ZID Aktiv ja ZID Pilot

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
bitozi

ZID Aktiv ja ZID Pilot

Lugemata postitus Postitas bitozi »

kui palju km võib läbida zid aktiviga või see ei kuumenegi üle. Sest ma tean et see on enam vähem sama pill mis delta ainult uuem ja tiba võimsam ja deltaga küll üle 7km ei oleks mõttet sõita. kas sama võib ka öelda zid aktivi ja ZID Piloti kohta?

Teema algataja
kustas

Lugemata postitus Postitas kustas »

hõmm... ma ei ole ühegi zidi omanik aga mingi teema siin kunagi üleval oli ja mingi kutt rääkis et ta sõitis suve jooksul oma Pilotiga läbi ligi 4000 km niiet ma eeldan et ta seda 7 km kaupa ei sõitnud :wink: ... ja mu arvates peaks pilotil ja aktivil mingi muhedam radikas ka olema mis lubab sõita rohkem... 8)

-innu-87-
Tsikkel: aprilia sxv 550

Lugemata postitus Postitas -innu-87- »

kustas kirjutas:
hõmm... ma ei ole ühegi zidi omanik aga mingi teema siin kunagi üleval oli ja mingi kutt rääkis et ta sõitis suve jooksul oma Pilotiga läbi ligi 4000 km niiet ma eeldan et ta seda 7 km kaupa ei sõitnud :wink: ... ja mu arvates peaks pilotil ja aktivil mingi muhedam radikas ka olema mis lubab sõita rohkem... 8)

:D :mrgreen: :mrgreen: radikat tal küll ei ole aga kui normaalselt sõita siis saab ka pikki otsi sõita(normaalse sõidu all mõtlen ma seda et kogu aeg pole punn põhjas :D )

Martään
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martään »

Kui masin korras pole siis jah võibolla peab 7 km kaupa sõitma, kuid õhkjahutus _ei tähenda_ et pead aeg-ajalt jahutama :roll: Ei Delta, Mini, Riga või misiganes veel ei tohiks täies korrasolekus maantee peal üle kuumeneda. Võibolla kui kusagile mudamülkasse lähed müttama, siis jah võib üle kuumeneda kuid muidu mitte.

/Martään meenutab ammuseid Delta-aegu

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

mul on mini ka ja ma olen sellega 40km järjest pannud või veel enam ja midagi pole juhtunud.ei ole üle ka kuumennenud.mõlematel zididel on sama mootor peal ja ainuke erinevud on see et raam on teine

Teema algataja
bitozi

nii et zidiga võib panna ka 70km järiest?
ja mis vahet on ültse zid Aktiv ja zid Pilotil?? kas ainult kere tüüp või?
ja kas keegi saab anda nende kohta rohkem infi sest tahaks ise kah osta omale zidi.

Teema algataja
m2rtu

Lugemata postitus Postitas m2rtu »

zid acktivil on lihtsalt kondel [Motobot: õige on "gondel"] ymber pilotil ple, rohkem erinevusi mina kyll ei tea:)

Teema algataja
bitozi

ja kui palju võib maksta zidile lubate tegemine? ja kui vanalt seda teha võib?
Kasutaja avatar

sander
Tsikkel: Husqvarna

Lugemata postitus Postitas sander »

sg-1 kirjutas:
ja kui palju võib maksta zidile lubate tegemine? ja kui vanalt seda teha võib?
14 aastane ja ei maksma minuarust palju

Teema algataja
bitozi

ise ma olen 15 ja saan kohe 16 aga seaduses pidi olema nii et mootorattas on siis juba kui tehase poolt antud kiirus ületab 45km/h seega sellele tuleks teha mingid load aga palju see maksta võib ise ma otsisin aga ei leidnud. ja kuna seal zidil on üle 45km/h siis peaks olema load?

Teema algataja
Eddie

Lugemata postitus Postitas Eddie »

Põhimõtteliselt, kui sa oled 15 ja sõidad 50-sega (no tgelt on nad kõik 49,8vms) ja tuled põlevad ja kiiver peas, ei tee ment sulle midagi. Kiirusele piiranguid ei seata 50-ste juures.

Martään

Lugemata postitus Postitas Martään »

Ära valeta, 45 km/h on piirang ja mitte grammigi üle!
Kuid eraldi küsimus on see kas zid-il on üldse mingi tüübikinnitus. Minuarust ei ole. Just see kiiruse asi on tal üle limiidi. Kuid samas tüübid lasevad selle masinaga ringi ja midagi ei juhtu. Oma risk, kas satub selline "eriti-noriv-ja-asjaga-kursis-olev" politseinik sinu teele.
Viimati muutis Martään, 10 Juul 2004, 23:30, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
aadu3k

Lugemata postitus Postitas aadu3k »

Seatakse küll...ma ei saa aru kuidas rahvale ikka see mopeedilubade asi kohale ei jõua...seaduse järgi on mopeed 2 või 3 rattaga väikemootorratas, mille kubatuur ei ületa 50ccm ja tehase tippkiirus 45 km/h. Seega ZID on seaduse järgi mootorratas, mis vajab A-kategooria juhiluba aga samas ma tahaks näha rollerit, mille tippkiirus on 45 km/h nii, et jah...seadus pärineb nimelt vene ajast, mil Deltad, Rigad jne ei läinudki üle 45 km/h.
Tee oma ZID-ga mopeediload ära (90 eeku maksab) ja sõida...

