95 E - 15.70 (Tänasest jälle 13.95) :D
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 572
95 E - 15.70 (Tänasest jälle 13.95) :D
Kõigepealt - #¤#¤#### ja veel mõned samasisulised väljendid.
Minu rahakott kuulutas välja streigi ja enam bensiini ostmiseks raha ei eralda. MItte, et raha poleks, vaid põhimõtteliselt. Argumendid ? Aga palun.
1) Bensiini müüjad on nagu väljapressijad - kui korra maksad kõrgemat hinda on järgmine kord hind veelgi kõrgem.
2) Kas keegi teab kus on tarbijate valulävi? Minul hakkab see kätte jõudma.
3) Igal inimesel on õigus vabadusele jne. - Mis kuradi vabadus on 320 krooniga 20 liitrit bensiini osta. Vabadus oleks see kui mul oleks millegi vahel valida. Valida odavama või kallima, valida sitema ja parema. Valida aga mitte suurest vihast endale jalaga perse taguda ja oma raha jänkidele viia.
4,5 ja 6 ) "....... 80% testis osalenud tarbijatest olid nõus maksma küsitud hinda" Umbes selline võib välja näha aruanne Londonis või NY istuvate direktorite laual. Aga maksavad ju ka need kes ise autoga ei sõida. 15.70 hakkab tulema ka Maali ja Malle taskust.
Ja vat mina ei maksa. Ostal illegaalset kütust ja olen selle üle uhke. Lihtsalt põhimõtte pärast ja eeskujuks teistele.
Epiloog
Aga mis siis kui keegi ei maksa???? Kui pakkumine ületab nõudluse. Kui mahutid enam ei mahuta ja pumpadel pole enam kuhugi pumbata. Kas siis hakkab nafta hind langema??
Või tuleb pressiteade, et vähenenud nõudluse tõttu tõstsid suuremad jaemüüjad täna enamlevinud bensiini hinda 30 sendi võrra uuele rekordtasemele 37.90
Minu rahakott kuulutas välja streigi ja enam bensiini ostmiseks raha ei eralda. MItte, et raha poleks, vaid põhimõtteliselt. Argumendid ? Aga palun.
1) Bensiini müüjad on nagu väljapressijad - kui korra maksad kõrgemat hinda on järgmine kord hind veelgi kõrgem.
2) Kas keegi teab kus on tarbijate valulävi? Minul hakkab see kätte jõudma.
3) Igal inimesel on õigus vabadusele jne. - Mis kuradi vabadus on 320 krooniga 20 liitrit bensiini osta. Vabadus oleks see kui mul oleks millegi vahel valida. Valida odavama või kallima, valida sitema ja parema. Valida aga mitte suurest vihast endale jalaga perse taguda ja oma raha jänkidele viia.
4,5 ja 6 ) "....... 80% testis osalenud tarbijatest olid nõus maksma küsitud hinda" Umbes selline võib välja näha aruanne Londonis või NY istuvate direktorite laual. Aga maksavad ju ka need kes ise autoga ei sõida. 15.70 hakkab tulema ka Maali ja Malle taskust.
Ja vat mina ei maksa. Ostal illegaalset kütust ja olen selle üle uhke. Lihtsalt põhimõtte pärast ja eeskujuks teistele.
Epiloog
Aga mis siis kui keegi ei maksa???? Kui pakkumine ületab nõudluse. Kui mahutid enam ei mahuta ja pumpadel pole enam kuhugi pumbata. Kas siis hakkab nafta hind langema??
Või tuleb pressiteade, et vähenenud nõudluse tõttu tõstsid suuremad jaemüüjad täna enamlevinud bensiini hinda 30 sendi võrra uuele rekordtasemele 37.90
Viimati muutis Kameeleon, 16 Sept 2005, 12:19, muudetud 1 kord kokku.
oh kuidas tahaks ühineda nende soovidega aga töö vajab tegemist, järgmisel nädalal kahel järjestikusel päeval narva ning seejärel tartusse. hiljem küll saab selle raha tagasi aga siiski.
mina olen enda jaoks kehtestanud kriitilise piiri UK ja Rootsi hinnataseme selle aasta juunist, mille kättejõudmisel olen sunnitud midagi ette võtma või sõite piirama.
mina olen enda jaoks kehtestanud kriitilise piiri UK ja Rootsi hinnataseme selle aasta juunist, mille kättejõudmisel olen sunnitud midagi ette võtma või sõite piirama.
Re: 95 E - 15.70
Aga on ju valiku võimalus osta kütust või mitte osta kütust elik siis sõita oma ratta/autoga või kasutada näiteks trolli, trammi, elektrirongiKameeleon kirjutas:
3) Igal inimesel on õigus vabadusele jne. - Mis kuradi vabadus on 320 krooniga 20 liitrit bensiini osta. Vabadus oleks see kui mul oleks millegi vahel valida. Valida odavama või kallima, valida sitema ja parema. Valida aga mitte suurest vihast endale jalaga perse taguda

