millised on parimad adventure touring rehvid?
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: millised on parimad adventure touring rehvid?
Kas keegi on Anakee Wild tagumist väiksemat sorti motikaga proovinud? CRF250L tagumine on otsa saanud ning eile TETi mudasemates kohtades võttis vanduma. Orikas oli miski 120/80-18 IRC. Soovitage muid ka, kulgen kruusal kui võimalik, asfaldil eriti ei kiirusta...
--
Vallo
Aga milleks sellisel juhul üldse kompromisse teha? Mingi suvaline krossirehv töötab asfaldil piisavalt hästi, et mitte kellelegi jalgu jääda ja stiilis 60€ rehvi eest makstes pole see ka eriline probleem, kui 3000km-ga ära kulub. Ainult suvel ei soovita pehmemast otsast seguga osta, kuumaga kipuvad kruusal libedaks muutuma, sügiskevadtalvel on samas super.
Michelinil on mingi uus mudel, Tracker, E-märgid ka peal ja puha ning hind on way parem kui "enduro" seerial. A ma pole jõudnud veel osta, enne tuleb uudishimust seni kokku ahnitsetud kraam siledaks nühkida
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Jesper kirjutas: ↑28 Juul 2020, 18:17Aga milleks sellisel juhul üldse kompromisse teha? Mingi suvaline krossirehv töötab asfaldil piisavalt hästi, et mitte kellelegi jalgu jääda ja stiilis 60€ rehvi eest makstes pole see ka eriline probleem, kui 3000km-ga ära kulub. Ainult suvel ei soovita pehmemast otsast seguga osta, kuumaga kipuvad kruusal libedaks muutuma, sügiskevadtalvel on samas super.
Michelinil on mingi uus mudel, Tracker, E-märgid ka peal ja puha ning hind on way parem kui "enduro" seerial. A ma pole jõudnud veel osta, enne tuleb uudishimust seni kokku ahnitsetud kraam siledaks nühkida
Vaata mõned postid ettepoole. 125cc kerge võrri all kulus müstiliselt kiirelt. e07 oli selle kõrval nagu tehasepakendist välja võetud, kui trackeril oli pool rehvi juba läinud.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
See ei ole "müstiliselt kiiresti", vaid ongi normaalne kulumine sellistel rehvidel. Ma tegelt isegi ütleks, et üle keskmise vastupidav.
-
125cc ratas ka, mille tehasekaal tühjana 98kg
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: Honda CB500XA
- Tänanud: 59 korda
- Tänatud: 23 korda
Kas keegi on proovinud Anakee Adventure rehve?
Eelmine suvi oli põgusalt ühe härraga (klient) Streetmoto poes juttu, sai just need alla ja lubas muljetada, ei tea muidugi kas siin kasutaja ka.
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
randel kirjutas: ↑16 Apr 2020, 08:56Ma olen KTM 950 SUperEnduro all kaks jooksu Motoz Desert HT-sid ära kulutanud. Tagumine kestis kuskil 6-7000km, esimene tublisti rohkem. Pidamisega jäin väga rahule, sobis nii asfaldile kui metsa. Suurim puudus oli tohutu veeremüra otse sõites, nii kui ratas kaldu, oli vaikus. Müra oli nii tugev, et isegi kõvemal kruusateel oli kuulda.
Nii, sain ka nüüd peaaegu lõpuni oma Motoz Desert HT tagant ära sõidetud. Kestis ta mul küll kaunis vähe, ligi 3000 kilti ainult, aga 701 all ongi raske mingit kestvust oodata, liiga lõbus ratas
Müra on tõesti päris kohutav otse sõites, aga nagu mainitet, siis natukesegi kalde all on kohe läinud. Veab kõigest läbi nagu loom, aga tegu on päris pehme klotsiga rehviga ja asfaldil oli kohati hirmutav suurema kalde all.
Selguse huvides pean mainima, et õnnestus ka auk sisse saada kruusateel mingilt kivilt. Ja mitte niisama, vaid võttis ka lohvi läbi. Samuti oli rehv juba ostes parajalt kõver omadega, seega tasakaalustada teda oli paras piin väidetavalt.
Maksis too rehv Tartust Wild Ridersist 85 euri, selle raha eest rehvi küll ja veel.