Teema algataja
bitozi

jah parem on teaha mopeedi load see ei maksa midagi.
aga kas keegi oskab öelda kas 5k saab zidi kätte sest ma tahaks järgmine kuu ära osta ja siis oskaks arvestada rahaga?

Teema algataja
vaino91

load?

Lugemata postitus Postitas vaino91 »

kus [ldse mopeedi lube teha saab ja palju nad maksavad ?

Teema algataja
kauri6

Re: ZID Aktiv ja ZID Pilot

Lugemata postitus Postitas kauri6 »

sg-1 kirjutas:
kui palju km võib läbida zid aktiviga või see ei kuumenegi üle. Sest ma tean et see on enam vähem sama pill mis delta ainult uuem ja tiba võimsam ja deltaga küll üle 7km ei oleks mõttet sõita. kas sama võib ka öelda zid aktivi ja ZID Piloti kohta?
Kõige pikem tee mis mina oma zid pilotiga olen korraga läbinud on olnud kuskil 50 kilomeetrit ning selle maaga ta mul üle ei kuumenenud kuid ühekorra kui ma sõitsin mingi 20 kilomeetrit korraga ning peaaegu koguaeg punn põhjas ning sis ta kuumenes mul küll üle aga kui vahepeal sõita rahulikumalt siis ei ole häda midagi.

R1s7o

Lugemata postitus Postitas R1s7o »

kui palju see zid üldse välja võtab ???

Kuskil teemas oli juttu, et zid pidi lagunema, nagu seda teevad enamus vene asju, kas see on tõsi ???

Teema algataja
McDiesel

Lugemata postitus Postitas McDiesel »

Siller kirjutas:
mul on mini ka ja ma olen sellega 40km järjest pannud või veel enam ja midagi pole juhtunud.ei ole üle ka kuumennenud.mõlematel zididel on sama mootor peal ja ainuke erinevud on see et raam on teine
ei ole sama mootor, kandevõime on hoopis suurem, mootor ei ole kohe ikka sama...3 käiku jne

kasutaja1

Lugemata postitus Postitas kasutaja1 »

kummal suurem kandevõime ja kuidas mootoriga lood on ?
Kasutaja avatar

yamaha1

Lugemata postitus Postitas yamaha1 »

siin on ikka jutt v2ga segane teema on selline et seadus on 50 ne mopeed võib sõitta ainult 45 ga (just j2in vahele ja sain seda teada), see ei olene mitte millesti kas sul on see enduuro või roller...kui sa sõidad 45 ga ja näitad võmmidele jalgratturiluba on kõik korras kui sa ületad kiirust ja nöitad ratturi luba ytleb võmm et sul on olemas aint sõidu oskus aga kiirust ületada ei või...jalgratta luba tegemine ei l2ind mul midagi maksma.. ..

Aktiv ja Pilot vahe on kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] mitte et ühega saab sõitta rohkem kilomeetreid järjest kui teisega.. 5 tuhandega ei ole näind ma yhtki zid võibolla on ka kui hästi otsid.. aga edu sulle :)
pole paremat kui yamaha

Teema algataja
janskeda

Lugemata postitus Postitas janskeda »

Mul oli Delta kunagi,töötas nagu tehasest nad otse tulevad,sõitis 60 km/h max ja sõitsin järjest 50km/h umbes 30 km ilma ühegi probleemita.Tehase määratud kiirus oli 45 km/h ja kubaktuur 49,8 paberite järgi.Jällegi kui on ikka paar aastat vana juba masin ning keegi oskamatu sõitnud siis masin kuumeneb paari km-ga üle jne.
Sama on Zidilga,paberites 45 km/h kiiruseks ja jääb 50 kuubiku piiresse,lube seega vaja pole üle 16 aastasel.Tuttaval oli Zid,uuena sõitis järjest mitukümmend km ja tippkiirus oli vist umbes 65 km/h kui mitte rohkem.Samas kahe aasta pärast oli aru saada,et üks ja sama vene jama ikkagi ja see zid ei sõitnud kilomeetritki ilma jamadeta.Ütleme nii,et Zid ja Delta on ikkagi üks sama vene jama,uuena on vinged asjad aga ei kesta ka väga kaua.
Ma ütlen,et Zid on ikka suhteliselt ülehinnatud asi,14000 krooni ühe modernsema kujuga vene mopi eest.2002 aasta Zide on börsis päris tihti,umbes 3000 krooni küsitakse,sest juba jupsivad.

