Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
joha123
Tsikkel: Suzuki VZ 800, DL1000, DL650
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda
Kontakt:

Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Lugemata postitus Postitas joha123 »

Korduvad 2 põhiprobleemi wazega paneb otsima paremat äppi.
n1. räägib millal tahab, kui päike on ekraanisja endal ka päikeseprillid ees, siis nuputa kuhu sõita ise. kogesin just Poola-Tšehhi teedel uute ristmike juures, mahakeeramised ja tasandid on nii lähestikku, et ilma hääleta on ainuke varaint õige teeotsa leidmiseks kaart suuremaks teha, suht keeruline sõidu ajal...
n2. tahad kiiremini kuhugi jõuda, siis hakkab kiirteelt maha keeramist soovitama, pidevalt. kõik seaded on waze omapäi tegutsemise vastu paigas. juba teine pikem reis sama jamaga. sain hakkama ainult googlemapsi paralleelselt kasutades teevalikutes. näited viimasest reisist ... korra Poolas iitsatas ja siis jäi vait , Brnost välja sõites suunas kohe kõrvalteedele. jälgisin lihtsalt tee numbrit ja ignoreerisin. lõpetas selle jama kusagil Austrias. ( vahepeal tegin uue installi) Viinist välja sõites suunas kohe külateele. jube jutukas oli. kui keerasin kiirtee poole, siis ütleb, - pööra ots ümber- persse saatsin ja sõitsin ainult tee numbrite järgi. mingi hetk solvus ja ei rääkinud 2 tundi sõnagit. seadetes vaatasin, et ei ole mingeid piiranguid aktiveerinud. foorumis on varem soovitusi olnud, et panna mingi vahepunkt, aga pole eriti viitsimist terve 1000km nt punkte täis toppida ning 2 punkti vahel on enamasti mitu tee varianti. ma pole oma awaze valikutest veel aru saanud.
3 aastat tagasi sama äpiga selliseid probleeme polnud, ilmnenud just viimase 2 a pikema reisiga.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Re: Waze asemele miskit paremat reisuäppi?

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Waze viga on see, et ta üritab sind default maksulistelt teedelt kõrvale juhtida. Kui see linnuke panna, et võib tasulisi teid kasutada, toimetab normaalselt.
Kasutaja avatar

henry
Tsikkel: Suzuki GSX1100G
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas henry »

Hiljaaegu leidsin Magicearth nimelise rakenduse.
Avastamist veel jagub.
Piiritaga ei ole veel katsetada jõudnud, seega neid kogemusi ei saa jagada.
Kodukamaral toimetab, alternatiivina võiks katsetada.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 431 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Eks neid on igasuguseid olemas, aga kui on olemas Google Maps, siis mis veel vaja on?
Kasutaja avatar

henry
Tsikkel: Suzuki GSX1100G
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas henry »

Google Mapsi ei ole. Telefonis ei olegi Googlega seonduvat. Vähe OT aga nii on kuidagi läinud.

Fox
Tsikkel: XChallenge
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 32 korda

Lugemata postitus Postitas Fox »

Mul oli viimasel eurotripil teemaalgatajaga sarnane kogemus, mingeid kummalisi poognaid viskas waze sisse. Kuna telefonis oli kohe olemas Osmand, mida peamiselt TETil navigeerimiseks olen kasutanud, lülitasin selle peale ümber. Töötas minuarust laitmatult.

hmm
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 121 korda

Lugemata postitus Postitas hmm »

Mõned aastad tagasi sai kribatud:
hmm kirjutas: 16 Aug 2021, 23:39
.....
Kolm 1973a. ratast (2x iz jupiter3 ja jawa 360) bussi ja Slovakkia linnakesse Holic. Rattad maha ja tiirule.
Ratastega sõitsime 2232km Leedus, Slovakkias, Austrias, Sloveenias, Itaalias, Horvaatias, Bosnia ja Hertsogoviinas, Ungaris. Lisaks bussis veel 2x1560km Eesti, Läti, Poola, Tsehhi.
Zuumige geoape linki, näete täpsemalt meie radu. Kui kuskil on triip e. netti polnud, siis triibust vasakul ja paremal käänuline tee on meie rada: https://tracking.geoape.com/?track=FB7Lju5MPi

