Baikerite kombed

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tahad kirjutamata reeglid kirja panna - pole paha mõte :lol: .
Rääkige sellest kiivri kombest täpsemalt. Mina panen kiivri sinna, kus ta kindlamalt oma kohal püsib. Kui selleks on põrand, siis läheb põrandale ...

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Tulede vilgutamisest oli ka midagi, kui keegi leiab võib siia tõsta, et mida tähendas pika intervalliga vilgutamine, ja mis jällegi lühike kiire. Cowboy ilmselt kusagilt rekkade lehelt oli sellele viidanud, kui nüüd mälu ei peta.
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

olulisem baikerlaste reegel oleks see, et üksteist võimalusel alati abistatakse. minu arust üks väheseid valdkondi/kogukondi, kus praktiliselt alati abi saad.
ülejäänu on juba teisejärguline.
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

kiivri võib maha panna, kuid alati peab kiiver toetuma alumine ots (avatud osa) maa poole, et ei rikuks värvi, ega tekitaks kriime, mis siis kiivri tugevust võib kahjustada.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

kris. kirjutas:
Rääkige sellest kiivri kombest täpsemalt. Mina panen kiivri sinna, kus ta kindlamalt oma kohal püsib. Kui selleks on põrand, siis läheb põrandale ...

Kuskil suva kohas seisma jäädes olen ikka kiivri maha pannud, kui muud kohta pole, kuna sadulast on saadanas mõned korrad maha kukkunud, taburetti ei viitsi ka kaasa vedada...
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Mina paraku ei saa nõustuda kombega kiivrit mitte maha panna. Ilmselt pole siis tõsine tsiklimees aga rääkides mitte asfaltpinnasest, siis eelistan alati kiivri asetamist maha ja just nimelt avatud pool ülespoole. Nimelt eelistan seda, et kiiver ei kukuks kuskilt tsikli pealt kolksuga vastu maad ja avatud osa üles seetõttu, et mul ei ole soovi panna pähe liivase, mullase, võib-olla ka niiske/märja polstriservaga "kübarat".

Tänaval (asfalt) liigeldes eelistan loomulikult mingit puhast pinda, kuid valides asetamise tsikli peale või maha, siis eelistan viimast. Seekord siis avaus allapoole, kuna asfalt tõepoolest kahjustab välispinda ja veel enamgi - tõenäoliselt veereb see kiiver tagurpidi asetamisel kurat teab kuhu.

Mis puudutab n.ö esmast viisakuskommet käega tervitamise näol, siis kohati eelistan sellegi asemel vastutulijale peaga viisakalt noogutamist. Põhjuseks asjaolu, et alati pole võimalik kätt juhtraualt tõsta, sest paraku asuvad seal juhtimiseks esmatähtsad vidinad, mis vajavad teatud juhtudel füüsilist sekkumist :-)

Et siis arvake minust kui mootorratturist mida tahate :-)
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Ma ka siiani arvasin, et kiivri kukkumine on pahapaha.
Aga tegelikult ei pidavat see eriti probleemi tekitama. Just see värvi kraapimine.
Märksa hullem lugu, kui kiiver kukub, kui seal midagi sees on ja amordikiht deformeerub.
Samal põhjusel ei torgata kiivrit peegli, lenksu vms otsa sisuga. Kui, siis riputatakse rihmapidi.
Viimati muutis mella, 23 Nov 2006, 13:14, muudetud 1 kord kokku.

Sverre
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Sverre »

Mina sõidan Suomy kombega...
Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Kiivril on ka peidetud funktsioone... Näiteks DNEP'ri silindri mugavalt toetamasises maas/mudas/murul oleva kiivri vastu. Ja see pole mingi patt :D

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Suzumen kirjutas:
Lisaks on vasaku käega õlale patsutamine. Tähendab, et ees on miilits-politsei. :P
= pagunid.

Tuntud märk ka Eesti keskealistele ja vanematele. Noored vist ei jaga enam tähendust ära. Lisaks tähendas ka kõikvõimalike pagunitekandjate endi seas "ettevaatust, ülemus tuleb" ehk "shuher!" Aga patsutati tavaliselt kahe sõrmega, tasakesi...
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

mina tean ka seda kiivri asja,et ei panda maha.. seda seletas mulle Rooba Veix kui ostsin ninja,et kui kiiver kukub vastu maad,siis see on paha enne ja pea võib käia koos kiivriga vastu maad.
olen seda järginud nii palju kui võimalik.
see igayhe enda otsustada kas usub või ei,aga hommikul kukkus mul kiiver ratta pealt maha,ytlesin sõbrannale ka, et see on kyll s**t enne.
lõunal helistasin juba sõbrannale haiglast. täpne kuupäev 4 päeva enne jaanipäeva.. minu mälus tyhiauk.. aga kiivrit vaadates lohisesin pea ees kõnnitee serva.
mina jälgin seda kiivri asja ka edaspidi!

