Baikerite kombed
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: rod ja pooleli xs
- Tänatud: 1 kord
ülejäänu on juba teisejärguline.
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
kris. kirjutas:Rääkige sellest kiivri kombest täpsemalt. Mina panen kiivri sinna, kus ta kindlamalt oma kohal püsib. Kui selleks on põrand, siis läheb põrandale ...
Kuskil suva kohas seisma jäädes olen ikka kiivri maha pannud, kui muud kohta pole, kuna sadulast on saadanas mõned korrad maha kukkunud, taburetti ei viitsi ka kaasa vedada...
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Tänaval (asfalt) liigeldes eelistan loomulikult mingit puhast pinda, kuid valides asetamise tsikli peale või maha, siis eelistan viimast. Seekord siis avaus allapoole, kuna asfalt tõepoolest kahjustab välispinda ja veel enamgi - tõenäoliselt veereb see kiiver tagurpidi asetamisel kurat teab kuhu.
Mis puudutab n.ö esmast viisakuskommet käega tervitamise näol, siis kohati eelistan sellegi asemel vastutulijale peaga viisakalt noogutamist. Põhjuseks asjaolu, et alati pole võimalik kätt juhtraualt tõsta, sest paraku asuvad seal juhtimiseks esmatähtsad vidinad, mis vajavad teatud juhtudel füüsilist sekkumist

Et siis arvake minust kui mootorratturist mida tahate

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Aga tegelikult ei pidavat see eriti probleemi tekitama. Just see värvi kraapimine.
Märksa hullem lugu, kui kiiver kukub, kui seal midagi sees on ja amordikiht deformeerub.
Samal põhjusel ei torgata kiivrit peegli, lenksu vms otsa sisuga. Kui, siis riputatakse rihmapidi.
= pagunid.Suzumen kirjutas:Lisaks on vasaku käega õlale patsutamine. Tähendab, et ees on miilits-politsei.
Tuntud märk ka Eesti keskealistele ja vanematele. Noored vist ei jaga enam tähendust ära. Lisaks tähendas ka kõikvõimalike pagunitekandjate endi seas "ettevaatust, ülemus tuleb" ehk "shuher!" Aga patsutati tavaliselt kahe sõrmega, tasakesi...
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
olen seda järginud nii palju kui võimalik.
see igayhe enda otsustada kas usub või ei,aga hommikul kukkus mul kiiver ratta pealt maha,ytlesin sõbrannale ka, et see on kyll s**t enne.
lõunal helistasin juba sõbrannale haiglast. täpne kuupäev 4 päeva enne jaanipäeva.. minu mälus tyhiauk.. aga kiivrit vaadates lohisesin pea ees kõnnitee serva.
mina jälgin seda kiivri asja ka edaspidi!
Lisaks veel niipalju, et avatud osa ülespoole sättimisel ei roni rohu seest igasugu sipelgad ja muud tegelased kiivrisse:)) Väga kasulik meeles pidada ka kämpsi/laagriplatsidel jne.StreetMoto kirjutas:Mina paraku ei saa nõustuda kombega kiivrit mitte maha panna. Ilmselt pole siis tõsine tsiklimees aga rääkides mitte asfaltpinnasest, siis eelistan alati kiivri asetamist maha ja just nimelt avatud pool ülespoole. Nimelt eelistan seda, et kiiver ei kukuks kuskilt tsikli pealt kolksuga vastu maad ja avatud osa üles seetõttu, et mul ei ole soovi panna pähe liivase, mullase, võib-olla ka niiske/märja polstriservaga "kübarat".
-
1) Esmalt võõras (kas või mõni sõber) kasutaja ei pruugi sulle öelda et tema kasutuses olles käis "kerge kõks" mingi hetk sinu kiivriga.
2) Hügieen (ei vabanda ka suka kasutamine)
3) Kuna igal inimesel erinev pea kuju siis mõnedel kiivritel võib algse kasutaja pea kuju järgi vormunud kiivri sisu teise mehe peas ka teise vormi võtta ja siis kui uuesti oma kiivri pähe paned ei pruugi ta enam nii mugav olla.
Võib-olla on neid reegleid veel aga koolist jäid need punktid meelde (põhiline et koolides ju kiivrid täiest ühiskondlikud, aga see selleks).
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Ei oska kommenteerida kui hardunult sealmail kiivritesse suhtutakse, kuid antud juhul pigem rikuti siinmailgi kehtivat "ära-puutu-võõrast-ratast" seadust. Kellele meeldib kui sinu paika pandud asja keegi suvalt ümber paigutab? Nagu siingi on ka seal madala valulävega vendi, kellega võib riiuks minna... kasvõi igavusest. Küllap on sealgi vendi, kes uue/kalli kiivri asetamisel lähtuvad pigem pratilisusest.Suzumen kirjutas:asetas toolil olnud teise mehe kiivri põrandale. Peale seda käis hele laks
kus juures selliseid olukordasi on ette tulnud küll ja küll. Nüüd kus korralik avanev kiiver on, siis esma järgus otsin mingi posti kuhu ratas toetada saabSuzumen kirjutas:Kutsu mind ka vaatama, kui kunagi endale oled soetanud korraliku kiivri, paned siis selle mudasse ja oma Dnepri sellele toetuma. Pärast ega ei pea paljuks sellist mudast kiivrit endale pähe tõmmata
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
Pole Eesti teedel seda veel kohanud, kuid iseenesest hea märk.spinna kirjutas:= pagunid.Suzumen kirjutas:Lisaks on vasaku käega õlale patsutamine. Tähendab, et ees on miilits-politsei.
Tuntud märk ka Eesti keskealistele ja vanematele. Noored vist ei jaga enam tähendust ära. Lisaks tähendas ka kõikvõimalike pagunitekandjate endi seas "ettevaatust, ülemus tuleb" ehk "shuher!" Aga patsutati tavaliselt kahe sõrmega, tasakesi...
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
-
- Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler
- Tänatud: 1 kord
Sõidu aeg patsutad oma enda vasaku käega enda vasakule õlale?
Ma siiani rohkem tulede vilgutamisega läbi ajanud - aga see võib olla kahetimõistetav ja pole nii efektiivne.
kiivri panen tavaliselt kinnitusrihmaga tagasõitja käepideme külge, või siis parema peegli.
Umbes nii ta käis jah. Tegelikult kasutati seda igal pool kus pagunitega või enda omadest vingemate pagunitega vendi pelgama pidi ja asi nägi välja umbes nii nagu pigem osutaks kahe sõrmega oma õlale. Seda saab vasaku käega vasakule õlale teha küllkaska kirjutas:Sõidu aeg patsutad oma enda vasaku käega enda vasakule õlale?

