Avalik kiri Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioonile

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Avalik kiri Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioonile

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Vaadates teie leheküljel asuvat 2006a litsentside nime- ja hinnakirja:
1. EMF rahvuslik litsents
(Eestis toimuvad võistlused)
d. AINULT SÄÄRUD JA 4-TAKTI PITBIKE - Rahvaspordi litsents 260.-
+ ERGO õnnetusjuhtumi kindlustus 240.-

tekib tahes tahtmata küsimus, et mis õiguste ja volitustega saab EMF välja anda võistlejalitsentse ja selle eest ka veel raha kasseerida spordialal, mis neisse üldse ei puutu, ja mingitki teiepoolset toetust ega abi ei oma? Samuti ei ole võrrivõidusõidu võistlussarja korraldajaid mittekuidagi antud litsenseerimisest teavitatud ega seda nendega kooskõlastatud.
Rahaahnus ei saa olla niivõrd suur, et arvestades sellega, et põhiliselt kasutatakse väljapool võrrivõidusõidu omavõistlusi teiste korraldajate poolt ja teiste klassidega koos toimuvatel võistlustel võrriklassi publikulõbustamiseks ja sellele vaatamata kasseeritakse neilt rahulikult ka stardimaks (mis on kõik veel täiesti vastuvõetav, kuna niimoodi on sõitjatel aastas rohkem võimalusi võistelda)... siis nüüd lisaks tundub sellest väheks jäävat ja lugupeetud ametnikud arvavad, et hea lisateenimis võimalus oleks ka litsentside müük neile ja seljuhul saab veel ju ka oma statistilistes andmetes ise mingit lillegi liigutamata lausa uue võistluklassi olemasolu.

Võimalikult kiiresti vastust oodates
võrrivõidusõidu võistlussarja algataja ja kordinaator
Jaan Kelner aka oldmoped.
hälvik
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

See on paraku eluaeg nii olnud ja mitte ainult mootorratastel..

Ilmselt tegeletakse spordiala "korrastamisega".

Pmst on miskid mehed võtnud nõuks, et nemad nüüd hakkavad sellisel alal reegleid tegema ja kellelgi teisel seda õigust pole.

Ok, ignoreerid neid. Vastutasuks ei registreeri nad sinu võistlust ja kõik nende litsentsiomanikud, kes julgevad su võistlusel võistelda, saavad karistatud litsentsi tühistamisega.

Mõnus eksole.

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

No vavevalt keegi diskrimineerima hakkab. Lugu on ma arvan pigem, selles, et kui EMF egiidi all toimuvatel võistlustel on võrriklass ( näiteks mingi supermoto raames jne) siis EMF ei saa lubada, et seal oleks peal ilma kindlustuse ja litsentsita vend.
Sest kui laksakas käib ( näiteks sõidab mõni võrrimees mõne pealtvaataja või enda surnuks, naljaks küll aga võimalik) siis vastutab EMF.

See kui teete mingi oma ürituse jne. sellest on EMF-il arvatavasti poogen

Oma asi.
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Täpsustan seda, et mingit probleemi ei näe kindlustuse omamise nõude kohapealt ja pean seda täiesti elementaarseks ja loogiliseks. Samas ei näe mittemingit õigust EMFil välja anda võrrivõidusõidulitsentse, samamoodi, nagu meie ei hakka kunagi välja andma mootorratturitele motokrossi, ringraja jne litsentse. Samuti kui ei ole kogu juriidiline pool meiega kooskõlastatud, ja võistlustingimused ja võistlejatele esitatavad nõuded ühtsed, ei ole EMFi egiidi all korraldatavatel võistlustel kahjuks muud iva, kui selles, et need osad sõitjad, kes on omale litsentsi nendel võistlustel osalemiseks ostnud saavad nendel võistlustel trenni tegemas käia ja publikule lõbu pakkuda... kuidagi ei saa nende võistluste tulemusi aasta arvestuses kajastada, kuna stardinõuded ei olnud standartsed teiste võrrisõitudega ja selletõttu osad võistlejad osaleda ei saanud.

