Milline kiiver?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Tõnson
Tsikkel: Honda CB500

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Tõnson »

Korra küsiks vahele, et mis arvate MTR firma kiivritest?

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

Hetkel jäi silma selline kiiver:
http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=346&item=11036
Oskab keegi kes on seda kasutanud kommenteerida?
Kas silmadesse tuul läbi visiiri pääseb,müratase,ventilatsioni avad vilistavad?

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

tfr kirjutas:

Kui eelkäijate kommentaare lugeda ja pareerida, siis .. avatavat lõuga kasutan mina küll üsna pidevalt, kasvõi bensukas tankimisel - ei pea kiivrit peast ära kiskuma, aga päris Stigina sisse ei roni :)

Vaata igaks juhuks bensuka ukse peal kleebiste ridu. Näiteks statoilil on rula, rulluiskude, koera ja jäätisetorbiku kõrval ka kiivriga sisenemise keelu silt.
Pidavat olema turvakaalutlusega, et muidu ei tunne pätipoissi/tüdrukut ära. Nimelt neil on online jälgimiskeskus :)
Ma püüdsin turvamehega diskuteerida teemal, et mu lahtine kiiver on pigem nagu müts, aga tema reegleid ei tegevat.

Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Ma ei ole sel põhjusel kunagi kiivrit ära võtnud ja keegi pole ka pahaks pannud.

Kasutaja avatar

AzA
Mode

puna kirjutas:

Ma ei ole sel põhjusel kunagi kiivrit ära võtnud ja keegi pole ka pahaks pannud.

Ma ka mitte, kuniks Pärnus nn. Port Arturi statoilis ühel õhtul viisakalt suunati silmi lahti tegema.
Tegu ka ööklubide Bermuuda kolmnurgas asuva jaamaga. Turvamees oli algul üsna käre, aga sai aru, et ma viisakas isend ja seletas asja ära ning tuli välja kopsuvähkigi toitma.
Ta pidi lihtsalt kohe sõimata saama juhtimiskeskuselt, et maskis vennad ringi liiguvad.
Pajatas paari viimase nädala juhtumisi ka, päris õõvastav see va pemarikultuur :mrgreen:

Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Samas ma ei ole vist ka kunagi statis ühtki turvat näinud.

KuldarA
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas KuldarA »

Statis pole kütuse eest maksmiseks vaja tuppa minna ja kabanossi jaoks võtad nagunii kiivri ära :)

Kiivritest kasutan ise Schuberth S2-te ja olen väga rahul. Tegemist vaikse, mugava ja kerge kiivriga.

Kasutaja avatar

AzA
Mode

Käisin koni ostmas ja ei selleks ega ka kabantossi jaoks pole lahtist vaja ära võtta :P
Aga enivei huvitav kogemus oli, püüdsin seletada ka, et aga mida te kapuutsivendadega teete jms.
Aga reegel olevat kõigutamatu, ei mingit kiivrit :wack:

Aga mulle meeldib.

KuldarA

Eks see turvakaalultlus ole jah. Võib üks vend ju põrgata alguses, et mis mõttes ta peab kiivri ära võtma ja järgmine hetk nõuab raha välja :)

Kasutaja avatar

DMaD2
Tsikkel: Suzuki Bandit 1250SA

Lugemata postitus Postitas DMaD2 »

Plaan oma kiiver vahetusse panna, liigun 2000a Hornetiga seega tuul tuleb juba alla rinnakorvi lähistele ja sooviks just naked-i sõitjate arvamusi. 5 lehekülge sai läbi loetud enne selle postituse kirjutamist ja valdavalt jäid silma soovitusteks Shark Evoline, Schubert c3 (ka pro) ja Scorpion EXO500-900 - kahjuks aga ei aja mõistus kasutajate rattaste nimesid reaalelus proovituga kokku (et teada kuhu õhk võib neil suunajatest tulla). Tlna proovima lähen nagunii, kuid julgen kahelda et mulle antakse kiiver ala 30-40 minti proovida et jõuaks ka maanteel kiivri sobivust proovida.

