Katalüsaator

Moderaator: Moded

Teema algataja
Urbanstyle

Katalüsaator

Lugemata postitus Postitas Urbanstyle »

Mul on siis minarelli AM6 mootoriga mopeed ja tal on katalüsaator, otsingust midagi väga tarka ei leidnud ja ehk seepärast tegin uue teema
Läbitud kilomeetreid on alates aastast 2002.- 9000-10000km vahel
Mul oli standardis 12mm karpa ja nüüd on juba pikemat aega 20mm karpa
Ja hakksin siis mõtlema
Kas sellisse kilometraasi juures on võimalik et katalüsaator ei tee õigesti enam oma tööd?
Kas peaksin uue sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] alla panema?
Foorumist niipalju leidsin, et " Katalüsatori eemaldamine tõstab väänet kõrgetel pööretel ning vähendab seda madalatel pööretel "
et kui ma panen sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] millel puudub katalüsaator siis juhtub nii ?
Kui mootor ise on katalüsaatoriga mõeldud, kas ilma katalüsaatorita sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] üldse toimib
Masina tehnoraamatus on kirjutatud "mõeldud vaid katalüsaatoriga versioonile"
Ette tänades abieest , - loodan et hea mode ka aru sai mis tegi sest! ma ei soovi eriti mingeid lambivastuseid.- katalüsaator on katalüsaator,- mootori kuubikud ju ei loe
Kasutaja avatar

nm5

Lugemata postitus Postitas nm5 »

Kas sellisse kilometraasi juures on võimalik et katalüsaator ei tee õigesti enam oma tööd?
On küll võimalik, aastate ja kilomeetrite jooksul võib kat. koguneda tahm ja võib ära ummistuda.
Kas peaksin uue sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] alla panema?
Kui esinevad tunnused ,et masin hakkab pooma pöördeid andes ja jõudu on tunduvalt vähem sooja mootoriga siis võiks küll uurida seda.
Foorumist niipalju leidsin, et " Katalüsatori eemaldamine tõstab väänet kõrgetel pööretel ning vähendab seda madalatel pööretel "
et kui ma panen sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] millel puudub katalüsaator siis juhtub nii ?
Jah,täitsa võimalik. sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] ei anna enam nii palju vastusurvet madalatel pööretel mistõttu madalalt kaotad väänet aga kuna kat. enam pole siis kõrgematel pööretel on gaasidel vabam liikumine ning võidad kõrgematel pööretel väänet ja jõudu.
Kui mootor ise on katalüsaatoriga mõeldud, kas ilma katalüsaatorita sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] üldse toimib
Põhimõtteliselt peaks toimima küll. Kati eemaldamisel võib kütusesegu ainult paigast ära minna nii nagu sportsummuti lisamiselgi ja aitab suurema düüsi panek.

Loodan ,et on abiks...
Aprilia RST 1000 Futura

Teema algataja
Urbanstyle

Lugemata postitus Postitas Urbanstyle »

Tänud abi eest, jah, mul on juba sellised probleemid ette tulnud;)
Düüsiprobleemi mul ei ole
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”