Milline kiiver?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Carl
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 2 korda

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Carl »

AhtoP kirjutas:

Täna käsin ühes poes, mis seda marki ei müü. Laideti scorpioni kiiver maha ja soovitati Held-i kiivreid. Kas on mingi põhjus neid scorpione mitte vaadata?

Tundub rohkem, et üks motopood situb teise ventikasse :D

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

AhtoP kirjutas:

Kas on mingi põhjus neid scorpione mitte vaadata?

Scorpionid on igati korralikud kiivrid, juba hinnaskaala alumise otsa omad on kerged, mugavad ja vaiksed. Brändil pole küll kuskilt otsast midagi viga. Held on ka OK tootja, kuigi vist pigem enam tuntud oma muud sõiduvarustuse poolest. Kui midagi võrrelda, siis ikka ühte konkreetset kiivri mudelit teise konkreetse mudeliga.

Vahet pole, kes on kiivri tootja, oluline on, kuidas kiiver sulle pähe istub ja kui mugav on - halvasti istuv kiiver on vilets kaitsevahend sõltumata tootjast ja hinnast.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Pan
Tsikkel: Kawabusa

Lugemata postitus Postitas Pan »

AhtoP kirjutas:

Tere,
Mul lihtne mure.
plaan osta omale uus kiiver hinnaklassis 250-300. Kuna iga müüa kiidab oma asja, siis küsiks kasutajate arvamust. Peale mõningast otsimist hakkas meeldima Scorpion EXO-900 Solid.
http://motopost.ee/detailid.php?3325

nii hind, kui ka lisad on mulle sobivad, ning välums väga kena. Täna käsin ühes poes, mis seda marki ei müü. Laideti scorpioni kiiver maha ja soovitati Held-i kiivreid.

Tänud. :)

Kasutan EXO-900 kiivrit. Plussina julgen välja tuua vent avade idee. Tõesti on lihtne avada ja sulgeda. Päikesevisiir on samuti päris asjalik. Peas istub nagu ka päris hästi. Miinusena ei saa mainimata jätta mingit häirivat vilinat. Kostub mingi kindla kuuseisu ajal kui päike valelt poolt paistab. Polegi täpselt aru saanud kust see tuleb. Eemaldatav lõuaosa kõlab reklaamis ilusti. Tegelikult pole ma leidnud vajadust seda kasutada. Pigem kujuneb see miinuseks kui peaksid tahtma kiivrit trossiga ratta külge lukustada. No ja need pumbaga padjad on ka selline pikema otsa mugavus. Lühemaid otsi tehes ei viitsi iialgi neid iga kord täis pumpama hakata. Seega kui kiivrit ostma hakkad siis osta kindlasti õige suurus. Liiga suurt kiivrit pärast "parajaks pumpama" hakata oleks rumalus. No ja tegelikult läks see pumba süsteem mul nelja kuu pärast persse kah, ilma et oleks seda eriti kasutanudki

Elevandil ei ole vaja haukuda. Teda märgatakse niisamagi.

Jacky
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas Jacky »

Kas kellelgi Suomy kiivrite kohta on midagi head/halba öelda? Endale see silma jäänud apex 60`s legend. Pole vist palju nii kergeid kiivreid(1250g)?

Kasutaja avatar

AhtoP
Tsikkel: Kawasaki ZZR1400 2008a.

Lugemata postitus Postitas AhtoP »

Okey. Tänud vastuste eest.

Kahtlustan ise ka selle pumba töökindlust. :)

Praegu on odav kärakas, kuid olen selle lahtikäiva kiivriga nii harjunud.
Teine valik on Shark Evoline Series 3, mis küll kallim, kuid äkki kuidagi ka parem? :)

Ühesõnaga, kui keegi tahab mulle soovitata head lahtikäivat kiivrit, siis oleks väga õige aeg. :D

Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Schuberth C3?

AhtoP kirjutas:

Ühesõnaga, kui keegi tahab mulle soovitata head lahtikäivat kiivrit, siis oleks väga õige aeg. :D

Kasutaja avatar

AhtoP

mella kirjutas:

Schuberth C3?

AhtoP kirjutas:

Hind on napikas, samas saab praegu suht palju alla. See Schuberth C3 on ka mujalt silma jäänud.

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Mina olen oma C3-ga väga rahul. Siis kui omale otsisin avatavat kiivrit, siis oli ka Shoei Multitec silmapiiril: http://www.shoei-helmets.com/Helmet.asp ... c&h=13&t=1
aga kuna sellel ei ole päikesevisiiri, siis sai otsustatud C3 kasuks.
Nüüd on Shoei´l ka päiesevisiiriga avatav mudel olemas: Shoei Neotec http://www.shoei-europe.com/uk/products/neotec/

Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

AhtoP

OKey, homme katsun omas peas Schuberth C3. Kahju, et sõita ei saa praegu.

Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

ise kasutan evoline3, olen rahul, müra võiks olla vähem

dr800 2x

Töll

Lugemata postitus Postitas Töll »

Kas äkki kellelgi on kasutuses Suomy D20 kiiver ?

Kasutaja avatar

AhtoP

stev666 kirjutas:

ise kasutan evoline3, olen rahul, müra võiks olla vähem

Milline müra on? Mind motika hääl ja kerge kohin ei segaks. Aga tugevad vilinad ja muu säärane võik küll olematta olla :)

Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

ei ole mingisugust väga häirivat, sóidan ilma klaasita cruiseriga. Ja legaalsel kiirusel on ok

dr800 2x

karutallinnast

Lugemata postitus Postitas karutallinnast »

Tore näha, et GPA kiivrid on ka siia foorumisse jõudnud. Põhiline rõhk on GPA-l pandud just lahtistele kiivritele ja sellepärast on kinniseid ka ainult 2 versiooni. GPA ühed huvitavamad kiivrid ongi just Aircraft mudelid ja eriti koos lõuakaitsega. Neil on ka väga stiilsed karbon seeria mudelid. See on küll väike reklaam aga kui kellegil vaja oma kiivrile varujuppe nt. visiire, siis minu käest on võimalik neid saada. Võimalus ka tellida täpselt selline mudel, mis huvi pakub.

Maccaroni kirjutas:
POLT kirjutas:

Tere
Kas keegi GPA tootenime kandvate kiivritega on kokkupuutunud.
Kui kellegil on antud tootjaga kogemusi siis võiks miskit head või halba pajatada, minule täiesti tundmatu kaubamärk :wink:
POLT

Üsna tuntud Prantsuse tootja, Lõuna-Euroopas levinud. 80-ndate alguses tegi ilma isegi F1-s, ja ratsakiivrite maailmas on olnud pikka aega väga hinnatud mark.
Motokiivritest... mul endal on topeltvisiiriga Aircraft Pilot, mis näeb välja nagu helikopteri kiiver ja kruisimiseks igati mõnus ja stiilne.
GPA-l on väga kiftid lahtise lõuaga klassikud ja kinnised vintage astrokad - seega motomaailmas rohkem stiili- kui Hi-Tech bränd.
http://www.gpafrance.com/intro-gammes-gpa-en.html

www.karusport.com - motokiivrid, suusakiivrid, mäesuusarent
www.gewelekter.ee - elektrimaterjalide hulgimüük
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

macintosh kirjutas:

/.../

Vahet pole, kes on kiivri tootja, oluline on, kuidas kiiver sulle pähe istub ja kui mugav on - halvasti istuv kiiver on vilets kaitsevahend sõltumata tootjast ja hinnast.

Järele tuleb igal juhul proovida. Olen ise korra asjaga ämbrisse astunud, kui ostsin poolpimesi muidu igati ok tootja kiivri, mida ma oma normaalsest ümmargusema peakuju tõttu kanda ei suutnud. Kusjuures suurus isegi oli teoreetiliselt õige. Vahetada ka ei saanud, sest olin selle ostnud mingist lõpumüügist. Siis lahenes asi suurema numbri põsepatjadega ja ajutise kerge venituse all hoidmisega, kuid veidi ebamugavaks see kiiver minu jaoks jäigi, kuni pärast väikest kukkumist selle suurima rõõmuga kardisõpradele maha müüsin.

Edaspidi olen kõik kiivrid koha peal järgi proovinud. Avatava lõuaosaga kiivrit igal juhul ka lõua suletud asendis. Ja peas tuleb kiivrit hoida ikka vähemalt paar minutit, mitte paar sekundit. Kusjuures kasutan praegu sama firma kiivrit, millega omal ajal orki lendasin, ainult et teist mudelit ja kõik on ok. Nii, et küsimus ei ole mitte ainult tootjas, vaid konkreetses kiivrimudelis.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

AhtoP

Valisin mis ma valisin, aga kõigil oli midagi segavat. Lõpuks valisin välja HJC Rpha Max. Oli kallim, kui plaanisin(letikas 439.-) aga ei saanud millegi üle kurta. Lisaks on väga kerge.
Paar tundi istusin kiivriga niisama kodus, tundub häga hea :D
http://www.btosports.com/Merchant2/grap ... -align.jpg

lysty
Tsikkel: Yamaha FZS1000
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas lysty »

Held seisis mul kapis,kasutanud olin teda korda 10. Seisis 4,5aastat ja nüüd kui oli korraks vaja siis üllatus missugune...igasugu materajalid pudenesid nagu oleks 150a. vana. Ei tee maha aga kestvus on küll kummaline... Vana Belli kiiver,millega vana Laansoo vormelit sõitis,püsib siiani ühes tükis.!!:)
Just täna oli jutuks ja leidsin ebayst... :D
http://www.ebay.com/itm/Vintage-1980-SN ... 23&vxp=mtr

Kui teed,siis ära karda.Kui kardad,siis ära tee!
Kasutaja avatar

z1000

Lugemata postitus Postitas z1000 »

isiklikult ICONi toodetega väga rahul.

