Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
klega on sama lugu, et seal on õhuke kiht alumiiniumi... nagu fooliumgi...
Sorry, parandan natuke ennast- kile venib, aga selle kile sees alumiinuim ei veni . See tähendab seda, et kui väheke venitada, siis läheb see kile matiks ja koledaks
Hind seevastu on 3M kilel päris soolane... ca70€/m2. Teisi tootjaid saab paarikümne eest, aga kvaliteet on ka vastav.
See kile, millega SELLISEID asju tehakse, maksab ca 560$ rull (1,5x 15m ehk siis parasjagu 1 auto jagu) + transa
No kurja, andke siis spray soovitusi. Ruum oleks olemas kus värvida. Varem paar asja sprayga värvitud ka.
Natuke kallis lõbu kiletada, nagu välja tuleb. Kurja, siis võiks juba 3M Carboni peale panna
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
Tahad taisvarvi voi mustrit? Lase kiht valja ja siis kasvoi kilest sabloonidega miskit peale. Kilet ka ju igasugust, aukudega jne. Seda maskina kasutades voib miskit omaparadt saavutada.
Ja ma arvasin, et feik carbon on rohkem slaavi bling
Bjorn, kappa kärmelt Järvele, Ben autotarve vms pood on seal. Ma olen küll mingeid kroomi jms läikivaid pindu imiteerivaid sprayvärve seal näinud. Ise pole neid kasutanud, aga markeerimisspray'd (no need "helendavad" kolalsed, rohelised ja roosad jne) töötavad küll väga eduliselt
Ma võin ise ka minna, mul lähem. Aga siis sa jääd mulle võlgu
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
SuzuMel kirjutas:Kus saab Tartus võtmekoopiaid teha? Vaja nii tsikli kui auto oma.
Narva mnt 27 ühiselamuga ühes hoones on suur lukupood. Lukusell vms nimeline. Seal peaks saama.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
SuzuMel kirjutas:Kus saab Tartus võtmekoopiaid teha? Vaja nii tsikli kui auto oma.
Riia 35, E-R 9-18
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 373 korda
Ivoonu kirjutas:SuzuMel kirjutas:Kus saab Tartus võtmekoopiaid teha? Vaja nii tsikli kui auto oma.
Riia 35, E-R 9-18
Mina sain enda suzukile narva mnt 27 teha(mingi lukucentrum vms koht).
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 373 korda
bjorn kirjutas:No kurja, andke siis spray soovitusi. Ruum oleks olemas kus värvida. Varem paar asja sprayga värvitud ka.
Natuke kallis lõbu kiletada, nagu välja tuleb. Kurja, siis võiks juba 3M Carboni peale panna
Mul on auto kapotil. Megahea asi. Kapott ei võta üldse igasugu jama külge.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Kas kohustuslik liikluskindlustus korvab ka kahjud, juhul kui kahjutekitajat ei ole mingitel asjaoludel võimalik tabada (lahkub sündmuskohalt) ja reg. nr. ei ole võimalik fikseerida?
mx77 kirjutas:Kas kohustuslik liikluskindlustus korvab ka kahjud, juhul kui kahjutekitajat ei ole mingitel asjaoludel võimalik tabada (lahkub sündmuskohalt) ja reg. nr. ei ole võimalik fikseerida?
LKf ju võiks, aga reaalsus on see, et see ei õnnestu. Ei õnnestunud mul see ka siis kui parkla turvavideo pealt on näha auto, kes otsa sõitis, kuid reg. numbrit näha ei olnud. Politseisse avaldus, kindlustusse avaldus ja seletuskiri- ja see oli ka kõik. Ülejäänu oli nii, et kõikjalt olid vastused umbes sellised, et "s**t päev, kellele kurdad...."
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Kas kohustuslik liikluskindlustus korvab ka kahjud, juhul kui kahjutekitajat ei ole mingitel asjaoludel võimalik tabada (lahkub sündmuskohalt) ja reg. nr. ei ole võimalik fikseerida?
Kui reg numbrit tuvastada ei õnnestu, siis pole midagi teha. Kui number teada (ja tunnistaja olemas; minul oli selline juhtum), siis hüvitavad kahju küll.
Ma vist ei oska otsida, kuid kas keegi oskab öelda, mis võiks olla 0,5 m pika, 0,1 m läbimõõdu ja 4 mm paksuse roostevaba terasest toru hind? Arvutuste kohaselt peaks selle mass olema 5 kg.
Ilmselt selliste spetsiaalsete mõõtmega toru ei pruugi leida, nii et see tuleks tellida.
-
- Tsikkel: Honda Hornet 600
- Tänatud: 2 korda
Vaata Setaare OÜ, ehk on abiks:
http://www.setaare-metall.ee/price_list_est.html
AISI 304 (tavaline roostevaba) ca. 4EUR/kg
AISI 316 (happekindel roostevaba) ca. 8EUR/kg
AISI 321 (12H18N10T) ca. 6EUR/kg
Tartu kandis oleks parem, aga eks ma vaatan.
Ma mõtlesin, et ehk oleks roostevaba terase asemel parem kasutada malmi? See ju samuti roostekindel.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Mhhh kirjutas:Tartu kandis oleks parem, aga eks ma vaatan.
Ma mõtlesin, et ehk oleks roostevaba terase asemel parem kasutada malmi? See ju samuti roostekindel.
Malm ei ole kindlasti roostekindel ja malm on rabe.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga.
