Autoridade vahel sõitmine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Autoridade vahel sõitmine
Ühesõnaga: täna mul selline kogemus. Oli ca lõuna-ajal oma Speedmasteriga linnavahel ning suundusin rahulikult Luisest alla Mustamäe poole ning jäin peatuma Prantsuse Lütseumi ees punasega peatunud autode rea (nii ca 5-6 autot) taga. Aega oli mul küll ei hakanud vahelt minema, kuna esiteks, nagu öeldud aega küll, teiseks polnud ridade vahe väga lai ning kolmandaks ma tavaliselt ühe valgusfoori tsüklipärast ei hakkagi vahele minema. Kui 2 või enam tsüklit, siis on hea rahulik vahelt ette poole sõita. Kuid siis. Tagant tuiskas üks baik ma konkreetselt arvan, et ca 80-100ga suht kitsa autoderivi vahelt läbi. Ma hoian pidevalt silma peeglis, kuid ta tuli nii kiirelt, et mina ei märganud. Nüüd küsimus lugupeetud foorumlastele: kas seda saab pidada adekvaatseks käitumiseks??? Mis oleks olnud siis, kui ma ise oleksin ümber mõelnud ja otsustanud siiski autode vahele keerata, et rahulikult jooneni minna (kui näiteks ootamine oleks väga pikaks veninud). Garanteeritud, et see vend oleks mulle tagant sisse sõitnud. Uudis oleks olnud - kaks mootorratturit põrkasid kokku mõlemad, sandid. Autojuhid oleksid uudist lugenud ja irvitanud - paras neile haigetele vendadele, kes mõtlemata kihutavad. Mis oleks, kui autode rea vahelt oleks paar koolilast välja astunud (olukord oli ju kooli ligiduses).
Ma arvan, et selline käitumine teeb kõikide mootor-ratturite elu raskemaks - autojuhid vihkavad meid järjest rohkem (ja mõned idioodid keeravad eksra ette). Ohtlikkusest rääkimata.
Mina kutsun üles, siiski mõistlikult ja piisavalt aeglaselt ridade vahel sõitma, kelle kuradile sa niimoodi oma edevust demonstreerid. Mine ja sõida Velt või mõni muu mees endale seljataha, võistlusi peaks ju toimuma pidevalt.
Mis teie arvate?
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:

Kui sina oleksid mõelnud ikkagi minna ridade vahele ja vahetada oma trajektoori siis viska oma silm ka peeglisse ....kui ohutu siis muuda trajektoor ja roni ka autode vahele =)
Ja mida krdi't sa halad üldse....kadedus lõi pähe ? Et, tema oskab ja sina ei oska

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
Re: Autoridade vahel sõitmine
mis sa arvad, et suunatuli on sul moepärast v ???SL kirjutas:Mis oleks olnud siis, kui ma ise oleksin ümber mõelnud ja otsustanud siiski autode vahele keerata.

-
Teema algataja
Krt suunda näitad siis kui sa ümber reastud, mis suunda sa näitad autode vahele keerates????????sepp kirjutas:mis sa arvad, et suunatuli on sul moepärast v ???SL kirjutas:Mis oleks olnud siis, kui ma ise oleksin ümber mõelnud ja otsustanud siiski autode vahele keerata.
Mis kuradi oskuseks saab lugeda seda, et püsid püsti aga mõhkugi aru ei saa, et mitte keegi kurat ei jõua sind märgata peeglis? Laks käib, siis on hala taevani, et autojuhid keeravad ette, bla, bla, bla.....korke kirjutas:Et, tema oskab ja sina ei oska?
Ei saa ju eeldada, et kogu ülejäänud inimkond tänaval olles ainult selle peale mõtlebki, et luuavarrest võib pauk tulla või üle lendava lennuki küljest metallikamakas pähe lajatada, või mitte kuskilt keegi uksest sisse sõita.
Mis siis kui ma ei tahagi kuskile oma autoga manööverdada, vaid teen ukse lahti, et punase ajal ruttu just katki läinud kojameest kinnituse otsa tagasi kohendada? Näitan enne ukse avamist suunda või