Kindlustagem oma liikurvahendite kütusepaagid. Mäletan vanast ajast kui bensiin defitsiitne oli, kuidas hommikuti paljud autoomanikud nõutute nägudega ümber autode käisid kuna kellel auk paaki löödud, kellel lihtsalt küte välja imetud ...
-
Seda on juhtunud ka käesoleval sajandil.Tarts kirjutas:Kameeleon kirjutas:
Mäletan vanast ajast kui bensiin defitsiitne oli, kuidas hommikuti paljud autoomanikud nõutute nägudega ümber autode käisid kuna kellel auk paaki löödud, kellel lihtsalt küte välja imetud ...
Tartu bensiinijaamades on igatahes järjekorrad.
-
- Tsikkel: why ze
- Tänanud: 1 kord
oleks võinud ju aasta tagasi bensiini nii palju kokku osta kui võimalik, aga kes teadis et kohe niimodi tõuseb? alles mõni kuu tagasi räägiti et see aasta ikka bensiini hind 15kr tasemele ei jõua... aga mis teha, ega sellepärast autoga/tsikliga sõitmata jää kui on tõsiselt vaja kuhugi minna, kirud kuid ostad, ikka kirud, ostad veel.
Eat your veggies, little people
-
Teema algataja - Postitusi: 572
http://money.cnn.com/2005/08/31/news/ec ... /index.htm
CNN kirjutab:
50000 $ aastapalga pered vähendavad mõõdukalt oma bensiini tarbimist kuna bensiini hind on tõusnud üle mõistuse kalliks. (Hind sama mis eestis )
Arvestades, et $50 kilo aastas teeb umbes 50 000 krooni kuus siis on eestased ikka 10 korda sitemas seisus. ja peaks tarbima 10 korda vähem kui ameeriklased.
Näiteks kulutab keskmine ameeriklane nädalas 720 krooni eest kütust. Konverteerime selle vastavalt sissetulekule ja saame, et keskmine eestlane peaks kulutama 72 krooni nädalas bensiinile. Kui meie peaksime hakkama maksma nädalas 72 krooni asemel 84 krooni ei teeks enamus sellest välja. Ameeriklased aga juba karjuvad ja nõuavad president Bush-i sekkumist.
POINT:
Kui kulutused bensiinile USA-s suurenevad 6.17 % lt - 7.20 % ni ehk 1.03% siis peab sekkuma president:
Kui kulutused bensiinile EESTIS suurenevad 38.57 % lt - 45 % le ehk 6.43% siis ei koti see kedagi ???
CNN kirjutab:
50000 $ aastapalga pered vähendavad mõõdukalt oma bensiini tarbimist kuna bensiini hind on tõusnud üle mõistuse kalliks. (Hind sama mis eestis )
Arvestades, et $50 kilo aastas teeb umbes 50 000 krooni kuus siis on eestased ikka 10 korda sitemas seisus. ja peaks tarbima 10 korda vähem kui ameeriklased.
Näiteks kulutab keskmine ameeriklane nädalas 720 krooni eest kütust. Konverteerime selle vastavalt sissetulekule ja saame, et keskmine eestlane peaks kulutama 72 krooni nädalas bensiinile. Kui meie peaksime hakkama maksma nädalas 72 krooni asemel 84 krooni ei teeks enamus sellest välja. Ameeriklased aga juba karjuvad ja nõuavad president Bush-i sekkumist.
POINT:
Kui kulutused bensiinile USA-s suurenevad 6.17 % lt - 7.20 % ni ehk 1.03% siis peab sekkuma president:
Kui kulutused bensiinile EESTIS suurenevad 38.57 % lt - 45 % le ehk 6.43% siis ei koti see kedagi ???
mille vastu see streik suunatud oleks?
Kas bensuaktsiisi vastu? Eelarve on koostatud ja vähetõenäoline, et muudetakse.
Või siis bensujaamade? Kui hulgihind yle 14 EEK on siis on vist raske odavamalt müüa?
Või siis naftasheikide v yldse kapitalismi vastu?
Kui streik mingit tulemust ei anna, siis pole vist mõtet kuigi lahe üritus võiks olla, viha tuleb välja elada
Kas bensuaktsiisi vastu? Eelarve on koostatud ja vähetõenäoline, et muudetakse.
Või siis bensujaamade? Kui hulgihind yle 14 EEK on siis on vist raske odavamalt müüa?
Või siis naftasheikide v yldse kapitalismi vastu?

