euroopa reis 2006

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
koodeks

euroopa reis 2006

Lugemata postitus Postitas koodeks »

Kuigi siin foorumis on hulgaliselt reisikirjeldusi on ikkagi küsimus. Nimelt, palun soovitage kohtasid, kus kindlasti tuleks euroopasse reisides ära käia. Ehk kuhu te üleüldse euroopa poole suundudes minna soovitaksite. Tean, et kohti on nii meeletult palju, kuid siiski. Reisi planeeritav pikkus on ca'6000km ja kestvus võiks olla ca'14päeva.
Kasutaja avatar

tsiklonaut
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tsiklonaut »

Tulista selles suunas kuhu unistused viivad. Punkt.

Tõesti, siin ei ole midagi palju rääkida, sest kõigil on eri maitsed ja kõige parem on oma peaga mõelda. Kui tõesti ei mõtle midagi välja või miski ei kutsu sügaval südames, siis tasub lugeda neid reisikirju mööda weebi ja veelparem kui rääkida näosnäkku vastavate inimestega, küll siis ideesid tuleb küllaga.

Kui umbkaudu suun(a)d selge(d), siis on ilmselt palju rääkida siin nii mõnelgi ja saad asuda ka ise eel-kodutöö kallale. :wink:

Edu, Margus

Teema algataja
hell ingel

Lugemata postitus Postitas hell ingel »

Auszhwitz :shock:
Tasub ratta seljast maha tulla küll.
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

kõik oleneb sellest, mida tahad ja mida olulisemaks pead.

Kas Costa del Sol või Palanga?

Kas Poola või Soome?

Teema algataja
koodeks

Süda kutsub küll. Kutsung on ainult üldine ja seotud mingite suvaliste emotsioonidega nagu: mäed, soe, ookean, väiksesed käänulised teed jne. Üks koht, kust seda leida on kindlasti Hispaania aga äkki on veel kohti?
Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Kui ookean, siis Portugal. Kui piisab soojast merest, siis Aadria mere pärl Horvaatia. Seda Sa ei saa mitte kahetsema... :P
18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!

Sinine vilkur
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

euroopa reis 2006

Lugemata postitus Postitas Sinine vilkur »

Olen seigelnud autoga mööda Euroopat mitu aastat järjest, sarnase ajakava ja kilometraaziga. Kardan,et rattaga peaks varuma aega rohkem (autos on ju võimalik juhti vahetada aeg-ajalt). Marsruudi koostamisel soovitan soojalt pöörduda Eesti Autoklubi poole- aitavad hea meelega, ühtlasi välistad selle, et tõeline vaatamisväärsus jääb teadmatusest paari kvartali kaugusele. Sealtsamast saad infot ka soodsate ööbimisvõimaluste ja kämpingute kohta. Edu!
Ei viitsi väga sageli sõna võtta. Eelistan näost-näkku, mitte näoraamatut.
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Horvaatia ja loomulikult tee läbi alpide. Grossglokcner rokib täiega.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Teema algataja
koodeks

Hmmm. Horvaatia peale pole veel mõelnudki. Tundub huvitav.

marguspp

Lugemata postitus Postitas marguspp »

koodeks kirjutas:
Reisi planeeritav pikkus on ca'6000km ja kestvus võiks olla ca'14päeva.
koodeks kirjutas:
Üks koht, kust seda leida on kindlasti Hispaania aga äkki on veel kohti?
Sai see suvi käidud mikrobussiga Hispaanias. 9880km. 16päeva.
Nii et see vist ei jää eriti nendesse piiridesse.

Teema algataja
koodeks

Ilmselt jääbki Hispaania liiga kaugele. See oligi rohkem kujutelm, kui kindel reisisiht

Teema algataja
Postikoer

Lugemata postitus Postitas Postikoer »

Grossglockner nagu CB500 juba ütles. Auschwitz on ka peatumist väärt.
Samuti oli päris omamoodi kogemus sõita läbi Põhja-Slovakkia mustlaskülade, peatuda ei julgenud :)
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Hispaanias saab käia muiduki mitut moodi.. üks soomlalsest tuttav on teinud sinna ja tagasi ka ironbutti otsi, aga vaevalt et sa seda silmas pead:)

Aga kui nö normaalselt plaanid minna, siis jäävad su raamid vist kitsaks jah.
04 sai käidud Hispaanias ja nö ring ära tehtud läbi Gibraltari. 11000km ja kolm nädalat... tagantjärgi oleks tahtnud veist kauem seda ringi teha.. liialt läbisõit oli kohati ka selle ajaga. Samas on põhjust uuesti minna, liiati, et Portugal jäi vaatamata.. ja hea oligi, sest mudu oleks ikka sootusks läbisõiduks kätte läinud.