-
Teema algataja
Ridade vahel ei sõideta üldse ! Kõigil on kiire. Mõni trabant mahuks kah ridade vahel ukeredama. Mõtlen alati neid ridade vahel sõelujaid ja ettepoole nihverdavaid tegelasi vaadates et ikka till on väike mõnel mehel. Väikse noksiga mehi üldiselt loodus ei salli ja oma laksu saatvad nad kätte nagunii.
-
- s1000rr Guru
- Kontakt:
Ja siit hea näide on kuidas üks padjakas ei suutnud märgata lähenevat tsiklit. Peeglid on selleks ,et vaadata taha aga mitte enda naerutust jõllitada sealt.
spinna kirjutas:Mis kuradi oskuseks saab lugeda seda, et püsid püsti aga mõhkugi aru ei saa, et mitte keegi kurat ei jõua sind märgata peeglis? Laks käib, siis on hala taevani, et autojuhid keeravad ette, bla, bla, bla.....korke kirjutas:Et, tema oskab ja sina ei oska?
Ei saa ju eeldada, et kogu ülejäänud inimkond tänaval olles ainult selle peale mõtlebki, et luuavarrest võib pauk tulla või üle lendava lennuki küljest metallikamakas pähe lajatada, või mitte kuskilt keegi uksest sisse sõita.
Mis siis kui ma ei tahagi kuskile oma autoga manööverdada, vaid teen ukse lahti, et punase ajal ruttu just katki läinud kojameest kinnituse otsa tagasi kohendada?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
ütle mulle, miks ma ei või sujuvalt ette liikuda, kui mul selleks võimalus on? seadus on üks asi, teine asi on kirjutamata reeglid ja viisakus. mind ei häiri liikluses keegi, kes mind ei häiri

Mina võtsin asja pisut raskemat moodi ja tegin 80-date alguses Jawaga avarii, kus ka inimene viga sai. Ühest õppetunnist on tänaseni piisanud, et mitte enam liiklusõnnetustesse sattuda ei oma, ega ka mitte kellegi teise süül.Võtame asja kergemat moodi..
Milleks võtta asju raskemalt?
PS. Mind ei häiri ridade vahel ette hiilijad. Laseks hea meelega läbi. Aga no rumalus ajab küll sapi keema.... Ja ridade vahelt läbi lendamine on kahtlemata äärmiselt rumal tegu.
Ma pooldan ka pigem ettevaatlikult edasi jõudmist ridade vahel, kui tingimused seda võimaldavad. Tuima näoga ummikus passides poleks mötet tsiklit omadagi. (jah, kohe lähen möödan oma tilli ära, hästi väike on, ma tean)
Kihutada ridade vahel ... noh, kätt ette ei pane kellelegi. See jutt tekitab neis härrades ainult trotsi, kes niigi arvavad, et alla 200 km/h jäävad molekulid nende kehas seisma

-
Teema algataja
Ridade vahel ei sõideta üldse ! Kõigil on kiire. Mõni trabant mahuks kah ridade vahel ukeredama. Mõtlen alati neid ridade vahel sõelujaid ja ettepoole nihverdavaid tegelasi vaadates et ikka till on väike mõnel mehel. Väikse noksiga mehi üldiselt loodus ei salli ja oma laksu saatvad nad kätte nagunii.
Et siis selline tagasihoidlik küsimus, et miks ei võiks siis rattur ridade vahel esimeseks end sõita, kui ta sekundiga sealt ka kadunud on?? Reeglid reegliteks, ma arvan, et me kõik oleme piisavalt inimesed et saada aru, mis maalt on tegemist idiootsusega ja millal ei ohusta selline käitumine kedagi ja ristmiku läbilaskevõimet ka oluliselt suurendab.
Tunnistan, et ma küll end tagasi ei hoia, ku ma sealt PROBLEEMIVABALT läbi mahun ja minu siiras lugupidamine juhtidele, kes nähes eemalt ratturit tulemas talle veel mõned lisasentimeertid ruumi teevad

Kurat võtaks liiklus on ju tegelikult lihtne ja prooviks ikka normaalseteks jääda...