Lisaks küsiks kogemusi (kui Teil on) sidevahendite ühendamise (Teie soovitatud) kiivrile ning nende kasutamise kohta, kuna endal neid pole. (vb sobivad ka kõik turul olevad selleks mõeldud tooted kõikidesse, ütlen ausalt et ei tea ja võib olla loll küsimus)

Terv,
Valdo

Viimati muutis DMaD2, 22 Aug 2014, 00:03, muudetud 1 kord kokku.
Pilt

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

DMaD2 kirjutas:

Plaan oma kiiver vahetusse panna, liigun 2000a Hornetiga seega tuul tuleb juba alla rinnakorvi lähistele ja sooviks just naked-i sõitjate arvamusi. 5 lehekülge sai läbi loetud enne selle postituse kirjutamist ja valdavalt jäid silma soovitusteks Shark Evoline, Schubert c3 (ka pro) ja Scorpion EXO500-900 - kahjuks aga ei aja mõistus kasutajate rattaste nimesid reaalelus proovituga kokku (et teada kuhu õhk võib neil suunajatest tulla). Tlna proovima lähen nagunii, kuid julgen kahelda et mulle antakse kiiver ala 30-40 minti proovida et jõuaks ka maanteel kiivri sobivust proovida.

Terv,
Valdo

Kiivrit ei osteta ratta järgi vaid pähe sobivuse järgi, mulle näiteks Shark absull ei istunud pähe.
Proovi ka pea asendit muuta ja saad aru, et isegi sealt tekib tuulemüra.

Kasutaja avatar

DMaD2
Tsikkel: Suzuki Bandit 1250SA

Lugemata postitus Postitas DMaD2 »

Tuono kirjutas:
DMaD2 kirjutas:

Terv,
Valdo

Kiivrit ei osteta ratta järgi vaid pähe sobivuse järgi, mulle näiteks Shark absull ei istunud pähe.

Loetud teksti järgi olen pigem aru saanud et peab hästi peas olema, kuid sõltub ka rattast (ja ma ei pea silmas värvi, vaid just õhu suunamisi vastavalt juhi pikkusele)

Pilt

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Sa ju saad ise ka aru, et pole vahet, mis kiivri ostad, teatud ratastega on nagunii tuulemüra.

Kasutaja avatar

AzA
Mode

Tööriistapoes maksavad pädevad ja edevad 3M-i kõrvatropid paar eurot - plasttopsik vööklipiga ka kaasas ja puha.
Tuulemüra pole enam probleem.

Mina@hornet koos ühe mürarikkaima kiivriga, mis saada on :)
Kasutan selliseid:
http://www.3mdirect.co.uk/3m-e-a-r-ultr ... ugs-1.html
Pael on hea, ei pea poes taskusse suruma, korduvkasutatav, olematu hind, minu kõrvadega sobivad.

Aga mulle meeldib.

KuldarA

AzA kirjutas:

Tööriistapoes maksavad pädevad ja edevad 3M-i kõrvatropid paar eurot - plasttopsik vööklipiga ka kaasas ja puha.
Tuulemüra pole enam probleem.

Mina@hornet koos ühe mürarikkaima kiivriga, mis saada on :)
Kasutan selliseid:
http://www.3mdirect.co.uk/3m-e-a-r-ultr ... ugs-1.html
Pael on hea, ei pea poes taskusse suruma, korduvkasutatav, olematu hind, minu kõrvadega sobivad.

Pigem osta need, mis on mõeldud mootorratturitele ja filtreerivad tuulemüra. Muid helisid lasevad rohkem läbi. Tavalised summatavad kõik helid.

Sellised:
http://www.earplugstore.com/wimoearpl.html

Depoos on need näiteks kohapeal olemas.

Kasutaja avatar

AzA
Mode

Proovitet nn. spetsiaalsed 3x kallimad. Mingit vahet ei tunnetanud.

Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

Rain
Tsikkel: CBR600F '14
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rain »

Mina panen sõidu ajaks näiteks hoopis telefoni handsfree klapid kõrva, summutab ka tuulemüra suht normaalselt ära ja saab ka telefoniga rääkida ;)

Olla poisslaps on soo küsimus, olla mees on vanuse küsimus, olla härrasmees on valiku küsimus. Olla jobu - pole mingi küsimus!
Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

andryy kirjutas:

Hetkel jäi silma selline kiiver:
http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=346&item=11036
Oskab keegi kes on seda kasutanud kommenteerida?
Kas silmadesse tuul läbi visiiri pääseb,müratase,ventilatsioni avad vilistavad?

Kuna keegi midagi olemise kiivri kohta öelda ei oska siis pakun veel 2 varianti:

https://www.louis.de/en/artikel/caberg- ... t=12320275

http://allright.eu/index.php?page=prod& ... 7LOMC554#a

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Kasutaja avatar

harrys
Tsikkel: ZR-7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas harrys »

DMaD2 kirjutas:

.. kuid julgen kahelda et mulle antakse kiiver ala 30-40 minti proovida et jõuaks ka maanteel kiivri sobivust proovida.

