Avariidest!?????
Moderaator: Moded
Avariidest!?????
Naised ja mehed, minul üks küsimus:
Kuulates liiklussaateid, jääb kõrvu, et enamus avariidest toimub sõidukite ettesõidul tsiklile, ei anta lihtsalt teed või midagi taolist seal. Kuid kui ise sõidan , siis ei tunne end kuigi kindlana sõites teel, kui kahele poole jääb mets. Et järsku hüppab mingi metsloom ette. Kuid samas ei ole kuulnud ühtegi metslooma ja tsikli kontakti? kas massina müra häirib metsa elukaid või asi miskis muus....?
Ehk keegi targem sel alal?
Edu: Ivar.
Kuulates liiklussaateid, jääb kõrvu, et enamus avariidest toimub sõidukite ettesõidul tsiklile, ei anta lihtsalt teed või midagi taolist seal. Kuid kui ise sõidan , siis ei tunne end kuigi kindlana sõites teel, kui kahele poole jääb mets. Et järsku hüppab mingi metsloom ette. Kuid samas ei ole kuulnud ühtegi metslooma ja tsikli kontakti? kas massina müra häirib metsa elukaid või asi miskis muus....?
Ehk keegi targem sel alal?
Edu: Ivar.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
No ikka juhtub ka seda, et metsloom ja motikamees kokku saavad. Omal 2 juhust olnud, esimene kokkupuude oli rebasega, antud juhul mul vedas jäin püsti, rebasel nii hästi ei läinud vaeseke sai otsa. Teine juhus oli aga nati kurvem minu jaoks, siis avastasin pimedal teel põdra oma teelt, antud juhul enam püsti jääda ei olnud võimalik, asfalt tuli päris valusalt. Minu õnn, et ma talle täiega sisse ei kimanud, vaid riivasin, aga sellest piisas, et asfalti tunda. Kunagine koolikaaslane sõitsis kunagai jawaga kitse otsa ja see asi lõppes mõlema jaoks surmaga 

Hiljuti sõitsin ühest kassist üle, kes ootamatult kraavist välja kargas ja teed ületada tahtis. Minul läks õnneks, sirge tee oli...
Ühele tuttavale aga jooksis niimoodi metssiga ette. Metssiga jooksis tuikudes minema, kutil purunesid mõned luud, ribid-käed -jalad, Jawa läks mahakandmisele. Tõsi, see juhtus suht ammu...
Ühele tuttavale aga jooksis niimoodi metssiga ette. Metssiga jooksis tuikudes minema, kutil purunesid mõned luud, ribid-käed -jalad, Jawa läks mahakandmisele. Tõsi, see juhtus suht ammu...
pole veel elus ühtegi looma alla ajanud (ptüi, ptüi, ptüi)
Küll aga ükskord Viljandist Vändra poole sõites, õhtupimeduses kargas teele kits ja rammis minu auto tagumist paremat rattakoobast kui ma temast mööda saamiseks gaasipedaali põhja surusin, ning vasakusse äärde tõmbasin, sest pidurdades oleks me mõlemad kannatajaks jäänud. Õnneks kargas küll kohe püsti ja punus edasi, kolakas oli küll kõva, aga autol mitte üht kriimu.
Küll aga ükskord Viljandist Vändra poole sõites, õhtupimeduses kargas teele kits ja rammis minu auto tagumist paremat rattakoobast kui ma temast mööda saamiseks gaasipedaali põhja surusin, ning vasakusse äärde tõmbasin, sest pidurdades oleks me mõlemad kannatajaks jäänud. Õnneks kargas küll kohe püsti ja punus edasi, kolakas oli küll kõva, aga autol mitte üht kriimu.
Honda Hornet 600 'Herilaseplika'
-
Omal pole õnneks olnud tsikliga loomkontakte (sülitasin just kolm korda aknasse) (autoga sain küll salaküti maigu manu). Aga tuli meelde aastaid-aastaid tagasi isaga juhtunud lugu, kus metsast kalpsas välja jänes va põrguline ja huvitaval kombel ei hüpanud jänku ette, ega alla ega tagasi vaid hakkas rattal kõrval lippama. Isal lõi seepeale muidugi poisikeselik võistlusjanu välja ja keeras gaasi juurde, et jänkust mööda saada, aga ilmselt tahtis jänes ikka kõigest jõust enesetappu sooritada või oli tal igaljuhul vaja üle tee saada - kes teab, aga ühel ilusal hetkel hüppas loomake küljelt esi rattasse. Jawa kodarad ei jätnud metsalisest just palju järele ja kui isal hoog rauges siis tema viimane pildike enne teadvuse kaotust oli see, kuidas sealt kus enne olid teksad nüüd järsku kondid välja paistavad. Huvitav on siinkohal see et isegi toonased arstid oma sõjaaegsete tehnika ja teadmistega suutsid isa nii kokku lappida, et sisuliselt pole praegu mingeid arme näha...
Ise olen ainult ligidalt näinud metsloomi, põikama ei ole pidanud. Üks juhus on, kus silla käsipuu pealt tõusis lendu öökull ja ripsas mul kiivrit. Ehmatas mu täitsa kangeks, kuid muud ei juhtunud midagi. Kriitiliseks on asjad jõudnud minna mõnel korral autoga liigeldes. Nooruses juhtus metsseaga kokku sõitma üks sõpradest. Oli mõned ajad tedvuseta, siga sai otsa, ratas ( vana 350 jawa) nässus. Poisi isa sattus ise peale, turgutas poisi üles, viskas sõprade abiga sea ja tsikli veoka kasti ja oligi kombes.
Poiss sõitis veel aastaid tiba püstisema kahvliga jawaga .
Hiljem võttis meri ta ikkagi ära , vaat siis saatust.
...oligi kombes : no mis ta nii kombes oli, peapõrutus, marrastused ja sellega kaasnev ravi loomulikult ikka järgnes asjale. Pluss vanemate hingevalu
Poiss sõitis veel aastaid tiba püstisema kahvliga jawaga .
Hiljem võttis meri ta ikkagi ära , vaat siis saatust.