Meid juhatas waze, mis oli seadistatud: väldi tasulisi, kiirteid, kruusateid, sõiduk mootorratas. Teed mida ta pakkus sõitmiseks olid lihtsalt ägedad v.a. kui tal polnud midagi pakkuda nt Ungari... Bosnia ja Hertsogoviinas läks ta oma pakkumistega ekstreemseks ka, kus lihtsalt 50m tunnelist juhatas kõrvalt läbi hoovide... tee läks sirgelt, kuid tal oli vaja ikkagi üks haak tee kõrvalt teha jne. Lõpuks tuli vägivaldselt lubada kiirteid, siis pakkus ilusti tavalisi teid. Ungari teedest oli juba juttu, ülejäänud riikide teed olid siledad.
.......
Ehk siis on kogetud ka waze jamamist aga see vist pigem oli seotud kohalike teede defineerimistega WAZE kaartidel. Selline kogemus oli suhteliselt ekstreemne ning peale 2h sõitu ka kurnav - polnud ju mõtet väga tihti 100m põhitee kõrval sõita ja siis tagasi keerata ning lõppude lõpuks oli vaja ju ööbimiskohta jõuda.

Aga siiani on waze pakutud teed olnud väga head ja sobilikud - isegi üllatanud, kuhu muidu ei oleks osanudki keerata.
Oluline on siinkohal aru saada mis sätetega mängid ning mida kus asjad paika panna.
Mina olen peaaegu kogu jutusamise tal keelanud - ainult miinimumi räägib nt "politsei on ees"... või piiksub kiiruse ületamisega.
Teine huvitav kogemus WAZE jutustamisega oli saksamaal, kus Android Autosse kuvatud WAZE kaart rääkis poolikut juttu - alustab: "300m pärast".... ja siis on vait. Seejärel kui koht on möödas ütleb - " tee tagasi pööre"
See jama oli seotud konkreetse auto Android Auto seadetega - esimese osa ütleb kõvatsi ja siis edasine tekst oli vaikselt... seega polnud WAZE süüdi vaid auto enda seadistus või audio prioriteetsus.

Päikese osas pole ju ka waze süüdi... ikka see seade kus seda jälgid. Ma ikka püüan meelde jätta enam vähem marsruudi mida mööda juhib ja kui päike segab, siis korraks käega katan päikese, et selle varjus näha waze juhiseid.

See radade valik ja mahakeeramised keerulistel ristmikel on tekitanud tiire... eriti kui on mitmetasandiline asi. nt Sellel ristil sai tiirutatud päris mitu ringi, enne kui Mura delle Craziest tulles mööda SS1 montenegro poole minema saime (vaadake seda risti siis läbi streetview 8) )
WAZE juhatas kogu aeg õigesti aga no me ei saanud aru, et kas see vasakpööre on just siit või sealt, oleme juba õigel tasandil või veel kuhugi vaja keerata...

Alternatiiv on alati paberkaartide peale tagasi minna kui tahad asjad ise täpselt planeerida ning hiljem see kus planeerisid ei teeks trikke - no ka need suudavad üllatada, sest kaardid on ju mingi aeg tagasi trükitud.

