Uus "äge" kiiruse-mõõtmis süsteem!

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Uus "äge" kiiruse-mõõtmis süsteem!

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

hei,

täna Tallinna sõites juhtusin kummalist asja nägema. Tee ääres seisis tume mahtuniversaal ja tagumine luuk oli lahti. Sees paistis mingit kola ja midagi helkivat (arvatavasti objektiivi ots) Jäin seda kummalist asja vaatama ja järsku käis hele sähvatus nagu välklambi oma. Arvatavasti otsustati mu kiirust antud masinast jäädvustada.
Eks ma nüüd ootan kuidas ühendust võetakse ja mis edasi saab.

Seega, olege igaksjuhuks ettevaatlikud kui lahtise tagaluugiga tumedat mahtuniversaali näete.

motokas
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

efendi
Mode
Tsikkel: KTM
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas efendi »

Praegu nad minuteada alles testivad, nii et esialgu sul midagi karta pole. Olen isegi järvevana teel sedasi pildi peale saanud, ja kuna oli suht korralik autovool siis see apastraat muudkui välgutas seal :D. Mahtuniversaaliks on roheline VW Sharan.
i am not totally useless, i can be used as a bad example.

Kes mett teeb, see mett sööb!
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

lisaks veel niipalju et eriti ettvaatlik tasuks järvevanal olla, kus sharan luugid pärani pidevalt sama teeb. pimedas on päris pull kuna see välgu sähvatus on ikka väga kaugele näha.
edit: efendi juba suutis järvevana teemal hoiatada.
Viimati muutis Soultrain, 11 Jaan 2007, 12:33, muudetud 1 kord kokku.
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Tuleb meelde, et printsess Diana avarii üheks põhjuseks peeti seletamatut välgatust tunnelis, mis autojuhi pimestas. Kuna ei ole oma silmaga seda Eesti välgutajat näinud, siis küsiks, kas see öösel, ehk pimedas, teisi liiklejaid ei sega?
Õigekirjaoskus massidesse!

zhark
Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zhark »

pole hullu, keegi paneb neile seal peale sähvatust korra tagant pimedas sisse ning siis löpetavad nad loodetavasti selle pulli ära. :P
Ride And Die, But Do It Young
5293 569
Pilt
Kasutaja avatar

arx805
Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas arx805 »

Suveks paigaldatakse ka fotosilmad teeäärde. Mis siis Villu Vane sõnul fikseerivad auto numbri ja ka roolis olnud isiku, et siis fotod pidid selgemast selgemad olema väidetavalt. Autokonverentsil küsisin ka Villu Vane käest küsimuse, et mismoodi tsikleid tuvastatakse. Foto ju tehakse liikuvast objektist eestpoolt. Siinkohal Villu Vane vastus oli, et ega ei tuvastatagi, et suhteliselt keeruline. Võimalik on see vaid sellisel juhul, kui kaamera fikseerib möödunud sõiduki kiirust, ehk siis tagantpoolt, kuid siis ei ole võimalik tuvastada jällegi autoroolis olnud kodanikku, küll aga mootorratast. Samas mootorratturi juht jääb ilmselgelt ikkagi tuvastamatta, sest, kes seal kiivri all peidus oli, ju ei teata. Nii, et jah politsei areneb, kuid, mis kavalusi nad tsikli inimeste jaoks välja mõtlevad, pole veel teada.

Tegelinski

Lugemata postitus Postitas Tegelinski »

Kuskil meedias oli ükspäev suur uudis, et paigaldatud testiks esimesed kiiruse mõõtmise seadmed, mis ka pildistavad. Projekt pidi edukas olema ja varsti pidi kihutajate elu kibedaks minema.

Kui lugedes panna rõhk sõnale "paigaldatud" ja siis lugedes teie kogemusi avatud luugiga Sharanist... nali jälle Eesti riigi moodi.

Ilmselt pole siis kaugel aeg, kui hakatakse nõudma tsiklitel esimest numbrit või ARK'i baasi kiivri fotot :)
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

noh alati on võimalus see, et asi läheb nii kaugele nagu meie kallites naaber põhjamaades (ma ei ole küll kindel kas kõigis) on asi lihtsalt nii et omanik vastutab st, et kui annad sõbrale ratta ja ta sellega fotoaparaati lendab oluliselt kiiremini kui oleks pidanud siis maksad siiski sina, kui omanik, selle trahvi seaduse silmis, see on su oma asi kuidas sa sõbralt selle summa kätte saad. vähemalt mõni aeg tagasi toimis soomes asi nii, ei anna pead et ka hetkel nii on. aga loodame et siin nii kaugele asjad ei lähe.
Loud pipes save lives!!!