Lisaks näen siin litsenseerimises veel tunduvalt suuremat ohtu - kui me selle sõitjalitsentsi vaikides alla neelame, on järgmine loogiline samm see, et meile üritatakse müüma hakata ka võistluse korraldamislitsentse ja rahasid küsima võistluste korraldusõiguse eest, nagu see EMFi liinis kombeks on.

Lisaks kaotab igasuguse litsenseerimisega ära võistlussarja algne igamehe võidusõidu idee ja suures osas ka pure fun, mis selle kõigega kaasneb - küsitavad rahad ei ole küll suured... aga kui arvestada pisiasjaga, et nõutav litsents+kindlustus on võrdväärne odavamate võistlusmasinate enda maksumusega tundub asi absurdne. Tuleb juurde ka see, et üritus muutubki puhtsportlikuks maeistrivõistlussarjaks ja litsenseerimine välistab ka igasuguste huviliste ühekordse proovimisvõimaluse, et äkki meeldib... ja alles jääbki vaid max 10-15 sportliku sõidustiiliga esiotsas sõitvat võistlejat 50st.

Asi rohkem sedapidi, et me ei ole siiani teinud EMFile mittemingeid takistusi kaasata nendepoolse huvi korral ka meie võistlusklassi nende üritustesse ja teinud kõik, et info sõitjateni jõuaks ja võimalikult palju osalejaid oleks... sellist nedepoolset käiku ei oleks aga küll oodanud.
hälvik
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

No kuidsgi peab ju pappi kätte saama... muidusööjad jäävad ju nälga nii :S
Kasutaja avatar

nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

Mida te kusete selle 500.- pärast! Minu arust on see ju väga positiivne, et EMF teie ala vastu huvi tunneb ja selle oma tiiva alla võtab. Kui on litsents, siis järelikult selguvad ka ametlikud Eesti meistrid ja on aktsepteeritav ala. Mina maksan oma 500.- aastas EMF-ile küll kerge südamega, vähemalt on mul lisakindlustus võistlustel peal ja litsentsiga saab hooaja vältel ikka päris paljudele motospordi üritustele tasuta sisse ka... Ühesõnaga igapidi kasulik ja teie kisa tundub väga lääge fleim!
eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. :mrgreen:
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Asi ei ole rahas ega summa suuruses vaid ikkagi selles, et meiega ei ole keegi sellel teemal ennem midagi rääkinud ega kooskõlastanud. Tegu on reaalse ja ühepoolse ülevõtmiskatsega.
hälvik
Kasutaja avatar

nitse

Aga äkki on hoopis viga teiepoolne ja te oleks pidanud EMF-iga oma asjad enne kooskõlastama, kui mingi uue motospordiala LEIUTASITE. Kui sa kusagil garaazide vahel naabrimehega võidu ajad, siis on kõigil poogen ma usun, aga kui avalikult võidu sõidate oma mootoriga jalgratastel ja neid sõite veel kogu aeg suure kella külge püüate ajada, siis on ju loogiline, et EESTI MOTOSPORDIFÖDERATSIOONIL on sellega pistmist. Vastasel juhul poleks nad ju omal kohal...
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Vabandust minu suhtumise pärast, aga föderatsioon kui selline, on ikkagi erinevate alaliitude/organsiastsioonide ühendus. Meie oma spordialaga sinna liitunud ei ole, järelikult ei ole neil ka mingit alust meie tegemistesse sekkuda. Eriti hull ongi asja juures see, et mingid vennad arvavad, et kõik mis liigub mootori jõul ja kui veel nendega ka võidu ka sõidetakse, on nende valdkonda kuuluv ja kukuvad kohe katust pakkuma. Ei tea, et keegi oleks andnud neile monopoolse ainuõiguse motospordiga tegelemise keelamiseks-lubamiseks, toimugu võidusõitmine avalikult või garaazitaga.
Rõhutan veelkord, et meil ei ole mittemidagi EMF'iga koostöö vastu ja mõlemapoolse soovi korral ka nendega liitumine on arvatavasti võimalik... aga see kõik eeldab ikkagi kõigepealt mängureeglite kahepoolset kokkuleppimist.
hälvik

19Martinez79

Lugemata postitus Postitas 19Martinez79 »

Siin on saatana enda käsi mängus, ma ütlen ! :evil:
Alguses maksad viissada, pärast aga tuhat ja mõne aja pärast juba kaks ning
pankrot ongi majas.

