125 cc omanik
Moderaator: Moded
-
Eq
Teema algataja
125 cc omanik
Küsimus selline, et kas on üldse mõtekas ülal pidada 125 cc ?
Lihtsalt tahaks hinnangut sellele, et kas tal ka tugevaid eeliseid oleks 
125 kõige suurem eelis on see, et 16-18 aastaselt teiste aparaatidega liikluses osaleda ei saa ( riskivabalt ). Kui vanust üle 18, siis on ainuke mõte selles, et kui sõitmine piirdub linnavahel pendeldamisega, ajab 125 asja täiesti normaalselt ära. Maanteel jääb selgelt lahjaks. Küllap üldjuhul iseoma ego nõuab kah 18+ inimeselt suuremat ratast.
Eelised? Väike kaal (100...150kg) ja sellest johtuv väga hea käsitletavus.
Miinused? Maanteel liiga nõrk ja sellest tulenevad ohud - ülipikad möödasõidud jms.
Jutt käis siis nende A1 kategooria 125-ste kohta ja tegemist lihtsalt minu isikliku arvamusega, mitte absoluutse tõega.
Eelised? Väike kaal (100...150kg) ja sellest johtuv väga hea käsitletavus.
Miinused? Maanteel liiga nõrk ja sellest tulenevad ohud - ülipikad möödasõidud jms.
Jutt käis siis nende A1 kategooria 125-ste kohta ja tegemist lihtsalt minu isikliku arvamusega, mitte absoluutse tõega.
-
Eq
Teema algataja
Keegi tark mainis kunagi siin, et 125 pole ealeski võimalik korralikult tööle saada, aga mina arvan, et on ikka...oleneb ikka tegijast..
good things come to those who belive, better things come to those who don`t give up...
ei jääta s**t midagi lahjaks.. kui just mingi 140-150-ga sõita ei taha (kahakesi)
kõige sitem on kusjuures 90-110 vahe kuna seal on täpselt 5-nda käigu lõpp ja 6-nda algus.. ja nagu teada siis 2T ärkab alles korralikult 7-8k rpm juures... siis on palju nussi.. tuleb valida kas paned rahulikult 90-ga või 120-ga. (kaksi sõites)
üksi pole suurt vahet... kui just tuul retsilt vastu pole (tekib 2-kesi sõidu effekt)
kõige sitem on kusjuures 90-110 vahe kuna seal on täpselt 5-nda käigu lõpp ja 6-nda algus.. ja nagu teada siis 2T ärkab alles korralikult 7-8k rpm juures... siis on palju nussi.. tuleb valida kas paned rahulikult 90-ga või 120-ga. (kaksi sõites)
üksi pole suurt vahet... kui just tuul retsilt vastu pole (tekib 2-kesi sõidu effekt)
125-sega on minu arvamus selline et kui keegi soovitas lihtsalt "alustada väiksemast ja liikuda suuremate poole" siis on see mõtetu. Tsiklit ei osteta selleks et see 1 aasta pärast maha müüa kui oled välja kasvanud et siis uus 100 cm³ võrra võimsam osta mis jälle 1 aasta pärast maha müüa et cetera .
Parem juba osta see millega sa _tahad_ sõita. Ma ei mõtle siin muidugi täielikku äärmust nagu keegi tahtis kunagi esimeseks rattaks Hayabusat...
Kui aga ostad 125 cm³ selle pärast et load midagi võimsamat ei luba siis on vast norm. Ja võib ju ka pärast võimsamate lubade kättesaamist sellega edasi sõita...
Parem juba osta see millega sa _tahad_ sõita. Ma ei mõtle siin muidugi täielikku äärmust nagu keegi tahtis kunagi esimeseks rattaks Hayabusat...
Kui aga ostad 125 cm³ selle pärast et load midagi võimsamat ei luba siis on vast norm. Ja võib ju ka pärast võimsamate lubade kättesaamist sellega edasi sõita...
-
Külaline
Teema algataja
-
Eq
Teema algataja
-
Mopeds.fänn
Teema algataja
-
Külaline
Teema algataja
Kõike tuleb mõistusega võtta, ka 125-sega õnnestub ennast kasti sõita, kui oskusi pole ja oidu rulliga mõistuse piires ringi käia ka mitte.Martään kirjutas:Parem juba osta see millega sa _tahad_ sõita. Ma ei mõtle siin muidugi täielikku äärmust nagu keegi tahtis kunagi esimeseks rattaks Hayabusat...
Ja Hayabusa veab oma võimsuse juures kogu pööretevahemikus nii hästi, et temaga on madalatel pööretel rahulikult sõita hulka etem kui mõne lahjema rattaga.
TransAlp '02
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.