Silmalaser
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Silmalaser
Tere!
Kas keegi bikeritest on teinud/uurinud silmade korrigeerimist laseriga? Arstid räägivad, et asi suht OK (eriti laserdajad ise), hoolimata, et nad pakuvad miski 3 erinevat laserdamise varianti - säästu, vähem säästu, vinge. Et kuidas siis ikkagi on selle laserdamisega ja kas äkki peaks hoopis Saksamaal sellise opi tegema?
Silmad ca -3
Priit
Kas keegi bikeritest on teinud/uurinud silmade korrigeerimist laseriga? Arstid räägivad, et asi suht OK (eriti laserdajad ise), hoolimata, et nad pakuvad miski 3 erinevat laserdamise varianti - säästu, vähem säästu, vinge. Et kuidas siis ikkagi on selle laserdamisega ja kas äkki peaks hoopis Saksamaal sellise opi tegema?
Silmad ca -3
Priit

-
Teema algataja
-
Teema algataja
saksamaale opile minema? need ajad on minu, kui viimase 15 aasta jooksul meditsiiniga suht palju kokku puutunud inimese arust jäädavalt möödas. kui sul just ei ole mõnda eriharuldast radikaalset sekkumist vajavat tõbe, mida keegi eestis ei oska või ei suuda teha.
www.silmalaser.ee on hea koht. siiamaani kõik on kiitnud.
mina käisin opil aastal 2001 ja august. kuna oli väike miinus, üks silm -2,75 ja teine -3,0 ja silindriga ning raha ka eriti ei olnud, siis läksin hoopis schotteri juurde lõikusele, mida tehakse noaga.
armid jäävad niikuinii. paljud kardavad paarikümne aasta pärast pisaranäärmete alatalitlust ja eluaegset tilkade panemise kohustust. aga see sõltub igast inimesest ja tema anatoomia ja ihu eripäradest.
viie aastaga on minu silmanägemine läinud nüüd +2 peale. aga see ei ole seotud silmaopiga, vaid muude asjadega.
seega - ärge karke, minge ja tehke, kui vähegi võimalik. EGO ja Magnet kaardiga saab ka edukalt tasuda
www.silmalaser.ee on hea koht. siiamaani kõik on kiitnud.
mina käisin opil aastal 2001 ja august. kuna oli väike miinus, üks silm -2,75 ja teine -3,0 ja silindriga ning raha ka eriti ei olnud, siis läksin hoopis schotteri juurde lõikusele, mida tehakse noaga.
armid jäävad niikuinii. paljud kardavad paarikümne aasta pärast pisaranäärmete alatalitlust ja eluaegset tilkade panemise kohustust. aga see sõltub igast inimesest ja tema anatoomia ja ihu eripäradest.
viie aastaga on minu silmanägemine läinud nüüd +2 peale. aga see ei ole seotud silmaopiga, vaid muude asjadega.
seega - ärge karke, minge ja tehke, kui vähegi võimalik. EGO ja Magnet kaardiga saab ka edukalt tasuda

-
Teema algataja
-
Teema algataja
Mina lasin miski 2003 Dr. Schotteri juures silma lõikuda ja ei kahetse. Kuna vasak oli -1,75 ja parem 0, siis oli vahe suht vastik. Seda, et doktorihärra vahepeal parematele jahimaadele läinud on, on muidugi kahju kuulda. Kui mina seal (Fertilitases) olin, siis rääkis ta midagi oma asutuse tegemisest jne. Üldjoontes aga tänud takkajärele, minu elu tegi see opp küll palju kergemaks. Samuti käis Dr. - i noa alt läbi mu vend, kes ka ei kurda. Opi maksumus (täpselt ei mäleta aga jäi vist 2-3 kilo vahele) ja need 6*2 lõiget silmas on tühiasi võrreldes nägemisega. Ennem oppi sai allkiri antud ka vastavale lepingule, kus olid ära toodud ka opiga seonduvad riskid (oli vist, teatud protsent, mis oli üliväike võib jääda pimedaks), kuid nö.poolpime ka olla ei tahtnud. Suht hea on siiski 5 meetri pealt inimest ära tunda, mitte vaadelda udukogu.
