Tsikliga Saaremaa praamijärjekorras
Moderaator: Moded
Tsikliga Saaremaa praamijärjekorras
Virtsu ja Kuivastu sadamas praamile minekuks tuleks pileti ostmiseks sõita piletikassa vasakule küljele, ehk sinna kus on kirjutatud BRONN. Kui seal luugi taga teenindajat ei ole, siis tuleb ratta seljast maha tulla ja omadel jalgadel paar sammu tehes teiselpool putkat olevast luugist pilet osta. Seejärel tuleb sõita kõige vasemasse ritta ( bronni reast ka veel vasemasse) ja kõige ette. Liiklusväravatel oli vähemalt eile juba ka vastav lisatahvel pandud : bussid ja mootorrattad. Igal juhul sõitke täiesti ette, paigutajad võtavad teid sealt suure järjekorra puhul kohe alguses või viimases lõpus ning täidavad tsiklitega autode vahele ja nurkadesse jäävad tühemikud. Ärge seiske mootorrattaga üldjärjekorras, keegi ei nõua seda !
NB! 2008 aasta suveks on Virtsu sadam rekonstrueeritud. Tsiklitel on endiselt väljaspool järjekorda peale saamine. JÄLGIGE LIIKLUSKORRALDUST JA MÄRKE!

Mõned aastad veel ja ehk hakkavad autod ummikus kaherattalistele 'teed tegema' viltu keeramise ja sajatamise asemel.
Viimane hea kogemus oli Zagrebis, kuna sel õhtul oli horvaatia-vene jalgpall, siis olid mõned kiirteede maha-pealesõidudki umbes. Väga norm oli seal ridade vahel sõita, kui autod liginedes veits kõrvale tõmbasid(rattal olid kohvrid küljes).
Tegelikult Saaremaale tahaks mina juba mööda silda sõita.
Ametlikult kehtib see süsteem esimest kuudHitchiker kirjutas:juba aastaid.

Seega saavad nüüdsest ka liiga korralikud ratturid kaakidega samadel aluste praamile.
Mitteametlikult on seda praktiseeritud juba alates 1981 ja võib olla ennegi. Ma lihtsalt varem ei pruukinud seda teenust.
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
(eelmise aasta õlletoobrilt )
Ilmselt see järjekorras ootaja selline üliviisakas inimene oli,ja seda suurem tema imestus kui lõpuks ette jõudnuna näeb kuidas asi toimib.
Peeter aka Hondarebel aka Basilio
Ei ole õrna aimugi!kullokas kirjutas:Olen alati tahtnud küsida, kuidas külgkorvimehed peaksid ses situatsioonis käituma?

PS. kui keegi suhtleb meie soome hõimuvendadega, siis edastage see inf palun neile ka. Mulle tundub, et enamjaolt just nemadki jonotavadki seal. Üksikud eestlased ka sekka.
Ei mingit kuu aega varem algavat võidujooksu broneeringutele, ei sabas passimist. Kusjuures kui ma sadamast piletit ostsin, siis tibi isegi luges mulle sõnad peale, et te sõitke ikka mootorrattaga kohe rivi algusesse, üldjärjekorras passima ei pea

Viimane kord Hiiumaal oli 7 ratast autoderivi kõrval ootamas ja kõik mahtusid mõnusasti praami tagumise osa "mulkudesse" ära.
Kadedatele automeestele võib alati öelda, et sorry, aga mina maksan tsikliga sõitmise eest "mugavuse hinda": mul on vaja sõiduvarustust, olen kogu aeg ilmastiku meelevallas jne. Selle eest on mul aga ka mõned privileegid nii, et ära mölise

-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Just. Nüüd on ka Rohuküla sadama kai peale suur punane vaip maha maalitud - minek nagu presidendi vastuvõtulecyber kirjutas:kui ma sadamast piletit ostsin, siis tibi isegi luges mulle sõnad peale, et te sõitke ikka mootorrattaga kohe rivi algusesse,