Miks mina olen waze peale jäänud: hoiatused; live info kui andmeside olemas; mulle meeldivad tema mootorratta teede soovitused; Nõks optimistlik kohale jõudmise aeg ehk 100km peale -5min... seega tempot tuleb hoida.
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 191 korda
Tänatud: 395 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Ma olen mitmeid kordi (väljamaal) kasutanud HERE WeGo äppi. Kõige mõjuvam põhjus vast see, et see oli vanasti mu Nokia (windows) telos ainus, mis lubas kaarti salvestada ja nüüd sai konto uude androidi tõstetud.
Mingeid kalasid pole silma hakanud. Navigeerimise kvaliteet sõltub kaardi kvaliteedist (sama kaart vist ka Garmini GPS-l).
Eestis olen kasutanud mapy.cz äppi (nüüd vist juba mapy.com?), sest seal on peal RMK jm rajad. (tasuta on kõige viimases versioonis) võimalik 1-e riigi kaardid eelsalvestada. Kasutab OSM kaarte aga ilmselt alusmaterjali kvaliteedist tingituna aeg-ajalt kummalisi "ringsõite" mistõttu tuleks teekond tervikvaates üle vaadata.
Kelle kaarte waze kasutab?
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Aga milline rakendus on üldse olemas, mis töötab samal põhimõttel nagu WAZE ehk annab online liiklusinfi ning teiste kasutajate online infi jne.
Mina ei ole kohanud. Kui keegi teab, siis andke teada.
Waze kaart on google põhjal ja on ilmselt siiski just nii hea kui mingi riigi aluskaart on. Oleneb ka kasutajate arvust riigiti. Näiteks Rumeenias on väga palju kasutajaid ja reaalselt hea selle kasutamine. Igalpool nii pole, aga ma siiski võõras riigis pigem usaldan Waze kui iseennast. Tallinn-Dubrovnik oleks vast palju nõutud ükskõik millisele navigaatorile, aga kõikidesse teel olevatesse päeva lõpuks planeeritud sihtkohtadesse, on ta mind alati hästi juhatanud. Ja kõik poola uued teed olid minul sügisel piisavalt hästi nähtavad ning liikumine-pööramine arusaadav. Ma praktiliselt ei kasuta häälkäsklusi va ohuteated, harva lasen mõnes suurlinnas juhendada.
Mis navigeerimisse puutub, siis ta analüüsib sinu kasutuskogemust ja mul on just peaaegu kõik lubatud ehk piirangutest on ainult mustkattteta teed keelatud. Muu kõik on lubatud ja navigeerib vägagi adekvaatselt. Eelmisel aastal poolas waze suunas kõrvalteele ja ma mõtlesin,et mida kuradit, sest ma ju tean kuidas sõita sealt kaudu. Panin teises telefonis Sygicu ka jooksma(näitas ka liiklushäiret) ja sõitsin korralikku ummikusse. Ehk loll olin hoopis mina oma iseensetarkuses,mitte Waze.
Meil isegi rekkajuhid on toonud Garminid kontorisse tagasi, sest ei vaja neid kui on waze olemas. Mul on kunagi soetatud Sygic telefonis ja ka neil on mingilmääral seotud vist google liiklusinfoga, kuid siiski on Waze parem. Kõik muud ofline äpid nagu Osmand jne olen lihtsalt maha lasknud.

PS.Kui telefonis navigeerimine liiga aeglane ja vaated paigast ära, siis äkki viga telefonis või telefoni asukoha andmete jagamise kiiruses GPS signaal on häiritud või midagi sellist?
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

joha123 kirjutas: 20 Apr 2025, 19:33
Korduvad 2 põhiprobleemi wazega paneb otsima paremat äppi.
n1. räägib millal tahab, kui päike on ekraanisja endal ka päikeseprillid ees, siis nuputa kuhu sõita ise.
1. Seaded on paigast ehk midagi oin telefoni või kui kasutad androidautot hoopis auto seadetega nihu.
2. Vali ekraanile tugevam valgus või pane üldse ööreziim, et mustal põhjal hele tee näha oleks kui hele põhi ei ole nähtav. Kui telefoni kasutada, siis pane telefon sellise koha peale, et päeike ei segaks vaatamist. Hoidik peaks olema keeratav pööratav(ntks Brodit)
3. Päikeseprill oleks vaja võibolla optiline osta ehk lihtsalt näed kehvasti?
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 291 korda
Tänatud: 233 korda

Lugemata postitus Postitas morse »

@joha123

Minu kogemuses samuti Waze võib segast peksta, kui sõidad pika (nt. autoga 1000km) transiidi päeva. Ehk siis kinnitan teemaalgataja kogemusi. Enamasti tõepoolest töötab - aga mingi hetk võib raskelt segast panna. Ma olen lahendanud lihtsalt nii, et panen paralleelselt Google Mapsi käima. Siis üldjuhul näed ära, kui kaardid omavahel üldse ei klapi.

