ootavad. Mis alkosse puutub, siis mitte et ma ise poleks joonud, vaid see teema on ikka juba täiega käest ära. 1 klassi lapsed varastavad ka juba poodidest Coolerit. Alko peaks retsepti alla minema mõneks aastaks. Sellist juttu ei kuule pea enam kusagil, et kui palju keegi on jõudnud kuu ajaga sama jooksuringi läbimiseks kulutvat aega lühendada, või nüüd jõuan 10 mintsa asemel juba terve tunni sörkida. Tavaks on saanud see, et mitu jooki me selleks korraks ostame, eelmine kord läks ... näkku ja tuli vist veel puudu ka, igatahes järel sai käidud, aga ise ei mäleta küll. Ei jooda mitte ainult sündmuste puhul, vaid ka juba ajaviiteks. Ei joo mehed, vaid ka naised ja nagu te juba kõik teate, siis mitte just vähe. Mitte aind naised, vaid juba lausa tüdrukud. Rääkimata suitsetamisest. Joome ja suitsetame ennast vigaseks, ja siis saamegi teada, miks EESTLASED välja surid. Ärge pikkaviha pidage sain ka oma tähe ära närida. ;)
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Häh, "...otsib mootorrattureid, kes tahavad päeva lõpus elus olla, et sõpradega õlut juua. " on ikka parem, kui "Rohkem seksikaid mehi euroopast" ning "Viie aasta pärast saame kõik öelda - TEHTUD!!!" :mrgreen: :twisted:
Challenge the Adventure.Ride The World

QNN

Lugemata postitus Postitas QNN »

...no ma ei saa aru!! Ka kuuendal "kampaaniajutu" lugemisel ei läinud seda lambikest :idea: pea kohal põlema, mis multifilmides tavaliselt ajutegevuse tunnuseks...

Kampaania eesmärgiks olev: (...vähendada mootorrataste ja...juhtuvate liiklusõnnetuste arvu) on minu arust jabur. Jääb mulje, et me nagu päevast-päeva ei teekski muud, kui sõidaks ennast katki, huligaanitseks liikluses ja foori taga seistes lahendaks ka õllekest....JA OLEKS SELLE ÜLE KA UHKED.
Et siis kampaania korras jääks nagu vahelduseks ellu, või midagi... :lol:

Krt. idee, et propegeerida vastastikust sallimist, turvalisust vms. ei ole üdini põrunud, kuid siiski...no mida peaks ma kampaania korras siis teisiti tegema...no mida??
Kas ma olen ainus, kellel tekib lapselik trots, et viskaks kiivri põõsasse ja tahaks näha, kes teeb mulle selgeks, et ma ei ole(hetkel) elus mootorrattur??

...igas asjas tuleb näha ka midagi head: vähemalt ei ole nüüd "Kaine Grupijuhi" kampaania enam oma ülimas lolluses üksinda... 8)

AGA siit ka kampaania suurele ringile: keegi targematest võiks tõesti aidata mul mõista selle mõtet...kummardan sügavalt, kui see õnnestub ja luban, et sellisel juhul sõidan reedel Pärnusse eranditult lubatud kiiruse piires... :roll:
Kasutaja avatar

maru

Lugemata postitus Postitas maru »

olen igati asjaga nõus.mis puutub õllesse siis on see sügavalt igaühe oma asi
jawa->yamaha 600 xj->yamaha 600 fazer -suzuki marauder 800
sõidan ja ei mölise
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Vaadates siinkandis tegutsevaid ATV sõitjaid, ei teki küll soovi nende säilimisele...
Kasutaja avatar

anarhismikaplan

Lugemata postitus Postitas anarhismikaplan »

Mulle igatahes selline hüüdlause sobib. Vaatasin just kalendrit ja lugesin enamvähem 40 päeva kuhu sõidetakse kohale tsiklitega ja valdavalt selle pärast, et sõpradega õlut juua. 40 päeva on enamvähem neljandik kogu tsikli hooajast ja mu meelest on see piisavalt suur number, et seda tasuks kasutada hüüdlauses. Kuigi ma sõidan koguaeg kiivriga ja pooldan kaine peaga sõitmist, siis mina liiklen tükk maad ohutumalt, kui ma mõtlen et vastasel korral jääb mõni õlu joomata.
Tahaks ka veel õelalt lisada, et need kellele õlle joomine ei sobi õhtul - ärge lihtsalt osalege selles kampaanias (kuigi kiivreid võiksite siiski kanda)
Kasutaja avatar

Primo

Mis ma tahtsingi lisada..ahjaa, ärge sööge liha - kolestorool 'n' shit, ummistab artereid ja värki ( mitte, et teie enda keha seda sama paska ise ei toodaks nimetatud toodet tarbimata ).Ärge sööge poest ostetud kartulit, tomateid, kurke, redist, õunu, pirne, ploome jne. - Need on niikuinii kõik geneetiliselt muundatud või kasvatatud termotuumaväetise otsas.AAAAAAA, ÄRGE SÕITKE TSIKLIGA, SEE ON SEE KÕIGE OHTLIKUM...