-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
eeldasin et ta ei mahu oma ritta ära kui ta mõtlex kahh yhel hetkel ikka, et lähex sõidax ette.. blaablaablaaa jneBueller kirjutas:Krt suunda näitad siis kui sa ümber reastud, mis suunda sa näitad autode vahele keerates????????sepp kirjutas:mis sa arvad, et suunatuli on sul moepärast v ???SL kirjutas:Mis oleks olnud siis, kui ma ise oleksin ümber mõelnud ja otsustanud siiski autode vahele keerata.
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Ettepoole ronimine on põhimõtteline küsimus ja peegeldab sinu väärtushinnanguid. Sama põhimõte, et sulge lahkkudes uks. Ma ei ole laksu kätte saanud, sest ei sõida kunagi ridade vahel ega roni punasega ette, sest see meenutab mulle kasvõi tiblasi kes ronivad sulle kaupluses selga, nõuka ajal ette. Mulle on see lihtsalt vastik. Ma ootan oma korda ja ei pea end teistest paremaks, kuigi minu masin võib olla ilusam, kiirem ja karvasem. Vaatan põlgusega neid ronijaid.Piipz kirjutas:kle kanapask, sa said juba enda laksu kätte, et nii kibe jutt?
ütle mulle, miks ma ei või sujuvalt ette liikuda, kui mul selleks võimalus on? seadus on üks asi, teine asi on kirjutamata reeglid ja viisakus. mind ei häiri liikluses keegi, kes mind ei häirinõme lause tuli, kuid miks peaks ma kadedusest vihane olema, kui keegi must paremini liigub?
Kukuvad isegi nii kõvad mehed nagu Rossi ja Craig Jones.
Keegi pole meist surematu, ega eksimatu, piisab pisikesest ajast ja oled maoli maas, savi mis rattaga sõidad ja kui suure mootoriga.
Ridade vahel sõidus pole midagi halba kui seda teha rahulikult ja ilma kedagi ohustamata - teen seda ise ka bikede ja customitega aga mõistliku kiirusega ja ainult juhul kui seal on piisavalt palju ruumi ja otseselt kedagi ei ohusta.
Korke - sa peaksid väga hästi teadma et bikega oskab iga üks sõita kiiresti aga neid tegelasi kes reaalselt oma ratast kontrollivad igas asendis ja olukorras on tegelikult väga vähe.
-
- s1000rr Guru
- Kontakt:

Bueller : Jah nii on ...väga vähe vendi on kes oskavad tsiklist taltsutada igas asendis...Mina see pole ! Seega olen seal julge kus võin olla kindel endas 100%.
-
Teema algataja
Lõpuks ka mõistlik sõnavõtt. 100% nõus.korke kirjutas:Rennes : Ma olen kukkunud ja kukun kindlasti veel ! Ega ennem ei õppi kui käna käind oled. Ja õnneks on mul upsakad olnud sellistes kohtades kus ei ohustanud mitte kellegi elu kui ise enda oma ainult
Bueller : Jah nii on ...väga vähe vendi on kes oskavad tsiklist taltsutada igas asendis...Mina see pole ! Seega olen seal julge kus võin olla kindel endas 100%.
Et tõmmakekohati veidi tagasi ja ärge igalpool ikka näidake kui äge ratas sul perse all on.
Sõidan ise ka ridade vahel kuid kiirus on selline, et kui mõni ette keerab või ukse lahti teeb siis saan pidama... 100km/h ei saa ükski "supermees" pidama. Ja siis pärast autojuht süüdi jälle ja ratturite maine ühiku võrra madalam.
-
- Tsikkel: Roadsmith HDST HD™ Trike
Peab tõdema,et jällegi jõuame välja liiklusviisakuseni ja endast ning teistest lugupidamiseni (mis on ju sama).Ettepoole ronimine on põhimõtteline küsimus ja peegeldab sinu väärtushinnanguid.
Igasugune vägisi pressimine ja hooga mööda sõitmine ei aita ju kiiremini kohale jõuda. Näide: Eileõhtuses ummikus Pärnu maanteel eelistasin teha vasakpöörde väiksemasse ja vähemkoormatud tänavasse, selle asemel, et pool tundi ummikus oma järjekorda oodata, või mööda telgjoont autode vahel sõita. Vastassuunas seisid autod praktiliselt paigal ja kuna ratas mahtus sealt vahelt ilusti läbi, pöörasingi magistraalilt ära. Selle peale hakkas autojuht, kelle eest möödusin, signaali andma ja koledaid nägusid tegema, et kuidas nii võib!?!
Ei old ta vist midagi kuuld sellest, et ristmikule välja ei sõideta, kui oled sunnitud seal peatuma ja teisi takistama.
Tsiklimehed on ju s*taks nahaalsed ja vastikud

-
Teema algataja
Freeway ummikutes on tavaline, et koik ratturid (loomulikult ka politseitsiklid) soidavad autodest Nx kiiremini ridade vahel mooda. Peeglist ratturit margates teevad autod uldjuhul ruumi. Vaike viibe tanuks ja soit laheb edasi.
Ei mingit tilli mootmist ja p*** kummaltki poolt...
-
Teema algataja
Pigem on see ainult eestlastest autojuhtide silmes. Miks näiteks Itaalias kellegi arust mööda sõitmine ebaviisakas pole ? See eestlase kadeduse vimm tuleb jällegi mängu. Eestlane on siis ka kade kui mingi koer peaks näiteks autode ridade vahelt mööda jooksma: "Näe, raisk jõuab kiiremini, krt ta peab ka ikka oma järjekorda ootama"kanapask ja mesi kirjutas:Mnjah, komme vaadates jääb ikka domineerima ratturite seisukoht, et vaikselt ja sujuvalt siiski võib siiberdada ridade vahel ja teha mahasõite selleks mitte ettenähtud kohtades. Misseals siis ikka, nii te kujundate mootoratturi kuvandit. Vaadake et pärast siis nuttu pole.
Seni sõitke kuidas tahate.
Seda ta on jah. Eks see siis on ka omakorda veel üks põhjus, miks sealt ridade vahelt tuleks läbi minna ridades seisjaid respekteerides. Ohuolukordade tekitamine sellises situatsioonis ei ole sugugi praeguse vastuseisu tulle õli valamine, see on pigem püssirohu tünni alla lõkke tegemine. Kui soovime, et meid idiootideks ja rullnokkadeks ei tembeldata, siis tuleb ka enda eeliseid liikluses kasutada aupaklikkusega nende vastu, kel neid eeliseid sugugi ei ole. Kuidas ise metsa hõikad, nii sealt ka vastu kajab. See on nii ära tõestatud fakt, et sellest on lausa vanasõna vormitud.bash kirjutas:See eestlase kadeduse vimm
Huvitav, miks Kuivastus või Virtsus mottorrattureid ei põlata? Seal on ju tsiklimehe eelis tundidega mõõdetav, mitte minutitega nagu kuskil fooride taga? Ikka sellepärast, et hoolimata väljaspool igasugust järjekorda laevale sõitmisest ei õnnestu seal teistele ootajatele hinge sülitada ning lõppkokkuvõtteks on kõik osapooled rahul ja happy.
THINK!
-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.