Yamaha YZF 750 R ´94
http://www.hunta.ee
http://www.hunta.ee
-
Teema algataja
-
Teema algataja
Mina käisin silmalaseris 2001.a. detsembris. Nägemine oli -4. Kuu tagasi olin medicoveris arstlikus kontrollis ja oli meeldib tõdeda, et kõik on OK.
Opi hinnaks oli miskit 22keeq.
Kodulehel kirjeldasid nad oppi , kui "väikest meeldivat jalutuskäiku" minul see päris nii ei olnud...aga mu vennal läks küll kõik väga libedalt.
Astusin hommikul 8.30-ne paiku arsti uksest sisse. Algul tehti mingi kiire läbivaatus ja pandi silmatilgad. Mõne aja pärast viidi opi ruumi ning pandi lamama. Minu jaoks oli kõige piinarikkam see, kui mingite spetsiaalsete klambritega silm lahti suruti. Väidetavalt pidavat mul väiksed silmakoopad olema ,aga see oli tõesti valus/vastik (vend ütles ,et ta isegi ei tundnud miskit valu) Edasi.. kuna silm on lahtisurutud näed kõike toimuvat(küllaltki ebamugav kogemus) ...miski aparaat lõikab silmakile lahti..arst kergitab selle eest (siis läks pilt uduseks) ...laser prõgistab/säristab mõne sekundi...arst paneb silmakile tagasi...ja valmis. Peale esimese silma tegemist küsiti, et kas soovin puhata või teeme kohe edasi. Kuna olin tol hetkel kindel , et vabatahtlikult hiljem ma opilauale ei heida - lasime kohe edasi. Teine silm tehtud ajasin end laualt ülesse ja nägin läbi pisarate , aga täisti selgelt opisaali seinal oleva kella numbereid (ennem oppi ilma prillita oleks võibolla kellakontuure märganud) Siis viidi mind hämarasse ruumi toibuma (tilgutati veel miskit rohtu kah) Valus enam ei olnud ,aga tunne oli siuke nagu oleks silmad mitte peenikest liiva vaid suuri teravaid killustikutükke täis. Hirmsasti oleks tahtnud rusikad silmadesse suruda ja sügada-sügada... Kell 14.00 astusin uksest õue. Sõber tuli autoga järgi. Õhtu möödus silmatilke pannes ja käsi taskutesse surudes ( et mitte sügada)
Järgmisel hommikul oli kõik OK. Kell 10.00 sõitsin ise autoga silmakontrolli. Teleka ja arvuti vahtimisega võis kohe pihta hakata. Raamatu ja lehelugemise harjutamine võttis miski nädala.( Ei saand harjumuspärases kauguses asja fookusesse.) Esimene aasta peale oppi pidi vähegi ilusama ilmaga igal-juhul päikeseprille kasutama. Silmad olid valguse suhtes kuidagi eriti hellad. Teisel suvel oli juba kõik OK.
Kokkuvõttes julgen kõigile kahtlejatele igatahes soovitada - MINGE JA TEHKE ÄRA. Ilma prillideta elu on mõnus/mugav.
Opi hinnaks oli miskit 22keeq.
Kodulehel kirjeldasid nad oppi , kui "väikest meeldivat jalutuskäiku" minul see päris nii ei olnud...aga mu vennal läks küll kõik väga libedalt.