Kiirteede teema lahendan nii, et märgin lihtsalt kõikvõimalikud kiirteepassid ära, siis ta usub, et mul kõik olemas ja suunab kiireimale teele - praktikas muidugi soetan ainult need passid, kus tegelikult sõidan.

Mul on ka Waze teavitused mõnikord imelikud. Näiteks on selline lugu, et alati kui Lätti sisenen, siis muutub kõik venekeelseks. Panin aastaid tagasi nalja pärast keset Lätit korraks vene keele peale (et sõpra närvi ajada) - tee või tina, nüüd muudab ise iga kord tagasi…

Pikkade päevade puhul on Waze’iga veel selline eripära, et kaardil on riikide ja osariikide piirid maru hägused, mis teinekord segab.

Paaritunniste lõikude navimisel neid probleeme põhimõtteliselt ei ole.

Kusjuures olen Waze’iga väga erinevates kohtades navinud. USAs ja Mehhikos, Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides, Balkanil, Skandinaavias jm.

Spetsiifika igal pool sarnane. Aga ma pole ennast veel nii välja vihastanud, et selle Waze-Gmaps kombo välja vahetada tahaks. Eeliseid on piisavalt. Auto moodsatesse ekraanidesse on ka navi sisse ehitatud - no ei tõmba, maru eilane on.

Kruusal ja metsas sõidan Osmandi, Locuse või Oruxiga. Väga head programmid. Nendega saab transiiti ka sõita ja olengi sõitnud (mitte Oruxiga) - aga tunne on nagu aasta oleks 2005 ja kasutaks Garmin Zumot :)

Kokkuvõttes: autos Waze + Gmaps, kruusatsiklil Osmand, Locus, Orux.

PS! Kui mul oleks Honda Europann ja ma sõidaks tsikliga transiiti… Siis oleks pekkis. Võtaksin vist TomTomi subscriptioni või naviks Osmandiga. Lenksu peal Waze’iga kiirteel võidelda ei tahaks. Mõnikord olen seda KTMiga teinud. Abiks on Bluetooth pult lenksul - sellega saab Waze’i kaarti sisse-välja zoomida ka siis kui kindad käes või vihma sajab…
Kasutaja avatar

Jesper
Tänanud: 247 korda
Tänatud: 598 korda

Lugemata postitus Postitas Jesper »

Ma olen üsna kindel, et see nn "segase peksmine" on algoritmi häälestamisel täiesti teadlikult ja meelega tehtud liialdus - osadele inimestele (kes ülla-ülla on kõik ka Waze fännid "reaalajas liiklusolude tõttu", jea rait saame aru küll mis täpset liiklusolu sealt peamiselt vaadata vaja on) meeldib koguaeg hirmsasti rahmeldada ja roolida. Vasak rida liigub 3 autot kaugemale - tuleb trahh sinna keerata. Siis saab parem hoo üles ja hakkab jälle ette venima, on snäpp sipelgad püksis, vaja KOHE tagasi saada. Kui kuskil seisab 5 autot foori taga, aga kõrval on bensukas, tuleb ilmtingimata minna läbi bensuka ja end teiseks trügida, VÕIT! Waze lihtsalt jooksutab neid randomiga asjaeest-teisttaga vahetevahel vasakule-paremale, et tekiks tunne, et nad on nüüd hästi kavalad ja "teavad otseteid", mis siis et see võit on võibolla sekundeid, võibolla pole seda üldse.