Nojah, mulle kunagi mingis Tallinna poes öeldi, et noh, sul lühiksed juuksed, seega võid pähe proovida küll. Ehk ei kõlanud küll, et proovi algul 14 päeva tasuta ..

Mul omal mingi Heldi säästukiiver, müra on saja palli skaalal nullist kuni sajani; pole aru saanud, et milles asi- kas viliseb täiega või on parajalt vaikne. Vb visiiri tihend on nagu on.. Müra pole tegelikult häirinud, kuna rattaga sõidan sõitmise pärast, mitte kõvatamise/adrenaliini tõttu, ehk kiirused jäävad üldiselt ikka lubatu piiridesse. Hindade poolest- saad selle, mille eest maksad (seega ma enda oma üle ei virise), mul jahedaga (hommikud või ööd) tõmbab seest parajalt uduseks, nii et visiir peab väiksematel kiirustel algul veidi avatud olema.. Kukkumisel kaitsevad nad kõik (kui just mingit suvalist ilma igasuguste märgistusteta asja turult ei võta).
Kiivrisukk muuseas võtab müra vähemalt minul ikka tunduvalt vähemaks; nagu oleks kõrvatropid kõrva pannud; ju siis muidu jäävad kõrvad kuidagi imelikult vms:D

Kasutaja avatar

skypesarv
Tsikkel: BMW K1200S
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas skypesarv »

tfr kirjutas:
AhtoP kirjutas:

plaan osta omale uus kiiver hinnaklassis 250-300. Kuna iga müüa kiidab oma asja, siis küsiks kasutajate arvamust. Peale mõningast otsimist hakkas meeldima Scorpion EXO-900 Solid.
http://motopost.ee/detailid.php?3325

Kas on mingi põhjus neid scorpione mitte vaadata?

Endal ka Scorpion EXO-900. Ostes olid nõuded päikesevisiir ja avatav lõug, tundus too aeg (ülemöödund hooaeg) kõige parema hinna/kiivri suhtega toode. Ja ei kahetse, väga okei kiiver on. Kui eelkäijate kommentaare lugeda ja pareerida, siis .. avatavat lõuga kasutan mina küll üsna pidevalt, kasvõi bensukas tankimisel - ei pea kiivrit peast ära kiskuma, aga päris Stigina sisse ei roni :) Seda vilinat pole täheldanud, vendiavade mugavusele saan ka ainult takka kiita.

Et puhas kiidujutt ei ole, siis ainus asi, mida ma negatiivsele poolele panna saan, on see, et kirjade järgi on tal ka BT headseti valmidus, aga seda BT headseti, mis sinna built in on, pole Scorpion vist siiani valmis saanud :) Ehk et olin sunnitud ikkagi Sena SMH-10 ostma.

Mul ka EXO-900, muidu mugavja puha, aga pole kõige vaiksem. Miks on nii, et sõidad autoga ja kuuled rehvide müra, tuult ei kuule. Sõidad rattaga, tuul vihiseb ja rehve ei kuule?

K1200S
Jawa 360 külgkorviga
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Kunagi ammu sai räägitud, et kift oleks avatav nokaga kiiver, sain ka vastavate pilkude osaliseks, et ei, sellist asja küll ei saa.
Nüüd aga on olemas Caberg Tourmax - http://www.caberg.it/caberg_caschi_cabe ... hp?lang=en ja väga mõistliku hinnaga.
Igatsen seda osa krossikiivriga sõitmisest, et kui päike vastu paistab, siis nokk varjab visiiri (prillid) ja vahet pole, kui kriimuline on, päike ei sega, kordi parem variant ikkagi, kui päikeseprillid.

Netis ülevaated kiidavad, tahaks hirmsasti pähe proovida seda, meil keegi toob seda maale juba?

mikker
Tsikkel: Kawasaki ER6-n

Lugemata postitus Postitas mikker »

Tartus Motohoovis isegi vist proovisin seda pähe hetkeks

KuldarA

Piipz kirjutas:

Kunagi ammu sai räägitud, et kift oleks avatav nokaga kiiver, sain ka vastavate pilkude osaliseks, et ei, sellist asja küll ei saa.
Nüüd aga on olemas Caberg Tourmax - http://www.caberg.it/caberg_caschi_cabe ... hp?lang=en ja väga mõistliku hinnaga.
Igatsen seda osa krossikiivriga sõitmisest, et kui päike vastu paistab, siis nokk varjab visiiri (prillid) ja vahet pole, kui kriimuline on, päike ei sega, kordi parem variant ikkagi, kui päikeseprillid.