Astusin hommikul 8.30-ne paiku arsti uksest sisse. Algul tehti mingi kiire läbivaatus ja pandi silmatilgad. Mõne aja pärast viidi opi ruumi ning pandi lamama. Minu jaoks oli kõige piinarikkam see, kui mingite spetsiaalsete klambritega silm lahti suruti. Väidetavalt pidavat mul väiksed silmakoopad olema ,aga see oli tõesti valus/vastik (vend ütles ,et ta isegi ei tundnud miskit valu) Edasi.. kuna silm on lahtisurutud näed kõike toimuvat(küllaltki ebamugav kogemus) ...miski aparaat lõikab silmakile lahti..arst kergitab selle eest (siis läks pilt uduseks) ...laser prõgistab/säristab mõne sekundi...arst paneb silmakile tagasi...ja valmis. Peale esimese silma tegemist küsiti, et kas soovin puhata või teeme kohe edasi. Kuna olin tol hetkel kindel , et vabatahtlikult hiljem ma opilauale ei heida - lasime kohe edasi. Teine silm tehtud ajasin end laualt ülesse ja nägin läbi pisarate , aga täisti selgelt opisaali seinal oleva kella numbereid (ennem oppi ilma prillita oleks võibolla kellakontuure märganud) Siis viidi mind hämarasse ruumi toibuma (tilgutati veel miskit rohtu kah) Valus enam ei olnud ,aga tunne oli siuke nagu oleks silmad mitte peenikest liiva vaid suuri teravaid killustikutükke täis. Hirmsasti oleks tahtnud rusikad silmadesse suruda ja sügada-sügada... Kell 14.00 astusin uksest õue. Sõber tuli autoga järgi. Õhtu möödus silmatilke pannes ja käsi taskutesse surudes ( et mitte sügada)
Järgmisel hommikul oli kõik OK. Kell 10.00 sõitsin ise autoga silmakontrolli. Teleka ja arvuti vahtimisega võis kohe pihta hakata. Raamatu ja lehelugemise harjutamine võttis miski nädala.( Ei saand harjumuspärases kauguses asja fookusesse.) Esimene aasta peale oppi pidi vähegi ilusama ilmaga igal-juhul päikeseprille kasutama. Silmad olid valguse suhtes kuidagi eriti hellad. Teisel suvel oli juba kõik OK.
Kokkuvõttes julgen kõigile kahtlejatele igatahes soovitada - MINGE JA TEHKE ÄRA. Ilma prillideta elu on mõnus/mugav.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 25 korda
Mina olen oma -1.25/-1.75 nägemisega rahul ja prillid on muutunud nagu osaks minust. Ka siis kui op tehtaks narkoosiga, ei näeks ma enda jaoks erilist mõtet ja leiaks rahale otstarbekama kasutuse. Küll aga saan ma aru -3 ja tugevamatest prillikandjatest - siis vast mõtleks juba ka ise ...
Niisama jutu jätkuks, siis olen ise kunagi "operatsiooni" läbi elanud. Algselt olid mõlemad silmad võrdsed, -1.75. Ühel suvisel lõkkeõhtul plahvatas lõkke servas olnud paekivi ning sain tükiga otse silma (prille tol hetkel ees ei olnud). Paar päeva nägin selle silmaga nagu läbi uduloori, kuigi piirjooned tundusid teravad olevat... Aasta pärast kontrolli minnes selgus, et nägemine oli sellel silmal sisuliselt taastunud. Kuid vahepealne liiga kange optika kandmine keeras silma uuesti tuksi ja seega on nüüd -1.25. Arstid nimetasid sellise paranemise tõenäosuseks "võimalik ainult teoreetiliselt ...", minul õnnestus seda ka praktikas teostada
.
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Niisama jutu jätkuks, siis olen ise kunagi "operatsiooni" läbi elanud. Algselt olid mõlemad silmad võrdsed, -1.75. Ühel suvisel lõkkeõhtul plahvatas lõkke servas olnud paekivi ning sain tükiga otse silma (prille tol hetkel ees ei olnud). Paar päeva nägin selle silmaga nagu läbi uduloori, kuigi piirjooned tundusid teravad olevat... Aasta pärast kontrolli minnes selgus, et nägemine oli sellel silmal sisuliselt taastunud. Kuid vahepealne liiga kange optika kandmine keeras silma uuesti tuksi ja seega on nüüd -1.25. Arstid nimetasid sellise paranemise tõenäosuseks "võimalik ainult teoreetiliselt ...", minul õnnestus seda ka praktikas teostada

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
-
Teema algataja
njah
ma olen veel 17aastane ja prillid on umbes -3... ja häirivad mind,
ega keegi ei tea, et kas mingi vanus peab olema saavutatud, et see op tehtaks, noh et silm kasvab veel v6i midagi 2kki.....
ega keegi ei tea, et kas mingi vanus peab olema saavutatud, et see op tehtaks, noh et silm kasvab veel v6i midagi 2kki.....