Kui streik mingit tulemust ei anna, siis pole vist mõtet kuigi lahe üritus võiks olla, viha tuleb välja elada

ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole 

mida see valitsus teeks? laseks bensu aktsiisi alla? enne võiks ikka tsipa tagajärgedele ka mõelda. esiteks see, mille arvelt kaetakse planeeritud alalaekumine aktsiisi langetamisest tekkinuna. teiseks kui bensiini hind läheb sinna juunikuu tasemele tagasi, siis on ju häda kui endineaktsiisimäär taastatakse.
kes oskab aga veel kaugemale mõelda, see suudab nähtavasti välja mõelda ka selle, mis saab kui 01.01.2007 tuleb eestis kasutusele euro ning kuna EL jätkuvalt ei tooda ise bensiini, siis kehtib terves EL'is sellele omad reeglid. lisame siia ka "väikese" asjaolu, et euro kehtides tuleb kõik aktsiisi ja maksutõstmised läbi arutada keskpangaga, kes erilise tähelepanuga uute liikmesriikide inflatsioonitaset kontrollib. sel ajal aga aktsiisitõus endisele tasemel lükkab inflatsiooni raketina taevasse.
gangsta > keda kotib sinu ostmata jäänud 100 liitrit? või 200? või noh, koos sõpradega ostmata jäänud 1000 liitrit? mitte kedagi. kelle vastu sa streikida tahad? mõtle enne oma avaldused läbi kui ennast naeruväärseks teed. siinkohal meenub aasta 1995 (vist oli, pead ei anna) ja põltsamaa linnavolikogu, mis nüll naljaga aga sealjuures suhteliselt nõmeda ja iseennast naeruvääristava ettepanekuna käis välja lause kuritegevuse ärakaotamisest linna territooriumil. et nii hoiab turvakulude pealt kokku.
kes oskab aga veel kaugemale mõelda, see suudab nähtavasti välja mõelda ka selle, mis saab kui 01.01.2007 tuleb eestis kasutusele euro ning kuna EL jätkuvalt ei tooda ise bensiini, siis kehtib terves EL'is sellele omad reeglid. lisame siia ka "väikese" asjaolu, et euro kehtides tuleb kõik aktsiisi ja maksutõstmised läbi arutada keskpangaga, kes erilise tähelepanuga uute liikmesriikide inflatsioonitaset kontrollib. sel ajal aga aktsiisitõus endisele tasemel lükkab inflatsiooni raketina taevasse.
gangsta > keda kotib sinu ostmata jäänud 100 liitrit? või 200? või noh, koos sõpradega ostmata jäänud 1000 liitrit? mitte kedagi. kelle vastu sa streikida tahad? mõtle enne oma avaldused läbi kui ennast naeruväärseks teed. siinkohal meenub aasta 1995 (vist oli, pead ei anna) ja põltsamaa linnavolikogu, mis nüll naljaga aga sealjuures suhteliselt nõmeda ja iseennast naeruvääristava ettepanekuna käis välja lause kuritegevuse ärakaotamisest linna territooriumil. et nii hoiab turvakulude pealt kokku.
Nii kurb, kui see ka pole, on Eesti riik piisavalt sõltumtu, ehk siis temast ei sõltu midagi, et kaasa rääkida bensiini hinnatõusul.
Ainus mida ta teha saab on pisut venitada aktsiisi tõstmisega EU nõutavale miinimum tasemele. Mis arvestades toimuvat, eriti kedagi vist ka enam ei loksutaks. Kroon sinna või tänna vahet enam pole.
Reaalsed variandid on ainult sõita vähem ja sõita ökonoomsemalt.