...oligi kombes : no mis ta nii kombes oli, peapõrutus, marrastused ja sellega kaasnev ravi loomulikult ikka järgnes asjale. Pluss vanemate hingevalu

Suzuki GSX 750 Inazuma
täpselt, jänes lidub ees v kõrval ja viskab haake -- võtab aega enne kui ta kõrvale mõistab pöörata. On isegi küllalt edukas ja äraproovitud jäneste püüdmise meetod -- ajad alla. Aga mitte tsikliga(see lõpeb endale halvasti) vaid autoga ..Cal_Mer kirjutas:Jänestel pidigi see komme olema, et hakkavad eest ära jooksma. Kuna nad teevad haake sekka, siis kõrval sõita ei tasu.
ZX-9R. Vahel sõidan kiiresti aga rullnokk ei ole 

-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
Avariid
Alles hiljuti kargas mulle ette parajalt suur kajaks, natuke sain küll hoogu maha pidurdada aga kajakas tuli otse esiratasse, sulgi küll lendas aga suure pusimisega jäin püsti
. Kõige hullem lugu on Soomes, sai käidud polaarjoone taga ja OI_OI põhjapõdrad igal pool. Paarkorda oli kihvt sai pilti tehtud aga edasi käisid juba tõsiselt närvidele. Suuri veel nägid kuid väikseid, jah nendaga oli juba tegemist rohkem. p Ainuke pluss oli ,et vastu tulevad autod andsid märku aga õnneks ühegi põdraga kokku ei põrgand. Soovitan soojalt Lapimaa avarustesse minna kel rahakott just kõige paksem ei ole. Ja sealsed teed on Eestiga võrreldes tsiklimehe paradiis, välja arvatud bensiini hind.

Sõida ise ja lase teistel ka sõita
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ
Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
----------------------
Yamaha Super MatkaMudaKolakas XTZ
Motostation poodnik aadressil Masina 1 Tallinn
-
- Tsikkel: 90º V2
- Kontakt:
kuhu siis sõita kui kõrval ei tohiCal_Mer kirjutas:Jänestel pidigi see komme olema, et hakkavad eest ära jooksma. Kuna nad teevad haake sekka, siis kõrval sõita ei tasu.

ise ei ole küll proovinud, sest enam pole jäneseid ette jooksnud, kuid soovitati korraks tuled välja lülitada. Iseenesest paras risk tuled surnuks, eriti kurvilisel teel