TSIKLIGA PRAAMILE
SAI AUTOGA TULDUD VÄIKSE PRAAMIGA KIHNUST-MUNALAIULE,SEAL EI OLEKS KÜLL VÕIMALIK TSIKLIT PANNA KUI 12 AUTOT PEAL-AINUS KOHT OLI ALLA BAARI MINEKU UKSEESINE,AGA SIIS OLEKS KÕIK ALLAMINEJAD ÜLE TSIKLI PIDANUD RONIMA.
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
mina olen üks nendest viisakatest kes ilusti järtsus istus. Siis tuli praam ja sõitis uue koormaga minema.. ma passisin vihmas edasi.
Siis sai viisakus otsa ja sõitsin ette ära. Veel tunnike ootamist ja naks, olingi järgmise praami peal
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Motopaks kirjutas:mina olen üks nendest viisakatest kes ilusti järtsus istus. Siis tuli praam ja sõitis uue koormaga minema.. ma passisin vihmas edasi.
Siis sai viisakus otsa ja sõitsin ette ära. Veel tunnike ootamist ja naks, olingi järgmise praami peal
Ei noh, tubli! Ega biker.ee nimelist motoportaali ju ei loe ka, ega?
Muide, selles osas on küll õigus, et märgistus on vilets. Lisatahvel on vaid liiklusväravatel ja äärmise vasaku rea peal vist. Liinibussid ja mootorrattad. Normaalne oleks märkidega suunama hakata juba enne kassat. Aga eks ma siis räägin murest ja parendusettepanekutest, kui sadamahaldajatega kokku satun.
mina olen üks nendest viisakatest kes ilusti järtsus istus. Siis tuli praam ja sõitis uue koormaga minema.. ma passisin vihmas edasi.
Paksu!!!??? Sinusugune kogenud motomatkaja paneb sellise ämbri Ai Ai Ai
Tark ei torma!!!
Positiivne uudis
http://www.meiemaa.ee/index.php?content ... rtid=21887
E-pilet on varustatud unikaalse triipkoodiga ja selle kontroll toimub triipkoodi lugejaga, paarisekundilise kontrollimise käigus saadetakse signaal serverisse, mis loeb antud koodiga pileti kasutatuks. See välistab sama pileti väljatrüki teistkordse kasutamise. Kliendi mugavuse tagab võimalus sõita sadamas e-piletiga otse broneeringureale, ilma vahepeal autost väljumata.
E-pileti keskkond käivitub erinevatele kliendigruppidele etapiviisiliselt. Esmalt saab e-piletit osta täishinnaga sõitvale sõiduautole, mootorrattaga reisijatele. Saarlastele kehtiva hinnasoodustusega pileteid esialgu osta ei saa.
Mugav saartevahet praamitamine oli mul endal üks headest põhjustest tsikli soetamiseks....ja kurivaim, mis seal salata tõesti on mõnus pikast autoderivist mööda sõita ja järgmise paadiga üle saada (kahjurõõm pidi see kõige puhtam rõõm olema..hehe). Kui suvel koos sommidega ja 14 rattaga reede õhtul ka esimese praamiga üle saime olid nood meeldivalt üllatunud. Neil Ahvenamaa praamidel olevat hiljaku kord sisse seatud, et tsiklid aint ühtses rivis autodega. Autorahvas olevat kaevanud, et "motoilijat etuilee..jne. Ja ei loe, et vabu kohti praamidel küll. Ilmselt skandinaavia värk (raske küll uskuda...äkki keegi on hiljaku käind ja teab midagi asjast kosta..) Loodame, et meil sama jama varsti ei ole ning ikka tsipa puhast ning tervistavat kahjurõõmu eesti autorahvas meile tsikeldajatele vahest lubab....
ants01 kirjutas:Seletage, miks ma peaks maksma 25 EEKi bronnitasu, kui ma niikui nii ilma järjekorrata peale mahun?
Ei peagi. Ostad kassast nagu ikka. Kui ei viitsi seal putka akna all autode vahel võimelda, siis võid ka enne netist osta ( 25.- kallim võõreldes traditsioonilise variandiga) ja põristad peatumata kuni järjekorra ette otsa välja.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
spinna kirjutas:ants01 kirjutas:Seletage, miks ma peaks maksma 25 EEKi bronnitasu, kui ma niikui nii ilma järjekorrata peale mahun?
Ei peagi. Ostad kassast nagu ikka. Kui ei viitsi seal putka akna all autode vahel võimelda, siis võid ka enne netist osta ( 25.- kallim võõreldes traditsioonilise variandiga) ja põristad peatumata kuni järjekorra ette otsa välja.
Teame teame.
Aga see peab ikka laiskus olema, et ei viitsita paariks minutiks tsikli seljast maha ronida!
Minule isiklikult meeldisid kunagi piletiterminaalid, kus kohalikud S-kaardi omanikud said masinast ise pileti välja trükitada.
Edu
Hiiumaale sõites seisime ka algul ilusti järjekorda. Siis viipasid piletikontrollid meile ja käskisid kohe esimestena peale sõita. Laeval ütlesid paigutajad et neil parem siklid alguses igasugustesse avavustesse ära toppida kui pärast viimaste autodega peale punnitama hakata. Meile sellised soovid muidugi meeldisid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.