Aga samas, hehe, võrr pole ju mootorratas, nii et Mootorrataföderatsioonile polegi vaja midagi maksta! Ja kui raha tulevad nõudma, siis kutsu neile politsei

(crash)
Bakuhatsu! Bosozoku!
Kasutaja avatar

nitse

to:oldmopeed

Tead, kui sa nii kõva mees oled, saada see kiri parem otse EMF. Väga kõrgelaubalise organisaatori muljet minu silmi igaljuhul ei jäta ametlike murede/probleemide lahendamine bikeri foorumi seintel...

19Martinez79

Üüüüü, läheb löömaks :lol: [/quote]
Bakuhatsu! Bosozoku!
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Loomulikult saatsin algselt kirja EMFi... aga kuna minu (ja mitte ainult minu vaid ka paljude teise võrrivõidusõitjate arvates) oli selline lambist tekkinud nendepoolne litsentsinõue, millest ka meid ei teavitatud vaid see avastati juhuslikult, paras sigadus, siis sai asi pandud suhteliselt suure kella külge - kirja koopiad ona edastatud kõigile eesti tehnikaajakirjadele ja portaalidele, samamoodi tutvumiseks-aruteluks välja pandud biker.ee ja automotofoorumites.

Siiamaani on võidusõit toimunud puhtalt korraldajate ja sõitjate entusiasmi peal, ise konkreetselt omast taskust peale makstes, radu rentides ja auhindu ostes. Sarjal puuduvad samuti ka igasugused sponsorrahad. Selle tõttu ei leia ka mingit alust ühelegi organisatsioonile tema ametnike ülalpidamise eest maksta!
hälvik
Kasutaja avatar

hellish

Lugemata postitus Postitas hellish »

19Martinez79 kirjutas:
Siin on saatana enda käsi mängus, ma ütlen ! :evil:
Alguses maksad viissada, pärast aga tuhat ja mõne aja pärast juba kaks ning
pankrot ongi majas.

Aga samas, hehe, võrr pole ju mootorratas, nii et Mootorrataföderatsioonile polegi vaja midagi maksta! Ja kui raha tulevad nõudma, siis kutsu neile politsei

(crash)
Need võrrid millega võrride võistlustel sõidetakse lähevad rohkem välja kui 45km/h ja seega nad kuuluvad mootorratta klassi.

Aga se on küll suht absurdne et nad hakkavad selle eest raha võtma.
Varsti nõuavad siis sellelt ka raha kui üks sõidab tänaval oma võrriga teisest mööda :D ütlevad et võistlus
Tõsine jalamees, st pole masinat, mis näo naerule viiks :D
Kasutaja avatar

nitse

:D

Kõik me maksame oma hobile ju omast taskust peale ja mitte vähe! Need ajad, kus Eestis motospordiga ära hakkab elama, on ikka nii kaugel, et kardan tõsiselt, et minu silmad neid küll ei näe :twisted:

Aga kes te oma arust olete, kelleks te end peate? Olete te sportlased, kari külajoodikuid säärekatega, kes nelja õlle vahel paar ringi teevad või ühtekuuluvustundega nostalgiajanused debiilikud, kes ei saa muidu, kui näpud ja nägu õlised peavad olema või mis?! Kui te end ikkagi motosportlasteks peate, siis on ju normaalne, et igal enesest lugupidaval motosportlasel peab olema LITSENTS!!!

t7pi
Tsikkel: hinges europann

Lugemata postitus Postitas t7pi »

nitse, jah NAD ON need "külajoodikud" justnimelt. kui nad tahaksid olla motosportlased, siis küll nad heameelega maksaksidki seda litsentsitasu ja laseksid emf'il oma peakohal olla.... :P
aga kuna see protest on tulnud just sõitjailt endilt (kellest osa on tippmehaanikud ja muidu intelligentsed edukad inimesed), siis nad ilmselt on ikka juba teadvustanud, mille vastu nad protestivad?! ja kes nad on ja kes nad ei ole :)

täpi
kes EI OLE motosportlane aga maksab ikkagi pailt litsentsitasu :P

19Martinez79

to Nitse.