Korra metskits ette jooksnud rattale. Süda tegi rohkem lööke kui oleks arvanud.
Ise sõitsin eelmisel sügisel ühe kolli surnuks, kuna teeääres ohutuna tundunud peni arvas, et tal vaja vastutulnud tsiklit taga ajama hakata ja enne seda ta eest läbi joosta. No arvestas ta vist kiirust vähe valesti ja sai küljelt "kümnesse". Mina seepeale kõhuli kruusas, seljakott mul nelja jalaga seljas. Pääsesin sinise õlaga, seljakott paari kriimu ja sinikaga , kiivri- ja tsiklikriimudega.
Kõrtsiteele minnes sain ühe peni tagajalgadesse sõidetud (hakkas ta Erzi Pegasot taga ajama ja oh ehmatust, keegi tuli veel tagapool) - nii koer kui mina pääsesime korraliku ehmatusega, Erz ei teadnud asjast enne midagi, kui kohale jõudes talle ütlesin
Kõrtsiteelt tagasi tulles sai Erz tänu noore põdra äkkteeleilmumisele tagaratas-peaaegu-õhus pidurdust harjutada.
Minu arust on meil teedel loomi küllaga, kahjuks eriti palju koduloomi
Uudistesse paugud loomadega tavaliselt ei jõua, kui just inimfaktor väga viga ei saa.
Kõrtsiteele minnes sain ühe peni tagajalgadesse sõidetud (hakkas ta Erzi Pegasot taga ajama ja oh ehmatust, keegi tuli veel tagapool) - nii koer kui mina pääsesime korraliku ehmatusega, Erz ei teadnud asjast enne midagi, kui kohale jõudes talle ütlesin

Minu arust on meil teedel loomi küllaga, kahjuks eriti palju koduloomi

kuhu siis sõita kui kõrval ei tohi
ise ei ole küll proovinud, sest enam pole jäneseid ette jooksnud, kuid soovitati korraks tuled välja lülitada. Iseenesest paras risk tuled surnuks, eriti kurvilisel teel
, kuid see pidi aitama loomakesel taas metsa putkata...
Minu rattal põlevad tuled pidevalt, välja lülitada ei saa. Õnneks on pidurid standardvarustuses, tuleb neid kasutada, et end loomadest kaugemale hoida.

Minu rattal põlevad tuled pidevalt, välja lülitada ei saa. Õnneks on pidurid standardvarustuses, tuleb neid kasutada, et end loomadest kaugemale hoida.
-
- Tsikkel: CBR 1100 XX
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
Jänest olen minagi maitsnud! Ennevanasti IZiga sõites proovisin ka loomakesest mööda sõita - jänes tegi haagi aga lõpetas oma elupäevad parema jalaraua ja minu kirsasaapa vahel. Õigemini tuli minul peale sellist kokkupõrget tema elupäevad lõpetada. Lahkamisel selgus, et jänes sai kokkupõrke tagajärjel mõlemapoolse rangluu murru.
Väga hea jänes oli - kaalus peaaegu kuus kilo. Sõime teist sõbraga kaks päeva
Väga hea jänes oli - kaalus peaaegu kuus kilo. Sõime teist sõbraga kaks päeva

