Kas olete kunagi mõelnud..

Siit võib leida siis kõikvõimalikke teemasid, mis lahmimiseks ja fleimiks ära kiskunud...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Postitusi: 2488
Liitunud: 15 Mai 2008, 11:42
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 181 korda
Tänatud: 340 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Aga äkki 1-e klendi puhul pole seda liputajat sinna rajale ega neiut kassa üldse vaja?
Tegelikult on Eestis ettevõtmisvabadusega suht hästi - igaüks võib enda ära püsti panna ja rikkaks saada. Samuti jagub hulgi neid, kes on nõus oma teadmisi teistega jagama, kuidas teised oma äri paremini ajada saaksid - Eestis on väga lahke rahvas. Mina küll ei saa aru miks seda tasuta nõu kuulda ei võeta ja marketingi osakondi täiega allavett ei saadeta :-)
PS Eestis on täpselt niipalju ringradasid ja niipalju aktiivseid kasutajaid kui on, kui nüüd pilet teha odavamaks, siis rajale tulevad ikka needsamad inimesed kes seal muidu kah käiks (minu subjektiivne hinnang). Jah, esimesel 2-l nädalal võib olla lendaks mingid kohalikud "kõvatajad" 5€-se piletiga peale aga hooaja kokkuvõttes ei muutuks kasutajate hulk märkimisväärselt, küll aga oleks kaotus käibest märgatav.
Need kes mootorispordiga aktiivselt tegelevad paigutavad sellesse väga palju oma vahendeid ja aega - kui nüüd neile teha 2x odavamaks rajapäev, siis see päris kindlasti ei tähenda, et inimene saaks endale 2x rohkem rajale sõitma minekut lubada. Muud kulud (ka aeg) kasvavad 2x.

Viimati muutis Maaks, 28 Juun 2019, 16:43, muudetud 1 kord kokku.


Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

kalleu
Postitusi: 480
Liitunud: 13 Juul 2011, 00:59
Tsikkel: on
Tänanud: 60 korda
Tänatud: 75 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas kalleu »

targutan ka natuke, no et lihtsalt midagi öelda
Ettevõtja mätta otsast vaadates tundub see rajapidamine väga nulli piiril mäng ja kestab ainult tänu Andres Halli fanaatilisusele. Nädala keskel päeva hind ei kata isegi ühe töötaja sama päeva palgaraha ära. Ja töötajad on päris mitu. Lisaks nagu enne kirjutatud muud territooriumi halduse kulud, laenude tagasimaksed jms. ja omanikule jääbki suuresti omamisrõõm.
Ma arvan, et täna elatakse pigem ära tänu väljamüüdud kliendipäevadele ja selle arvelt saab tavalise rajapileti hinda all hoida. Nädalavahetuse kõrgem hind on selge vihje, et tulge nädala keskel. Ma leian, et Audru 60 vs nt. Aravete 25 on vägagi hea pakkumine päeva aja sõidurõõmu eest. Rääkimata kolmapäevaõhtusest 30-st. Ma arvan ka, et oluliselt soodsam hind tooks juurde mõned ebaregulaarsed aga mitte kordades regulaarseid sõitjaid.
Mis kaugusesse puutub, siis Pärnust vaadates on oluliselt kaugemaid kohti kui Tallinn, nt. Tartu :ner: Narvast ja Võrust ei hakka rääkima, need on kuskil maailma äärel. Ja samas leedukad ikka tulevad hea meelega ja suure karjaga ja viimasel ajal üle 2 nädala kohale.
Ehk vana tõdemus, kes tahab, leiab võimaluse, kes ei taha, leiab vabanduse :mrgreen:


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

"Nädalavahetuse kõrgem hind on selge vihje, et tulge nädala keskel" usun sama. samas usun ka, et nädala keskel suveperioodil tulekski inimesi ja vast isegi päris palju...juhul kui neid nö. rajaõhtu moodi evente oleks rohkem seal nädala keskel. minumeelest võiksid need olla ausalt öeldes igal tööpäeva õhtul. päris suveperioodil näiteks tsiklitele kolmel õhtul ja autodele kahel. muul ajal kui tsikliga sõitjate kuldaeg parasjagu ei ole siis autode omi jällegi rohkem.
seda võib ju väita, et ühe kliendi päeva hind ei kata palgakulusid ära...ja see võib ka tõsi olla, kuid kas ta peab tingimata katma? pean siis silmas justnimelt seda, et kas üks klient peab katma mitme töötaja palgad? mida see üks klient päeva jooksul nendelt mitmetelt töötajatelt teenusena vastu saab, et ta peaks tingimata nende istumist ja lakke vahtimist kinni maksma? kas seal peab üldse tavapäeval neid töötajaid pidevalt nii palju kohapeal istuma?
väike analoog. kas jäätiseputka paksus metsas tasub end ära kui seal päev otsa istuv töötaja müüb päeva jooksul ühe kalli jäätise ja teenib selle pealt näiteks lausa 3 euri puhaskasumit ettevõtjale? ilmselt mitte, aga võibolla 3 järgmist päeva on seal metsas festival ja samast putkast müüakse nende kolme päeva jooksul 1000 jäätist. nüüd võib see müüja seal vabalt ka nädal aega tühja istuda ning üldse mitte ühtegi jäätist müüa, ikka on kasum sees. väga paljud ärid täpselt nii töötavadki. olen kunagi isegi ühes sellises olnud, alguses lihttöötajana ning pärast arvestanud ja arveldanud kasumite ja kahjumitega selle äri omanikule. ja tegu oli täpselt sama tüüpi bisnesiga nii mõneski mõttes. ehk väga hooajaline ja küllaltki spetsiifilisele klientuurile

"Jah, esimesel 2-l nädalal võib olla lendaks mingid kohalikud "kõvatajad" 5€-se piletiga peale aga hooaja kokkuvõttes ei muutuks kasutajate hulk märkimisväärselt, küll aga oleks kaotus käibest märgatav"
Ja sa tead faktina, et see on just nii ning mitte kuidagi teisiti?`Siis oled ju küll üks väga vägev säga ja lausa selgeltnägija ärigeenius. Võiksid oma selgeltnägija teenust ilmselt müüa väga suurtele äridele üle maailma nii suure raha eest, et neid nulle ei jõua kokku lugedagi :D

Kasutaja avatar

Teema algataja
Krl
Postitusi: 1695
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Krl »

kalleu kirjutas: 28 Juun 2019, 16:35

Mis kaugusesse puutub, siis Pärnust vaadates on oluliselt kaugemaid kohti kui Tallinn, nt. Tartu :ner: Narvast ja Võrust ei hakka rääkima, need on kuskil maailma äärel...

Vahet pole ka ju eriti, kui kaugel need Võrud ja Tartud jne asuvad. Maainimestel on suvi niikuinii kõige tihedam põllutööde aeg, nii et nemad sealt kuhugi Pärnusse ringrajale nii kui nii ei roniks, ka siis kui see lähemal oleks.

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas M.T. »

will111 kirjutas: 28 Juun 2019, 18:44

"Jah, esimesel 2-l nädalal võib olla lendaks mingid kohalikud "kõvatajad" 5€-se piletiga peale aga hooaja kokkuvõttes ei muutuks kasutajate hulk märkimisväärselt, küll aga oleks kaotus käibest märgatav"
Ja sa tead faktina, et see on just nii ning mitte kuidagi teisiti?`Siis oled ju küll üks väga vägev säga ja lausa selgeltnägija ärigeenius. Võiksid oma selgeltnägija teenust ilmselt müüa väga suurtele äridele üle maailma nii suure raha eest, et neid nulle ei jõua kokku lugedagi :D

Oot, a sul on turu-uuringud ja värgid tehtud või mille baasil sa vastupidist väidad? See, et sina ja ehk paar su sõpra äkki ka käiks seal 2x tihedamini, ei tähenda et enamus motokommuunist sinna sinu soovitatud ärimudeli ja hinnastamispoliitika peale tormi jookseks. Palju neid rajahuvilisi hunte on? Mind isiklikult jätaks külmaks ka 0.- pakkumine. Ok, 1-2x ehk läheks, a that’s it. Kindlasti huviliste arv oleks tänasest suurem, kuid kas piisavalt, et katta ära see vahe ja vastavalt sinu väitele ka + tuua? Kui sa aga oma väites nii kindel oled, no äkki lasidki Emoril või Saar-Poll teostada tarbijauuringu motohuviliste seas, siis marsi rajaomaniku juurde ja löö oma pakkumine letti. Et kui sinu pakutav ärimudel toob vähem raha sisse, siis maksad vahe kinni. A kui toob kasumit, siis jagate 50:50.
Kui su väited aga lihtsalt kõhutunne on, siis tead, kõht võib vahest petta ja see võib lihtsalt peer olla;)


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

Kõige efektiivsem "turu-uuring" antud juhul olekski see kui võtta ja proovida midagi teistmoodi teha. Mina seda teha ei saa sest mina pole selle raja omanik. Ja ma ei väida vastupidist mitte millegile, ma väidan, et vähemalt proovida ju võiks meelitada sinna natuke rohkem rahvast kohale. Seda enam, et ega sellega tegelikult mitte midagi kaotada ei ole. Rada ja kõik sinna juurde kuuluvad struktuurid on valmis ehitatud, raha on selleks alla pandud ja laenusid on võetud. Aja jooksul see kõik lihtsalt vananeb ja amortiseerub, sõltumata sellest kas seal sõidab üle päeva peal 1 vend 100 euro eest või iga päev 10 venda 20 euro eest (need ei ole mingid turu-uuringu faktid, vaid lihtsalt näitelised numbrid).