-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
Võtaks korra veel teema üles.
Küllap on mõistlik soetada mõlemad: Anakee Wild üldotstarbeks ja motomatkamiseks ning "karvane" TET-i jaoks. Kuna ma ei leia viimasel ajal eriti motivatsiooni niisama motikaga liikumiseks ning soojamaasõiduks on nigelad väljavaated, siis on TET vaata et ainuke liikumapanev jõud. Tänan kõiki kes TET-i realiseerumisele ja korrashoiule kaasa on aidanud!
Küsimus selles, et mis oleks see kõige parem TET-i rehvijooks? 3.0-21 või 90/90-21 ees ja 120/80-18 taga, ~ 200kg koos sõitjaga, lahja 250 cm³ mootor.
Michelin Trackerit juba pakuti, on's mõtet asja keeruliseks teha ja veel tuult taga ajada? Või vaatan ma teadmatuses mööda millestki palju etemast?
--
Vallo
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Eesti TET üldiselt ei ole nii väga karune, et oleks midagi kangemat kui Anakee Wild vaja. Võib-olla aint Hiiumaa ja Nõva liivased alad, aga need pole nii suur osa ja uus Wild peab okeilt ka seal.

-
- Tsikkel: 790AdvR
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 4 korda
Kuna Streetmoto sel aastal ütles, et Anakee 3 minule vajalikus mõõdus (enam?) ei saa, siis panin prooviks Anakee Adventure matkaks (99% asfalt) alla.
Minu tsikli all nad kergelt undavad otse sõites. Seega kui see jooks läbi saab, siis matkarehviks vaatan ikkagi midagi siledamat.
-
- Tsikkel: Honda VFR1200x DCT Crosstourer
- Tänanud: 12 korda
Mul on Honda Crosstoureril (VFR1200X) need all. Asfaldil ja kõval kattel on väga head, kuid kruusal on tulemus isegi minu tagasihoidlikku kruusakogemust arvestades väga halb. Ujub meeletult ja pidamist ei ole. Nüüd on all jällegi Heidenau K60 Scout ja kruusal on pidamine täiesti teine tera. Seega sõita nendega saab küll, aga mina jään tõenäoliselt siiski K-60 peale edasi.
-
- Tsikkel: Honda CB500XA
- Tänanud: 59 korda
Antskala kirjutas: ↑31 Juul 2020, 09:48Kuna Streetmoto sel aastal ütles, et Anakee 3 minule vajalikus mõõdus (enam?) ei saa, siis panin prooviks Anakee Adventure matkaks (99% asfalt) alla.
Minu tsikli all nad kergelt undavad otse sõites. Seega kui see jooks läbi saab, siis matkarehviks vaatan ikkagi midagi siledamat.
Suht sama teema, aga Anakee 2, seda rehvi lihtsalt enam ei toodeta.
Asenduseks pole eriti midagi vaadata, asfald+matk ja natuke kruusa-pori.
-
- Tsikkel: Suzuki VZ 800, DL1000, DL650
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
- Kontakt:
tere, kas Mitas E07 on testitud. mul rehvivahetus ees, , ratas DL 650. neid variante on Mitasel jubepalju... tet-i pole plaanis hetkel, pigem eeldan kruusatee valmisdust.iSlanderADV kirjutas: ↑18 Apr 2016, 21:18Otsisin ka pikalt ja lõpuks otsustasin Mitas E07 kasuks. Alla pole veel pannud, aga vaatasin youtubest päris palju videosid ja lugesin advrider.com
Praegu on all Dunlop D610 ja nendega kruusal päris libe. Eks nad rohkem tänavarehvid ole ka.
https://rehvid123.ee/ee/mitas/?filter=f ... fmod_12:57
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
Siin keegi on võtnud vaevaks Mitas E07 märja asfaldi testi kokku panna 5500km
Sama tegelase test kruusale
ja pärast veel kuivale asfaldile 7800km
EDIT: Mitas'e tootevalik on uuenenud (allpool link "adventure" lehekülgedele)
https://catalogue.mitas-moto.com/28/
Vanemate mudelinimedega selline võrdlus (pätsatud tenere700 foorumist):
-
- Tsikkel: BMW R1100GS
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 7 korda
Ma olen kasutanud nii Mitas e07 kui ka Haidenau K60. Nüüd on juba umbes 5 aastat Michelin Anakee Adventure. Kruusal ma nende veidi karvastega vahest aru ei saa. Asfaldil on boonuseks täiesti olematu undamine ja arvatavasti parem pidamine.
No E07 on selles suhtes ikka geniaalne leiutis, et kui tavaliselt on rehvid kas 80/20, 50/50 vms, siis see suudab olla sirge seljaga 30/30