Re: Baikerite kombed
Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.Suzumen kirjutas:On selliseid kirjutamata reegleid, mida kõik baikerid teavad. Aga kindlasti on selliseid vähem tuntuid kombeid-reegleid kas meil või siis mujal maailmas. Kui kellelgi infi siis võiks oma teadmisi jagada.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Kõik dnepri mehed ronivat oma kaariku selga vasakult poolt, kuna vänt asub seal. Isegi kui sõita vähe moodsama, nendel millel on see.... nohh teate küll.... start nupp mann, lähenevad rattale mõttlematta kõik ikka vasakult poolt - ka siis kui ratas on jalapeal.CB500 kirjutas:Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.
Omast kogemusest võin rääkida

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
-
Mul on täpselt sama lugu. Kuidagi väär on minna paremalt. Samas muudel juhtudel see mind ei sega.CB500 kirjutas:Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.
KX250F '14
-
-
- Tsikkel: 90º V2
- Kontakt:
Kusjuures tegu ei ole mitte ebausuga, vaid näiteks paljud tsikklitootjad oma rataste manuaalides isegi ära näidanud, et ratta selga ronitakse just vasakult poolt, mitte paremalt. Ja valdavalt see seotud tsikklitoestamisega ehk siis külgtoega.CB500 kirjutas:Tsikli selga minnakse alati vasakult poolt, kui olen paremal, siis lähen teisele poole, mitte ei viska vasakut jalga üle. Erand ainult juhul, kui füüsiliselt ei ole võimalik vasakult peale minna. Ebausklik või loomulik, -igaüks ise otsustab.
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:

Ilmselt liigutuste ( pakkimise) järjekord selle pärast oluline et kui miski sassi läheb ununeb tsikli võti kindlasti kõige alumisse taskusse.
Vasakult tsikli selga ronimine vist sellest et üksik joodikujalg tavaliselt vasakul ja nii ei "lükka ümber"
Tege"lt on vasakult ronimine pärit hobuste ajast,sealt ka algselt vasakpoolne liiklus ehk saad tänava ääre poolt hobuse selga ronida.Miks liiklus parempoolseks keerati ei tea.
Kuigi minu tsikkel tavaliselt keskhargil seisab.Ja kiiver istub ilusti tagumise seljatoe otsa.
Peeter aka Hondarebel
Kui sõidad rattaga ka mujal kui asfaldil, siis on kiivri mahapanek, ja seda just avatud osa ülevalpool, igati loogiline. Muidugi seisavad offroad-kiivrid ka paremini paigal. Aga kuivamine ona alati parem, kui auk on üleval

-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Vasakukäeliste kommentaari oleks huvitav kuulata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.