AndrusFJR

Lugemata postitus Postitas AndrusFJR »

StreetMoto kirjutas:
Mina paraku ei saa nõustuda kombega kiivrit mitte maha panna. Ilmselt pole siis tõsine tsiklimees aga rääkides mitte asfaltpinnasest, siis eelistan alati kiivri asetamist maha ja just nimelt avatud pool ülespoole. Nimelt eelistan seda, et kiiver ei kukuks kuskilt tsikli pealt kolksuga vastu maad ja avatud osa üles seetõttu, et mul ei ole soovi panna pähe liivase, mullase, võib-olla ka niiske/märja polstriservaga "kübarat".
Lisaks veel niipalju, et avatud osa ülespoole sättimisel ei roni rohu seest igasugu sipelgad ja muud tegelased kiivrisse:)) Väga kasulik meeles pidada ka kämpsi/laagriplatsidel jne.

errorcode12

Lugemata postitus Postitas errorcode12 »

Mulle on selgeks tehtud et kiivri puhul kehtib ka reegel et oma kiivrit teistele proovida/kanda ei anta ning teiselt seda ei küsita ka ja seda peamiselt kolmel põhjusel.

1) Esmalt võõras (kas või mõni sõber) kasutaja ei pruugi sulle öelda et tema kasutuses olles käis "kerge kõks" mingi hetk sinu kiivriga.

2) Hügieen (ei vabanda ka suka kasutamine)

3) Kuna igal inimesel erinev pea kuju siis mõnedel kiivritel võib algse kasutaja pea kuju järgi vormunud kiivri sisu teise mehe peas ka teise vormi võtta ja siis kui uuesti oma kiivri pähe paned ei pruugi ta enam nii mugav olla.

Võib-olla on neid reegleid veel aga koolist jäid need punktid meelde (põhiline et koolides ju kiivrid täiest ühiskondlikud, aga see selleks).

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Suzumen kirjutas:
asetas toolil olnud teise mehe kiivri põrandale. Peale seda käis hele laks
Ei oska kommenteerida kui hardunult sealmail kiivritesse suhtutakse, kuid antud juhul pigem rikuti siinmailgi kehtivat "ära-puutu-võõrast-ratast" seadust. Kellele meeldib kui sinu paika pandud asja keegi suvalt ümber paigutab? Nagu siingi on ka seal madala valulävega vendi, kellega võib riiuks minna... kasvõi igavusest. Küllap on sealgi vendi, kes uue/kalli kiivri asetamisel lähtuvad pigem pratilisusest.
Kasutaja avatar

riksx

Suzumen kirjutas:
Kutsu mind ka vaatama, kui kunagi endale oled soetanud korraliku kiivri, paned siis selle mudasse ja oma Dnepri sellele toetuma. Pärast ega ei pea paljuks sellist mudast kiivrit endale pähe tõmmata
kus juures selliseid olukordasi on ette tulnud küll ja küll. Nüüd kus korralik avanev kiiver on, siis esma järgus otsin mingi posti kuhu ratas toetada saab

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

riksx

spinna kirjutas:
Suzumen kirjutas:
Lisaks on vasaku käega õlale patsutamine. Tähendab, et ees on miilits-politsei. :P
= pagunid.

Tuntud märk ka Eesti keskealistele ja vanematele. Noored vist ei jaga enam tähendust ära. Lisaks tähendas ka kõikvõimalike pagunitekandjate endi seas "ettevaatust, ülemus tuleb" ehk "shuher!" Aga patsutati tavaliselt kahe sõrmega, tasakesi...
Pole Eesti teedel seda veel kohanud, kuid iseenesest hea märk.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler

Lugemata postitus Postitas kaska »

oot ma nüüd siis see noorem väljalase (kaheksakümnendate keskelt) ja ei saanud nüüd sellest õlale patsutamisest päris aru.

Sõidu aeg patsutad oma enda vasaku käega enda vasakule õlale?

Ma siiani rohkem tulede vilgutamisega läbi ajanud - aga see võib olla kahetimõistetav ja pole nii efektiivne.

kiivri panen tavaliselt kinnitusrihmaga tagasõitja käepideme külge, või siis parema peegli.
Kasutaja avatar

spinna

kaska kirjutas:
Sõidu aeg patsutad oma enda vasaku käega enda vasakule õlale?
Umbes nii ta käis jah. Tegelikult kasutati seda igal pool kus pagunitega või enda omadest vingemate pagunitega vendi pelgama pidi ja asi nägi välja umbes nii nagu pigem osutaks kahe sõrmega oma õlale. Seda saab vasaku käega vasakule õlale teha küll ;)
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

CB500

Re: Baikerite kombed

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Suzumen kirjutas:
On selliseid kirjutamata reegleid, mida kõik baikerid teavad. Aga kindlasti on selliseid vähem tuntuid kombeid-reegleid kas meil või siis mujal maailmas. Kui kellelgi infi siis võiks oma teadmisi jagada. :idea:
Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere

Lugemata postitus Postitas petz »

ebausklik ei ole, kiivrit maha ei pane. lihtsalt sellepärast, et miks ma peaksin ta maha panema.ja kui kuhugi kindlasse kohta asetada, riputada või panna ei ole, hoian või käes.kiiver ikkagi peaasi.ja üleüldse oma varustust maha ei pane.ja saapaid jalga tõmmates läheb vasak jalg alati millegipärast esimesena. ja kinnas läheb ka vasakusse kätte esimesena .aga ebausklik ikkagi vist ei ole. ja asju, mis on teiste omad pole üldse soovitav näppida.
Kasutaja avatar

riksx

CB500 kirjutas:
Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.
Kõik dnepri mehed ronivat oma kaariku selga vasakult poolt, kuna vänt asub seal. Isegi kui sõita vähe moodsama, nendel millel on see.... nohh teate küll.... start nupp mann, lähenevad rattale mõttlematta kõik ikka vasakult poolt - ka siis kui ratas on jalapeal.

Omast kogemusest võin rääkida :)

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

CB500 kirjutas:
Mul on täpselt sama lugu. Kuidagi väär on minna paremalt. Samas muudel juhtudel see mind ei sega.
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

Suzumen kirjutas:
USA-s tõelised kroomi vennad ei võta ühtki naist seljakotiks, kui neil rinnahoidjad küljes :wink: :lol:
Huvitav, kas sellele eelneb visuaalne või füüsiline kontroll :lol: :lol:
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

CB500 kirjutas:
Kusjuures tegu ei ole mitte ebausuga, vaid näiteks paljud tsikklitootjad oma rataste manuaalides isegi ära näidanud, et ratta selga ronitakse just vasakult poolt, mitte paremalt. Ja valdavalt see seotud tsikklitoestamisega ehk siis külgtoega.
Viimati muutis puhh, 24 Nov 2006, 09:09, muudetud 1 kord kokku.
http://www.greenmoto.ee
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
Kasutaja avatar

spinna

Mina olen kah ebausu küüsi langenud ja püüan alati vasakult selga ronida, ei pane kindaid enne kätte kui ratta seljas ja vasak esimesena, samuti ei pane kiivrit enne pähe kui sadulas istudes. Ei mina tea, kust need kombed tulid. Ja ausalt öeldes.............. :wack: :P
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Huvitav huvitav ,spinna, mul käib vist parem kinnas enne kätte :D

Ilmselt liigutuste ( pakkimise) järjekord selle pärast oluline et kui miski sassi läheb ununeb tsikli võti kindlasti kõige alumisse taskusse.

Vasakult tsikli selga ronimine vist sellest et üksik joodikujalg tavaliselt vasakul ja nii ei "lükka ümber"

Tege"lt on vasakult ronimine pärit hobuste ajast,sealt ka algselt vasakpoolne liiklus ehk saad tänava ääre poolt hobuse selga ronida.Miks liiklus parempoolseks keerati ei tea.

Kuigi minu tsikkel tavaliselt keskhargil seisab.Ja kiiver istub ilusti tagumise seljatoe otsa.

Peeter aka Hondarebel
Think positive
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

OT, aga kas selle vasakpoolse liiklusega polnud ka selline asi, et kutsarid (nagu ka enamus inimesi) olid paremakäelised. Hobustele piitsa andes kippus piitsa ots tabama ka jalakäijaid. Seetõttu pidavat liiklus olema vasakpoolne.
Õigekirjaoskus massidesse!

M.K.

Lugemata postitus Postitas M.K. »

ma ei romantiseeriks seda vasakult selga ronimist liialt. Pigem on tegemist sellega, et inimese kehapooled ei ole võrdsed, samuti on koordinatsioon ühe kehapoole kasuks. Tasuks mõelda ka sellele, et vasakkurved on alati lihtsamad ja enamik ringradu on vasakpoolsed.

Kui sõidad rattaga ka mujal kui asfaldil, siis on kiivri mahapanek, ja seda just avatud osa ülevalpool, igati loogiline. Muidugi seisavad offroad-kiivrid ka paremini paigal. Aga kuivamine ona alati parem, kui auk on üleval :D

zod
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas zod »

Hondarebel kirjutas:
Huvitav huvitav ,spinna, mul käib vist parem kinnas enne kätte :D
kah parema kinda mees - parema käivituse mõttes sulen vasakuga (ilma kindata) karpa drenaaziava ja rattaseljas alles vasak kinnas k2tte.
Peale käima löömist ei hakka kah muidugi ringi ümber ratta tegema:P

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Vasakult, vasakult... Ma ronin ka vasakult. Aga mitte ebausu pärast. Olete te proovinud paremalt ronida? Või isegi lükata paremalt poolt tsiklit käekõrval? Nii pagana ebamugav on, täpselt sihuke tunne, et masin kukub käes pikali. Arvan, et asi on siiski seotud inimeste enamiku paremakäelisusega. Kallutada on ju ka vasakule mugavam. Isegi staadionite jooksurajal võtad ju kogu aeg vasakut kurvi...
Vasakukäeliste kommentaari oleks huvitav kuulata.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”