-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Re: njah
vähemalt 18 on soovitatavp3 kirjutas:ma olen veel 17aastane ja prillid on umbes -3... ja häirivad mind,

Aga mulle meeldib.
-
- Tsikkel: TDM 850
- Tänatud: 1 kord
Kuna Asfalti jutust selgus, et ebameeldivused samad, mis tava opiga, siis miks laseri peale raha raisata? Endal polnud ka midagi prillide vastu (-1,75 ja -2 )seni, kuni prillid hakkasid oluliselt tööd segama. Igatahes ei kahetse. Peale oppi veel pool aastat vasak silm muutus õhtuti ähmaseks, aga hiljem see taandus.
Õigekirjaoskus massidesse!
-
Teema algataja
Ma ei tea, kas see vastab tõele, aga olen kuulnud, et pärast laserilõikust on silmad mõnda aega väga tundlikud igasuguste põrutuste suhtes, umbes pool aastat ei tohi kuidagi põrutada saada.
Kui see vastab tõele, siis tähendaks see tsikliinimesele ohutuse mõttes kas hooaja vahelejätmist või operatsiooni sügisel.
Kui see vastab tõele, siis tähendaks see tsikliinimesele ohutuse mõttes kas hooaja vahelejätmist või operatsiooni sügisel.
-
- Tänatud: 5 korda
Olen ise ka mõelnud sellise oppi peale kuid pole siiamaani teinud. Sellel kaks põhjust:
1. Sellise raha hunnikuga oskan midagi paremat peale hakkata
2. Kuigi opp tehakse laseriga, on see siiski kirurgiline opp ning olen arvamusel, et kui on kas või väiksemgi võimalus, siis tuleks vältida keha lõikamist.
1. Sellise raha hunnikuga oskan midagi paremat peale hakkata
2. Kuigi opp tehakse laseriga, on see siiski kirurgiline opp ning olen arvamusel, et kui on kas või väiksemgi võimalus, siis tuleks vältida keha lõikamist.
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
-
Teema algataja
Mul naine käis kaks-kolm aastat tagasi. Kuna oli pea 10 aastat läätsesid kandnud (-7) siis keelati tal läätsed ära.
Tegi laseroperatsiooni.
Kõik oli ilus aga kuu või paariga läx tagasi kehvaks.
Arst ütles, et tal on nii paks sarvkest, et talle saab uuesti opi teha.
Tehtigi. Tasuta.
Nüüd on kõik korras.
Ainuke asi mille üle kurdab, on see, et pimedas autoga väga ebamugav sõita. Nüüd kasutab pimedas sõiduks prille (-1 ja teine klaas =).
Olevat ropp valu olnud. Istusin ise ootesaalis ja päris piinlik oli pärast tunnistada et see kes seal hirmsasti karjus oli minu naine
Osad kes välja tulid ei teind teist nägugi ja kõik oli korras.
Eks see oleneb inimesest.
Tegi laseroperatsiooni.
Kõik oli ilus aga kuu või paariga läx tagasi kehvaks.
Arst ütles, et tal on nii paks sarvkest, et talle saab uuesti opi teha.
Tehtigi. Tasuta.
Nüüd on kõik korras.
Ainuke asi mille üle kurdab, on see, et pimedas autoga väga ebamugav sõita. Nüüd kasutab pimedas sõiduks prille (-1 ja teine klaas =).
Olevat ropp valu olnud. Istusin ise ootesaalis ja päris piinlik oli pärast tunnistada et see kes seal hirmsasti karjus oli minu naine

Osad kes välja tulid ei teind teist nägugi ja kõik oli korras.
Eks see oleneb inimesest.
Mul vennas on käinud laseri alla nagu sauna. Tal lisaks "tavalisele" silmahädale veel silmakae probleem.