Teema algataja
raynu

Lugemata postitus Postitas raynu »

Zidil paberites pole kohe mitte teps 45 km/h ...ning lagunemise koha pealt on täpselt nii nagu ise hooldada viitsid nii ka vastu saad.......see "minu sõbral oli" jutt on ju täielik jura...räägi sellest mida kindlalt tead ja kogenud oled ikka

Teema algataja
janskeda

Lugemata postitus Postitas janskeda »

Selle 45ga tahtsin öelda,et lube küll sellisel mänguasjal pole vaja,muidugi kui 16 oled.

Teema algataja
raynu

Lugemata postitus Postitas raynu »

janskeda kirjutas:
Selle 45ga tahtsin öelda,et lube küll sellisel mänguasjal pole vaja,muidugi kui 16 oled.

kui nyyd norima hakata siis ikka on kyll vaja ..ole siis 16 või 66 sest passis on tehase maks. kiiruseks antud 50km/h ja seega ei kuulu enam mopeedide alla vaid nõuab juba A-1 lubasid. vöike väljavõte ühest kohtuotsusest siin....lugege ja arvake siis mis iganes...

....Kohus leidis, et L. Jermošina juhitud sõiduki puhul ei olnud tegemist mootorsõidukiga, kuna valmistajatehase andmetel on selle sõiduki sisepõlemismootori töömaht 49,9 cm3 ja maksimaalne kiirus 50 km/h. Liikluseeskirja § 28 kohaselt mõistetakse mopeedi all kahe- või kolmerattalist sõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.
Autoregistrikeskuse kirja alusel puudub sõidukil Zid-50 Eestis tüübikinnitus ja seetõttu ei saa seda ka liiklusregistrisse kanda.

Teema algataja
hopmc

Lugemata postitus Postitas hopmc »

oman zidi liigub kuskil 65km/h ja pole mingeid probleeme olnud ostmisest saadik olen sõitnud temaga u.1,5 aastat ja ostes oli kasutatud sain kätte viie poole tuhandega kuid liigub ja loodan et ka edaspidi :P olen vaid vahetanud ära tagu velje ja keti purunemise tõttu zidi eest tuleb hoolt kanda ja pole probleemi :)

Teema algataja
Noo-Skip

Lugemata postitus Postitas Noo-Skip »

Ma ei tea minu zid liigub mingi 65, 70km/h välja probleemiteta ja probleeme pole üldse olnud.

Ja mendid pole kah tülitanud kiiruse ületamise eest. Pea asi et nad ei näe seaduse rikkumist siis nad ei tee midagi ma olen sõitnud 3 aastat lubadeta ja sõidan veel edasi.

Maha olen järjest sõitnud sellega ühe otsaga umbes 35km aga päevas olen kärutanud kuskil 150km isegi või rohkemgi.. Need olid ka ühed parimad päevad aga zid'il midagi viga küll polnud :)
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

ZiD

Lugemata postitus Postitas Mix »

Vabariigi piires pole sellist vahemaad, mida ZiD-il "ühe soojaga" läbida ei saaks. Ja sama loomulik tegevus kui hingamine, on ka ratta hooldamine. Ja ma ei peagi silmas seda, et peaks üle-päeva mutrivõtmega mootori kallal käima vaid - oluliseks abiks on juba oma ratta puhtana hoidmine ja õigel ajal õlitamine.
Hetkel sõidan viiendat hooaega oma Zid-võrriga ja seni veel pole kordagi olnud vajadust keset sõiduhooaega rattakallal midagi "kapitaalset" teha. Kõik vajalikud töömahukamad asjad on alati talvekuudel ära tehtud ja suvel on põhimureks õli ja bensiini ostmine olnud.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Noo-Skip kirjutas:
Ma ei tea minu zid liigub mingi 65, 70km/h välja probleemiteta ja probleeme pole üldse olnud.

Ja mendid pole kah tülitanud kiiruse ületamise eest. Pea asi et nad ei näe seaduse rikkumist siis nad ei tee midagi ma olen sõitnud 3 aastat lubadeta ja sõidan veel edasi.

Maha olen järjest sõitnud sellega ühe otsaga umbes 35km aga päevas olen kärutanud kuskil 150km isegi või rohkemgi.. Need olid ka ühed parimad päevad aga zid'il midagi viga küll polnud :)
Hmm...Järjekordne lubadeta kangelane :shock:

primo
Challenge the Adventure.Ride The World

gangsta

Lugemata postitus Postitas gangsta »

Peaks kordama neile kes ei tea, et kui sõidad ilma lubadeta siis siin foorumi ära sellega kilka. Pole just eriti kangelane kui sellist asja teed.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”