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 177 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Mulle on kuskilt kõrva jäänud, et praegune seadusandlus ei lubagi nende fotokate abil kedagi süüdi mõista veel. Välismaal on ka suured sildid väljas, näiteks Radar 300m. Ei tea kas meile ka pannakse? Muidu on abiks vist autole need välku peegeldavad kleepsud numbritele panna tulevikus 8) .
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Kiirust mõõdavad nad ju eest, s.t. radari poole sõitval sõidukil, mitte juba mõõdunul.. seega, seni kuni nad kahte pilti ei tee, -üks eest kiirusega, teine tagant identifitseerimiseks pole neil eriti kuskilt kinni hakata mootorratturite puhul. Parandage mind kui eksin.. eks järgmine hooaeg saame teada anyway.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

suits

Lugemata postitus Postitas suits »

uudistest käis läbi ja, eks nad testivad erinevas liiklusvoolus ja tiheduses..

OT:
ise olen sellise jalaga näkku paugu osaliseks saanus saksamaal - kiiretee ümbersõidul läbi külade - see kiirusepiirangu silt oli sisekurvis maja reklaamtahvlite vahel, ja pimekurvi sees ootas mind see poksikinnas - pimestus oli täielik, hea et midagi hullu ei juhtunud..
eks siin meil hakkab ka ehmatusi tulema..

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Jah, seadusandlust peab muutma et seda sistemi rakendada. Seda mainis ka V.Vane seal Autokonverentsil.
Kasutaja avatar

efendi
Mode

Ei olnnud see välk nüüd nii hele küll et kedagi pimestada. Pigem ei tohi see välk liiga hele olla, number ju muidu miski valge plärakana jääb pildile

Raul777

Lugemata postitus Postitas Raul777 »

Hetkel asi testimisjärgus ja eesti liikluskultuurist annab märku fakt, et päevaga fikseeriti ~1200 rikkumist.
Kasutaja avatar

efendi
Mode

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

1200 - see on karm!

Tort

Aga huvitav, kuidas nad seadistatakse? Ütleme, et mõõteviga on +-3, kas siis 54 kmh eest saab juba koju kviitungi?
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Tort kirjutas:
Mulle on kuskilt kõrva jäänud, et praegune seadusandlus ei lubagi nende fotokate abil kedagi süüdi mõista veel. Välismaal on ka suured sildid väljas, näiteks Radar 300m. Ei tea kas meile ka pannakse? Muidu on abiks vist autole need välku peegeldavad kleepsud numbritele panna tulevikus 8) .
MIna avastasin, et soomes on sildid küll, kuid PEALE radarit pahatihti ;)
Kasutaja avatar

efendi
Mode

Mis te muretsete, küll seadused ümber tehakse.... kas vähe neid seaduse muutmise seaduse muutmise seadusi olete näinud või?

Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Raul777 kirjutas:
Hetkel asi testimisjärgus ja eesti liikluskultuurist annab märku fakt, et päevaga fikseeriti ~1200 rikkumist.
Kust iganes see number tuli, mind see küll ei üllata, vaadake ise kui tihti üle 50kmh sõidavate. Ühtlane liiklusvool on ju reeglina 60-65kmh. Ma olen paar korda teinud testi, "ei kriipsugi üle 50kmh", päris naljaks on kohati, tegelt ka, krt troll vist läheks ka mööda kui saaks!

ja palun, ärge postitage nüüd siia, et te sõidategi 50kmh ja ei ületa kunagi kiirust, mina ei usu teid nagunii! :P
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

kult
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kult »

Ummamuudu...
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Kaamera

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Mingid kahtlased ja sharanist tõsisemad postid on peamagistraalide ääres justkui püsti juba küll (üks oli Tartu mnt-l kuskil Kose ja Anna vahel näiteks). Pagan seda teab kas, mida ja kuidas need möödavad.

Tsikli osas huvitab mind ikkagi küsimus, et mis tuvastamisvõimalusi hakatakse kasutama. Number numbriks, kuid kui õigusrikkumine on registreeritud, siis põhimõtteliselt on võimalik seda asja edasi menetleda.