Kui ei viitsi puhkusel olles tuhandete kilomeetrite kaupa seda tõusikute rallit kaasa teha, siis GMaps lahendab kõiki päris probleeme, nagu ummikud või ümbersõidud, sama edukalt, aga oluliselt väiksema tõmblemisega.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Kõik kiruvad Waze,aga mis on siis parem navigeerimise rakendus või mingi eraldi navigeerimis seade.
Garmin ja muud taolised,ning ka autodesse sisseehitatud navid on nii eilased, et anna olla. Online liiklusinfo läbi kasutajate on siiski täna nii norm asi, et ilma selleta oled kuidagi poolpime.

Waze tõenäoliselt siiski loeb sinu kasutus harjumusi ja veel midagi sinuga seotut ning siis vastavalt sind ka suunab. Mina kasutan Waze reaalselt igapäev kogu aeg ehk kui rooli-lenksu istun siis on ta sees. Kontod erinevates seadmetes on kõik ühe sama kontoga tehtud ja alati sisselogitud olekus. Ja nii huvitav kui see ka pole, ei ole minul neid valesti suunamisi ja muud sellist viimastel aastatel üldse olnud.
ML-Transport AS

vanalendur
Tsikkel: D Monster
Tänanud: 78 korda
Tänatud: 42 korda

Lugemata postitus Postitas vanalendur »

urmas66 kirjutas: 22 Apr 2025, 13:44
Waze tõenäoliselt siiski loeb sinu kasutus harjumusi ja veel midagi sinuga seotut ning siis vastavalt sind ka suunab. Mina kasutan Waze reaalselt igapäev kogu aeg ehk kui rooli-lenksu istun siis on ta sees. Kontod erinevates seadmetes on kõik ühe sama kontoga tehtud ja alati sisselogitud olekus. Ja nii huvitav kui see ka pole, ei ole minul neid valesti suunamisi ja muud sellist viimastel aastatel üldse olnud.
Aastaid Waze kasutanud. Üldiselt toimib aga kohati on waze ümber suunamised "ummikute" korral vähe jaburad küll. Nt Riia lennujaama sõites sageli pakub sõita 10-15km ringi, et 2-3minutit kiiremini jõuda. On seda ka ette tulnud, et juhatab kuhugi kõrvaltänavatele ummikust ümber sõitma aga see tähendab mingeid lollakaid manöövreid kus peab kõigile teed andma ja tipptunnil istud lõppkokkuvõttes seal võimalust oodates kauem kui rahulikult ummik ära tiksudes.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Ümbersuunamised on tõesti vahest kahtlase väärtusega. Autos on tavaliselt rohkem aega näppida, et võtta ette teekondade ülevaade ning teha nende vahel sobiv valik teha (paar minutit võitu VS paarkümmend km pikem teekond). Aga kui oled tsikliga ja veel grupi juht, siis pead küll vahest selgitama, miks sellise idiootse marsruudi valisid :wack: . Vaadata samal ajal viitasid, Waze-i erinevaid teekondasid ning siis nende vahel valik teha võib lõppeda kraavi sõitmisega. Lõpuks sõidadki "pimesi" Waze'i järgi ja oled rahul. Eriti peale seda kui oled mõned korrad üritanud targem olla ja ise võõras riigis otsuseid teha :D .
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

morse kirjutas: 22 Apr 2025, 00:37
Mul on ka Waze teavitused mõnikord imelikud. Näiteks on selline lugu, et alati kui Lätti sisenen, siis muutub kõik venekeelseks. Panin aastaid tagasi nalja pärast keset Lätit korraks vene keele peale (et sõpra närvi ajada) - tee või tina, nüüd muudab ise iga kord tagasi…
Sul läks hästi. Mul miski kuus-seitse aastat tagasi, niikui üle Läti piiri sain, hakkas portugali keeles juhendama. :D Iga jummala kord. Mujal Euroopas kõik OK. Mingil hetkel õnneks kadus see kamm iseenesest ära.

hmm
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 121 korda

Lugemata postitus Postitas hmm »