Harva kodus
Cal_Mer kirjutas:Minu rattal põlevad tuled pidevalt, välja lülitada ei saa.
Lülita seisutuledele! Autoga õnnestus kunagi põdraga tee peal tõtt vaadata : peale õnnestunud hädapidurdust seisime meie sõbraga kahekesi autoga ja põder üksinda keset teed ja vahtisime tõtt. Aeg muudkui kulus ja kulus, põder ei kavatsenudki ära minna. Sõber soovitas korraks tuled ära kustutada. Tegingi sellise paari-kolmesekundilise pimenduse ja kui tuled uuesti valgust näitasid oli elukas läinud mis läinud. Nii et igal juhul ja ükskõik mis metsloomaga , tuled tekitavad neil mingi "paanikakrambi".
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
OT
Kaherattalisega pole õnneks <sülitab><sülitab><sülitab> looma-linnukogemust olnud, küll aga autoga, kui sain pimeduses enne põtra kümmekond meetrit pidama ning see jorss otsustas auto tuled jalaga puruks lüüa, oleks siis veel, et tuled, aga ka esiklaas löödi (eba)profesionaalse löögiga sisse ning katus sa ka valusa jalahoobi, kui tegelane kõhutas kapotil, üks jalg esiklaasist läbi, teine katusel. Kõrvalistuja mõrvast jäi oma 30 cm puudu.
Hiljem mõtlesin, et tuled surnuks oleks vast päästnud, aga see on juba kõigetargemate tarkus, mis pärast tuleb.
Hiljem mõtlesin, et tuled surnuks oleks vast päästnud, aga see on juba kõigetargemate tarkus, mis pärast tuleb.
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Endal kogemusi loomadega mitmeid, siiamaani (ptüi3x) kõigist enamvähem õnnelikult välja tulnud... ehk annab Suur Vaim ka edaspidi õnne...
...esimene ja halenaljakaim kogemus oli poisikesena punnvõrri seljas naabritädi kuurinurga tagant ootamatult väljakoperdanud ilmselgelt ülekaalulise oinaga.
Kiirus küll eriti suur ei olnud, aga tunne oli selline, nagu oleks vastu heinakuhja põrutanud -lendasin üle lenksu ja oina ning maandusin kõhuli kruusateele. Villakandja vaatas mind pahase pilguga, rääkis solvunult paar karmi sõna lambakeelset juttu ja kadus nähtavalt vigastamatuna omi oinaasju ajama, mina aga korralikult marraskil ja narmendavate riiete eest kodus suurem pragamine soolas...
...teine juhus oli vihmasel sügisööl kusagil külavaheteel M-72-ga, kui metskits järsku eest kogu vaatevälja kinni kattis, tagajalg kolksatas veel hüvastijätuks vastu esiporilauda... järgmistel päevadel poleks mind ettevaatlikkuse puudumises küll keegi süüdistada saanud...
...kolmas kord augustikuus öisel ajal Jawa 638-ga marsruudil Tartu-Rakvere. Kell näitas varajast hommikutundi, püsis niiske udu ja neetult külm oli sõita, niisiis sai tsiklist välja pigistatud niipalju kui tuli, kiirus sinna 130-ne kanti... kui teele pudenenud viljakuhilalt tõusis lendu tuviparv ning üks nendest tabas mind täpselt kiivrisse. Tunne oli selline, nagu keegi oleks suure munakiviga täiest jõust virutanud, silmist surus sädemeid, nii et pime augustiöö muutus paugupealt heledaks päevaks...
Hetkeks tekkis tunne, et pilt tahab eest ära minna, mingi mõttesähvatus otsis tee äärest pehmemat maandumiskohta... aga õnneks lõppes vahejuhtum siiski kukkumiseta ja hilisemate tagajärgedeta...
...paar aastat hiljem sellesama Jawa seljas kusagil Järvamaa värskelt hööveldatud kruusateel. Igavesti pikk kurv oli tulemas, kolmas käik läks rauda ja käsi keeras gaasi kurvi sisenemisel, kui kährik kraavist otse esiratta alla hüppas. Esimene matakas oli selle kohaga, kus jalad ja kere korraga nime kaotavad, vastu paaki...
...aga "mõnutunnet" nautida ei olnud aega, sest kurvi välimine serv ligines ähvardava kiirusega... sai siis hambad ristis gaasi keeratud ja tsiklit kallutatud... tagantjärele võib öelda, et nii pikka, ilusat ja täpset slaidi ei ole elu sees enam korrata õnnestunud, kus kümmekond meetrit järjest kruusatee ja kraavi vahelisest kitsukesest servast mättaid koorida...
...viimane kord aasta tagasi, kus isegi ei näinud, misasi täpselt tsikli alla tormas, ainult tunda oli, et tagaratas sõitis üle üsna suure asja... nuh, endurovedrustus leevendas selle pea olematuks... aga jänkuke oli jooksnud tsiklile külje pealt sisse otse käiguvahetushoova otsa, terve tee oli naha-ja lihatükke täis, nagu oleks jänku jalaväemiini otsa astunud... Hoova sirutamiseks tuli see pealt maha kiskuda ja tükk aega vaeva näha, löök oli selle rõngasse keeranud...
...aga õhtuti metsa vahel kihutades tiksub mõte sageli - mis siis, kui põder...?
...esimene ja halenaljakaim kogemus oli poisikesena punnvõrri seljas naabritädi kuurinurga tagant ootamatult väljakoperdanud ilmselgelt ülekaalulise oinaga.

...teine juhus oli vihmasel sügisööl kusagil külavaheteel M-72-ga, kui metskits järsku eest kogu vaatevälja kinni kattis, tagajalg kolksatas veel hüvastijätuks vastu esiporilauda... järgmistel päevadel poleks mind ettevaatlikkuse puudumises küll keegi süüdistada saanud...

...kolmas kord augustikuus öisel ajal Jawa 638-ga marsruudil Tartu-Rakvere. Kell näitas varajast hommikutundi, püsis niiske udu ja neetult külm oli sõita, niisiis sai tsiklist välja pigistatud niipalju kui tuli, kiirus sinna 130-ne kanti... kui teele pudenenud viljakuhilalt tõusis lendu tuviparv ning üks nendest tabas mind täpselt kiivrisse. Tunne oli selline, nagu keegi oleks suure munakiviga täiest jõust virutanud, silmist surus sädemeid, nii et pime augustiöö muutus paugupealt heledaks päevaks...