Ma usun, et tsiklimargid õpib politsei selgeks ja hea tahtmise juures on võimalik sind peetida küll. Ma arvan ka seda, et mingil hetkel vaadatakse, et tsiklimehed on probleem (sest kui paljud teist sõidavad mootorrattaga 90 km/h?) ja siis tõmmatakse paar tükki liikluskultuuri hüvanguks näitlikult võlla.
K1200S

milko111

Lugemata postitus Postitas milko111 »

Njaaa ma nägin ka seda aparatuuri üleeile järvevana lähistel kui omal oli 80 sees ja siis kui nägin sauaga vibutavat vestiga meest oli selge kellega tegu :P kukkus kiirus kohe alla :D..Aga ma seal mingit välgutamist küll ei märganud ja õnneks keegi mind pidama ka ei hakanud :)
Honda CB600
Kasutaja avatar

ziim911

Lugemata postitus Postitas ziim911 »

huvitav mis tolerantsi peale kaamerad seadistatakse. Sõidad 91km/h maantel juba trahv postkasis :( , Kui keegi maantee peal sõidab 80ga ja tahaks mööduda, siis möödumine lubatud kiirusega kujuneb ikka väga pikaks. Samas vajutad rohkem, nätsti jälle trahv. :?
Suzuki Kingquad 700 - >Suzuki gsx-r 600 K5 - > BMW G650GS -11
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

kui ma ei eksi siis soomes peaks olema +20 see kui kaamera reageerib
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

efendi
Mode

Tüüpilised eestlased - ärme mitte mingil juhul ausad ja korralikud oleme - üritaks ikka petta, igal pool ja alati.... masendav....

Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

ziim911 kirjutas:
Kui keegi maantee peal sõidab 80ga ja tahaks mööduda, siis möödumine lubatud kiirusega kujuneb ikka väga pikaks. Samas vajutad rohkem, nätsti jälle trahv. :?
Muideks, möödasõit ei ole kohustuslik manööver.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Tort

hannes kirjutas:
Muideks, möödasõit ei ole kohustuslik manööver.
Kas tõesti? Sa ise ka raudselt ei veni 80ga mingi bussi sabas, kui omal uhke lääne auto tagumiku all. Ma sõidan küll +10 koguaeg ja julgen seda ka tunnistada. Andke nüüd peksa. No ja kui välk läheb +20 ja edasi lahti, siis jumal temaga. Nii palju ma kunagi ei ületa.

siim118

Lugemata postitus Postitas siim118 »

Ei hakka küll liiklusseadust uuesti läbi lugema(kuigi tuleks kasuks) ja seda kohta uuesti üles otsima aga minu arust on möödasõit lubatud alles siis, kui ees liikuv masin liigub lubatust kiirusest 20km/h aeglasemalt.

Samuti võib minu kirjutatud jutt olla küll täiesti vale, niiet ärge pahandage.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

Hollandis reageerivad need kaamerad juba +4-5kmh. Siin olevat kaameraid kõige tihedamini kogu maailmas. Erapooletud instituudid kes statistikaid on uurinud on ammu välja selgitanud et liiklusohutusele ei anna nad mitte midagi. Tegemist on lihtsalt lisa "riigimaksuga". Erineval Saksamaalt kus pildistama peab eest ja autojuhi nägu peab pildile jääma (seega tsiklimeestel pole probleemi), pildistatakse Hollandis tagant ja kes sõidab on kama, omanik saab trahvi.

Inimestel on siin sellisest lüpsmisest nii kõrini et tihti tehakse nende kaameratega nii:

Pilt

Pilt

Pilt

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

hannes
Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S

Lugemata postitus Postitas hannes »

Tort kirjutas:
Kas tõesti? Sa ise ka raudselt ei veni 80ga mingi bussi sabas...
Küsimus ei olnud selles, kuidas ma ise käitun. Eks magi sõida vahest kiiremini, kui lubatud. Lihtsalt keegi ei sunni Sind mingist bussist mööda sõitma. Kui liiklusolud lubavad, siis võid seda teha, aga ei pea.

Mis "välgutajatesse" puutub, siis saksas on need väga laialt levinud ja juba pikka aega. On statsionaarseid aga viimasel ajal üha enam mobiilseid.

Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Suletud

Mine “Vaba teema”