Ega ma ei teagi 100% kindlalt, et justnimelt minu idee stax hästi toimiks või ka seda, et kas selle tõttu seal nüüd enamus motokommuunist käima hakkaks. Ja minu idee või nägemus asjast ei pruugi kindlasti olla see kõige optimaalsem. Aga kuskil oli kindlasti kunagi 90ndatel või ehk isegi käesoleva sajandi alguses ka hordide või ehk isegi miljonite viisi spetsialiste, kes väitsid raudkindlalt, et ei mingisugust "internetist kauba ostmist" ei saa kunagi tulema ega olema. Turu-uuringud ei toeta seda ja meie ärimudel ei näe sellist asja ette :D Vaat kus läks selle väitega rappa raisk..kuna mõned hullud julgesid proovida ja katsetada. Täna ei julgeks vist ükski selline spetsialist tunnistada, et oskas kunagi NIIII lolli juttu ajada. Kui aga polekski midagi tulnud siis need kes proovisid nendiks lihtsalt fakti, et ei saanud jah asja...aga vähemalt proovisime ära ja õppisime sellest nii mõndagi kasulikku.

Rajahuvilisi hunte on ilmselt laias laastus täpselt nii palju kui palju sa oma rajale ja seal sõitmise võimalusele reklaami teed, ja kui hea see reklaam ning rada ise on. Kusjuures ennäe imet, täpselt sama loogika kehtib peaaegu kõigi toodete ja teenuste ning igasuguste äride kohta!
Minu väited ja jutt ei ole tegelikult mingisugused etteheited pärnu raja omanikule, ja ma ei ürita kuskil kellegile peale suruda, et ta peaks oma ärimudelit tingimata muutma hakkama. Avaldasin lihtsalt sel teemal arvamust ja rääkisin sellest, mida mina teeksin või muudaksin. Puht isiklikus plaanis...ma saan kuidagi hädaga pooleks hakkama ka selle kolmapäevase võimalusega. Vahel on päris ebamugav ja vahel ajab päris vihale, aga saab hakkama ja kedagi millestki ei süüdista. Saaksin ka 100 eest päev käidud ja sõidetud kui tahaksin, kuid ei näe sellel erilist vajadust ega head põhjendust. Nagunii jaksab seal paarutada umbes nii 2-3h jooksul ja väga rohkem mitte.


Dusterx
Postitusi: 420
Liitunud: 27 Okt 2017, 08:41
Tsikkel: lc8adv,txt250,cm200t,ec300
Asukoht: Kehra
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Dusterx »

Pole tegelikult väga mõtet arutleda, kas hind on ärimehe poolt mõistlik või mitte, kellele on rada kaugel, kellele mitte jne. Vigastus seisneb rohkem selles, et enamus selliseid üritusi on erakätes. Kui oleks riigiteema ja ei pea ilmtingimata kasumis olema see üritus saaks ka hinnapoliitika loogilisem olla. Jah, plekiksime selle küll endiselt oma taskust kinni pikemas perspektiivis, kuid me plekime reaalselt ka olulisemalt rumalamaid asju kinni, milledest ei pruugi kottigi kasu olla. Teen ettepaneku ehitada tallinna ligidusse ja ka lõunaosariikidesse veel paar rada riigi või omavalitsuste kulul ning näiteks kiiruseületajaid saata sinna sundkorras paugutama, rajamaksu võib lisada kiirusületuse trahi sisse näiteks ja ongi kaumlik projekt ning lisaks hakkavad paadunud kihutajad ka tegelikult kihutada oskama :D


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

Oojaa, ma plekiks väga hea meelega pigem midagi sellist kinni maksudest kui mingite lugematute mõttetute 24/7 ülivalgustatud asfalteeritud ja jäätiseputkadega ääristatud "terviseradade" raiumist iga võimaliku nurga taha.
Mõte on sul kiiduväärt, ainult et kahjuks ei lähe see ega ka midagi ligilähedast ilmselt mitte kunagi realiseerimisele. Kui üldse midagi toimub siis vastupidine, võimalikult palju igasuguseid radasid igalpool pannakse järgemööda kinni, hävitatakse või tehakse maatasa.