Ma küll sinusuguste demagoogidega ühes föderatsioonis olla ei tahaks. :D
Eriti haige on möla "endast lugupidavast motosportlasest".

Selle asemel, et teisi debiilikuteks ja külajoodikuteks tembeldama hakata, võiksid sa oma seisuikohti väljendada sõbralikumalt.
Bakuhatsu! Bosozoku!
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Lisamärkusena veel ka see, et suhtlen ka põhjamaade analoogsete vanamopeedide rahvuslike hobivõistlussarjade korraldajatega ja võistelejatega - ei Golfrracele, TTNile ega ka teistele ei ole küll nende rahvuslike mootorispordiföderatsioonide poolt katust pakkuma ega litsenseerima hakatud. Kogu võistlejate akrediteerimine on vaid kohaliku sarja oma siseasi.

Iga endast lugupidav motosportlane omab EMF'i litsentsi on minu arvates aga samasugune väide kui see, et iga endast hooliv pensionär kuulub Keskerakonda.

P.S ärgem hakakem nüüd vähemalt siin teemas üksteise peale eriarvamuste pärast sitasti ütlema ja isiklikuks minema. Igasugune terve arutelu on aga väga teretulnud!
Viimati muutis oldmoped, 25 Veebr 2006, 15:03, muudetud 1 kord kokku.
hälvik

19Martinez79

To oldmoped:

"Katust pakkuma" on õige väljend.
Bakuhatsu! Bosozoku!
Kasutaja avatar

nitse

Ma ei tembelda kedagi millekski. Panin need sapised variandid siia välja selleks, et vennad end ikka motosportlasteks lahterdaksid. Ja on väga tore, kui inimestel on hobi, vahet pole kas võrr, tsikkel, auto, jet, saan või mis iganes. Aga kui midagi teha, siis korralikult ja maksimaalselt ning ma ei saa aru, miks vennad ei taha seda asja tipptasemele ja ametlikult aktsepteeritavaks spordialaks viia, kus antakse välja ka Eesti meistritiitleid jne. Tulgu kapist välja ja paugutagu täiega!!!

t7pi

heh, vaevalt et puka viitsiks ennast veel "tippsportlaseks" ajada.... ;)
nitse, las nad olla käed-õlised-kollid, kes oma lõbuks podistavad ja "tuunivad".
neid nina püsti motosportlasi on juba piisavalt. kes asja "tipptasemal" teevad.

täpi
liivakastimängud
Kasutaja avatar

Teema algataja
oldmoped
Kontakt:

Kas inimestel ei või ka lihtsalt lõbus olla ja sai peab alati niiväga verininastväljaesikohanimel spordiks kiskuma.

Pilt

Pilt

Ja kas selliised mehed ikkagi sobivad EMF'i?
hälvik

t7pi

mitte et emf'is mingid hirmsad tõsised inimesed oleksid... aga....
oldmoped, hoia ja keela, sa ei tohiks üldse avalikult suud pruukida, su huumorimeel on klass omaette :P
ja võrrimeestel tegelikult üldse...
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Nuhjah, ma oleks ka tige kui leiaksin enda nime keskerakonna kodulehelt ning järel kenasti silt: aastal 2007 280 kulli liikmetasu plekid AzA'ke :)

Nagu ma aru saan ongi probleem tagaselja tegutsemises, mitte litsentsi tasus kui sellises. Kuigi mina ei poolda seda litsentsi asja ning ei mõista miks see vajalik on. Kindlustus ju ometi on. Siiani Oldmopedi võrrisõit olnud rohkem pullitegemise kui eesti meistrika või mõisa peale sõit või olen valesti aru saanud?