Läikima ei taha, lihtsalt heledaks.
macintosh kirjutas:Malm ei ole kindlasti roostekindel ja malm on rabe.
Jah. Õigus
Üks võimalus oleks veel ilmselt kasutada tsinkimist, kuid ma ei kujuta ette, kuidas oleks võimalik tsinkida seestpoolt kinnist silindrit (pärast tsinkimist ei ole ju võimalik keevitada/joota, ilma, et rikuks tsingitud pinda). Üritan ma nimelt sellest torust teha omamoodi katelt (ning oleks vaja, et seest poolt oleks see roostekindel).
// Samas ainult ülemine osa puutub kuuma auruga kokku, nii et tsinkimine oleks vast isegi kuidagi võimalik (kui ainult ülemine osa tsinkida)
Aga tee roostevabast ?
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
Jah..Hetkel olengi mõelnud, kas seda kasutada, kuid see tundub üsna kallis (mul läheks 20 eurot selle peale).
Või samas...ega paremat varianti vist pole.
macintosh kirjutas:Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga.
Klaasipritsiga. Ma lasin Jawa mootori teha, päris kena jäi. http://venten.org/teenused.html
-
- Tsikkel: honda cbr900rr suzuki gsf600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
macintosh kirjutas:Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga.
Kui on väike pind siis saab ka lihtsalt roostevaba traatharjaga selle oksiidi eemaldada.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
ummip kirjutas:macintosh kirjutas:Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga.
Läikima ei taha, lihtsalt heledaks.Kui on väike pind siis saab ka lihtsalt roostevaba traatharjaga selle oksiidi eemaldada.
Traathari ei toimi päris hästi, sest pind on reljeefne vt pilti. http://goo.gl/ZHPnu
-
- Tsikkel: honda cbr900rr suzuki gsf600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
macintosh kirjutas:ummip kirjutas:macintosh kirjutas:Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga.
Läikima ei taha, lihtsalt heledaks.Kui on väike pind siis saab ka lihtsalt roostevaba traatharjaga selle oksiidi eemaldada.
Traathari ei toimi päris hästi, sest pind on reljeefne vt pilti. http://goo.gl/ZHPnu
Pilti ennist tõesti ei vaadanud, reljeefse pinna saab samuti harjaga aga süvenditega on juba suurem probleem. Selle juures aitab vist küll ainult kuuliprits.
Või on kindlasti ka mingi keemia.
Kas 0,14 amprit on normaalne auto voolutarve (99a Seat Toledo 1,8 bensukas), kui mootor on seisatud ja ühtegi teadaolevat tarbijat peale kella ei ole taga. Probleem on selles, et ööga läheb aku tühjaks. Infoks veel, et genekas laeb ja aku on 1a vana.
remlak kirjutas:Kas 0,14 amprit on normaalne auto voolutarve (99a Seat Toledo 1,8 bensukas), kui mootor on seisatud ja ühtegi teadaolevat tarbijat peale kella ei ole taga. Probleem on selles, et ööga läheb aku tühjaks. Infoks veel, et genekas laeb ja aku on 1a vana.
Palju, kusagilt on meelde jäänud, et normaalne on 0.03 aga kindel ka pole.

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
remlak kirjutas:Kas 0,14 amprit on normaalne auto voolutarve (99a Seat Toledo 1,8 bensukas), kui mootor on seisatud ja ühtegi teadaolevat tarbijat peale kella ei ole taga. Probleem on selles, et ööga läheb aku tühjaks. Infoks veel, et genekas laeb ja aku on 1a vana.
0,14 on tiba paljuvõitu, aga ühe ööga see akule midagi märgatavat teha ei tohi. 10 tunniga teeb see 1,4 Ah, mis 55 Ah mahtuvusega aku puhul ainult ca 2,5% aku kogumahtuvusest. Ilmselt on aeg uus aku muretseda. On veel võimalus, et sõidud on päeva jooksul lühikesed ja aku ei jõua selle ajaga täis laadida, siis vajab aku nii umbes korra nädalas lisalaadimist.

-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
macintosh kirjutas:macintosh kirjutas:Kuidas ma alumiiniumi taas heledaks saan? Hetkel on ta tumehall ja tundub kaetud olevat mingi oksiiiditaolise kihiga. Läikima ei taha, lihtsalt heledaks.
ummip kirjutas:Pilti ennist tõesti ei vaadanud, reljeefse pinna saab samuti harjaga aga süvenditega on juba suurem probleem. Selle juures aitab vist küll ainult kuuliprits.
Või on kindlasti ka mingi keemia.
Teab keegi soovitada mingit keemiat?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
macintosh kirjutas:mx77 kirjutas:Kas kohustuslik liikluskindlustus korvab ka kahjud, juhul kui kahjutekitajat ei ole mingitel asjaoludel võimalik tabada (lahkub sündmuskohalt) ja reg. nr. ei ole võimalik fikseerida?
Kui reg numbrit tuvastada ei õnnestu, siis pole midagi teha. Kui number teada (ja tunnistaja olemas; minul oli selline juhtum), siis hüvitavad kahju küll.
Keiss siis selles, et eilse lumesajuga tuli üks idioot niivõrd keset teed vastu, et viis peegli küljest ära. Kraavi ei tahtnud sõitma hakata. Selles situatsioonis lumesajus ja kitsal teel tiheda liiklusega polnud aega ega võimalustki ümber keerama hakata ja tagaajamist organiseerida.