Jah, on odav ja kestab kaua, aga miks end piinata...
-
- Mode
- Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 39 korda
- Kontakt:
Peaaegu tahtsi juba laiama hakata aga see tagumise suurus on ikka väga piiratud tõesti.Margit kirjutas: ↑31 Juul 2020, 10:45Suht sama teema, aga Anakee 2, seda rehvi lihtsalt enam ei toodeta.Antskala kirjutas: ↑31 Juul 2020, 09:48Kuna Streetmoto sel aastal ütles, et Anakee 3 minule vajalikus mõõdus (enam?) ei saa, siis panin prooviks Anakee Adventure matkaks (99% asfalt) alla.
Asenduseks pole eriti midagi vaadata, asfald+matk ja natuke kruusa-pori.
Välismaal kasutatakse seal 170 laia suhteliselt edukalt. Arvatavasti veidi abs toimimine on protsendi võrra kehvem aga see vahe on marginaalne. Peale anakee adventure nagu väga ei olegi midagi universaalsemat selles 160/60 17 mugavsõidu mõõdus.
About Mitas:
meie sõitnud E07 ja 09 ja E13 ja ka terraforce rõngastega kokku ma usun üle 50-60 tuh km.
See rehvisegu ja karkass ei ole premiumtootja tasemel. Aga tegemist on üldises plaanis väga soodsa rehviga, kui per km arvestada. Sealt tuleb ka lõivu maksta.
Leebelt reisidel sõites pole sellest küll kunagi muret olnud - pikka liugu aga tuleb ette külmas ja märjas. Ei sobi need meie kanti just ilma ja temperatuuri pärast.
Madal või täiesti puuduv silica segu ja bias karkass paljudel versioonidel ja päris kõikuv tootmiskvaliteet ei jäta neist head muljet ka lihtsalt asfaldil veeredes.
Kuna aga rõngad kuluvad ja iga järgmine kord võib proovida midagi uut ja huvitavat, siis ise oleme samuti seda teed läinud.
Jah, paar korda on tegelikult tulnud ette ka seda pettumust ja lihtsalt poole kulumise pealt ära visanud/vahetanud, sest rehvide iseloom ja käitumine ei sobi. (Undavad, libisevad, tuimad või põrutavad, kuluvad ruttu, kuluvad värdja kujuga, ettearvamatu käitumine kallutades jms).
Pirelli, Metzeler, Michelin, Heidi, Conti, Dunlop jne jne jne.
Lase alla panna, mis tootja kirjelduse järgi profiili poolest sobilik ja kuluta ära. Kui meeldis ja toimis ... osta uuesti. Kui miski ei meeldi, ära mõtle 3x üle, lihtsalt proovi miskit muud.

Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!
-
- Tsikkel: Suzuki VZ 800, DL1000, DL650
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
- Kontakt:
mul oluline teada just 2kesi sõitmise poolest.
https://www.mitas-moto.com/en/products/ ... ires/mc-24
-
- Mode
- Kontakt:
Kui kruusa ainult, siis Trailmax Mission. Peab kaua vastu. Aga kui 20k kanti jõuab, siis ära külmaga sõida, pidamine kaob. Mul üks avarii seljataga sellepärastjoha123 kirjutas: ↑24 Mär 2025, 19:18tere, kas Mitas E07 on testitud. mul rehvivahetus ees, , ratas DL 650. neid variante on Mitasel jubepalju... tet-i pole plaanis hetkel, pigem eeldan kruusatee valmisdust.iSlanderADV kirjutas: ↑18 Apr 2016, 21:18Otsisin ka pikalt ja lõpuks otsustasin Mitas E07 kasuks. Alla pole veel pannud, aga vaatasin youtubest päris palju videosid ja lugesin advrider.com
Praegu on all Dunlop D610 ja nendega kruusal päris libe. Eks nad rohkem tänavarehvid ole ka.
https://rehvid123.ee/ee/mitas/?filter=f ... fmod_12:57

TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
-
Loen ja imestan seda juttu, et anakeega kruusal vahet aru ei saa. Vahe on suur. Anakee aga asfaldil hulga parem. Lisaks enda kogemuse põhjal ütleks, et lohviga ratastel töötab E07 paremini kui lohvita.
-
- Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 34 korda
Võiks olla ideeliselt sobiv asfalt/kruus kasutuseks.
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 291 korda
- Tänatud: 233 korda

ma olen väga nõus.
Kuidagi väga häguselt on meeles, miks ma nullindatel
arvasin, et K60 (ja samahästi ka E07) on hea mustriga rehv. Aga tegelikult enam ei suudagi meenutada…
Aaa. Meelde tuli. Tasuta sain tutikad. Selle pärast tundusid head.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
-
- Mode
- Kontakt:
PIgem jääks ikkagi Trailmax Missioni juurde. Kui rohkem metsa, siis Raid. Kruusal on Mission väga hea.
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.