No lisaks peaksid kaaluma, kas alustad proovimist nö kasvava ringipikkusega, või võtad kohe laiemalt ette... eks ka rahaline kalkulatsioon on nende mõtete juures oluline.
Alati saab hiljem nö käidud kohtades auke lappida... ise nt ei saa end kuidagi Norramaale tagasi, kus sai 98 käidud tiir ülalt alla, aga lõunapool jäi ikka täiega avastama seekord.

Peale kolme matka Venemaale ei julge seda suunda ja stiili esimeseks prooviks soovitada, aga võimatut pole siingi midagi;-)

Siiski.. võta Horvaatia on minugi soovitus... sul ei tule pettuda. Kui lähemat ringi juhtud plaanima, võta Tsehhimaal üks tubli ring.
Mida iganes valid.. usu mind esimene pikem matk jääb alati kauemaks ja eredamalt meelde, edu igatahes.

Kk

Teema algataja
koodeks

Kui rääkida eelarvest, siis palju võiks see olla, kui minna juuni-juuli kuus Horvaatiasse. Umbes, palju peaks arvestama ühe inimese kohta, kui ööbida enamus ajast telgis ja süüa ning juua normaalselt. Saamas ka vaatamisväärsusi külastada. Mõni öö võiks ka korralikult magada - ehk voodis.
Kasutaja avatar

CB500

Horvaatia on ka sõitmise poolest väga lahe koht, kiirteed on uued ja looklevad lahedalt üle, ümber ja läbi mägede, kohati mõnusalt kurvilised, mitte joonlauaga tõmmatud. Siinsetest kiirusepiirangutest pääsemine on ka omette vabanemine, üsna pea tundub see enesestmõistetav ja kruisidki pausist pausini näiteks 140kmh. Rannikul olevad teed on loomulikult aeglasemad, aga seda ohtu et rehv kanti kuluks seal ei ole.. ;)

Btw, siin selverites müüdavatest kaartidest pole sealseid kiirteid mõtet otsida, need kollaste kaantega kaardid on tagasihoidlikult öeldes nõrga kvaliteediga. Kalle poolt saadud soovitus "osta kaart sealt riigist kuhu lähed" toimis väga hästi.
Kasutaja avatar

CB500

koodeks kirjutas:
Kui rääkida eelarvest, siis palju võiks see olla, kui minna juuni-juuli kuus Horvaatiasse. Umbes, palju peaks arvestama ühe inimese kohta, kui ööbida enamus ajast telgis ja süüa ning juua normaalselt. Saamas ka vaatamisväärsusi külastada. Mõni öö võiks ka korralikult magada - ehk voodis.
Arvesta sellega, et juuli on tipphooaeg ja rahvast on palju, ning hinnad (ööbimise näiteks) on kallimad. Telkimisega eelarvet ei tea, iga öö voodis magades eelarve oli nii suur, et kõvasti ei julge öelda, -aga ei kahetse sentigi! :)
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

hell ingel kirjutas:
Auszhwitz :shock:
Tasub ratta seljast maha tulla küll.
Kõik korraga rataste juurest seal lahkuda ei tohi... Seal julmalt JUUTE, kes siis mälestuseks igasugu asju Auszhwitz-ist üritavad kaasa kahmata... Nohh ja motika suunatuled/peeglid Auszhwitz-ist pole just teps mitte paha saak....
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Ma ei saa aru, miks inimesed tahavad kõige soojemal, tegelikult ainsal (potensiaalselt) soojal ja ilusal ajal ehk suvel Eestist kuhugi ära minna. Nautigem Eesti suve seni kuni antakse!