...paar aastat hiljem sellesama Jawa seljas kusagil Järvamaa värskelt hööveldatud kruusateel. Igavesti pikk kurv oli tulemas, kolmas käik läks rauda ja käsi keeras gaasi kurvi sisenemisel, kui kährik kraavist otse esiratta alla hüppas. Esimene matakas oli selle kohaga, kus jalad ja kere korraga nime kaotavad, vastu paaki...

...viimane kord aasta tagasi, kus isegi ei näinud, misasi täpselt tsikli alla tormas, ainult tunda oli, et tagaratas sõitis üle üsna suure asja... nuh, endurovedrustus leevendas selle pea olematuks... aga jänkuke oli jooksnud tsiklile külje pealt sisse otse käiguvahetushoova otsa, terve tee oli naha-ja lihatükke täis, nagu oleks jänku jalaväemiini otsa astunud... Hoova sirutamiseks tuli see pealt maha kiskuda ja tükk aega vaeva näha, löök oli selle rõngasse keeranud...
...aga õhtuti metsa vahel kihutades tiksub mõte sageli - mis siis, kui põder...?
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Targemad teavad rääkida, et kuna jänesel silmad pea külje peal, siis ta valgusvihus kõrvale pöörata ei saavat, niikui pead pöörab, siis tuled pimestavad. Kusagilt loomateadlase artiklist jäi meelde...puhh kirjutas:kuhu siis sõita kui kõrval ei tohiCal_Mer kirjutas:Jänestel pidigi see komme olema, et hakkavad eest ära jooksma. Kuna nad teevad haake sekka, siis kõrval sõita ei tasu.![]()
![]()
![]()
ise ei ole küll proovinud, sest enam pole jäneseid ette jooksnud, kuid soovitati korraks tuled välja lülitada. Iseenesest paras risk tuled surnuks, eriti kurvilisel teel![]()
![]()
, kuid see pidi aitama loomakesel taas metsa putkata. Põhjus lihtne, kuna tuled moodustavad nn valgusetunneli, ei taha jänes enam sinna pimedasse metsa putkata (vähemalt nii seletati mulle, aga mine tea pärast see midagi sarnast saunajutuga). Eks targemad teavad rohkem pajatada.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Terv!
Mitte ainult jänestel, vaid veel paljudel loomadel on kartus pimeduse ees. Miks põlevad loomad lauta sisse? Ega isegi ei taha valgest pea ees pimedusse karata, ei näe ju kuhu maandud.
Mis aga tsiklisse puutub, siis minu rattal on vist metslooma magnet küljes. Oma paarikümneaastase liikleja karjääri jooksul pole mulle nii palju loomi ette jooksnud, kui sellel suvel tsikli ette.
Mitte ainult jänestel, vaid veel paljudel loomadel on kartus pimeduse ees. Miks põlevad loomad lauta sisse? Ega isegi ei taha valgest pea ees pimedusse karata, ei näe ju kuhu maandud.
Mis aga tsiklisse puutub, siis minu rattal on vist metslooma magnet küljes. Oma paarikümneaastase liikleja karjääri jooksul pole mulle nii palju loomi ette jooksnud, kui sellel suvel tsikli ette.
LOOMAD TEEL
Sõitja alates 71a.-st.
JAH-tol ajal oli loomi palju,öisel sõidul jänesed alati-tuleb ette jookseb kruusal 60km/h 100meetrit ,tõmba tuli korraks maha ja poiss tõmbab kõrvale metsa.
Isiklikult on ette jäänud vaid paar pääsukest,aga 90-ga ei saa midagi teha.
Põdrad olid päikeseloojangul alati olemas-pole iial ükski ette tulnud TSIKLILE,küll aga autole ja kits ka mitte.
Teised liiklejad-on väga ohtlik kui mõni ei näita suunda või ei märka
KOKKUVÕTE-tsiklimehe ohud 1)napsisena sõit
2)möödasõit
JAH-tol ajal oli loomi palju,öisel sõidul jänesed alati-tuleb ette jookseb kruusal 60km/h 100meetrit ,tõmba tuli korraks maha ja poiss tõmbab kõrvale metsa.
Isiklikult on ette jäänud vaid paar pääsukest,aga 90-ga ei saa midagi teha.
Põdrad olid päikeseloojangul alati olemas-pole iial ükski ette tulnud TSIKLILE,küll aga autole ja kits ka mitte.
Teised liiklejad-on väga ohtlik kui mõni ei näita suunda või ei märka
KOKKUVÕTE-tsiklimehe ohud 1)napsisena sõit
2)möödasõit
Tõenäosus loomaga kokku põrgata aastast aastasse aina suureneb. Metsloomade arvukus on viimase kümne aastaga tugevalt tõusnud. Jahindusega tegelevad süstemaatiliselt mõned üksikud fanatid ja needki põrutavad aegajalt üksteist. Muide putukad on samuti väga ohtlikud. Siin muidugi piisab visiirist.kõrtsmikumolu kirjutas:Terv!
-
Rolleriga üks selline lugu: Olime maal ja hakkasime tulema, vihma sadas, hämar oli (väga s*tt ilm sõiduks) ja sõitsime siis suurel teel, järsku sõber karjatab: "Põder!". Tulime umbes 50 km/h, oleks natuke kiiremini tulnud, olekski põdral kargud (jalad) maha sõitnud.
sellele järgnes väga suur ehmatus ja edasi läks sõit 30 km/h tunnis mõnda aega.
Oleks me natukenegi kiiremini tulnud, siis mind ei oleks seda juttu siis praegu rääkimas, ma arvan. Kunagi ei sõida enam niisuguse ilmaga!
Loodan, et pahandust ei tule mittetsikli pärast.