Netis ülevaated kiidavad, tahaks hirmsasti pähe proovida seda, meil keegi toob seda maale juba?

Neid on tegelikult väga palju pakkuda. Märksõna on Dual sport helmet:
http://www.revzilla.com/dual-sport-helmets

Enamikke saab kasutada nii prillide kui ka visiiriga.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Need ei ole ju avatavad?

KuldarA

Piipz kirjutas:

Need ei ole ju avatavad?

Minu viga, mõtled siis sellist moodulkiivrit?

Sellist pole jah silma jäänud :)

mikker
Tsikkel: Kawasaki ER6-n

Lugemata postitus Postitas mikker »

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Tourmax on sisuliselt nokaga Konda. Endal on Konda, kuid ta on võrdlemisi mürarikas, ehk on Tourmaxiga midagi ette võetud.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

HJC RPHA Max (Evo)

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Lahtikäivatest kiivritest paneks mina panuse HJC RPHA Max peale (kui nokk nõutav pole).
Räägiksin sellest kiivrist vaid ülivõrdes. Vaikne, mugav, kerge, suure nägemisalaga ja hästi ventileeritud. Lisaks on ta lahtikäiva kiivri kohta haruldaselt väike.
Tootmis ja koostekvaliteet on hoopis midagi muud, kui üldiselt HJC puhul ollakse harjunud. Hind keskmisest pisut kõrgem aga julge kolmandiku võrra madalam kui tippklassi kiivritel (aga vähemalt sama hea; võrdlen Shuberti või Shoeiga). Põsepadjad osutusid tiba suureks aga õnneks valmistab HJC neid erineva suurusega ja on väga lihstalt vahetatavad.

http://goo.gl/0DCC9r
Pilt

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Mrtn5
Toetajaliige
Tsikkel: 790ADV, guzzi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Mrtn5 »

Kasutan sama kiivrit, aga kuna see mul esimene, siis võrrelda ei tea. Igatahes, aasta-paari jooksul olen rahul, mingeid olulisi puudusi pole avastanud. 0-5kraadi vahelise soojaga tekib veidi kondentsi visiiri äärde, kuigi pinlock olemas. Minu meelest vaikne ja mugav küll, midagi küljest pole ära tulnud ja liikuvad osad käivad soliidselt. Päiksevisiir jääb vähemalt minu omal ka fikseeritud positsioonide vahepeale seisma, saab täpselt sobivasse kõrgusesse alati sättida. Motodepoost sai kunagi võetud müüja soovitusel 8)

Kasutaja avatar

skypesarv
Tsikkel: BMW K1200S
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas skypesarv »

tfr kirjutas:
AhtoP kirjutas:

plaan osta omale uus kiiver hinnaklassis 250-300. Kuna iga müüa kiidab oma asja, siis küsiks kasutajate arvamust. Peale mõningast otsimist hakkas meeldima Scorpion EXO-900 Solid.
http://motopost.ee/detailid.php?3325

Kas on mingi põhjus neid scorpione mitte vaadata?

Endal ka Scorpion EXO-900. Ostes olid nõuded päikesevisiir ja avatav lõug, tundus too aeg (ülemöödund hooaeg) kõige parema hinna/kiivri suhtega toode. Ja ei kahetse, väga okei kiiver on. Kui eelkäijate kommentaare lugeda ja pareerida, siis .. avatavat lõuga kasutan mina küll üsna pidevalt, kasvõi bensukas tankimisel - ei pea kiivrit peast ära kiskuma, aga päris Stigina sisse ei roni :) Seda vilinat pole täheldanud, vendiavade mugavusele saan ka ainult takka kiita.

Et puhas kiidujutt ei ole, siis ainus asi, mida ma negatiivsele poolele panna saan, on see, et kirjade järgi on tal ka BT headseti valmidus, aga seda BT headseti, mis sinna built in on, pole Scorpion vist siiani valmis saanud :) Ehk et olin sunnitud ikkagi Sena SMH-10 ostma.

Mul õnnestus Scorpio EXo- 900 testida ja võrrelda Schubertiga, Schubert on kergem, väiksem ja vaiksem. Müra vahe on ikka tuntav.

K1200S
Jawa 360 külgkorviga
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”