Pealegi, kohad, kuhu minnakse, on lõunas ehk seal on kõik kohad täis idasaksa turiste (hinnad laes, kämpingud täis, teed umbes, kohalikud pissed). Lisaks veel on lõunas eestalsele harjumatult kuum ja seetõttu võib matkast kujuneda üks pikk piin.

Mina olen leidnud teise lahenduse, mis tundub mõistlik. Soojal maal on mõttekas käia kas sügisel või kevadel, kui on off-season, aga ilmad meie jaoks soojad. Näiteks Lõuna-Hispaania ehk Andaluusia oli oktoobri teises pooles väga mahe ja mõnus. Nii saab Eesti hallusest välja patareisid laadima, mõistliku hinnaga pealegi. Suvisel ajal proovin aga tutuvuda kas Eestiga või põhjapoolsemate kohtadega, kus muidu oleks vastik (Põhja-Soome/Norra/Rootsi jms).

Hispaaniasse annab muide minna ka nii, et saadad tsikli rekkaga ette ära ja lendad ise järgi. Nii jääb ära pikk ja tüütu ülesõit. Andaluusia on tõesti väga vahva koht, kus käia (vähemalt oktoobris oli). Ma ise küll piinasin eelarvelistel ja korralduslikel põhjustel sealsetel mägiteedel Hyundai Getz'i, mitte tsiklit.
Kasutaja avatar

randel
Tsikkel: Beta 390
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 203 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas randel »

Mulle on jällegi suvel lõunasse sõitmine pakkunud elamuse sellisest suvest ja temperatuuridest, milliseid Eestis harva (kui üldse) kogeda saab. Aga võibolla olen ma ka veidi vähem kuumakartlik kui keskmine eestlane ;)
Etteantud 6000km ja 14 päevaga jäävad Hispaania-Portugal igal juhul välja, kui jah just ei kasuta tsikli kohaletoimetamist autotranspordiga.
Minu pakuks oma kogemuse järgi kolm varianti:
Tsehhi- Slovakkia-Ungari-Rumeenia-Bulgaaria ja Must meri - soodsaim ja teistmoodi kui lääneeuroopa
Tsehhi-Austria-Sloveenia-Horvaatia - paljukiidetud ja rahvarohke, märksa kallim ka
Ja miks mitte ka tiir ümber Läänemere - rootsi-taani-madalmaad-saksa-poola
Aga ega ennem kui täpsem siht ja soovid paika pole pandud, väga miskit tarka öelda saagi, igalühel omad eelistused.
Kasutaja avatar

tsiklonaut
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas tsiklonaut »

"Tsehhi- Slovakkia-Ungari-Rumeenia-Bulgaaria ja Must meri - soodsaim ja teistmoodi kui lääneeuroopa "

On superlux liin, aga loeks natuke tehnilist moraali sellel otsal peale: väga soojalt on soovituslik (matka)enduro ratas. Bulgaaria Mustamere äärne turmisivärk on muidugi ilusad teed, et isegi tänavabike'ga lasta. Aga Rumeenia, Ungarist sisendes, eriti lääne/Transilvaania "Drakula" osa teed on sellised, et bikega või kopteriga viskavad esiamordid varsti õli visiirile. Superlux kant Rumeenias on muidugi Karpaadid, mis tõelise elamuse pakkusid väikse seikluskõdiga, kus mustlaskülas peatudes ole valmis kohe edasi andma - imekiiresti jookseb sulle 10+ last ümber ja ajavad kõik oma käed sulle taskutesse, paagikotti kus vähegi midagi võtta annab. Inimesed üldse tundusid väga "näljased" seal olevat. Mustamere kant muidugi turismi koht puhtalt, kontrast tohutu peale onnides elavaid mustlasi mägedes nähes väiketeede kõrval - Mustamere kandi elutase nagu kuskil lääne euroopas suuresti.