Mul oma kodukohasti üks juba aastakümneid platseerunud ja tänagi tegelikult täiesti ok korras ning vahelduva eduga kasutuses oleva raja ümber on viimase aasta jooksul tekkinud igasuguseid "rohelisi aktiviste" vallas. Üks neist näiteks rääkis viimasel koosolekul, et kõik valla elanikud peaksid labidad kätte võtma ja minema seda (asfalt)rada üles kaevama :D Kui küsida sellise tolbajoobi käest, et kas talle meeldiks kui sõitjad hakkavad külavahe teedel võidu sõitma siis tuleb sealt mingi täiesti loll ila ainult vastu. Ehk et põhjuseid pole selliste käest mõtet küsida. Need on sama purulollid nagu paduusklikud kuskil jehoova keldris.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Krl
Postitusi: 1695
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Krl »

will111 kirjutas: 20 Juul 2019, 23:52
Spoiler

Oojaa, ma plekiks väga hea meelega pigem midagi sellist kinni maksudest kui mingite lugematute mõttetute 24/7 ülivalgustatud asfalteeritud ja jäätiseputkadega ääristatud "terviseradade" raiumist iga võimaliku nurga taha.
Mõte on sul kiiduväärt, ainult et kahjuks ei lähe see ega ka midagi ligilähedast ilmselt mitte kunagi realiseerimisele. Kui üldse midagi toimub siis vastupidine, võimalikult palju igasuguseid radasid igalpool pannakse järgemööda kinni, hävitatakse või tehakse maatasa.

Mul oma kodukohasti üks juba aastakümneid platseerunud ja tänagi tegelikult täiesti ok korras ning vahelduva eduga kasutuses oleva raja ümber on viimase aasta jooksul tekkinud igasuguseid "rohelisi aktiviste" vallas. Üks neist näiteks rääkis viimasel koosolekul, et kõik valla elanikud peaksid labidad kätte võtma ja minema seda (asfalt)rada üles kaevama :D Kui küsida sellise tolbajoobi käest, et kas talle meeldiks kui sõitjad hakkavad külavahe teedel võidu sõitma siis tuleb sealt mingi täiesti loll ila ainult vastu. Ehk et põhjuseid pole selliste käest mõtet küsida. Need on sama purulollid nagu paduusklikud kuskil jehoova keldris.

Kas sa arvad, et neid tervisreadasid ehitatakse ja ringradu mitte, puhtalt sinu huiiamiseks, või on võetud plaan suuremalt ette ja tahetakse välja suretada tervet Eesti rahvast? Või on äkki seal mingi põhjus, nagu näiteks kasutajate arv, kes neid kasutaksid ja kasutamise tulemusena ehk ka väheke tervislikuma seisundi saavutaksid, või mingi muu sarnane BS. Mind tõesti huvitab su mõttekäik.


oxide
Postitusi: 507
Liitunud: 31 Aug 2008, 12:39
Tsikkel: rsv4
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 6 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas oxide »

Mõnes mõttes on Willil õigus, et ega eestlane väga hästi äri teha ei oska. Mul kaks näidet, tahtsin minna paar aastat tagasi drifti vaatama lastega. Teadsin juba eos, et ega nad paar tundi max viitsivad olla. Piletit ostes selgus, et on ainult kahe päeva pilet. Mul jäi igatahes minemata. Teine juhus truck show paar päeva tagasi. Jälle perepilet 55 euri, et tund aega veokid vaadata. Jälle jäi minemata. Võiks mingid muud pääsmed veel olla, neile kes ei taha pikalt olla.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Krl
Postitusi: 1695
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Krl »

oxide kirjutas: 22 Juul 2019, 12:23

Mõnes mõttes on Willil õigus, et ega eestlane väga hästi äri teha ei oska. Mul kaks näidet, tahtsin minna paar aastat tagasi drifti vaatama lastega. Teadsin juba eos, et ega nad paar tundi max viitsivad olla. Piletit ostes selgus, et on ainult kahe päeva pilet. Mul jäi igatahes minemata. Teine juhus truck show paar päeva tagasi. Jälle perepilet 55 euri, et tund aega veokid vaadata. Jälle jäi minemata. Võiks mingid muud pääsmed veel olla, neile kes ei taha pikalt olla.