OK, me oleme siin nüüd wazest rääkinud küll ja veel aga mis algne küsimus on?
Samas pole ju tegelikult aru saanud, mis on äpi kasutamise eesmärk:
1. kas lihtsalt NAVI-na -> waze ja googlemaps, muud on nagu mainitud natuke eilne päev.
2. Motoreisiks - krt terve teema: viewtopic.php?t=81277
Furkot.com, saab sellega reisi planeerida ka suhteliselt hästi, st määrad tingimused ja piirkonna, tema pakub tanklad, puhkekohad, sõidutee jne. Hiljem lihtsalt navigeerid selle juhiste järgi.

3. motoreis + logi -> siin võiks olla näiteks Raiser... kuid see rohkem selline - sõida ja võta kogu sotsiaalmeedia kaasa...

Mulle tundub, et teema algataja võiks natuke täpsustada kriteeriume.

Aga võib Morse kokkuvõtet lugeda: viewtopic.php?p=873579&view=single_post#p873579
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

vanalendur kirjutas: 22 Apr 2025, 15:44
urmas66 kirjutas: 22 Apr 2025, 13:44
Aastaid Waze kasutanud. Üldiselt toimib aga kohati on waze ümber suunamised "ummikute" korral vähe jaburad küll. Nt Riia lennujaama sõites sageli pakub sõita 10-15km ringi, et 2-3minutit kiiremini jõuda. On seda ka ette tulnud, et juhatab kuhugi kõrvaltänavatele ummikust ümber sõitma aga see tähendab mingeid lollakaid manöövreid kus peab kõigile teed andma ja tipptunnil istud lõppkokkuvõttes seal võimalust oodates kauem kui rahulikult ummik ära tiksudes.
Seda ummikust ümbersuunamist teeb ka Garmin(või üks kõik milline muu navi ka), kui sul on seal liiklusinfo lisa olemas, aga selle vahega, et reaalne ummik on selleks ajaks võibolla juba kadunud kuid Garmin ja muud offline kaarte kasutavad rakendused pole seda veel jõudnud teada saada. Seega Waze-st paremat-operatiivsemat ma hetkel ei oska küll maailmast leida.

Alati on võimalik ka valida lühem tee või midagi muud või lihtsalt ignoreerida mõnda suunamist. Tegelikult ei ole vahet mis rakendust kasutada, sest võõral maal liikudes kas usaldad pimesi oma suvalist navirakendust või siis jälgidki kuhu sa minema pead ning vastavalt siis suunad ennast ise vahel "õigele" teele. Kas see ka alati õige on see jääb saladuseks :)
Mina olen siiski kindel,et võõral maal võid isegi tsikliga mõnes kohas ennast nii kinni sõita, et navi ümbersuunamised on tegelikult olematu probleem. Ehk seda ei saa üheselt waze või garmini või ükskõik millise rakenduse probleemiks teha, kui nad teevad sinu eest valikuid.
Tahad ise valida ära kasuta neid ja osta paberkaart ning altased.
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

kris. kirjutas: 22 Apr 2025, 15:54
Ümbersuunamised on tõesti vahest kahtlase väärtusega. Autos on tavaliselt rohkem aega näppida, et võtta ette teekondade ülevaade ning teha nende vahel sobiv valik teha (paar minutit võitu VS paarkümmend km pikem teekond). Aga kui oled tsikliga ja veel grupi juht, siis pead küll vahest selgitama, miks sellise idiootse marsruudi valisid :wack: . Vaadata samal ajal viitasid, Waze-i erinevaid teekondasid ning siis nende vahel valik teha võib lõppeda kraavi sõitmisega. Lõpuks sõidadki "pimesi" Waze'i järgi ja oled rahul. Eriti peale seda kui oled mõned korrad üritanud targem olla ja ise võõras riigis otsuseid teha :D .
Sinu viimane lause käib ilmselt meie kõigi kohta ja see on nii ;)
ML-Transport AS
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”