Muidugi, saab kõigega seal 20km/h lasta, ka Vespa rolleriga sõidetakse ka ümber Maa, aga kui soov mõnuga seal kandis kulgeda peab ikka pikema amordikäigu peale tõsiselt mõtlema. Teede parandustööd käivad Rumeenias muidugi kõvad praegu, töö EU saamise nimel, niiet võibolla järgmine aasta on seal asjad tunduvalt paremad peateedel. Aga eks need katkised teed kõige parema sõiduelamused enduro tüüpidele annavadki, peateelt ei näe seal muhvigi tõelist elu nii-või-naa. "Get there before they fix it" ütleks enduromatkajatele, tõesti sheff maa teede ja looduse suhtes avastamiseks, kui nõksu "näljased" ja paranoilised inimesed muidugi välja jätta, aga sellevõrra seiklusi muidugi rohkem, eriti üksi kulgedes ;)

Edu, Margus

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Minu soovitus oleks tatrad.
Poola-Zakopane, Tatrate pealinn, ning selle ümbrus. Seejärel Tatrate Slovakkia poolne osa, Poprad, Lipstok mikulaš, Jasna.....
Seal vaatamist ja sõitmist meeletult palju.
Soovitaks osta poola poolelt oma Tatrate kaart ning Slovakkia poolelt oma. Samas teha päevane matk mägedes, võimalusel slovakkiast sõita mägiraudteega 2,6 km peale ja nautida meeletult ilusat vaadet.
Mootorrattaga seal sõitmist ja vaatamist ikka meeletult, samas kõik kohad täis odavaid öömajasid (pokojesid), kämpinguid ning leiab ka palju telkimisplatse.
Kilometraaz jääb ka alla 4 tuhande kilomeetri kanti.
Samas elamus ikka meeletult hea. Ei ole väga pikka sõitu ka.
kahe päevaga kohale ja kahega tagasi, siis saab ülejäänud aja seal ringi tiksuda ning nautida.

Samas endal plaan minna musta mere äärde, eeldatavasti Rumeeniasse Constantasse, võibolla ka läbi Ukraina Grimmi.

edu matkal.

tervitades,
Triplekix
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

ilmar

Lugemata postitus Postitas ilmar »

Jah, Tatrad oleks 1 hää idee.

Rumeenia kohta veel niipalju, et inimesi ja külasid on erinevaid. Ligitikkuvaid jõmpsikaid kohtasin vaid korra, see oli ilmselgelt mustlasküla. Paarkümmend kilomeetrit eemal väikeses linnas olid hoopis teistsugused inimesed. Väärikad ja reserveeritud, ei mingit röövlibandet. Nii et väga ei maksa karta. Kui ikka silmad lahti hoiad, ei juhtu midagi, mul polnud ühtki kriminaalset intsidenti.
Väiksemad teed on tõesti kohati üsna pahas seisukorras, samuti on kohalikel võluv komme teetöid mitte märgistada. Et siis 20 cm astang killustikule jms. on täitsa tavalised. Ei mingit hoiatust. Mägedes tekivad vihmaga teedele jõed, kohati on sealt üsna hirmus läbi sõita.
Triplekix, mine Constantast paarkümmend kilti lõunasse, seal on Costinesti. Väike koht, odav öömaja, ükski maja pole merest kaugemal kui kakssada meetrit. Tee ääres on inimesed siltidega "casare", see tähendab majutust. Kui on silt "apa calda", siis on neil ka sooja vett:) Mul on kuskil ka mingi öömajatelefoninumber.
Tasub veel käia ka Doonau deltas. Sõita näiteks Tulceasse ja säält sadamast end laeva peale nuruda. Päevane reis peaks olema mingi 40-50 eurot per laev, näiteks kaheksakesi polegi nii kallis. Mina+2eestlast moodustasime juhutiimi mingite šveitslastega. Tegelikult oleks see delta lausa eraldi matka väärt, päevase laevakruiisiga saab asjast vaid õrna aimu.

Rumeenia on väga ilus maa, tasub minna. Eelmisel aastal oli veel täiesti turistivaba, mis tähendab, et kõik on ÄÄRMISELT odav (v.a. Bukarest). Sel aastal kohtasin rohkem välismaalasi, aga ma ei saanud bukarestist välja. Maal on vist ikka kõik vanamoodi.

Kütuse hind on viimase aastaga kõvasti tõusnud (EU ootuses on vist makse tõstetud), kuid see on nii ju igalpool "uues Euroopas".