Võibolla ikka oskavad teha äri, ja sellepärast polegi neid tunni pileteid loodud, et see ei oleks majanduslikult kasulik. Misiganes see põhjus siis. Et kas oleks keeruline tunni möödudes kontrollida, kes sees, kes väljas, või mingi muu põhjus.
Mul pole aimugi mis antud näidete puhul konkreetseks põhjuseks on, aga inimesi, kes suudavad mõelda, kuidas optimaalset tulu teenida, paistab justkui olevat ka ju.


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

Ikka puhtalt ja isiklikult minu huiamiseks jah :D

Tegelikult ma ei usu küll, et minu mõttekäik nüüd nii keeruline on, et selle kohta mustmiljon lolli küsimust on vaja esitada. Kui palju on eestis ringradu? Mõtlen päris ringradu (mitte kunagisi kardiradasid), kus kiirusjanulised saaksidki nii autode kui sportratastega oma kiirusjanu rahuldada? Vastust teavad siin ilmselt kõik, nii et see ei ole teadmata suurus. Kui palju on eestis kõikvõimalikke terviseradu, asfalteeritud, puudest puhastatud ja/või muudmoodi "rajatud" rajakesi kõikvõimalikes kohtades? Julgen pakkuda, et tuhandeid vähemalt. Kas iga eestlase kohta, keda huvitaks mingi mootorsõidukiga ringrajal sõitmine on meil tõesti 1000 või rohkem suurt tervisesportlast, kes muudkui silkaksid kõigil nendel lugematutel terviseradadel?
See on see numbers game, aga isegi kui tõesti nii oleks siis ega sellegipoolest poleks päris õigustatud selline teguviis, et rajame muudkui võimalusi juurde ühe sihtgrupi jaoks ja võtame võimalusi vähemaks teistelt.

Iseenesest tore, et midagi tehakse...ja ilmselgelt ei ole see otseselt kellegi huiamiseks. Aga paraku lõppkokkuvõttes ta suhtkoht sedasi välja kukub küll. Mind isiklikult maksumaksjana ei huvita see, et iga võimaliku ja võimatu nurga taga oleks mingisugune megauhkelt asfalteeritud ja led-valgustatud terviserada. Minule ei ole selliseid rajatisi vaja ja MINA tahaksin, et MINU taskust võetud raha läheks millegi sellise arendamiseks või rajamiseks, mis MINULE meeldiv ja kasulik on. Ei oska teiste kohta nüüd 100% kindlusega rääkida, aga kipun uskuma, et selliseid "isekaid" inimesi on veel ja päris palju :D Ma sain soovi korral metsas jooksmas käidud, sõpradega korvpalli loopimas või rattaga sõidetud (ka tallinna linnas) 20a tagasi kui selliseid "terviserajatisi" oli...no ütleme nii, et kümnetes kordades vähem kindlasti. Seega ei saa öelda, et selles osas mingit hirmus positiivset muudatust oleks toimunud. Tänapäevane lumehelbeke muidugi "ei saaks sellega hakkama" kui tema jooksurada ei olegi 24/7 valgustatud, asfalteeritud, kunstiteostega ääristatud ja suurte autoparklatega kaetud iga sissepääsu juures.

Ringradu mitmuses ei ole vaja ehitada. Hirmus tore oleks kui oleks kasvõi üksainukegi, kuskil tallinna külje all ja riigi omandis ehk siis eesmärk asjal oleks see, et inimesed saaksid seal end oma masinatega välja elada, mitte, et omanik saaks võimalikult head kasumit. Mis ei tähenda, et sõitmine peab olema tasuta. Kuigi noh...ühistransport meil ju näiteks on "tasuta" :D

Kasutaja avatar

Teema algataja
Krl
Postitusi: 1695
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Krl »

Sa Will kindlasti tead, mis on sama suhtarv Soomes? Ehk siis riigile kuuluvadid ja rahvale avatud ringradasid ühe(või saja) kilomeetri valgustatud terviseradade kohta?


will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas will111 »

Ei tea...aga ma tean, mis on see suhtarv Vietnamis ja Kongo rahvavabariigis. Mida sa Krl veel tead või teada tahad?

Kasutaja avatar

Teema algataja
Krl
Postitusi: 1695
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Krl »

Ma lihtsalt mõtlesin, et oma soovides lähtud Soome, kui hea elu etaloni numbritest.


Luxor
Postitusi: 1010
Liitunud: 08 Mär 2019, 21:39
Tsikkel: Tomos Funsport/ Montesa NT700V
Asukoht: Veelinn
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 27 korda

Re: Kas olete kunagi mõelnud..

Lugemata postitus Postitas Luxor »

Lugedes pealkirja ja tuvudes sisuga, korraks mõtlesin ja see protsess tekitas õudu! Head ööd!

Tore on olla oluline, veel olulisem on olla tore!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”