Elada on üldse ohtlik ja kõigi lõpp-peatus on üks ja sama...Vahe on ainult selles, millal sinna jõutakse, kuidas sinna jõutakse ja kui rahul ollakse sellega, kuidas sinna jõutakse.

Ja sõpradega õllet võtta ja meeldivalt aega veeta on see kõige jubedam ja ohtlikum tegevus, eksju...Kõik tahavad nii õiged olla.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Ellujäämise nimel võib ju mõned õlled juua :twisted: .
Nali naljaks aga praegu ühiskonnas valitseva alkoholihüsteeria ajal ei ole ehk kõige mõistlikum kampaanias õlle manustamisest rääkida ...

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Kasutaja avatar

Aizar

Lugemata postitus Postitas Aizar »

Minu arust on äärmiselt kiiduväärt, et keegi võttis lõpuks kätte ja tegi asja ära, mitte ei jahunud selle ümber veel 3 aastat.

Samas tuleb nõustuda nendega, kes kampaania sihtgrupist päris aru ei saa. Kuidas kavatsete tagada, et värskelt kiivriga klepsu kaasa saanu järgib liikluseeskirju jms? Samuti ei seondu need nõuded kuidagi klepsul oleva tekstiga või visuaaliga. Ma ütlen ausalt, et ma ei järgi sõites kõiki võimalikke LE punkte -- samas kiivrit kannan ja purjus peaga ei sõida. Tohin ma seda kleepsu kasutada/jagada?

Seega, kuni kampaania ei ole veel täielikult hoogu sisse saanud, ehk oleks mõtekas natuke tiibu koomale tõmmata ja keskenduda justnimelt kiivri kasutamisele ja jätta muud järgmisteks algatusteks? Sellisel juhul saaks kampaania konkreetse ja selgelt mõistetava sõnumi.

Olgem ausad, eelkõige on kiivritega ikkagi probleeme noortel motohuvilistel, olgu siis rollerihuntide või A1 kategooriaga tegu (rolleripolitseil ka jalgrattakiivrid :P). Suure ratta seljas naljalt ikka ilma kiivrita vendi ei näe, võibolla 1%? See hooaeg pole vist ühtegi näinud. ATVd, jetid jms on teine teema.

Seega, esmajärjekorras tuleks neid klepse paigaldada müüdavatele ratastele/rolleritele/atvdele. Ehk sinna, kus ta värskel omanikul pidevalt silme ees oleks. Samuti oleks nähtav neile, kellele värske omanik ratast laenab vms. Ühe variandina võiks politseiasutustele pakkuda neid jagamiseks, poisid ikka vahepeal püüavad ilma kiivrita tegelasi -- kunagi oli see "Kas on kiire" kampaania samasuguse jagamismeetodiga.

Siiski, igati tubli, et sellise asjaga välja tuldi. Kasu on asjast täiesti kindlalt.

P.S Mis puutub õllesse jms.. Kui keegi sellest lausest välja loeb, et IGA mootorrattur ennast iga õhtu karbussiks tõmbab, siis on see ikka sügavalt tolle isiku probleem. Rääkimata sellest, et sõitmine, õhtune õlu ja sõbrad kuuluvad vähemalt minu puhul küll bikeri kuvandi juurde.
Aivar
Kasutaja avatar

etv 1000

Lugemata postitus Postitas etv 1000 »

õlle ja mu see pläma milleks tekidada probleemi ühe mehe ennakust.
muidugi on kõik see punt hetkel et "ei mina pole kunagi joonud" ja "et mina ei sõida kunagi purjuspeaga"
Tegelt on ikka sittaks hea jõuda kuskile samas ei kusakile oma sõpradega ja korkida lahti mõned õlled ja heidutada läinud päeva või enam läinud aastat.Kõik te kes peate ennast non alkohoolikuteks....sorry kuid see ei tähenda veel seda et te ei sobi vastavat kampaaniat esindama.
Mina samas joon teie auks mõned pillud ja loodan et kunagi ei pea sellist alandust tundma nagu "mõned õlled sõpradega".
P.S Vahel olen õnnelik õllest haisev tsiklist.
PEACE!!!
Viimati muutis etv 1000, 21 Juun 2007, 06:37, muudetud 1 kord kokku.
elu on liiga lühike et, seda poole gaasiga läbida.
Kasutaja avatar

etv 1000

Lugemata postitus Postitas etv 1000 »