Ma ise leidsin küll veel ühe variandi, otsisin oma õõnesanumad ülesse ja varusin garaazinurka 13.85 hinnaga viimasel hetkel varu, mis peaks mind hooaja lõpuni välja vedama. Eks kevadel mõtle, mis siis saab.
Paraku on need tühised mõnisada krooni, mis kokku õnnestub nii hoida ja üldine elukalliduse tõus viib ikka senisest rohkem raha rahakotist välja.
Ainus mida ta teha saab on pisut venitada aktsiisi tõstmisega EU nõutavale miinimum tasemele. Mis arvestades toimuvat, eriti kedagi vist ka enam ei loksutaks. Kroon sinna või tänna vahet enam pole.
Reaalsed variandid on ainult sõita vähem ja sõita ökonoomsemalt.
Ma ise leidsin küll veel ühe variandi, otsisin oma õõnesanumad ülesse ja varusin garaazinurka 13.85 hinnaga viimasel hetkel varu, mis peaks mind hooaja lõpuni välja vedama. Eks kevadel mõtle, mis siis saab.
Paraku on need tühised mõnisada krooni, mis kokku õnnestub nii hoida ja üldine elukalliduse tõus viib ikka senisest rohkem raha rahakotist välja.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Credo see oli lihtsalt loll idee inimese poolt kes on alaealine ja peab oma rahade eest bensu ostma. JA ega mu taskuraha ja suvel teenitud raha pole kah veoautokoorma täis. Toetaksin kõiki ideid mis aitaks bensuhinna tõusu vastu kuigi tean et bensu hind enam ei lange. Nii et vabandan härra credo ees oma postituse sisu pärast.gangsta > keda kotib sinu ostmata jäänud 100 liitrit? või 200? või noh, koos sõpradega ostmata jäänud 1000 liitrit? mitte kedagi. kelle vastu sa streikida tahad? mõtle enne oma avaldused läbi kui ennast naeruväärseks teed. siinkohal meenub aasta 1995 (vist oli, pead ei anna) ja põltsamaa linnavolikogu, mis nüll naljaga aga sealjuures suhteliselt nõmeda ja iseennast naeruvääristava ettepanekuna käis välja lause kuritegevuse ärakaotamisest linna territooriumil. et nii hoiab turvakulude pealt kokku.
-
Kui vaadata seda bensu asja vaatevinklist - USA vs. Euroopa, siis tundub mulle igatahes see asi väga kõvasti balansist väljas olevat!!!
Viimane bensuhinna hüppeline tõus olevat seotud USA-d tabanud orkaani tekitatud kahjude tõttu. ????
OK, võiksime ju olla inimlikud ja leppida olukorraga, et lapime üheskoos selle augu USA eelarves ära.
Paraku ajab mul harja punaseks
üks asjaolu:
Eurooplasted kasutavad üldiselt autosid, mis tarbivad 8...10 L/ 100km-le.
Bensiini hind on ca 14.-.....22.-kr/L
Ameeriklased kasutavad autosid, mis tarbivad 15....30L/ 100km-le.
Bensiini hind oli USA-s hiljuti veel 8.-(!!!!) kr/L!
Sellega tahan nimelt öelda, et meie siin Euroopas põletame tunduvalt vähem naftat läbi, kui jänkid oma mõttetult suurte ja januste mootoritega!!
Viimased 50-60 aastat on jänkid laianud ja lõviosa naftast läbi põletanud, samal ajal, kui Euroopa-Aasia on nii öelda mõistlikumalt kütust tarbinud.
Seega oleme 50-60 aastat tasa ja targu tarbides sõnagi lausumatta USA laia tarbimist pealt vaadanud ja nüüd siis aitame veel USA-l see praegune katastroofist tingitud maailma kütusepuudujääk kinni maksta.
Arvan, et USA võiks ikka üksi selle augu kinni tampida.