Oleks me natukenegi kiiremini tulnud, siis mind ei oleks seda juttu siis praegu rääkimas, ma arvan. Kunagi ei sõida enam niisuguse ilmaga!

Loodan, et pahandust ei tule mittetsikli pärast.
Aprilia Is The Best 
@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@

@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@
Minul oli hiljaaegu suvel selline juhus ,et sõitsin just kõrvalteelt peateele.Autosid ei liikunud ja ma ei mäleta mida ma taha vaatasin, kiirendasin rolleriga ning kui pea tagasi pöörasin siis vaatasin ,et linnud teel ja minema ka ei lähe. Kiirused olid ka kasvanud vahepeal 50km/h+ ning kui märkasin neid siis nii esi kui ka tagapidur põhja. Lindude ja minu vahemaa oli vast siis 10-25cm
Kui oleksin veidike kauem uurinud taga toimuvat siis arvatavasti oleks olnud ees gondlil üks päris korralik varblase kujuline auk ees...

Kui oleksin veidike kauem uurinud taga toimuvat siis arvatavasti oleks olnud ees gondlil üks päris korralik varblase kujuline auk ees...

Aprilia RST 1000 Futura
Endal juhtus nii, et sõitsin oma vana rolleriga(piaggio sfera) majade lähedal ja seal seisis ka üks auto. Kedagi sees ei paistnud olevat kui järsku tuli uks lahti ja mina puudutasin õrnalt auto ust, kuigi kiirus polnud suur aga oli just plaanis kiirust tõsta kuna elamurajoon hakkas läbi saama. Ukse lahtitegijaks oli väike poiss keda autost näha polnud. Vedas et kiirus väike oli 30-35km/h. Loomadest on ette hüpanud ainult koerad ja kanad. Ühe kana ajasin ka kogematta alla kuna oli kruusatee ja pidamine pole just kõige parem 50km/h kiiruse juures.
Praegu siis rollerita
ise avariid ei ole õnneks teinud, aga peaegu oleks teinud mosse vs. derbi...nii siis sõitsin parklast läbi ja minu ees oli mosse(mees maalt ja hobusega), kes põõras vasakusse parkimis ritta ja mina hakkasin temast mööda kiirendama kui tema mõtles ringi ja keeras oma mosse rooli paremale...nii siis oli mosse minust mingi 7 m kaugusel risti ees ja mina tema poole kiirendamas, hea et derbil ikka nii head pidurid olid ja hea et suht uued ja laiad rehvid olid all( taga 140mm
) sain pidama umbes 10 cm enne mosse tagaust ja endal tagaratas õhus...seepeale astus mossest see traktoris välja ja ainult naeris(siis tekkis väike mõte kasutada natuke vägivalda, aga ei hakanud
) sõitsin rahulikult minema...nii siis hoidke ennast kollastest mossedest kaugele

Derbi Senda Sm X-Treme '05
Vene raudvara K-650
Vene raudvara K-650
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.