Ah, mis ma ikka lobisen.

ilmar
_____
Africa Twin
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

triplekix kirjutas:
Samas endal plaan minna musta mere äärde, eeldatavasti Rumeeniasse Constantasse, võibolla ka läbi Ukraina Grimmi.

Mine kindlasti Krimmi, kui sedasorti soon sees (see suund ei sobi teadagi kõigile). Mul on endal mingi kreisi nostalgia sees.. kaks korda Krimmis tsikliga käinud ja kindlasti lähen veel.
Kui ukrainlased oma oranzi revolutsiooni tagajärgedega ikka tõsiselt edasi lähevad võiks sellest kohast tulla kunagi uus Horvaatia fenomen.

Seniks aga on seal hoopis muud tunded ja mõnud.. noh nt ööbida võimalik
kodumajutuses praktiliselt tasuta jne jne... ja must meri...mul on ainult väga head mälestused. Loomulikult pole see kõik mustvalge teema ja sinna mineja peab arvestama mõningaid asju, aga mul on küll näpud püsti:-)

Kk

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Tean, tean Rumeenia kohta vägagi täpselt, kuna suvel sai seal oldud autoga. Justnimelt Constantast mõnikümmend kilokmeetrit lõuna pool- ikka mega on seal puhata. rahvast küll palju, kuid inimestele kes pidu taga otsivad, seal 24 h pidu käib. Samas on ka vaiksemaid kohti, kus kenasti omaette saab olla. Meeletult ilus oli ka transilvaania mägedes, väga vähe inimesi, peaaegu ühtegi turisti ei hakanud silma, vaid kohalikud karjused, kellega sai äri tehtud. Ikka hoopis teistmoodi maailm kui mõtetu tsiviliseeritud euroopa.....
aga grimm, ma kujutan ette, on täpselt minu jaoks.
Iseasi kuidas kohalikud vatavad punti bikemehi:P
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

sõber ja co käis septembris krimmis tsiklitega ja oli väga rahul.

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

olen oma põhimõtetes Sangaga nõus. eelistan ka suve siin veeta.ja tavaliselt olen reisul ikka sügisel käinud.suvel kuskile soojale maale 35-40 soojakraadi kätte minna on ikka piin küll.suvi meil ju ainult 3 kuud.katsun temast ikka kõik võtta kohapeal ja siis minna veel kuskile suve pikendama.see aasta sai käidud sept. teises pooles horvatsis.ülikõva reis oli.ilm nagu meil juulis.täpselt paras mu meelest.vesi oli22-25 C.ja õhk oli 24-30.kohal olime täpselt nädal ja tegelesime ainult sukeldumise ja snorgeldamisega.nii oligi plaanitud.tagasi sõitsin risti läbi bosnia hertsegoviina.sõja jäljed on visad kaduma.kogu see dalmaatsia rannik jättis nii sügava mulje et tuleva aasta tahaks kindlasti sinna tagasi minna.kuigi ka krimmi poolsaar oleks küllalt huvitav vist.ja paras nostalgikas pealekauba veel.

Teema algataja
koodeks

Tundub, et tugev enam soovitab võtta ette reis Horvaatiasse. Soovitage kohti kus tuleks kindlalt ära käia.

Teema algataja
veix

Lugemata postitus Postitas veix »

Looduspark (nime ei mäleta, asub poolel teel Spliti), Spliti vanalinn, Dubrovnik, sinine ja punane järv riigi keskosas...............

Teema algataja
Postikoer

Lugemata postitus Postitas Postikoer »

PLITVICKA JEZERA (PLITVICE LAKES) - looduspark, rahustav ja mõnus, võiks arvestada umbes 3-4 tunniga, aga vabalt võib ka 6 tundi seal laiaks lüüa.

http://www.croatia.hr/destinations/phot ... pe=gallery

Aga nt Krk saare fenomenist pole ma aru saanud, miks seda nii soovitatakse..., mulle isiklikult ei jätnud ta küll kustumatut muljet.

Sloveenias võiks ära käia sellises kohas: http://www.park-skocjanske-jame.si/Eng/ ... 20Park.htm
Asub kiirteest kõigest mõne kilomeetri kaugusel.
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kui Krk saarele juba minna siis tasub ka Krk vanalinnas ära käia.
Pilt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”