Viimane bensuhinna hüppeline tõus olevat seotud USA-d tabanud orkaani tekitatud kahjude tõttu. ????

OK, võiksime ju olla inimlikud ja leppida olukorraga, et lapime üheskoos selle augu USA eelarves ära.

Paraku ajab mul harja punaseks

Eurooplasted kasutavad üldiselt autosid, mis tarbivad 8...10 L/ 100km-le.
Bensiini hind on ca 14.-.....22.-kr/L
Ameeriklased kasutavad autosid, mis tarbivad 15....30L/ 100km-le.
Bensiini hind oli USA-s hiljuti veel 8.-(!!!!) kr/L!
Sellega tahan nimelt öelda, et meie siin Euroopas põletame tunduvalt vähem naftat läbi, kui jänkid oma mõttetult suurte ja januste mootoritega!!
Viimased 50-60 aastat on jänkid laianud ja lõviosa naftast läbi põletanud, samal ajal, kui Euroopa-Aasia on nii öelda mõistlikumalt kütust tarbinud.
Seega oleme 50-60 aastat tasa ja targu tarbides sõnagi lausumatta USA laia tarbimist pealt vaadanud ja nüüd siis aitame veel USA-l see praegune katastroofist tingitud maailma kütusepuudujääk kinni maksta.
Arvan, et USA võiks ikka üksi selle augu kinni tampida.

La moto mía – KLX 650 R
Tegelikult on päris koomiline mõelda, et veel mõnda aega tagasi inimesi ajas närvi see, kui bena hind üle 9 krooni tõusis, nüüd ajab sama moodi närvi kui see üle 16ne tõuseb ja samas sõidavad kõik ikka edasi, no ehk mitte kõik, aga siiski. Eks sellega ongi täpselt nii, et võid ju vahutada ja marutada küll, aga sõitmata ju ka ei jäta.
Soul@kahsuurejänkiautoomanik
Soul@kahsuurejänkiautoomanik
Loud pipes save lives!!!
Kusjuures praegu on olukord juba 3 päeva (reedest saadik) selles suhtes naljakas, et "kallites" bensiinijaamades nagu Neste ja Statoil on kütus 2 krooni liitri pealt odavam kui nurgatagustes.Kameeleon kirjutas:3) Igal inimesel on õigus vabadusele jne. - Mis kuradi vabadus on 320 krooniga 20 liitrit bensiini osta. Vabadus oleks see kui mul oleks millegi vahel valida. Valida odavama või kallima, valida sitema ja parema.

TransAlp '02
16.35: http://www.autopunkt.ee/uudised/847Mari Öö kirjutas:teeme võistluse, kes kui kallist bensiinihinda on näinud!
mina nägin täna pärnus olerexis 16.20-list 98-t. 95 oli 15.95. õnneks ise tol hetkel tankima ei pidanud ja sain märjamaalt 14.10-ga 95-t.

TransAlp '02
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.