.
Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

motoratsutaja kirjutas:

Mina olen oma C3-ga väga rahul.

Kas see C3 on keskmisega võrreldes tõesti tunduvalt vaiksem? (Mõtlen, et kas nakediga sõitmisel tunneb mingit vahet...)

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

Teek
Tsikkel: KawaZ;busak9;Duc

Lugemata postitus Postitas Teek »

endal Held ja Shark 2 seeria. Held kestab siiani, Sharkil klaas ülevalt juba kriimune ning enam ühe käega ei ava ja käib raskelt. eks ta väike loto kokkuvõtvalt ole.

Kasutaja avatar

Hanna
Tsikkel: SuzukiMarauder/YamahaWildstar

Lugemata postitus Postitas Hanna »

Mul on Scorpion exo 900 juba mitu aastat. Olen kiivriga väga rahul ning avatavat lõuaosa kasutan kogu aeg. Soojal ajal, kui vaid linnas sõidan, võtan lõua üldse ära. Kui jahedamaks läheb ning linnast välja asja, panen tagasi. Väga mugav ja lihtne. Pumbasüsteemi pole kasutanud väga, aga muidu 5+ kiiver! 8)

Life is like a dick. When it get's hard, fuck it!

jopakoll
Tsikkel: aabits

Lugemata postitus Postitas jopakoll »

määri Sharkil tihendit silikoonõliga :bsmile:

Teek kirjutas:

Sharkil klaas ülevalt juba kriimune ning enam ühe käega ei ava ja käib raskelt...

Metsanotsu

Lugemata postitus Postitas Metsanotsu »

Tervist,

oskab keegi midagi rääkida
Airoh Dual sport S5 kiivrist?
Nimelt otsin kiivrit millel oleks nokk, klaas, pinlock, ja eraldi päiksevisiir.
Välismaa lehtedelt lugedes peaks sellel Airoh S5-l olema pinlock´i valmidus.
Või oskab keegi veel mingeid alternative välja pakkuda?

Või on kellelgi kokkupuuteid sellise kiivriga, sellel tundub et ka kõik vajaminevad jupid minujaoks olemas
Givi X01 Tourer

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

munk kirjutas:

Tervist,

S5 vist meitemaale veel müügile pole jõudnud. Ise otsisin samade kriteeriumite järgi ja ostetud sai X-lite X551 - müüb Loodusinvest
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcyc ... ite-x-551/

Kasutaja avatar

Bogser
Tsikkel: R1150 GS

Lugemata postitus Postitas Bogser »

munk kirjutas:

Tervist,

Välismaa lehtedelt lugedes peaks sellel Airoh S5-l olema pinlock´i valmidus.
Või oskab keegi veel mingeid alternative välja pakkuda?

Või on kellelgi kokkupuuteid sellise kiivriga, sellel tundub et ka kõik vajaminevad jupid minujaoks olemas
Givi X01 Tourer

Shoei Hornet DS, Arai Tour X (neil pole küll päikesevisiiri) ja Suomy MX Tourer (sel pole lõuaalust katet, küll on päikesevisiir)- mulle istusid väga hästi. Lõpuks valisin Shoei- hektel oli mingi soodus. Varem kasutasin päikesevisiiriga Schuberthit kuid nokk ajab ka päris hästi asja ära. X-Lite 551 proovisin ka, aga ei sobinud minu pea kujuga. Kui Suomyl oleks olnud lõuakate, siis oleks see minu valik olnud.
Ilma proovimata ära osta- hea kui saad päeva liikluses proovida. Linnas ja maanteel, eriti kui nokk ka ees on.

Urmas

Kahest pütist on küll!
R1150GS

kalju1
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas kalju1 »

ei tohi küll nii teemasse sisse tungida, aga mul on pakkuda vähekasutatud BMW Enduro. Suurus 59/60 hall. Huvi korral PS.
http://www.helmet-guide.com/motorcycle- ... mw-enduro/

Lauri23

Lugemata postitus Postitas Lauri23 »

Keegi Shark speed r kiivrit on proovinud? Reklaamitakse, kui naked rattale mõeldud kiivrit. Kas on oma raha väärt või käib 100 euri odavam scorpion exo 500 ka?

mazzalli
Tsikkel: Mini mopeed, Kawasaki KLV 1000

Lugemata postitus Postitas mazzalli »

Pan kirjutas:
AhtoP kirjutas:

Tere,
Mul lihtne mure.