Kas miskit muutub nüüd Oldmoped?
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Kes üldse on andnud neile õiguse Eesti meistritiitleid välja anda? Äkki ma naabri Velloga pole rahul ja teen oma sarja ja hakkan ka Eesti meistritiitlit välja andma. Kumma meistritiitel õigem on? EMF? Sest neil on IMF selja taga?
Kes kurat sellel IMF-l on palunud neid tiitleid välja anda?

Et kindlustus? No kurat, selle ma saaks ilma EMF-ta ka tehtud.
nitse kirjutas:
Ma ei tembelda kedagi millekski. Panin need sapised variandid siia välja selleks, et vennad end ikka motosportlasteks lahterdaksid. Ja on väga tore, kui inimestel on hobi, vahet pole kas võrr, tsikkel, auto, jet, saan või mis iganes. Aga kui midagi teha, siis korralikult ja maksimaalselt ning ma ei saa aru, miks vennad ei taha seda asja tipptasemele ja ametlikult aktsepteeritavaks spordialaks viia, kus antakse välja ka Eesti meistritiitleid jne. Tulgu kapist välja ja paugutagu täiega!!!
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

EMF on tehtud selleks, et selgelt ei kuskilt rahhi koorida! Kui asja taga oleks tõesti fanaatikud ja hingega asjajuures olijad siis oleks meie mootorratandus või mis iganes juba palju palju kõrgemal levelil (poleks ka kahju isegi 2000 eekist aastas) kuid siiani on see upitamine olnud VAID ja üksnes VAID korraldajate teha.
Kasutaja avatar

nitse

mella kirjutas:
Kes üldse on andnud neile õiguse Eesti meistritiitleid välja anda? Äkki ma naabri Velloga pole rahul ja teen oma sarja ja hakkan ka Eesti meistritiitlit välja andma. Kumma meistritiitel õigem on? EMF? Sest neil on IMF selja taga?
Kes kurat sellel IMF-l on palunud neid tiitleid välja anda?

Et kindlustus? No kurat, selle ma saaks ilma EMF-ta ka tehtud.
nitse kirjutas:
to:madone
Mida sa siis selle litsentsiraha eest ootad? Iga aasta uut rada või? See on ju tegelikult nii tühine summa, pool sellest läheb juba kindlustusele ja tore on, kui see teine pool EMF-i jooksvad administratiivkuludki ära katab, aga vähemalt on meil katusorganisatsioon, kes keelab, käseb, poob ja laseb ning asja kontrolli all hoiab. Ja juma tänatud, et see nii on. Mina ei viitsiks küll iga mella ja naabriveltsi võistlustel käia.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

hellish kirjutas:
Need võrrid millega võrride võistlustel sõidetakse lähevad rohkem välja kui 45km/h ja seega nad kuuluvad mootorratta klassi.
(crash)
Pullikakk... Need on puhtalt võistlusrattad ja liikluses ei osale (ehitatud liiklemiseks kinnisel rajal)... Mingu välja kasvõi 100, aga mootorrattad nad liiklusseaduse tähenduses täpselt samapalju kui kõrgushüppe teivas või miskid kolmandad spordivahendid...
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Tegelik point on sellel seljataga reguleeringul vist hoopis selles, et EMFi litsensiga sportlased saaksid kah võrrivõidusõidust osa võtta. Nimelt ei või litsenseeritud sportlased osaleda litsenseerimata võistlustel (võibolla panen täpsete juriidiliste terminitega puusse). Mõned aastad tagasi said mitmed autosportlased trahve selle eest, et osalesid toona reguleerimata kiirendusvõistlustel.

Lihtsalt nõme on see, et EMF ei vaevunud võrrivõidusõidu korraldajatega ühendust võtma.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

sang kirjutas:
Lihtsalt nõme on see, et EMF ei vaevunud võrrivõidusõidu korraldajatega ühendust võtma.
Oot-oot... Et miks mägi Muhamedi juurde ei tulnud???
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”