Viimati, kui tal jälle miskit puhastada või korrigeerida oli vaja, siis olin tal seltskonna mõttes silmakliinikus kaasas. Ma ei ta essugi asja tehnilisest poolest, kuid kuulsin läbi kabineti ukse kui arst õpetas, kuidas ja kuhu ta pidi "opi" ajal teise silmaga vaatama ja et mis iganes ka ümberringi ei juhtuks - ei tohi sellele reageerida ja hakata kohe pilku kõrvale pöörama - siis liigub ka korrigeeritav silm ja "lõikus" läheb tuksi.. Nuh kui mõelda, siis on see ju loogiline ka..
Valuaistingust rääkis, et lõikuse ajal pidi tunne umbes sama ebamugav olema, kui seda võib olla säraküünla sädeme silma sattumisel...
Viimati, kui tal jälle miskit puhastada või korrigeerida oli vaja, siis olin tal seltskonna mõttes silmakliinikus kaasas. Ma ei ta essugi asja tehnilisest poolest, kuid kuulsin läbi kabineti ukse kui arst õpetas, kuidas ja kuhu ta pidi "opi" ajal teise silmaga vaatama ja et mis iganes ka ümberringi ei juhtuks - ei tohi sellele reageerida ja hakata kohe pilku kõrvale pöörama - siis liigub ka korrigeeritav silm ja "lõikus" läheb tuksi.. Nuh kui mõelda, siis on see ju loogiline ka..

Valuaistingust rääkis, et lõikuse ajal pidi tunne umbes sama ebamugav olema, kui seda võib olla säraküünla sädeme silma sattumisel...
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
See sõltub juba lõikuse meetodist. Eestis hetkel kõige kallim meetod on LASIK, mida teevad 2 erakliinikut: http://www.silmalaser.ee ja http://www.lasercorrect.ee. Teine neist on mingi tuhat krooni silma kohta odavam, kuid nende lõikuste tegemise kogemus oli vist mingi aasta-paar, kui esimesel on 4-5 aastat. Siiamaani pole kummalgi neil esinenud selle tehnoloogiaga pimedaks jäämisi. Kust ma seda tean? Mul vend käis eelmise aasta lõpus operatsioonil ja enne seda uuris asja väga põhjalikult. Enne oli tal nägemine olnud umbes 7 aastat muutumatuna -5, nüüd on täpselt 0.kris. kirjutas:Mul elab Saaremaal endine töökaaslane, kellele õnnestus selle paari % hulka sattuda, kellel asi ei õnnestunud. Nüüd on tal 1 silm praktiliselt kasutu ... Et mõelge ka see variant enda jaoks läbi.
-
- Tsikkel: VN 750 custom
- Tänanud: 77 korda
- Tänatud: 81 korda
Mina isiklikult keeldun kedagi oma silmade kallale laskmast.Ise ma nad kunagi tuksi keerasin,nüüd elan sellega edasi.Kusjuures elukutselise lukksepana on prillid päästnud mind vähemalt 30 korda.
Alates keevituspisarate silma sattumisest ja aerosoolide ja muude vedelike silma sattumisest.
Peale seda kui üks mees otsustas minust 3 meetri kaugusel auto aku õhku lasta,olen kindel et prillid jäävad minuga kuni surmani.
Ise ei oska ühtki negatiivset põhjust tuua peale selle et külmast sooja tulles oled hetke udune.
Päikese vastu aitab fotokroom.
Alates keevituspisarate silma sattumisest ja aerosoolide ja muude vedelike silma sattumisest.
Peale seda kui üks mees otsustas minust 3 meetri kaugusel auto aku õhku lasta,olen kindel et prillid jäävad minuga kuni surmani.
Ise ei oska ühtki negatiivset põhjust tuua peale selle et külmast sooja tulles oled hetke udune.
Päikese vastu aitab fotokroom.
-
Teema algataja
Omal õde käis mõned kuud tagasi silmalaseris (www.silmalaser.ee) laseriga korrigeerimas ja ei kurda, olid ca -3 mõlemad silmad, nüüd kenasti 0-is. Arve 22kilo.