Tänud. :)

Kasutan EXO-900 kiivrit. Plussina julgen välja tuua vent avade idee. Tõesti on lihtne avada ja sulgeda. Päikesevisiir on samuti päris asjalik. Peas istub nagu ka päris hästi. Miinusena ei saa mainimata jätta mingit häirivat vilinat. Kostub mingi kindla kuuseisu ajal kui päike valelt poolt paistab. Polegi täpselt aru saanud kust see tuleb. Eemaldatav lõuaosa kõlab reklaamis ilusti. Tegelikult pole ma leidnud vajadust seda kasutada. Pigem kujuneb see miinuseks kui peaksid tahtma kiivrit trossiga ratta külge lukustada. No ja need pumbaga padjad on ka selline pikema otsa mugavus. Lühemaid otsi tehes ei viitsi iialgi neid iga kord täis pumpama hakata. Seega kui kiivrit ostma hakkad siis osta kindlasti õige suurus. Liiga suurt kiivrit pärast "parajaks pumpama" hakata oleks rumalus. No ja tegelikult läks see pumba süsteem mul nelja kuu pärast persse kah, ilma et oleks seda eriti kasutanudki

Kasutan ka sama kiivrit. Enamuses toetan eelnevat. Lõuga on lihtne avada ja sulgeda, ventavade liigutamine mugav iga kindaga, üldjuhul tõesti vaikne (mul on ka 1 kinnine HJC, mis hulga valjem). Minu peaga ta istub väga hästi (käisin ikka mitu poodi läbi), teiste eest ei oska rääkida. Reklaamitud transformeerumist olen proovinud vaid korra et teada saada, kas saan sellega hakkama: sain! Samas "pumpamisel" oma positiivne külg siiski olemas: Itaalias ja Ungaris kiirteele sattudes oli sellest kasu, kui sain kiivri tihedamalt pea ümber pumbata. Kiiver oli kindlalt paigal kuid max 2 tundi kannatab niimoodi järjest sõita (kui mäesuusasaapad kinni pood, siis ei kannata ju ka õhtuni välja panna). Päikesevisiir on asjalik ja mugav, kuid hakkab pärast 3 aastat äärmistes asendites vahel kinni kiiluma. Küllap peaks midagi määrima :) .

Mõned märkused ka. Raske on ta tiba tõesti, aga kes on öelnud, et mehel peab nõrk kael olema! Ja nii raske see ka ei ole, et hakkaks lõppkiirust vähendama. :)
Kohati esineb tõesti mingi mühin või vilin (ei midagi hullu), aga see võib sõltuda ka rattast, riietest ja tuule suunast. Olen niipalju aru saanud, et see on seotud vasaku poolega, eks seal ole ka päikesevisiiri liigutamise lõkats.
Sügisel jahedaga kipub visiir seest udutama, aga küllap see kõigil sama. Kuid sel hetkel võtab kiruma! Kavatsen selle vastu keemiat katsetada.

Scorpioni puhul maha tegemiseks küll põhjust ei tea!

Kasutaja avatar

Marx
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Marx »

Kas keegi agv gp tech´i omab, (huvitaks tuulutus,müra,vilinad)?
[kahandapilt]http://www.bestpricebikegear.com/shopim ... lkblk1.jpg[/kahandapilt]

Kasutaja avatar

tfr

Lugemata postitus Postitas tfr »

AhtoP kirjutas:

plaan osta omale uus kiiver hinnaklassis 250-300. Kuna iga müüa kiidab oma asja, siis küsiks kasutajate arvamust. Peale mõningast otsimist hakkas meeldima Scorpion EXO-900 Solid.
http://motopost.ee/detailid.php?3325

Endal ka Scorpion EXO-900. Ostes olid nõuded päikesevisiir ja avatav lõug, tundus too aeg (ülemöödund hooaeg) kõige parema hinna/kiivri suhtega toode. Ja ei kahetse, väga okei kiiver on. Kui eelkäijate kommentaare lugeda ja pareerida, siis .. avatavat lõuga kasutan mina küll üsna pidevalt, kasvõi bensukas tankimisel - ei pea kiivrit peast ära kiskuma, aga päris Stigina sisse ei roni :) Seda vilinat pole täheldanud, vendiavade mugavusele saan ka ainult takka kiita.

Et puhas kiidujutt ei ole, siis ainus asi, mida ma negatiivsele poolele panna saan, on see, et kirjade järgi on tal ka BT headseti valmidus, aga seda BT headseti, mis sinna built in on, pole Scorpion vist siiani valmis saanud :) Ehk et olin sunnitud ikkagi Sena SMH-10 ostma.

TransAlp '02
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”