Ah jaa kui tõesti vaja siis ma võin ka ju mõned kleepsud endale peale ka toppida. "Ettevaatust Kaine Mootorattur" näiteks?
elu on liiga lühike et, seda poole gaasiga läbida.
Kasutaja avatar

FleXer
Tsikkel: smv 750

Re: kampaania

Lugemata postitus Postitas FleXer »

IvarSiim kirjutas:
No ärge seda õllejoomist ka nüüd tähttähelt võtke, saate aru küll mis eesmärk kampaanial on
Õige jutt
"Väga palju ideid on erinevate kampaaniatega seoses, arvatavasti ei mahu kõik võimalikud ideed ja ettepanekud ühte kampaania raami ära"
oli: kymco agility 50 ; aprilia rx 50 ; mz 125 sx
Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Elusa Mootorratturi kamp...

Lugemata postitus Postitas miilits »

Olen kampaaniaga nõus ja toetan igati, ka siiani olen püüdnud neid reegleid järgida.
Kasutaja avatar

mufista
Tsikkel: Honda CBR

Lugemata postitus Postitas mufista »

Ah, mis te kägisete - õlle või mitte õlle.
Dziisas!
Püüdke ikka seda põhiasja näha, mida öelda tahetakse.. muidugi.. eks näljane räägib ikka leivast...

*mufista toetab tegijaid 8)
Koduperenaine. Bitchsläpin moosilusikaga.
Kasutaja avatar

IvarSiim

aga kui

Ollo ja Kender jt, aga kui korraldaks kampaania " Jalgpall on parem kui sex", aks siis seksist loobute?
tsipa küll teisem teema aga......
siim

ollo

Re: aga kui

Lugemata postitus Postitas ollo »

IvarSiim kirjutas:
Ollo ja Kender jt, aga kui korraldaks kampaania " Jalgpall on parem kui sex", aks siis seksist loobute?
tsipa küll teisem teema aga......
siim
Äkää, mul poogen sest jalgpallist :lol:
Ja õlut joon ma ka täiesti vabalt, minu arvates on see kampaania eesmärgina kasutamiseks lihtsalt pisut läbimõtlemata. A nu, elus tsiklist on igal juhul parem, kui surnd tsiklist, nii et võtke aaga usinalt kampaaniast osa.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

minuarust oleks just vaja rõõmus olla, et keegi selliseid kampaaniaid teeb. Esimene kord ongi õppimise kord. Järgmised korrad tulevad juba paremini.
Peaasi, et näpuga näitamist liiga südamesse ei võeta ja selle tagajärjel entusiasm ära kaob.

Edu kõigile turvalisuse kampaaniatele.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

IvarSiim

nõus

Motokaga ühel nõul !

Ja asi ka selles, et kui ise midagi ette võtad või orgunnid, siis tihti ilmub välja paar- kolm , kellele see värk ei meeldi. Otse loomulikult nad ise ettevõtmisest osa ei võta, kuid kõvad kommenteeriad ja õpetlased küll on. Ma ei pea silmas ainult siinset teemakäsitlust, vaid üldisemalt.
Kuid aeg sõitma minna :lol:
siim

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Loomulikult on igasugune kampaania parem, kui üldse midagi. Ma usun, et keegi ei süüdistagi siin korraldajaid, vaid juhivad tähelepanu ja sellega ka annavad uude projekti omapoolse panuse. Keegi ju pole sündides tark, ikka kasvades ja õppides saab targaks. Samas ju tegelikult on see kampaania suunatud ju mootoratturite enda ringile. Mitte et üldsus peaks nüüd mootorratturile kiivrit pähe panema, vaid rattaur ise, ja targem sõber ka peaks kaas ratturile tähelepanu juhtima. Minu eelnev tähenärimine oli tingitud just sellest eestit tabanud joomarlusest ja sellest lausest jäi selline mulje, et nii kui oled sõpradega kokku saanud, pead õlle tegema, muidu ikka pole see PÄRIS mootorrattur. Lihtsalt pealekasvav generatsioon saab inspiratsiooni ;).
Kasutaja avatar

Primo

Pilt

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”